Menu
RSS
Fondul de Garantare a Asiguraților preia dosarele de daună pentru polițele City Insurance

Fondul de Garantare a Asiguraților …

Fondul de Garantare a Asi...

Şapte victorii gălăţene la debut

Şapte victorii gălăţene la debut

La finele săptămânii trec...

Scoala 29 din Galați va fi modernizată cu fonduri europene

Scoala 29 din Galați va fi moderniz…

Primăria municipiului Gal...

Din recomandările bibliotecii "V.A. Urechia"

Din recomandările bibliotecii …

O carte pe zi: „Soţia din...

Ediția XIV-a Congresului Internațional de Istorie a Presei la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Ediția XIV-a Congresului Internațio…

Universitatea „Dunărea de...

Pericol major în finanțarea Sănătății

Pericol major în finanțarea Sănătăț…

Există deficite "mari" de...

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Timp de trei zile, sala P...

Lucrări avansate la Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie din Galați

Lucrări avansate la Ambulatoriul Sp…

Spitalul TBC va avea unul...

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a devenit bunic: Așa arată fericirea!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu pun bazele unui nou partid

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu …

Fostul președinte PSD Liv...

Prev Next

Marți, 06 Iulie 2021 - Regional Press

„Orașul vaccinează satul”, în șapte comune gălățene

  • Publicat în Social

Personalul medical din centrele de vaccinare fixe din județul Galați merg, în această săptămână, în mai multe comune din județ în care nu există centre de vaccinare, pentru imunizarea anti-Covid 19.

Așa cum declara medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, „spargerea” campaniei de vaccinare în mai multe puncte mici este o modificare necesară, pentru a se ajunge și la persoanele care nu s-au vaccinat până acum.

În consecință, campania din județul Galați vizează în această săptămână șapte comune. Marți, echipele mobile s-au deplasat la Bălășești și Smârdan, miercuri ajung la Corod și Vânători, joi la Piscu și Drăgușeni și vineri la Smulți. Tot miercuri, o echipă medicală va merge la Țigănești, pentru a efectua rapelul persoanelor imunizate deja cu prima doză.

Imunizarea locuitorilor din aceste comune se face cu serul produs de Pfizer. Activitatea de vaccinare se desfășoară între orele 8.00 și 14.00, în locații puse la dispoziție de autoritățile locale.

 

Citeşte mai departe ...

O salbă de spectacol!

Rolul Enachi Damian, ce i-a aparţinut regretatului Lucian Pînzaru de la premiera spectacolului (20 aprilie 2019) şi până în 2020, a fost preluat în 2021 de actorul Nicu Mihoc. „SALBA DRACULUI”, primul spectacol montat de regizorul Alexandru Dabija pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini” Galaţi, este o adaptare după „Iorgu de la Sadagura sau Nepotu-i salba dracului”, întâia comedie cu tematică originală a lui Vasile Alecsandri, şi descrie moravurile din societatea vremii, pe care le regăsim şi în România de azi. “Mă sileam în această piesă să biciuiesc un defect care domnea atunci în înalta societate şi care putea provoca rezultate dezastruoase, şi anume: proasta afectare de a dispreţui tot ceea ce era naţional - limbă, obiceiuri, plăceri, şi chiar Moldova însăşi! Orice persoană care trecuse frontiera pentru a merge în străinătate, chiar şi numai până la Cernăuţi, se credea îndreptăţită să afecteze că nu mai poate trăi în ţara sa.” Vasile Alecsandri („Scrisori. Însemnări”, Bucureşti, 1964). „Este un spectacol de atitudine. Vorbeşte despre o temă universală, despre o temă foarte veche – ruşinea când aparţii unei civilizaţii extrem de diferite, mai primitivă decât societatea occidentală. Când diferenţele sunt atât de mari, se cultivă o stare a ruşinii, care are ca revers un tip de fudulie şi un tip de revoltă a populaţiei respective. Dar ce, noi nu suntem oameni, obiceiurile noastre nu sunt bune? Să vină lumea şi să se bucure. E ce se cheamă un spectacol popular, de distracţie" a spus Alexandru Dabija.

 

Citeşte mai departe ...

Dorinel Munteanu revine pe banca tehnică a Oţelului

  • Publicat în Sport

SC Oţelul Galaţi a anunţat marţi în cadrul unei conferinţe de presă noul antrenor în persoana lui Dorinel Munteanu, cel mai titrat antrenor din istoria clubului roş-alb-albastru. Clubul gălăţean şi tehnicianul care a obţinut titlul de Campion al României şi Supercupa României în 2011 cu Oţelul au semnat un contract ce se va întinde pe durata a trei sezoane competiţionale. Dorinel Munteanu are un CV ca jucător: a început fotbalul la formaţia Metalul Bocşa, echipă de la care s-a lansat în fotbalul mare la vârsta de 18 ani. A evoluat de-a lungul carierei la formaţiile: CSM Reşiţa, FC Olt Scorniceşti, FC Inter Sibiu, Dinamo Bucureşti, Cercle Brugge, FC Köln, VfL Wolfsburg, Steaua Bucureşti, CFR Cluj, FC Argeş, FC Vaslui şi Universitatea Cluj. La naţionala României a debutat pe 23 mai 1991 într-un meci amical cu Norvegia la Oslo. Pentru Dorinel Munteanu au urmat alte 133 de selecţii, deţinând recorduri de meciuri la echipa naţională: 134!. În cariera de antrenor a debutat în 2005, la CFR Cluj, echipă la care în paralel şi-a continuat şi cariera fotbalistică. A pregătit apoi pe: FC Argeş, FC Vaslui, Universitatea Cluj ,Steaua, Oţelul, Dinamo, Mordovia Saransk, Kuban Krasnodar, FK Qabala, Astra Giurgiu, Concordia Chiajna şi CSM Reşiţa.

Citeşte mai departe ...

Cutremur cu magnitudinea 4,4 în România. S-a simțit și în orașele Galați și Brăila

Un cutremur cu magnitudinea 4,4 a avut loc astăz în zona seismică Vrancea, potrivit  Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul s-a produs la ora 14.20, la adâncimea de 80km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 47km E de Brasov, 95km N de Ploiesti, 102km SV de Bacau, 147km NE de Pitesti, 151km V de Galati, 152km N de Bucuresti, 153km NV de Braila, 157km E de Sibiu, 186km SV de Iasi, 217km N de Ruse.

Citeşte mai departe ...

Gălăţenii de la Ajax Dulcissimo, din nou la masa bogaţilor

  • Publicat în Sport

La Rm. Vâlcea s-a disputat în weekend turneul final al Campionatului Naţional de minifotbal. Printre cele 16 echipe calificate s-a aflat şi echipa gălăţeană Ajax Dulcissimo, o prezenţă cu care deja ne-am obişnuit în ultimii ani în fazele finale ale competiţiilor naţionale. În ciuda unui lot restrâns, reprezentanta Galaţiului a reuşit şi de această dată să aibă evoluţii notabile, fiind eliminată după loteria penaltiurilor, în sferturile de finală, de Golden Boys Bacău. Ajax Dulcissimo a înregistrat rezultatele: 3-1 cu FC Premiere Arad, 0-1 cu AEK Oradea şi 4-0 cu FC Reggio Braşov, locul 2 în grupă, 5-6 d.p. (3-3) cu Golden Boys Bacău, după un meci dramatic în care băcăuanii au condus cu 2-0, gălăţenii au revenit spectaculos, au preluat conducerea dar au fost egalaţi în ultimul minut din timpul regulamentar. Lotul de jucători folosit de managerul Iulian Lazăr: Comănescu, D. Constantinescu - Dragoş Voicu, Gîţă, Năpîrlică, Spânache, Huhulea, Dima, I.Constantinescu, ultimul a fost alături de coechipierii săi la Rm. Vâlcea dar nu a jucat fiind accidentat.

Citeşte mai departe ...

Un liceu din Galați, modernizat cu fonduri europene

Primăria municipiului Galați informează că a fost lansat în licitație publică proiectul privind „Reabilitarea și eficientizarea energetică a Liceului cu Program Sportiv”, respectiv lucrările de proiectare și execuție. Lucrările sunt prinse într-un proiect cu fonduri europene și au o valoare estimată de 12 milioane de lei.

Proiectul vizează realizarea unor lucrări de reabilitare termică la sala de sport, corpul de școală și clădirea internat, montarea acoperișului de tip șarpantă la sala de sport și clădirea internatului, înlocuirea completă tâmplăriei existente cu tâmplărie termoizolantă PVC, reabilitarea instalațiilor sanitare de apă rece, alimentare cu apă caldă, canalizare interioară, precum și reabilitarea instalațiilor de stingere a incendiilor. În plus, sunt prevăzute identificarea și folosirea de surse alternative de încălzire, montarea de panouri fotovoltaice și pompe de căldură.

 „Pentru prima oară după mulți ani, Liceul cu Program Sportiv se modernizează. Am lansat în licitație publică lucrările de proiectare și execuție care au în vedere în principal izolarea termică la sala de sport, corpul școlii și căminul internat, înlocuirea tâmplăriei, reabilitarea tuturor instalațiilor și montarea de panouri fotovoltaice”, spune primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu.

Prin realizarea proiectului se urmărește creșterea performanței energetice a construcțiilor unității de învățământ și reducerea consumului anual specific de energie primară.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Dezvoltare Regională, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor. 

Data limită pentru depunere a ofertelor este 14 iulie 2021, iar valoarea totală a lucrărilor este estimată la 11.882.952,50 lei fără TVA.

Citeşte mai departe ...

UPU Galați, gata de inaugurare. Clădirea a fost extinsă în cadrul unui proiect al Consiliului Județean

Una dintre noile clădiri ale Spitalului Clinic de Urgență Sf.Apostol Andrei din Galați este aproape gata. Este vorba despre Unitatea de Primiri Urgențe care a fost extinsă și modernizată în cadrul unui program cu fonduri europene al Consiliului Județean Galați.

Investiția Consiliului Județean este de 1,5 milioane de euro. Clădirea este gata iar specialiștii fac ultimele pregătiri și amplasează aparatele medicale.

Noul UPU are o suprafață dublă și este dotată cu aparatură de ultima generație, printre care se află un computer tomograf, un incubator performant pentru nou născuții prematur, un aparat de radiologie mobil și un electrocardiograf cu 12 canale.

„Noua secție de urgențe de la Spitalul Județean va fi una dintre cele mai moderne Unități de Primiri Urgențe din țară. Printre altele, dublăm suprafața actuală a secției de urgențe și o dotăm cu un computer tomograf performant cu 64 de slice-uri”, a anunțat recent președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Consiliul Județean mai intenționează să cumpere o autospecială nouă pentru medicii de la SMURD. Tot la UPU a fost construit un spațiu special pentru accesul ambulanțelor, astfel încât pacienții să fie preluați mai ușor.

Citeşte mai departe ...

Unu din zece nou-născuţi în România provine din mame adolescente

Dintre cele 199.720 de nașteri înregistrate în România în 2019, 749 provin de la fete sub 15 ani și 17.933 de la adolescente cu vârsta între 15-19 ani, informează organizația Salvați Copiii România într-un comunicat. Potrivit acestora, țara noastră înregistrează aproape un sfert dintre mamele sub 18 ani (23%) din Uniunea Europeană.

Statistica arată că unu din zece nou-născuţi în România provine din mame adolescente.

Dintre cele 749 de mame cu vârsta sub 15 ani, 720 se aflau la prima naștere, iar 29 chiar la a doua naștere, adică aproape 4%.

Una dintre probleme ar fi interacțiunea scăzută dintre tinerele paciente și medicii de familie.

Potrivit datelor Federației Naționale a Asociațiilor Medicilor de Familie, 53% din localitățile din România nu au deloc medic de familie sau nu au suficienți medici de familie. Multe fete și femei din zonele rurale defavorizate recurg la auto-medicaţie în timpul sarcinii, nu ajung la medic pentru luarea în evidenţӑ şi monitorizarea adecvatӑ a sarcinii şi așteaptă până când situația lor se precipitӑ sau se înrăutățește.

Citeşte mai departe ...

UDJ Galați a participat la cea de-a X-a ediție a Târgului Universităților din România în Republica Moldova

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a fost prezentă, în intervalul 2-5 iulie, la cea de-a X-a Ediție a Târgului Universităților din România, organizată de către Federația Tinerilor Români de Pretutindeni în Republica Moldova. Prima întâlnire cu viitorii studenți de peste Prut a avut loc la Chișinău, pe 2 și 3 iulie, la Biblioteca Națională a Republicii Moldova și în aer liber, pe Aleea Clasicilor în Grădina Publică „Ștefan cel Mare” din Chișinău.

Pe 4 iulie, caravana Universității „Dunărea de Jos” din Galați a ajuns în nordul Republicii Moldova, la Bălți, unde târgul a fost organizat la Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”. Reprezentanții UDJG au prezentat tinerilor absolvenți de liceu oportunitatea de a fi student la universitatea noastră, una din cele mai performante instituții de învățământ superior din Sud-Estul României.

Pe 5 iulie, între orele 9,00 și 16,00 caravana U.D.J.G. a fost prezentă în ultima zi a târgului educațional, găzduit la Cahul de Universitatea „Bogdan Petriceicu Hașdeu”. Tinerii basarabeni din sudul Republicii Moldova au avut posibilitatea să interacționeze cu cadrele didactice ale universității din Galați, voluntarii organizațiilor studențești care studiază în orașul de la Dunăre, pentru a afla detalii despre viața de student în România, oportunități de voluntariat și de angajare.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri