Menu
RSS
Fondul de Garantare a Asiguraților preia dosarele de daună pentru polițele City Insurance

Fondul de Garantare a Asiguraților …

Fondul de Garantare a Asi...

Şapte victorii gălăţene la debut

Şapte victorii gălăţene la debut

La finele săptămânii trec...

Scoala 29 din Galați va fi modernizată cu fonduri europene

Scoala 29 din Galați va fi moderniz…

Primăria municipiului Gal...

Din recomandările bibliotecii "V.A. Urechia"

Din recomandările bibliotecii …

O carte pe zi: „Soţia din...

Ediția XIV-a Congresului Internațional de Istorie a Presei la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Ediția XIV-a Congresului Internațio…

Universitatea „Dunărea de...

Pericol major în finanțarea Sănătății

Pericol major în finanțarea Sănătăț…

Există deficite "mari" de...

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Timp de trei zile, sala P...

Lucrări avansate la Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie din Galați

Lucrări avansate la Ambulatoriul Sp…

Spitalul TBC va avea unul...

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a devenit bunic: Așa arată fericirea!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu pun bazele unui nou partid

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu …

Fostul președinte PSD Liv...

Prev Next

Marți, 20 Iulie 2021 - Regional Press

O stație Transurb din Galați, desființată

  • Publicat în Social

Compania de transport în comun Transurb SA Galați a anunțat, printr-o postare pe Facebook, că una din stațiile sale va fi desființată.

„La traseele 26, 18, 102 și 104, autobuzele/troleibuzele nu mai fac stație în strada Prundului. Prima stație pe retur, după cea din Bariera Traian, va fi la Parc CFR, acest lucru fiind motivat de către agenții de la Poliția Rutieră Galați prin faptul că stația este foarte aproape de semafor, iar autobuzele/ troleibuzele nu se pot încadra pe banda a doua pentru a vira la stânga”, se precizează în anunțul citat.

Gălățenii nu s-au arătat prea încântați de conducerea Transurb. „Distanța dintre Barieră și Parc e destul de mare și ar fi trebuit lăsată stația în Prundului. Facem slalom printre mașini, incorect! Ați făcut ceva să ne îngreunați situația”, este unul din comentariile postării Transurb.

Citeşte mai departe ...

Profesor Emerit - prof. univ. dr. ing. Gabriela Cătălina Rotaru

La propunerea Facultății Știința și Ingineria Alimentelor, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a acordat profesorului univ. dr. ing. Gabriela Cătălina Rotaru titlul de Profesor Emerit, într-o ceremonie organizată luni în Sala Senatului Universității.
Prof. univ. dr. ing. Gabriela Cătălina Rotaru și-a desfășurat întreaga carieră profesională, cuprinzând 42 de ani de activitate, în Cetatea universitară gălățeană, căreia i-a consacrat toată energia și puterea sa de muncă.
La Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor a parcurs cu succes toate etapele de pregătire profesională, de la preparator la profesor, a deschis direcții noi de cercetare, a propus noi domenii de dezvoltare ale facultății și a îndrumat lucrări de doctorat valoroase.
Sintetizând, activitatea și realizările doamnei prof. Gabriela Cătălina Rotaru, sunt următoarele:
- Conducător de doctorat în domeniul fundamental - Ştiinţe inginereşti, Domeniul - Inginerie industrială;
- Conducător lucrări de absolvire (100), disertaţie (70);
- Director programe universitare: Controlul şi Expertizarea Produselor Alimentare (licență) și Controlul, Expertizarea și Siguranța Alimentelor (master);
- Autor şi coautor a 24 de cărţi şi îndrumare publicate în edituri recunoscute la nivel naţional;
- 22 de cursuri universitare, cursuri postuniversitare, laboratoare practice;
- 143 de lucrări științifice publicate în România şi în reviste internaţionale de specialitate, din care 12 în străinătate;
- 167 lucrări științifice comunicate la manifestări naționale și lucrări ştiinţifice susţinute la conferinţe şi simpozioane internaţionale (Canada, Italia, Australia, Marea Britanie, Polonia, Belgia, Franţa);
- 35 granturi, contracte și proiecte de execuție pe bază de contract cu Institutul de Cercetări Alimentare, Institutul Frigotehnic Moscova, Ministerul Învățământului, Ministerul Industriei Alimentare - Centrala Industrializării Laptelui, Institutul Politehnic Iași, CNEFS, ICPCH Brăila, Sidex Galați, Brăila, Focșani, București;
- 27 manuale, tratate, monografii, cursuri, îndrumare de laborator publicate.
Prof. univ. dr. ing. Gabriela Cătălina Rotaru a contribuit decisiv la creșterea prestigiului activității didactice și de cercetare al Facultății Știința și Ingineria Alimentelor din Galați, remarcându-se cu precădere prin activitatea sa de pionierat în domeniul Siguranței Alimentare în România.

Citeşte mai departe ...

Furnizorii de servicii medicale sunt obligați să consulte toți asigurații de peste 40 de ani, cu trimitere

"Niciun furnizor de servicii paraclinice nu poate refuza acordarea investigaţiilor recomandate de medicul de familie în cadrul consultaţiei de prevenţie pentru asiguratul din lista proprie cu vârsta de peste 40 de ani, pe motiv că s-au epuizat fondurile. Îi încurajez pe toţi cei care întâmpină astfel de probleme să sesizeze casele de asigurări de sănătate pentru remedierea unor astfel de situaţii", a declarat Adrian Gheorghe, preşedintele CNAS.
În situaţia în care fondurile alocate de casa de asigurări de sănătate au fost epuizate la momentul în care asiguratul solicită acordarea serviciilor recomandate, acesta va beneficia de investigaţii, urmând ca furnizorul să primească ulterior contravaloarea lor, peste valoarea de contract, prin încheierea unui act adiţional, în baza documentelor care justifică acordarea investigaţiilor recomandate de medicul de familie pentru evaluarea stării de sănătate a asiguratului asimptomatic cu vârsta de peste 40 de ani.
Începând cu luna iulie 2021, investigaţiile recomandate de medicul de familie în cadrul consultaţiilor de prevenţie, acordate pentru toate categoriile de vârstă, se decontează din fondul alocat de casele de asigurări de sănătate pentru investigaţii paraclinice, prin intermediul contractelor încheiate cu furnizorii de servicii paraclinice, în limita valorilor de contract, a informat CNAS.
Excepţie fac investigaţiile recomandate de medicul de familie în cadrul consultaţiilor de prevenţie efectuate asiguraţilor din lista proprie cu vârsta de peste 40 de ani, care pot fi acordate de furnizorii de servicii paraclinice şi peste valoarea de contract, în limita fondurilor alocate asistenţei medicale din ambulatoriul de specialitate pentru specialităţi paraclinice.

Citeşte mai departe ...

O mască departe de centru!

Teatrul Masca invită bucureştenii, în perioada 1 august - 12 septembrie, la stagiunea în aer liber, "Departe de centru, Aproape de oameni", care se va desfăşura în Amfiteatrul Lacătelor de Dragoste din Bulevardul Uverturii, numărul 14. Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, "Departe de centru, Aproape de oameni" este un proiect care îşi propune să ofere locuitorilor din cartierele dormitor aflate în proximitatea sediului - Militari, Crângaşi, Drumul Taberei şi Giuleşti - şansa de a vedea, într-un cadru prietenos şi fără a trebui să se ducă până în centru, o suită de spectacole prezentate de o parte a instituţiilor culturale bucureştene - Teatrul Dramaturgilor Români, Teatrul Nottara, Teatrul Excelsior, Teatrul Ţăndarică, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Teatrul Arte dell'Anima, Teatrul Coquette, Breasla Actorilor, Teatrul InDArt, Teatrul Masca şi folkisşii Marius Matache şi Teddy Tudoroiu. Evenimentul este rezultatul efortului comun, dar şi un model de colaborare între teatrele aparţinând Primăriei Municipiului Bucureşti şi cele independente, toate aceste instituţii renunţând la o parte din concediul tradiţional dintre stagiuni pentru a oferi bucureştenilor seri de teatru, dans şi muzica, se arată în comunicat. Biletele se pot cumpara de la casa de bilete a teatrului sau online pe mystage.ro sau pe paginile web ale participanţilor. Dacă veţi drum prin Bucureşti...
Citeşte mai departe ...

ISU Galați, mesaj de condoleanțe și recomandări după ce doi copii s-au înecat în râul Siret

Trupurile neînsuflețite ale celor doi copii de 14 și 15 ani dispăruți, sâmbătă, în apele Siretului, au fost găsite și recuperate de către echipajele de căutare-salvare din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați.
 
Reprezentanții ISU Galați au transmis condoleanțe familiilor îndurerate și au transmis o serie de recomandări pentru a fi evitate astfel de tragedii. 
 
 evitaţi scăldatul în locuri neamenajate, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;
 nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi lângă şi în apă; ei se vor scălda numai sub supravegherea părinţilor sau altor persoane mature;
 frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;
 respectaţi întotdeauna recomandările salvamarului/administratorului locului de agrement;
 nu realizaţi acte de teribilism prin plonjarea de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcţii;
 nu intraţi în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare;
 nu vă aventuraţi în apă când sunteţi în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte.
 
În cazul unei situații de urgență, anunțați în cel mai scurt timp autoritățile prin numărul unic de urgență 112.
Citeşte mai departe ...

Atenție, soferi! Se lucrează pe strada Traian Vuia

Lucrările avansează pe strada Traian Vuia. Constructorii amenajează calea de rulare a tramvaielor, refac carosabilul și trotuarele. 
 
„Pe strada Traian Vuia amenajăm calea de rulare a tramvaielor, refacem carosabilul și trotuarele. De asemenea, lucrăm și la instalațiile de apă și de curent electric.
Străzile T. Vuia, H. Coandă și G. Coșbuc fac parte dintr-un proiect de modernizare cu fonduri europene de peste 100 de milioane de lei”, a anunțat primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu. 
Citeşte mai departe ...

CSM Galaţi, dublă campioană naţională la Under 10

  • Publicat în Sport

Campionatul Naţional de şah pentru juniori a continuat la Iaşi cu proba de şah rapid. Galaţiul a fost la înălţime şi a mai obţinut cinci medalii. Medalia de aur, a doua după cea de la şah clasic, a fost obţinută de băieţii Under 10 de la CSM Galaţi; Dragoş Ştefan Leu, Randi Ioan Galeş, Andrei Mitu. Medalia de argint a fost obţinută de fetele Under 14 de la ACS Smart în formula: Bianca Alina Boureanu, Maria Preda, Alessia Mihaela Cojocaru. Zestrea de medalii gălăţene s-a îmbogăţit cu trei medalii de bronz: Smart U 10 băieţi (Patric Andrei Făcilă, Filip Dimitriu, Albert Carp); Smart U18 fete (Diana Moisi, Oana Bianca Stan, Alexia Maria Ciobanu); CSM U 20 fete (Marina Corina Andreş, Alina Vorniceanu, Andreea Paiovici). Competiţia se încheie marţi cu proba de blitz.

Citeşte mai departe ...

Investiție în sănătate. Se lucrează la extinderea rețelei de oxigen la Spitalul Județean Galați

Se lucrează din plin la noul sistem de alimentare cu oxigen a secției de Terapie Intensivă de la Spitalul de Urgență Galați. A fost adus deja un nou stocator de oxigen lichid, care va deservi doar secția ATI, inclusiv zona Covid. În plus, a fost instalată și o parte din coloana verticală de distribuție a oxigenului și au fost montate și cele două vaporizatoare atmosferice.

„Acest nou sistem va fi dedicat exclusiv secţiei de Terapie Intensivă, acolo unde este cel mai mare consum de oxigen. Conform constructorului, aproximativ jumătate din lucrări au fost deja realizate. În perioada următoare, specialiștii vor monta întreaga instalație de distribuție a oxigenului (aproximativ 700 de metri de țeavă din cupru medical) și vor realiza racordurile cu stocatorul de oxigen.Astfel, la Spitalul Judeţean vor funcţiona două instalaţii pentru asigurarea necesarului de oxigen, una pentru secţia de Terapie Intensivă şi cealaltă pentru restul spitalului”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În plus, pe lângă această investiție realizată cu bani din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați, mai există un proiect pe fonduri europene de modernizare a întregului sistem de distribuție a oxigenului de la Spitalul Județean, proiect care se află încă în evaluare la Ministerul Fondurilor Europene.

Citeşte mai departe ...

PSD cere anchetă penală pentru că Florin Cîțu folosește resurse guvernamentale în campania pentru șefia PNL

PSD solicită instituţiilor abilitate să declanşeze de urgenţă o investigaţie penală, după ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora premierul Florin Cîţu ar folosi resurse din Cancelaria prim-ministrului în campania electorală pentru şefia PNL. 

`PSD solicită instituțiilor abilitate să declanșeze de urgență o investigație penală cu privire la utilizarea resurselor umane și bugetare din Cancelaria Prim-Ministrului în campania electorală a lui Florin Cîțu pentru șefia PNL.

Documentele apărute în presă cu privire la punctajele de comunicare pentru campania internă a premierului Cîţu, realizate de angajaţii Cancelariei premierului, constituie probe temeinice care justifică pe deplin o astfel de anchetă, iar în trecut au fost numeroase cazuri similare pentru care s-au constituit dosare penale.

Punctajul emis de Cancelaria Prim-ministrului cu titlul «Florin Cîţu candidat pentru preşedinţia PNL» arată că premierul Cîţu şi-a stabilit sediul oficial de campanie în biroul său de la Guvern şi foloseşte, în mod necuvenit, resursele şi personalul bugetar în lupta sa politică din partid", se precizează într-un comunicat de presă al partidului.

Potrivit PSD "acest fapt se circumscrie unei infracţiuni de corupţie săvârşită de la cel mai înalt nivel al statului român, mai precis încălcarea art. 13 din Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie".

"Conform acestui articol, folosirea influenţei ori autorităţii funcţiei de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii unui folos necuvenit, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani, iar tentativa se sancţionează conform legii", adaugă social-democraţii.

 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri