Menu
RSS
Spitalul din Târgu Bujor va fi reabilitat. Unitatea medicală va beneficia pentru prima dată de panouri fotovoltaice și pompe de căldură

Spitalul din Târgu Bujor va fi reab…

Consiliul Județean Galați...

Campanie ITM și în județul Galați: „Munceşte legal! Cunoaşte-ţi drepturile!”

Campanie ITM și în județul Galați: …

Din data de 8 iulie și pâ...

Testare periodică pentru profesorii care nu sunt vaccinați

Testare periodică pentru profesorii…

Profesorii care nu vor do...

Atenție, șoferi! Strada Nicolae Bălcescu va fi închisă pentru remedierea unui accident de teren

Atenție, șoferi! Strada Nicolae Băl…

Primăria municipiului Gal...

Deputatul Viorica Sandu: Problemele gălățenilor invizibile pentru Guvernul Cîțu!

Deputatul Viorica Sandu: Problemele…

Deputatul PSD, Viorica Sa...

Părinţii care şi-au dus pe vremuri copiii la TIFF, acum au bucurii!

Părinţii care şi-au dus pe vremuri …

Preşedintele Festivalului...

Speranţe pentru delegaţia României la medalii marţi la Tokyo

Speranţe pentru delegaţia României …

Sportivii români vor evol...

Locul 7 la mountain bike pentru românul Vlad Dascălu la Jocurile Olimpice

Locul 7 la mountain bike pentru rom…

Ciclistul român Vlad Dasc...

Un nou val de caniculă în România. Temperaturile vor ajunge la 39 de grade

Un nou val de caniculă în România. …

Administraţia Naţională...

Stadiul lucărilor la podul hobanat, cea mai complexă lucrare de infrastructură din ultimii 30 de ani din Galaţi

Stadiul lucărilor la podul hobanat,…

 Pilonul central al ...

Prev Next

Duminică, 06 Iunie 2021 - Regional Press

Trei medalii de bronz pentru Rebeca Ciocan la Naţionalele de la Cluj Napoca

  • Publicat în Sport

Pe pista stadionului Cluj Arena s-a desfăşurat în weekend Campionatul Naţional de atletism pentru seniori şi tineret. Gălăţeanca, Rebeca Daria Ciocan a depăşit toate aşteptările, reuşind să obţină trei medalii de bronz: 100 m, cu „best results”, 12, 57 la tineret şi 200 m, unde cu un rezultat de 25,12 a urcat pe treapta a treia a podiumului la Under 23 dar şi în competiţia rezervată senioarelor. „Am mers la Cluj cu gândul de a-mi îmbunătăţi performanţele personale, ştiind că va fi foarte greu, junioară fiind, să iau o medalie la seniori. După două zile de concurs, nu numai că am reuşit să îmi îmbunătăţesc recordul personal la 100 de metri, dar am cucerit şi trei medalii de bronz. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără domnul antrenor Dumitru Văduvoiu căruia îi mulţumesc pentru tot sprijinul pe care mi l-a acordat de când am început să practic acest sport”, ne-a declarat la finalul concursului, Rebeca Ciocan. Ca urmare a acestor rezultate, atleta legitimată la CSM Galaţi a fost selecţionată la Naţionala de tineret Under 20 a României care în perioada 11-13 iunie va participa la Campionatul balcanic de la Istanbul. Rebe va concura în două probe: 100 metri şi ştafeta 4x100.

Citeşte mai departe ...

Arhiepiscopul Dunării de Jos a luat masa cu nevăzătorii

  • Publicat în Social

Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, în Duminica vindecării orbului din naştere. La slujbă au participat şi membrii Asociaţiei Nevăzătorilor din România.

„Evenimentul duhovnicesc din Catedrala Arhiepiscopală, concretizat în comuniune liturgică şi rugăciune, a continuat în parcul Reşedinţei Arhiepiscopale cu o acţiune filantropică pentru persoanelor cu deficienţe de vedere din cadrul Asociaţiei Nevăzătorilor din Galaţi. Ierarhul Dunării de Jos s-a aflat în mijlocul a 15 persoane cu deficienţe de vedere şi a însoţitorilor acestora, bucurându-se împreună cu aceşti semeni ai noştri la o agapă tradiţională cu ouă roşii, cozonac şi alte produse culinare specifice perioadei în care ne aflăm. La final, Părintele Arhiepiscop le-a dăruit oaspeţilor pachete cu alimente de primă necesitate şi produse de igienă în valoare de 1.500 lei”, informează un comunicat postat pe site-ul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Asociaţia Nevăzătorilor din România este organizaţie nonguvernamentală naţională, recunoscută de utilitate publică, şi este continuatoarea organizaţiei „Societatea Orbilor din România“ întemeiată de Regina Elisabeta a României.

Asociaţia reprezintă interesele nevăzătorilor la nivelul întregii ţări, fiind recunoscută ca organizaţie naţională reprezentativă a nevăzătorilor atât de către autorităţile publice române, cât şi de către organizaţiile internaţionale ale nevăzătorilor.

Filiala Galaţi a acestei asociaţii are peste 700 de membri, iar în România numărul lor depăşeste 40.000.

Citeşte mai departe ...

ACS Lucian Bute în Top 5 naţional

  • Publicat în Sport

S-a tras cortina peste Campionatul Naţional de handbal junioare 3. Echipa gălăţeană ACS Lucian Bute, care a participat în premieră la un turneu final, a învins în ultimul meci pe CSM Tg. Jiu, scor 31-30, pe reprize: 10-10, 9-7, 12-13 şi a ocupat locul 5 în ierarhia finală. Lotul folosit la acest joc: Iacob, Bălan - Gavrilă 11 g, Crăciun 5 g, Zugrăvel 4 g, Popescu 4 g, Decianu 4 g, Andreea Albu 2 g, Streşină 1 g, Gheorghe, Movilă, Preda, Alessia Albu, Istrate, Anton, Emanoil. Antrenorii Dana Goldic şi Nicoleta Vlad au avut şi alte motive de satisfacţie: Ana Gavrilă a marcat 54 de goluri şi a primit premiul pentru golgetera turneului final. Ana împreună cu coechipiera ei, Andreea Zugrăvel au fost convocate la Naţionala de cadete a României care va avea prima acţiune centralizată în perioada 16-18 iunie. Noua campioană la această categorie de vârstă este CSS 6 Bucureşti, podiumul fiind completat de CSM Corona Braşov şi CSM Bucureşti.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri