Menu
RSS
Primarul comunei Tulucești: Am semnat contractul pentru extinderea rețelei de canalizare

Primarul comunei Tulucești: Am semn…

Vești bune pentru comuna ...

Agresiune într-un magazin: un bărbat a lovit cu o sticlă doi tineri și a spart geamul unei vitrine frigorifice

Agresiune într-un magazin: un bărba…

Polițiștii din cadrul Sec...

Crăciun a purtat banderola de căpitan şi a dat două goluri pentru România

Crăciun a purtat banderola de căpit…

Naţionala de futsal a Rom...

Baschetbaliştii lui Florin Nini au prima şansă să se salveze de la retrogradare

Baschetbaliştii lui Florin Nini au …

Sala sporturilor Dunărea ...

Andrei, un copil de 14 ani din Galati, și-a recăpătat vederea, în urma intervenții chirurgicale rare

Andrei, un copil de 14 ani din Gala…

Un copil de 14 ani din Ga...

Premierul Ciolacu, la Asociația Orașelor din România: Dezvoltarea comunităților și îmbunătățirea vieții oamenilor sunt prioritățile Guvernului

Premierul Ciolacu, la Asociația Ora…

„Dezvoltarea echilibrată ...

Ediţia a 9-a a Campionatului şcolar de fotbal „Tinereţe şi credinţă”

Ediţia a 9-a a Campionatului şcolar…

Duminică, 14 aprilie 2024...

Au fost trași la sorți președinții și locțiitorii Birourilor electorale de circumscripție din județul Galați

Au fost trași la sorți președinții …

Prefectul Andreea - Anama...

Brăniştenii lui Ionuţ Niculcea, remiză muncită pe Milcov

Brăniştenii lui Ionuţ Niculcea, rem…

Liga a 3-a la fotbal a pr...

Se lucrează din nou la Sera de plante exotice de la Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați

Se lucrează din nou la Sera de plan…

Au fost reluate lucrările...

Prev Next

Vineri, 23 Aprilie 2021 - Regional Press

Locul 5 pe România pentru Universitatea din Galați în IMPACT Rankings 2021, prestigiosul clasament internațional

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați obține recunoașterea internațională a prestigiului academic, prin includerea în IMPACT Rankings 2021, clasament mondial realizat de publicația britanică Times Higher Education (THE).

Instituția de învățământ superior din Galați ocupă poziția 5 în clasamentul celor 10 universități de prestigiu din România.

Clasamentele Times Higher Education World University Rankings (THE-WUR) sunt singurele analize globale de performanță ce evaluează universitățile în raport cu Sustainable Development Goals (SDG), obiective de dezvoltare durabilă pentru universități stabilite de Organizația Națiunilor Unite.

Topul IMPACT Rankings 2021 include 1.115 universități din 94 de țări și regiuni ale lumii ierarhizate în THE-WUR 2021.

https://www.timeshighereducation.com/impactrankings#!/page/0/length/25/locations/RO/sort_by/rank/sort_order/asc/cols/undefined

Citeşte mai departe ...

Eveniment de top la sala Dunărea: United vrea să păstreze titlul duminică la Galaţi

  • Publicat în Sport

Liga 1 la futsal programează sâmbătă şi duminică în sala Polivalentă Dunărea din Galaţi meciurile 3 şi 4 finală dintre United Galaţi, campioana României en-titre şi Imperial WET Miercurea Ciuc. Partidele sunt programate de la ora 15.30 şi vor fi transmise de canalul Pro X. După dubla disputată la Miercurea Ciuc în urmă cu o săptămână, scorul general este 1-1, cele două combatante împărţindu-şi victoriile: 6-3 respectiv 4-5 după un meci dramatic ce a necesitat şi două reprize de prelungiri. „Va fi un weekend încărcat, ne aşteaptă două meciuri foarte grele. Am reuşit să câştigăm la Ciuc, am văzut că se poate, ne-am pregătit foarte bine, suntem conştienţi de valoarea adversarului dar am mare încredere în băieţii mei şi simt că suntem capabili să învingem la Galaţi în ambele confruntări şi duminică să sărbătorim un nou titlu”, ne-a declarat antrenorul -jucător Florin Ignat. Din tabăra gălățeană va absenta la meciul de sâmbătă, internaționalul Andrei Crăciun, care a fost suspendat după cartonașul roșu primit în meciul 2 de la Ciuc.

Citeşte mai departe ...

ANAF publică documentația tehnică SAF-T

Agenția Națională de Administrare Fiscală supune atenției, în scopul asigurării pregătirii pentru conformarea cu cerințele de export ale fișierului standard de control fiscal, un set de documente ce detaliază elementele obligatorii și opționale încorporabile la nivelul noului model declarativ SAF-T, în scopul de transparentizare a deciziilor cu impact asupra modului de raportare a contribuabilului la ANAF.

Documentele care pot fi descărcate de cei interesați, pentru o analiză aprofundată, sunt:

1.      SAF-T_Romania_SchemaDefinitionCodes.xlsx – descrie într-un format de organizare tabelară care este structura schemei SAF-T ce urmează a fi utilizată în  România pentru raportările fiscale SAF-T;

2.      Romanian_SAF-T_Financial_Schema.xsd – descrie schema SAF-T ce urmează a fi utilizată în România pentru raportările SAF-T. Formatul de descriere este XML Schema Definition (XSD) si este utilă companiilor care dezvoltă aplicații pentru generarea automată a rapoartelor SAF-T;

3.      Anexa SAF-T - Structura_D.docx - conține anexa Declarației și descrie toate regulile de validare în formatul propriu ANAF;

4.      SAF-T OECD Schema version 2.0 – formatul standard OECD.

ANAF precizează că setul de documente, publicat pe portalul www.anaf.ro/Transparenta decizionala, este unul tehnic, iar formatul de expunere a informațiilor la nivelul documentelor elaborate a urmat linia prevazută de standardul OECD 2.0., datorită faptului că acesta se adresează, în acestă etapă, dezvoltatorilor de sisteme informatice.

În etapa următoare, ANAF va organiza reuniuni online pentru o mai bună diseminare a informațiilor legate de stadiul de dezvoltare a SAF-T.

ANAF, în calitate de beneficiar, implementează cu sprijinul Ministerului Finanțelor proiectul intitulat „Consolidarea capacității Agenției Naționale de Administrare Fiscală de a susține inițiativele de modernizare” - cod SIPOCA 604, ce presupune implementarea unui fișier standard internațional de audit pentru toți contribuabilii (SAF-T).

SAF-T reprezintă un pas important în procesul de transformare digitală, ce va contribui împreună cu celelalte inițiative de digitalizare ale ANAF la o reducere semnificativă a decalajului fiscal la TVA. 

”Ne bazăm pe deschiderea și colaborarea mediului de afaceri pentru implementarea cu succes a acestui proiect precum și a celorlalte inițiative de digitalizare ale ANAF”, se afirmă într-un comunicat emis de instituție.

Citeşte mai departe ...

Firmele din domeniul leasingului de personal, controlate de inspectorii ITM

  • Publicat în Social

Campania Naţională privind respectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă, de către agenţii de muncă temporară şi de către utilizatorii salariaţilor temporari, s-a desfășurat în perioada 29.03 - 14.04.2021, informează Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați.

Activitatea de „leasing de personal”, desfăşurată de agenţii de muncă temporară prin punerea la dispoziţia utilizatorilor români sau străini a lucrătorilor în baza contractelor de muncă temporare, reprezintă un segment important pe piaţa muncii din România. Având în vedere importanța respectării prevederilor legale în acest domeniu de activitate și ţinând cont de problemele sesizate de către cetăţenii români puşi la dispoziţia beneficiarilor străini prin intermediul agenţilor de muncă temporară, care implică detaşarea transnaţională, este necesară desfăşurarea unei astfel de campanii, consideră ITM Galați.

Campania a avut ca obiective creşterea gradului de conştientizare a agenţilor de muncă temporară, a utilizatorilor şi a salariaţilor temporari în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale aplicabile; diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale; verificarea respectării de către agenţii de muncă temporară, care au obiect de activitate principală „Activităţi de contractare, pe baze temporare, a personalului” CAEN 7820, a prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă; garantarea unui nivel adecvat de protecţie în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă a salariaţilor detaşaţi în cadrul prestării de servicii transnaţionale, pentru lucrătorul pus la dispoziţie prin detaşare transnaţională pe teritoriul României şi pentru lucrătorul pus la dispoziţie prin detaşare transnaţională de pe teritoriul României.

Conform ITM, la nivelul județului Galați, campania a avut următoarele rezultate:

- în domeniul relaţiilor de muncă, au fost verificaţi 11 agenţi de muncă temporară care aveau un număr de 4 contracte de punere la dispoziție aflate în derulare și 294 contracte de muncă temporară aflate în executare din care 7 în străinătate, precum şi 5 utilizatori ai salariaților temporari. Nu au fost constatate încalcări ale legislației în domeniu;

- în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă (SSM), au fost verificaţi 12 agenţi de muncă temporară care au pus la dispoziție un număr de 306 salariați. Au fost dispuse 3 măsuri pentru remedierea celor 3 neconformități constatate:contracte cu clauze SSM incomplete, instruire necorespunzătoare, organizare activitate de prevenire și protecție necorespunzătoare şi au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale (avertismente) unui număr de 2 agenţi de muncă temporară. Au mai fost verificaţi 3 utilizatori ai salariaților temporari având un număr total de 288 salariați detașati. A fost dispusă o măsură pentru o neconformitate constatată - instruirea efectuată în domeniul SSM a personalului pus la dispoziţie este necorespunzătoare - şi a fost aplicată o sancţiune contravenţională (avertisment).

Citeşte mai departe ...

Cu Vinerea în lacrimi, cu Duminica în gândul nostru

Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” a programat pe data de 25 aprilie, de la ora 18:30, concertul coral "Cu Vinerea în lacrimi, cu Duminica în gând", care va fi difuzat online pe pagina de Facebook a instituţiei, având în vedere ultimele restricţii impuse de autorităţi în vederea prevenirii răspândirii virusului Sars-COV2. Corul Teatrului Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard" Galaţi, dirijat de Daniel Nistor, va interpreta pagini muzicale religioase, lucrări ale compozitorilor Gavriil Musicescu, Gheorghe Mandicevschi, Gheorghe Cucu, Ioan D. Chirescu, Nicolae Lungu ş.a., cu intervenţiile solo a mezzosopranei Maria Orzan. Spectacolul poate fi vizionat online, accesând pagina de Facebook a instituţiei https://www.facebook.com/tnoonlgl. Încă se mai poate, chiar dacă online.
Citeşte mai departe ...

Egalitate perfectă în semifinala dintre gălăţeni şi ciucani

  • Publicat în Sport

Meciul 2 din semifinala CSM Galaţi - SC Miercurea Ciuc a avut un scenariu diferit faţă de primul. De data aceasta, ciucanii au jucat mai bine, au controlat meciul, profitând şi de starea de oboseală din tabăra gălăţeană, au obţinut victoria şi au egalat situaţia la general. Sport Club a condus în permanenţă şi au condus cu 6-2 după primele două reprize. În ultima repriză, CSM Galaţi a încercat să revină în joc, şi-a adjudecat treimea şi a redus proporţiile înfrângerii. Rezultat final: CSM Galaţi - SC Miercurea Ciuc 4-7 (1-2, 1-4, 2-1). Pentru echipa gălăţeană au marcat: Skachkov 2 goluri, Kyrychenko şi Berdilă. Meciurile 3 şi 4 ale semifinalei se vor juca juca pe 25 şi 26 aprilie la Miercurea Ciuc. Dacă scorul general va fi egal atunci partida decisivă, care va stabili una din finalistele LNH, se va juca pe 28 aprilie la Patinoarul Dunărea din Galaţi.

Citeşte mai departe ...

Clădirea din Parcul Rizer, mai aproape de final. Consiliul Județean investește 5 milioane de euro

Se lucrează la noul sediu al Muzeului de Arte Vizuale din orașul Galați. În prezent, se fac ultimele intervenții la structura de rezistență și se montează componente ale acoperișului. Investiția de 5 milioane de euro este a Consiliului Județean Galați.

Echipele de constructori au ajuns la partea superioară a clădirii care conține numeroase elemente arhitecturale spectaculoase.

„Se lucrează în continuare şi pe şantierul noului Muzeu de Artă Vizuală. Sunt lucrări complexe, care necesită o foarte mare atenţie. Deoarece clădirea în sine este o operă de artă, fiecare etapă a proiectului necesită măsurători multiple şi o abordare tehnică inovativă. Întregul edificiu este realizat după un proiect futurist, care a primit deja aprecierea arhitecţilor din România. Întreaga construcție va fi acoperită cu o sticlă special concepută pentru astfel de proiecte”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În Parcul Rizer se construiește primul muzeu din România după revoluția din decembrie 1989. Este un muzeu dedicat artelor vizuale care va deveni un reper al orașului de pe malul Dunării. Clădirea și parcul înconjurător sunt modernizate cu bani de la Consiliul Județean Galați.

Citeşte mai departe ...

Ziua Cărții sărbătorită în Galați prin proiecte

Astfel, Consiliul Judeţean şi Centrul Cultural Dunărea de Jos sărbătoresc Ziua Mondială a Cărții (23 aprilie 2021) prin proiectul Galați: Citim și Dăruim!

Departamentul Editură din cadrul Centrului Cultural Dunărea de Jos va dona în jur de 2000 de cărți Bibliotecilor și Căminelor culturale din județul Galați. Potrivit inițiatorilor, volumele de beletristică, literatură pentru copii, manuale de limbă engleză, albume de artă și albume de tradiții și obiceiuri vor ajunge în cinci localități din județul Galați.

Această acțiune face parte dintr-un proiect mai amplu realizat de CCDJ cu ocazia Zilei Mondiale a Cărții intitulat Endless Book, Cărți fără frontiere, proiect care a dotat bibliotecile și școlile din Republica Moldova cu peste zece mii de volume în limba română în cei 5 ani de desfășurare.

De asemenea, ” în ziua de 23 aprilie 2021, începând cu ora 10.00 primii 30 de vizitatori-cititori ai Centrului Cultural și colaboratorii permanenți vor primi câte o sacoșă cu cărțile editate de Centrul Cultural în anul 2020”, după cum a declarat Florina Zaharia, coordonatoarea proiectului.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu amenință cu grevă parlamentară dacă Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu va fi prezentat în Parlament

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunțat că le va propune colegilor din partid declanşarea grevei parlamentare dacă Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu va fi prezentat în Parlament.

„Dacă nu vor veni cu Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă să-l prezinte în Parlament, (...) am să propun colegilor mei să intrăm în grevă parlamentară. Mai exact, vom fi în Parlament, la grupurile parlamentare, vom participa la comisii, nu vom mai participa la plen. Iar domnul Iohannis să-şi gestioneze Guvernul său şi Parlamentul său fără Opoziţie în plenul Parlamentului (...). Nu vom participa la votul final. La primul BPN voi propune colegilor mei acest lucru”, a declarat Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD a relatat şi care ar fi fost reacţia de la Bruxelles faţă de PNRR.

„Vă spun eu, le-au zis: e clar că nu puteţi să îl terminaţi pentru că e varză făcut. Plecaţi acasă şi încercaţi să... Voi nu aveţi filosofia planului, voi nu aţi înţeles ce prevede acest plan”, a afirmat Ciolacu.

 

 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri