Menu
RSS
Fondul de Garantare a Asiguraților preia dosarele de daună pentru polițele City Insurance

Fondul de Garantare a Asiguraților …

Fondul de Garantare a Asi...

Şapte victorii gălăţene la debut

Şapte victorii gălăţene la debut

La finele săptămânii trec...

Scoala 29 din Galați va fi modernizată cu fonduri europene

Scoala 29 din Galați va fi moderniz…

Primăria municipiului Gal...

Din recomandările bibliotecii "V.A. Urechia"

Din recomandările bibliotecii …

O carte pe zi: „Soţia din...

Ediția XIV-a Congresului Internațional de Istorie a Presei la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Ediția XIV-a Congresului Internațio…

Universitatea „Dunărea de...

Pericol major în finanțarea Sănătății

Pericol major în finanțarea Sănătăț…

Există deficite "mari" de...

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Timp de trei zile, sala P...

Lucrări avansate la Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie din Galați

Lucrări avansate la Ambulatoriul Sp…

Spitalul TBC va avea unul...

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a devenit bunic: Așa arată fericirea!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu pun bazele unui nou partid

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu …

Fostul președinte PSD Liv...

Prev Next

Sâmbătă, 03 Iulie 2021 - Regional Press

Sorana Cîrstea a fost eliminată de revelaţia Emma Răducanu

  • Publicat în Sport

Tenismena Sorana Cîrstea a fost învinsă de tânăra jucătoare britanică de origine română Emma Răducanu, cu 6-3, 7-5, sâmbătă, în runda a treia a turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului. După victoria de senzaţie obţinută în turul anterior în faţa favoritei 12, Victoria Azarenka - Belarus, românca a cedat în faţa unei tinere (18 ani, 338 WTA) aflate la prima sa participare la un turneu de Mare Şlem, după ce a primit un wildcard. Sori a început bine şi a condus cu 1-0 şi 3-1, dar apoi ceva în jocul său s-a dereglat şi Răducanu a câştigat cinci ghemuri la rând şi setul, cu 6-3. Emma Răducanu a dus seria de ghemuri consecutive la opt, desprinzându-se la 3-0 în actul secund. Cîrstea a reuşit să revină, a egalat, 3-3, dar nu a reuşit să ducă setul în tie-break, pierzând cu 5-7, la a treia minge de meci a britanicei, după 99 de minute. Emma o va întâlni în optimi pe Ajla Tomljanovic (Australia). Sorana va primi un cec de 115.000 de lire sterline şi 130 de puncte WTA.

Citeşte mai departe ...

”Festivalul Naţional de Dans pentru copii - Feeria Dansului” – unul dintre brandurile culturale ale Galațiului

Pe lângă zecile de proiecte de investiții în infrastructură și dezvoltare, aflate în derulare, conducerea județului Galați nu a uitat de Cultură. An de an, artiști, actori sau meșteri populari se îndreaptă spre Galați pentru a participa la nenumăratele evenimente și manifestări culturale organizate și sprijinite de Consiliul Județean Galați, prin instituțiile de profil din subordine. Odată cu venirea verii reîncepe la Galați seria de festivaluri cu tradiție, recunoscute la nivel național și chiar internațional.

Anul acesta tonul l-a dat ”Festivalul Naţional de Dans pentru copii  - Feeria Dansului”, eveniment care a reunit la Galați ansambluri de tineri dansatori din toată țara, care au evoluat la cea de a șaptea ediție de ”Sărbătoare a Dansului pentru copii”, gazda manifestărilor fiind Centrul Cultural Dunărea de Jos, prin Şcoala de Arte.

Managerul CCDJ, Viorel Sandu, instituție culturală fanion pentru județul Galați, aflată în subordinea Consiliului Județean, a anunțat că seria evenimentelor din vară va continua cu alte două festivaluri de răsunet: Festivalul de fanfare „Iosif Ivanovici” și Festivalul de folclor care, în acest an, probabil, va fi de nivel național, din cauza restricțiilor impuse de pandemie.

Nu lipsite de interes sunt și cele două proiecte aflate în derularea Centrului Cultural Dunărea de Jos, unice prin existența lor, în zonă, Muzeul zonei pescărești și Muzeul Satului - Gospodărie Tradiţională. Sunt proiecte care au atras fonduri europene, cu sprijinul și cofinanțarea venită din partea Consiliului Județean Galați, considerat, deja, unul dintre campionii în atragerea fondurilor europene, la nivel național.

Citeşte mai departe ...

Angajări la Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați

Penitenciarul de Maximă Siguranță Galaţi a scos la concurs 15 posturi de agent (bărbați) și 3 posturi de agent (femei) în cadrul sectorului operativ. Condițiile de studii pe care persoanele interesate trebuie să le îndeplinească în vederea ocupării acestor posturi sunt minim studii liceale, absolvite cu diplomă de bacalaureat.
 
Probele de concurs pe care candidații trebuie să le susțină sunt:
 
- proba sportivă pentru evaluarea performanţei fizice;
- proba practică de verificare a abilităţilor de utilizare a calculatorului;
- interviul;
- proba scrisă pentru examinarea cunoştinţelor specifice postului.
 
Pe lângă probele de concurs pe care candidații trebuie să le susțină, aceștia trebuie să fie declarați „Apt” din punct de vedere psihologic și medical la etapa preliminară de selecție, prin susținerea unei testări psihologice și întocmirea unei fișe medicale, specifice sistemului penitenciar.
 
Termenul limită de depunere a dosarelor complete de candidat la structura de resurse umane din cadrul Penitenciarului Galaţi este 12 iulie 2021, ora 16:00.
 
Pentru mai multe informații privind documentele necesare înscrierii la concurs, condițiile specifice, tematica și bibliografia necesară pentru proba scrisă, precum și detalii despre probele de concurs, persoanele interesate sunt rugate să acceseze pagina de internet a Penitenciarului Galați http://anp.gov.ro/penitenciarul-galati/, la secțiunea ”Carieră” – „Concursuri”, sau să contacteze telefonic Biroul Resurse Umane şi Formare Profesională din cadrul Penitenciarului Galaţi, str. Traian nr. 252, tel. 0236/479407, int. 139.
Citeşte mai departe ...

Copiii care ne aduc nectarul

Corul "Nectar" din Viziru, condus de cântăreţul bisericesc de la Parohia Viziru, Virgil Burcuş, a obţinut două Premii I la Festivalul concurs internaţional „Vara Talentelor 2021”, desfăşurat online, la finele lunii iunie şi organizat de reprezentanţii comunei Floreşti, judeţul Cluj, cu participarea a sute de copii şi tineri talentaţi din toată ţara. "Dragi prieteni virtuali, vă anunţ o nouă realizare a Corului „Nectar”. Am participat la Concursul internaţional "Vara Talentelor 2021" organizat în mediul online, la Cluj, unde am câştigat Premiul I la Secţiunea muzică populară, patriotică şi religioasă (Coruri), iar solista noastra Andreea Biţeanu a obţinut Premiul I Excelenţă, la secţiunea canto popular”, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook de Virgil Burcuş, dirijorul corului. Dirijorul Corului „Nectar” de la Viziru a lansat, de asemenea, o invitaţie la Festivalul Lavandei de la Bărăganu, astăzi, începând cu ora 14.00. Corul „Nectar” va susţine la festival un program de cântece populare din zona Câmpiei Bărăganului.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri