Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Vineri, 18 Iunie 2021 - Regional Press

50 de apeluri la 112, în urma precipitațiilor abundente din orașul Galați

Reprezentanții Prefecturii Galați au anunțat că din cauza ploilor abundente, vineri, între orele 8.30 – 12.30, au fost primite aproximativ 50 de apeluri prin Sistemul Unic 112, care sesizau producerea unor situații de urgență în diferite zone ale orașului.

„În perioada menționată, la nivelul municipiului Galați au fost ploi însemnificate cantitativ, respectiv 34,5 l/mp, fiind inundate 15 străzi și 27 de gospodării (curți, grădini și subsoluri)”, a anunțat Prefectura Galați.

Echipajele din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență au acționat pentru evacuarea apei cu cinci autospeciale, trei motopompe transportabile și o motopompă de mare capacitate. În sprijinul pompierilor au venit și echipele de la societatea Apă Canal, care au pornit cele trei pompe de la Stația 11 Iunie, care deservește municipiul Galați, cu o capacitate totală de evacuare de aproximativ 15.000 mc/oră.

Prefectul județului Galați, Gabriel Aurelian Panaitescu, a convocat Grupul de Suport Tehnic la Inundații din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. În urma ședinței, s-a stabilit activarea Centrului Județean pentru Coordonarea și Conducerea Intervenției pentru perioada supusă avertizărilor meteorologice și hidrologice și pornirea în caz de necesitate, a stațiilor de desecare ale ANIF Galaț

Citeşte mai departe ...

Gălăţeanca Rebeca Ciocan va alerga pentru România

  • Publicat în Sport

 Weekendul trecut, la Istanbul s-a desfăşurat Balcaniada Under 20 la atletism. Din delegaţia României a făcut parte şi Rebeca Ciocan, sportivă legitimată la CSM Galaţi unde este pregătită de antrenorul emerit Dumitru Văduvoiu. Rebeca s-a comportat foarte bine la prima acţiune majoră a lotului naţional. În proba de 100 m plat a realizat record personal: 12,19 secunde (12,27 era vechiul PB) şi a ocupat locul 10. Concursul a fost pentru junioarele mari, ea fiind cadetă (J2). În proba de ştafetă, tricolorele au ocupat locul al V-lea, aici aveau şanse să obţină o medalie, dar, au greşit la primul schimb şi chiar dacă au ieşit următoarele schimburi nu au mai putut recupera. „Pentru Rebeca a fost o experienţă plăcută, s-a comportat onorabil şi speră să confirme la Campionatul European pe echipe, seniori, Liga 1 care se va disputa în acest weekend la Cluj Napoca. Rebe va alerga doar ştafeta 4x100 m”, ne-a povestit Nicolae Ciocan, tatăl Rebecăi.

Citeşte mai departe ...

De Rusalii putem sta liniştiţi!

Aproximativ 24.600 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri vor acţiona zilnic de Rusalii, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis, vineri, AGERPRES. "În perioada 18 - 21 iunie 2021, o medie zilnică de aproximativ 24.600 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri vor acţiona în sistem integrat, la nivel naţional, pentru prevenirea şi combaterea faptelor nelegale şi pentru descurajarea activităţilor care pot pune în pericol sănătatea cetăţenilor, precum şi pentru asigurarea intervenţiilor în sprijinul cetăţenilor, inclusiv în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. Astfel, în fiecare zi, aproximativ 10.000 de poliţişti sunt pregătiţi să intervină, atât ca urmare a solicitărilor adresate de cetăţeni, cât şi pentru a preveni şi combate infracţionalitatea de orice natură şi faptele care perturbă ordinea şi liniştea publică", a precizat MAI. O atenţie deosebită va fi acordată prevenirii accidentelor grave şi fluidizării traficului pe arterele care de obicei sunt aglomerate în astfel de perioade, precum autostrada A2 şi DN1.

Citeşte mai departe ...

Cel mai modern ambulatoriu de specialitate din țară se construiește la Galați

Spitalul TBC va avea unul dintre cele mai moderne şi mai dotate ambulatorii de specialitate din ţară. Clădirea este aproape gata, iar la interior va fi dotată cu echipamente moderne.

Potrivit președintelui CJ Galați, Costel Fotea, o mare parte din lucrarea de la Spitalul de Pneumoftiziologie a fost realizată. Clădirea va avea, în premieră pentru spitalul gălăţean, spaţii separate de consultaţie şi tratament pentru copii şi adulţi.

„Asta şi pentru că am mărit de patru ori suprafaţa vechiului ambulatoriu – de la 224 mp la 826 de mp. Mai mult, noul Ambulatoriu de Specialitate va fi dotat cu un computer tomograf performant, procedurile de achiziţie publică fiind deja în faza de evaluare a ofertelor. De altfel, noul spaţiu medical va fi dotat cu 85 de echipamente medicale, în valoare de 3,2 milioane de lei”, a declarat Costel Fotea.

Valoarea totala a investiţiei este de aproximativ 10 milioane de lei, fonduri europene atrase de Consiliul Judeţean Galaţi.

Citeşte mai departe ...

Interzicerea fondului clasei supralegiferată și extrareglementată

Proiectul de lege semnat de parlamentari USR-PLUS, depus joi la Parlament, care modifică Legea educației naționale și care vizează și colectarea banilor pentru așa-zis-ul fond al clasei este considerat ”O PROSTIE”.

Iulian Cristache, președinte FNAP-IP(Federația Asociațiilor de Părinți), critică acest proiect și inițiatorii.
„În acest moment este reglementat în Regulamentul de organizare și functionare, de câte ori a fost updatat, noi - cred că sunt doi ani de zile, în care am ținut să menționăm expres că este interzisă colectarea de fonduri în interiorul școlii, decât cu respectarea legii, adică sponsorizări sau prin intermediul asociațiilor cu personalitate juridică, care pot strange acești bani dar nu sub forma de fondul clasei, fondul școlii, ci prin cotizații sau sponsorizări către asociația de părinți, banii fiind direcționați în urma unui dialog între această asociație cu personalitate juridică și unitatea de învățământ”, a declarat Iulian Cristache

Citeşte mai departe ...

Farmaciile au fost aprovizionate cu teste rapide

Un număr de 87.000 de teste antigen rapide pentru testarea în farmacii au fost distribuite la nivelul ţării, în cursul acestei săptămâni, spun sursele medicale oficiale.

Potrivit unei evaluări iniţiale, 1.000 de farmacii şi-au exprimat dorinţa de a face teste antigen rapide.

Farmaciile care au depus pentru avizare şi care au trecut prin procesul de formare a farmaciştilor care vor recolta efectiv testele antigen pot odată cu distribuirea acestor teste să le solicite de la Direcţiile de Sănătate Publică şi să le utilizeze.

Testele au fost puse la dispoziţie gratuit farmaciilor, cu recomandarea de a utiliza prioritar teste puse la dispoziţie gratuit, dar ele pot percepe un cost pentru serviciu, serviciu, care ar trebui să acopere timpul personalului care recoltează, echipamentele de protecţie

Citeşte mai departe ...

Transportul elevilor va fi din nou decontat, dar în anumite condiții

Guvernul a adoptat miercuri ordonanța de urgență care prevede decontarea transportului elevilor între localitatea de domiciliu și localitatea în care învață. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că este alocată suma de 100 de milioane de lei, estimându-se că vor fi 130.000 de elevi beneficiari. Una dintre noutăți este că naveta va putea fi decontată și pentru distanțe de peste 50 de kilometri. În ce condiții va fi decontată naveta elevilor:

  • Decontarea va fi asigurată la nivelul valorii documentelor de transport lunare, dar nu mai mult de 30 lei/lună pentru distanța de 3 km. Va putea fi decontată lunar numai suma aferentă avansului primit în luna precedentă.
  • Pentru distanțele ce vor depăși 3 km, până la limita de 50 de km, suma de 30 de lei /lună se va suplimenta cu 3 lei pentru fiecare kilometru/lună, dar nu mai mult decât valoarea documentelor de transport lunare.
  • În situația în care sunt elevi care se deplasează de la domiciliu către unitatea de învățământ la distanțe mai mari de 50 km și nu locuiesc la internat sau gazdă li se va deconta suma aferentă distanței de 50 km, la care se va adauga 1 leu/km/lună, pentru distanțele ce depășesc 50 de km. Operatorii de transport rutier vor avea obligația de a emite documente lunare de transport cu încadrare în tarifele maxime per kilometru/lună.
  • Mecanismul de decontare va fi reglementat prin Metodologia ce va fi aprobată prin ordin al ministrului educației, în maximum 30 de zile de la emiterea ordonanței de urgență.

 

 

Citeşte mai departe ...

„Feeria Cristalelor”, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi

Vineri, 18 iunie 2021, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi se va deschide cea de a X-a ediţie a Salonului expoziţional „Feeria Cristalelor”, manifestare care îşi propune să aducă în faţa publicului vizitator fascinanta lume a mineralelor.

La manifestare vor expune colecţionari din Bucureşti, Sângeorz-Băi (Bistrița-Năsăud), Baia Mare şi Galaţi.

Timp de trei zile, în holul mare de la parterul muzeului vor fi prezentate şi oferite spre vânzare publicului o mare diveristate de bijuterii – bijuterii unicat din pietre naturale, sidef, corali, perle sau chihlimbar - pietre semipreţioase, cristale, colecţii de minerale, eşantioane minerale, minerale şlefuite, geme, fosile, produse ornamentale din piatră, obiecte decorative si ornamentele. Cei interesați pot achiziționa minerale din regiuni miniere renumite de la noi din țară (Baia Mare, Banat, Munții Apuseni), precum și din alte colțuri ale lumii: Brazilia, India, Mexic, Peru, Namibia, Algeria, Madagascar, Norvegia, Islanda, Maroc, Africa de Sud, Spania, Australia sau Rusia.

”Feeria Cristalelor” se va desfăşura în perioada 18 – 20 iunie 2021, programul de vizitare fiind 10.00-18.00.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri