Menu
RSS
Campanie ITM și în județul Galați: „Munceşte legal! Cunoaşte-ţi drepturile!”

Campanie ITM și în județul Galați: …

Din data de 8 iulie și pâ...

Testare periodică pentru profesorii care nu sunt vaccinați

Testare periodică pentru profesorii…

Profesorii care nu vor do...

Atenție, șoferi! Strada Nicolae Bălcescu va fi închisă pentru remedierea unui accident de teren

Atenție, șoferi! Strada Nicolae Băl…

Primăria municipiului Gal...

Deputatul Viorica Sandu: Problemele gălățenilor invizibile pentru Guvernul Cîțu!

Deputatul Viorica Sandu: Problemele…

Deputatul PSD, Viorica Sa...

Părinţii care şi-au dus pe vremuri copiii la TIFF, acum au bucurii!

Părinţii care şi-au dus pe vremuri …

Preşedintele Festivalului...

Speranţe pentru delegaţia României la medalii marţi la Tokyo

Speranţe pentru delegaţia României …

Sportivii români vor evol...

Locul 7 la mountain bike pentru românul Vlad Dascălu la Jocurile Olimpice

Locul 7 la mountain bike pentru rom…

Ciclistul român Vlad Dasc...

Un nou val de caniculă în România. Temperaturile vor ajunge la 39 de grade

Un nou val de caniculă în România. …

Administraţia Naţională...

Stadiul lucărilor la podul hobanat, cea mai complexă lucrare de infrastructură din ultimii 30 de ani din Galaţi

Stadiul lucărilor la podul hobanat,…

 Pilonul central al ...

Tabără de vară pentru 25 de copii din cadrul Asociației „Sfântul Vasile cel Mare“ din Galați

Tabără de vară pentru 25 de copii d…

O noua inițiativă filantr...

Prev Next

Vineri, 11 Iunie 2021 - Regional Press

Câte două victorii pentru ACS Lucian Bute şi CSM Galaţi

  • Publicat în Sport

La sala Siderurgistul au continuat vineri meciurile din cadrul Euroregiunii 2 la handbal junioare 4. În meciul de deschidere, ACS Lucian Bute a întâlnit Prosport Focşani. Olimpicele antrenate de Daniela Goldic au jucat bine şi au obţinut o victorie lejeră. Rezultat final: ACS Lucian Bute - Prosport Focşani 40-6 (14-1, 12-3, 14-2). Echipa gălăţeană a folosit lotul: Bălan, Popoiu - Barbu 2 goluri, Isac 3 g, Ghimpu, Munteanu 2 g, Căuş 1 g, Vrabie 1 g, Dohotariu 2 g, Mazilu 5 g, Palade 2 g, Andrei 4 g, Trifan 8 g, Dâmbu, Buric, Ancerencu 10 g. În prima zi, ACS Lucian Bute - Happy Kids Medgidia 73-1.
În penultimul meci al zilei s-au confruntat CSM Galaţi şi Handbal Art. Derbiul gălăţean a fost adjudecat de echipa antrenată de trioul Marilena Lupică, Sanda Asandei şi Miron Stanciu, scor final: 29-11 (11-4, 8-5, 10-2). Pentru echipa învingătoare au jucat: Muşat 6 g, Bucner 10 g, Darie 8 g, Postolache 1 g, Bercaru 1 g, Zisu 1 g, Gavril, Stroiu, Dinică, Neculai, Andrei, Lupu, Roşu, Calotă 1 g, Avram 1 g, Zagoneanu. Joi, CSM Galaţi a învins pe CSS Medgidia, scor 34-23. Echipa gălăţeană va juca sâmbătă cu CSS Tulcea.

Citeşte mai departe ...

Competiții de cercetare universitară lansate de MCID

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a aprobat lansarea competițiilor pentru „Proiecte de cercetare postdoctorală” – PD2021 și ”Proiecte de cercetare pentru stimularea tinerelor echipe independente” – TE2021.

PD2021urmărește sprijinirea tinerilor cercetători, doctori în ştiinţe, care doresc să îşi dezvolte o carieră profesională în activitatea de cercetare ştiinţifică, în instituţii de cercetare din România.

Competiția TE2021 are ca scop sprijinirea tinerilor cercetători, doctori în ştiinţe, pentru crearea sau consolidarea propriei echipe de cercetare şi a unui program de cercetare independent.

Obiectivele conexe sunt: dezvoltarea abilităţilor tinerilor cercetători de a conduce echipe şi de a administra proiecte de cercetare; creşterea numărului de cercetători cu rezultate vizibile internaţional; creşterea capacităţii tinerilor cercetători de a participa cu succes la programe de cercetare, dezvoltare şi inovare, cu finanţare internaţională.

Pot depune propuneri de proiecte cei care au obținut doctoratul cu cel mult 12 ani în urmă, au vârsta mai mică sau egală cu 45 de ani și nu au beneficiat de un alt proiect de cercetare tip TE finanţat din fonduri publice. Durata proiectului este de min. 18 – max. 24 luni, iar bugetul este de 450.000 lei.

 

Citeşte mai departe ...

Dacă aveţi drum prin Bucureşti...

Biblioteca Centrală Universitară "Carol I" invită publicul, sâmbătă, începând cu ora 18,00, să descopere universul citadin al Micului Paris. Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, "punctul de întâlnire" va fi în Calea Victoriei nr. 88, la statuia Regelui Carol I, unde Cantus Mundi va susţine în prima parte a serii un concert coral. În jurul orei 21,00, va avea loc un concert extraordinar susţinut de Muzica Reprezentativă a MApN, sub bagheta col. Aurel Gheorghiţă, şi Grupul psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale, dirijat de fondatorul acestuia, arhid. Mihail Bucă. Acest concert va fi transmis live. Călătorind în timp, Biblioteca Centrală Universitară "Carol I" se va metamorfoza prin expoziţia "Bucureştiul Interbelic: La Vie Parisienne", reviste şi cărţi rare readucând parfumul nostalgic al Bucureştiului din secolul XX. Fundaţia Culturală "Remember Enescu" va contribui la crearea atmosferei unice a acelor timpuri printr-un recital de muzică clasică. Pe toată durata evenimentului, "insomniacii" vor putea explora prin tururi ghidate fiecare încăpere a acestui lăcaş dedicat cunoaşterii şi vor descoperi farmecul clădirii BCU, ce se dezvăluie prin arhitectura sa şi patina vremurilor de altădată.

Citeşte mai departe ...

Casa Cuza Vodă este refăcută din temelii. Investiție a Consiliului Județean Galați de peste trei milioane de lei

Clădirea fostului domnitor este reabilitată cu fonduri europene, un proiect al Consiliului Județean Galați care costă peste trei milioane de lei.

Primul muzeu din orașul Galați este consolidat și dotat cu vitrine și panouri de expunere moderne.

„Se desfășoară lucrările de consolidare, restaurare şi amenajare ale Muzeului Casa Cuza Vodă, prima instituţie muzeală deschisă în Galaţi, în 1939. Până la final se va consolida fundaţia monumentului istoric, vor fi înlăturaţi factorii care pun în pericol stabilitatea construcţiei, vor fi refăcute toate instalaţiile şi se vor achiziţiona vitrine şi panouri de expunere noi. De asemenea, se va realiza şi un tur virtual al clădirii. Investiţia este de peste 3,1 milioane de lei, cu bani de la Uniunea Europeană”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Casa Cuza Vodă a aparţinut părinţilor lui Alexandru Ioan Cuza, cel care a locuit aici în copilărie, precum şi în perioada în care a fost pârcălab al ţinutului Covurlui. Ulterior, clădirea a devenit muzeu.

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu exclude o guvernare alături de PNL

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că este exclus ca social-democraţii să guverneze alături de PNL, în cazul în care se rupe actuala coaliţie.

 Reacţia acestuia vine în contextul declarației lansate de Vasile Dîncu, preşedintele CN al PSD, care a afirmat că nu exclude o guvernare cu liberalii.

”Am anunţat clar că e exclus. Cu cine, cu Turcan la guvernare? Cu Orban, cu Cîţu? Cum se poate construi cu ei? Presupun că Vasile Dîncu a vorbit ca strateg, nu ca pesedist. Dacă ai încălcat spiritul Constituţiei, dacă ai furat dreptul câştigătorului de a propune un prim-ministru, la cum ai venit cu ‘România educată’ în PNRR, nu există altă soluţie decât anticipate, sunt şi în Bulgaria, nu e o catastrofă. Ei confundă statul român cu interesele lor personale. Eu vă răspund din punctul nostru de vedere, e exclusă o alianţă cu PNL dacă această coaliţie se rupe. Vă aduceţi aminte că Iohannis spunea că Parlamentul nu mai reflectă voinţa populaţiei? Aşa e şi acum, îl anunţ pe Iohannis”, a declarat Ciolacu la Antena 3, citat de Agerpres.

Citeşte mai departe ...

Răfuială între interlopi, la Galați. Un bărbat a fost înjunghiat în parcarea unui bloc 

Un bărbat este în stare critică la Spitalul Județean Galați, după ce a fost înjunghiat în gât și în abdomen, în plină stradă. Surse din poliție spun că ar fi o reglare de conturi între interlopi.  

Un bărbat de 39 de ani a fost înjunghiat în gât și în abdomen de o persoană necunoscută, chiar în parcarea unui bloc. 

„A fost un conflict între doi bărbați. S-a întâmplat  în spatele blocurilor de la Kaufland, de la Ultimul Leu. Un bărbat a fost înjunghiat în gât și în abdomen. A fost lovit cu un cuțit. A fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe în stare foarte gravă. Din câte am înțeles a intrat în stop cardiorespirator”, spune dr. Mihai Polinschi, director medical la Serviciul Județean de Ambulanță Galați.

Bărbatul înjunghiat are antecedente penale și ar avea legături cu lumea interlopă. 

 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri