Menu
RSS
Academia Phoenix a revenit în forţă: patru victorii la Under 14

Academia Phoenix a revenit în forţă…

Competiţiile de baschet j...

Peste trei milioane de lei pentru Casa Cuza Vodă

Peste trei milioane de lei pentru C…

Casa Cuza Vodă este refăc...

Cutremur de 4,1 în România. S-a simțit și în orașele Galați și Brăila

Cutremur de 4,1 în România. S-a sim…

S-a cutremurat România. U...

COMPACT, o formaţie "a fetei din vis"

COMPACT, o formaţie "a fetei d…

Compact este o formaţie r...

Oţelul, gata de start

Oţelul, gata de start

Roş-alb-albaştrii lui Pet...

China, gata să discute recunoașterea mutuală a vaccinărilor contra COVID-19

China, gata să discute recunoaștere…

Ministrul de Externe al C...

Fetele de la CSU Belor au pierdut cu Dinamo

Fetele de la CSU Belor au pierdut c…

La Galaţi în sala Polival...

Locuri de muncă în domeniul universitar la ”Dunărea de Jos”

Locuri de muncă în domeniul univers…

Universitatea ”Dunărea de...

Profesori universitari la masa de scris: „Memorii și emoții printre slove”

Profesori universitari la masa de s…

Editura ACADEMICA Galați ...

Pandemia nu ţine cont de artă

Pandemia nu ţine cont de artă

La teatru, ca la teatru! ...

Prev Next

Marți, 09 Februarie 2021 - Regional Press

Tigrii lui Florin Ignat şi-au aflat traseul din Cupă

  • Publicat în Sport

La Casa Fotbalului din Bucureşti a avut loc marţi tragerea la sorţi pentru optimile şi sferturile de finală ale Cupei României la futsal. United Galaţi va juca primul meci în deplasare cu Futsal Club Ceahlăul Piatra Neamţ, echipă ce activează în Liga a II-a. Programul celorlalte jocuri din 8-imi: CSM Tg. Mureş - FK Odorheiu Secuiesc, meciul 1; Futsal Poli Iaşi - Imperial Wet Miercurea Ciuc - meciul 2, Kereszthegy Remetea - Autobergamo Deva - meciul 4, Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăşti - KSE Tg. Secuiesc - meciul 5, Metropolitan Işalniţa - Luceafărul Buzău - meciul 6, CFR Timişoara - CFF Clujana Cluj - meciul 7, Inter Gheorgheni - Şoimii Simand, meciul 8. Duelurile din sferturile de finală sunt următoarele: 8 vs 6: Inter Gheorgheni (L2) / Şoimii Şimand (L2) - Metropolitan Işalniţa (L2) / Luceafărul Buzău (L1); 2 - 7: Futsal Poli Iaşi (L2) / Imperial WET Miercurea Ciuc (L1) - CFR Timişoara (L1) / CFF Clujana Cluj (L1); 4 -5: Kereszthegy Remetea (L2) / Autobergamo Deva (L1) - Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăşti (L2) / KSE Târgu Secuiesc (L1); 1 - 3: CSM Târgu Mureş (L2) / FK Odorheiu Secuiesc (L1) vs. Futsal Club Ceahlăul Piatra Neamţ (L2) / United Galaţi (L1). Meciurile din cadrul optimilor şi sferturilor de finală ale Cupei României la futsal se vor disputa în zilele de 20/21 februarie 2021.

Citeşte mai departe ...

Premieră la Galați. Se înființează un centru Respiro pentru persoane adulte cu handicap grav

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Galaţi a obţinut finanţare pentru înfiinţarea unui centru de cazare de tip Respiro pentru persoane adulte cu handicap grav.

“Este un proiect care vine în sprijinul persoanelor adulte cu dizabilităţi şi a persoanelor care le îngrijesc. Va fi astfel creat un mediu sigur de îngrijire, în care persoanele adulte cu handicap grav vor putea fi cazate temporar, pentru o perioadă de cel mult 30 de zile dintr-un an calendaristic, în cazul în care asistenţii personali sau aparţinătorii acestora au probleme medicale, de ordin personal sau au nevoie de o perioadă de odihnă. Centrul va fi dotat cu tot ceea ce este nevoie pentru îngrijirea persoanelor adulte cu dizabilităţi”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Persoanele internate în acest centru vor beneficia de servicii individualizate de îngrijire, precum şi de asistenţă medicală, consiliere psihologică sau programe de recuperare medicală. Centrul va putea asigura supraveghere şi îngrijire personală pentru cel mult patru beneficiari în acelaşi timp. Valoarea proiectului este de 607.000 de lei, din care 552.000 reprezintă finanţare prin Programul de Interes Naţional în Domeniul Protecţiei şi Promovării Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, iar 55.200 contribuţia solicitantului. În cadrul acestui proiect va fi achiziţionat un spaţiu care va fi dotat şi utilat conform normelor în vigoare.

 

Citeşte mai departe ...

9 februarie: 2.797 de cazuri noi de coronavirus în România

În ultimele 24 de ore au fost raportate 2.797 de cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19. 937 dintre acestea sunt internate la ATI.

Numărul testelor efectuate a fost de 22.133 pentru cele de tip RT-PCR și 8.166 pentru cele rapide antigenice. Până acum s-au înregistrat 95 decese dintre care 54 bărbați și 41 femei, toți infectați cu noul coronavirus. 

La momentul actual numărul persoanelor internate cu COVID-19 este de 7.337.

 

 

Citeşte mai departe ...

Când se întâlnesc Simona Halep și Ajla Tomljanovic la Australian Open

  • Publicat în Sport

Miercuri, ora 10:00, în turul 2 al Australian Open, va avea loc partida dintre Simona Halep, locul 2 WTA și Ajla Tomljanovic, locul 72 WTA.

Meciul va fi primul din sesiunea de seară și se va desfășura pe arena Margaret Court. În sesiunea de dimineață, din aceeași zi, va avea loc și partida dintre Sorana Cîrstea, locul 68 WTA și jucătoarea cehă Petra Kvitova, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 9.

Perechea Andreea Mitu/Raluca Olaru va juca în primul tur al probei de dublu contra echipei Monica Niculescu/Patricia Ţig, pe terenul 11, de la ora 01:00

(sursa foto: Capital.ro)

Citeşte mai departe ...

Investiție de milioane de euro la Muzeul Casa Colecțiilor din Galați

O investiție de peste trei milioane de euro este în derulare la Muzeul Casa Colecțiilor din Galați. Este o lucrare comandată de Consiliul Județean Galați pe parcursul căreia clădirea de patrimoniu care a adăpostit fosta farmacie Ținc este consolidată, termoizolată și dotată cu aparate moderne.

Operațiunea de reabilitare și modernizare de la Muzeul Casa Colecțiilor din Galați este în toi. În prezent, lucrările se desfășoară în interiorul clădirii. Lucrarea comandată de Consiliul Județean presupune refacerea hidroizolaţiei de la subsol, a zidăriei şi a instalaţiilor electrice. Totodată, monumentul istoric este consolidat, acoperişul este reabilitat, iar ornamentele de pe faţadă şi scările interioare sunt restaurate.

Printre ornamentele restaurate este un basorelief care a atras atenţia specialiştilor prin tehnica de realizare, una de sorginte italiană.

„Pe basorelief se pot distinge două zeităţi antice, respectiv zeul comerţului şi zeitatea protectoare a farmaciştilor, precum şi monograma farmacistului Constantin Ţinc. Pentru a-i redescoperi frumuseţea, basorelieful este mai întâi curaţat mecanic de către un specialist de la Bucureşti, după care vor fi realizate și alte intervenţii pentru a repune în valoare această operă de artă. Se lucrează şi la balconul principal, o bijuterie arhitecturală. Din fericire, s-au păstrat o parte din piesele originale, care acum sunt restaurate cu mare grijă”, a anunțat recent Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Conform planului, Muzeul Casa Colecțiilor va fi dotat cu sisteme de detecţie şi alarmare la incendiu și efracţie, de supraveghere şi înregistrare video şi de control acces. Nu în cele din urmă, proiectul mai prevede dotarea spaţiului muzeal cu vitrine moderne şi panouri mobile, dar și digitizarea monumentului de arhitectură, astfel încât sediul Muzeului Casa Colecţiilor să poată fi scanat 3D și să se realizeze tururi virtuale. Valoarea investitiei este de aproximativ 3,5 milioane de lei, fonduri europene.

Clădirea a fost construită în anul 1900. Încă de la început a fost sediul Farmaciei Ținc, purtând numele unui celebru farmacist gălățean. Constantin Ţinc a locuit și muncit în imobilul care acum este monument istoric, iar ca recunoaștere a realizărilor sale a fost primar al orașului Galați în mai multe mandate și senator de Covurlui.

După ce a fost naționalizată în perioada comunistă, clădirea a fost folosită tot ca farmacie. În 2012, Farmacia Ținc a fost preluată de Consiliul Județean Galați și a devenit Muzeul Casa Colecțiilor.

Citeşte mai departe ...

A venit rândul Ministerului Finanțelor să fie pichetat de sindicaliști

  • Publicat în Social

Sindicaliştii CNS Cartel Alfa pichetează marţi, între orele 10:00-12:00, sediul Ministerului Finanţelor, conform programului aprobat de Comitetul Confederal.

Principalele revendicări ale sindicaliştilor sunt: un salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective, taxare justă şi aplicarea corectă a legislaţiei.

Comitetul Confederal al CNS Cartel ALFA a decis, în 11 ianuarie 2021, declanşarea unui program de acţiuni de protest "în urma analizei situaţiei actuale, a programului de guvernare, a măsurilor luate sau anunţate de actualul guvern, care dezavantajează profund şi preponderent categoriile de lucrători reprezentate de confederaţie, şi, mai larg, categoriile cele mai sărace ale cetăţenilor".

 

Citeşte mai departe ...

Mihai Tudose îl ironizează pe premierul Cîţu:„Copilul durerii pleacă la Bruxelles”

Europarlamentarul PSD, Mihai Tudose, critică și, totodată, ironizează, vizita premierului Florin Cîțu la la Bruxelles. „De ce se duce copilul durerii în vizită, când țara e fără buget și fără planul de relansare necesar pentru a accesa banii UE? ”, se întreabă social democratul, pe Facebook.

„Copilul durerii pleacă la Bruxelles. O veste bună și una rea: cea bună e că Florin Cîțu lasă România în pace două zile, cât va sta pe la Bruxelles; partea proastă e că se va întoarce. De ce se duce copilul durerii în vizită, când țara e fără buget și fără planul de relansare necesar pentru a accesa banii UE? Asta va fi prima întrebare din partea Comisiei Europene. Ți-ai făcut temele, Florinel? Nu le-a făcut și nici nu le poate face. Pentru că-l încurcă greaua moștenire. Aia lăsată de ministrul de Finanțe F. Cîțu, premierului F. Cîțu. Despre responsabilitatea lui Ludovic Orban nu pot zice nimic, pentru că (încă) președintele PNL joacă în “Omul invizibil”, de când “s-a ales” la Cameră. Dar cum iese premierul Cîțu din bucluc? Pe datorie, cum altfel! Și dacă nici asta nu mai merge, nu-i nimic! Are soluția pregătită: vinde din casă! Niște companii, ceva acțiuni, un port pe la Constanța.. Asta e miza vizitei lui: să obțină/ negocieze permisiunea pentru un deficit bugetar cât mai mare. Ne-a pregătit deja psihologic pentru o țintă asumată de 7-7,1%. Ceea ce înseamnă că după virgulă ne putem aștepta la orice... Ce va ieși din jongleriile lui Cîțu cu deficitul cash (cel bazat pe plățile efective) și deficitul ESA (care cuprinde și plățile angajate), Domnul cu mila! Și România cu rușinea de a fi incapabilă să-și facă un buget și cu o impotență “spectaculoasă” de a prezenta un plan coerent pentru banii europeni... Repet, că se duce Cîțu la Bruxelles nu e cea mai mare problemă! Problema mare e că se întoarce.....”, a scris Mihai Tudose, pe pagina sa de Facebook.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că merge săptămâna aceasta la Bruxelles pentru o serie de întrevederi cu înălți oficiali europeni pe 11 și 12 februarie. Programul vizitei include întrevederi cu principalii lideri europeni, între care președinții Consiliului European, Charles Michel, Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și al Parlamentului European, David Sassoli.

Citeşte mai departe ...

Hocheiştii de la CSM Galaţi au câştigat în ultima repriză

  • Publicat în Sport

Patinoarul Ollimpic din Braşov a găzduit luni seara prima partidă din seria de trei din această săptămână dintre Steaua Bucureşti şi CSM Galaţi. Surprinzător, steliştii au intrat hotârâţi pe gheaţă şi acest lucru s-a materializat şi pe tabela de marcaj, bucureştenii conducând cu 2-0 după primele 10 minute, scor cu care de altfel s-a şi încheiat prima treime. Echipa gălăţeană a restabilit egalitatea la jumătatea celei de-a doua reprize prin reuşitele lui: Neznamov şi Skachhkov, ambele în superioritate numerică. Partida s-a încins, Steaua nu a renunţat la luptă şi a mai condus de două ori cu 3-2 şi 4-3. Echipa gălăţeană şi-a continuat cursa de urmărire şi a revenit pe tabela de marcaj, marcatori: Skachkov, în dublă superioritate şi Kyrychenko. CSM-ul s-a descătuşat în ultima repriză, a marcat de două ori prin: Neznamov şi M.Biro şi a obţinut o victorie muncită dar absolut meritată. Rezultat final: Steaua Bucureşti - CSM Galaţi 4-6 (2-0, 2-4, 0-2). Minute de penalizare: 30-47. Partida revanşă se va disputa marţi, de la ora 18.30.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri