Menu
RSS
Peste trei milioane de lei pentru Casa Cuza Vodă

Peste trei milioane de lei pentru C…

Casa Cuza Vodă este refăc...

Cutremur de 4,1 în România. S-a simțit și în orașele Galați și Brăila

Cutremur de 4,1 în România. S-a sim…

S-a cutremurat România. U...

COMPACT, o formaţie "a fetei din vis"

COMPACT, o formaţie "a fetei d…

Compact este o formaţie r...

Oţelul, gata de start

Oţelul, gata de start

Roş-alb-albaştrii lui Pet...

China, gata să discute recunoașterea mutuală a vaccinărilor contra COVID-19

China, gata să discute recunoaștere…

Ministrul de Externe al C...

Fetele de la CSU Belor au pierdut cu Dinamo

Fetele de la CSU Belor au pierdut c…

La Galaţi în sala Polival...

Locuri de muncă în domeniul universitar la ”Dunărea de Jos”

Locuri de muncă în domeniul univers…

Universitatea ”Dunărea de...

Profesori universitari la masa de scris: „Memorii și emoții printre slove”

Profesori universitari la masa de s…

Editura ACADEMICA Galați ...

Pandemia nu ţine cont de artă

Pandemia nu ţine cont de artă

La teatru, ca la teatru! ...

Papa Francisc se întâlneşte cu marele ayatollah Ali al-Sistani, lider al islamul şiit

Papa Francisc se întâlneşte cu mare…

Papa Francisc se întâlneș...

Prev Next

Luni, 08 Februarie 2021 - Regional Press

Președintele PSD critică Coaliția de guvernare: Astăzi au dat drumul austerității!

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, critică dur, pe o rețea de socializare, construcția bugetară a Guvernului Cîțu.

”În campania electorală, au promis lapte și miere. V-au mințit! Astăzi au dat drumul austerității! Tăieri peste tot. Cu barda. De la pensionari, de la copii, de la bugetari, de la Horeca, până și de la transportul elevilor chiar în prima zi cu #școlideschise!

Practic, astăzi au îngropat toate speranțele unui popor întreg de a avea un trai decent, civilizat. Speranțele întregului mediu de afaceri la o revenire spre normalitate a economiei! Și este doar începutul unui tunel lung și negru al #austerității.

Minim 5 ani va lua României pentru a ieși din groapa în care ne-au aruncat acești incompetenți. Nimic pentru popor, totul pentru clientela lor, pentru pilele lor, pentru rudele lor. Pentru toți cei pe care i-au plantat în funcții plătite gras. Pentru ei au bani! În rest, o mare de incompetență și nicio soluție pentru redresarea economiei, pentru lupta împotriva pandemiei sau pentru protejarea nivelului de trai.”

(sursa foto: digi24.ro)

Citeşte mai departe ...

Orban: Pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2022. E o decizie luată

Ludovic Orban a anunțat, după discuțiile din Coaliție, că pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2022. La baza creșterii punctului de pensie stă formula care a existat în legea 263 și anume compensarea în proporție de 100% a pierderii puterii de cumpărare ca urmare a inflației, și de asemenea creșterea puterii de cumpărare prin creșterea punctului de pensie cu 50% din creșterea salariului mediu brut pe economie.

S-au discutat liniile mari ale construcției bugetare și am discutat și anumite măsuri pentru restrângerea cheltuielilor. Trebuie să fim foarte corecți. Atât Comisia Europeană, cât și agențiile de rating urmăresc nu numai atingerea deficitului pe care l-am negociat, ci și evoluția deficitului structural, adică evoluția cheltuielilor pe termen lung. Am discutat să se facă o analiză amplă a tuturor tipurilor de sporuri, dar nu am luat o decizie deocamdată.

Există o decizie legată de sporul de 30% care a fost acordat prefecturilor, și care nu se va mai plăti odată cu adoptarea Legii bugetului”, a declarat președintele Camerei Deputaților

 

Citeşte mai departe ...

Patru cabinete pentru vaccinarea cu AstraZeneca vor fi deschise la Galați

 
Începând din 15 februarie, în România, va începe imunizarea populației cu vaccinul AstraZeneca. Astfel, la nivel național, pentru buna desfășurare a procesului de vaccinare cu AstraZeneca, vor fi deschise 180 de cabinete noi de vaccinare. Patru dintre ele vor fi deschise la Galați.
 
Cele 180 de cabinete destinate vaccinării cu AstraZeneca sunt distribuite după cum urmează: București (22), Alba (3), Arad (4), Argeș (5), Bacău (5), Bihor (5), Bistrița Năsăud (2), Botoșani (3), Brăila (2), Brașov (5), Buzău (3), Călărași (2), Caraș-Severin (2), Cluj (10), Constanța (6), Covasna (2), Dâmbovița (4), Dolj (6), Galați (4), Giurgiu (2), Gorj (3), Harghita (3), Hunedoara (3), Ialomița (2), Iași (8), Ilfov (2), Maramureș (4), Mehedinți (2), Mureș (5), Neamț (4), Olt (3), Prahova (6), Sălaj (2), Satu Mare (3), Sibiu (4), Suceava (5), Teleorman (3), Timiș (10), Tulcea (2), Vâlcea (3), Vaslui (3), Vrancea (3). Acestea vor fi grupate în centrele de vaccinare noi deschise la nivelul fiecărui județ.
 
Înscrierea pentru vaccinare se va putea realiza începând de miercuri, 10 februarie a.c., și se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale. Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinare-covid.gov.ro.
Citeşte mai departe ...

Misiune imposibilă la fileu pentru gălăţencele

  • Publicat în Sport

Cel de-al 8-lea turneu din cadrul Diviziei A1 la volei feminin a avut loc în weekend. CSU Belor s-a deplasat la Lugoj pentru duelurile cu CSM Lugoj şi CSM Târgovişte. Misiune imposibilă pentru gălăţencele antrenate de Bogdan Paul şi Florin Vasile Bosi care au pierdut ambele meciuri: 0-3 (-19, -20, -19) cu CSM Lugoj şi 0-3 (-18, -16, -11) cu CSM Târgovişte. Echipa gălăţeană a început în formula: Borislava Saykova, Lara Vukasovici, Sorina Miclăuş, Andrea Lakovici, Mirela Shahpazova, Anamaria Berdilă - Nikolina Bozicevici, libero. Au mai intrat: Andreea Tămaş, Elena Becheva, Adina Roşca, Violeta Stan - libero. Nu a făcut deplasarea brazilianca Talita Jose do Nascimento, accidentată. CSU Belor a coborât pe locul 8 cu 19 puncte. Următorul turneu din campionat se va disputa în perioada 6-8 martie în sala Polivalentă Dunărea din oraşul nostru cu participarea echipelor: Dinamo Bucureşti, U NTT Data Cluj şi CSU Belor. Până atunci însă, fetele noastre vor participa la Cupa României programată la Cluj Napoca în perioada 18-21 februarie. În optimi, CSU Belor se va duela cu U NTT Data Cluj, pe 18 februarie, de la ora 14.00.

Citeşte mai departe ...

PSD depune o moțiune simplă împotriva lui Vlad Voiculescu:„Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid”

Senatorul PSD Ştefan Radu Oprea a anunţat că social-democraţii vor depune miercuri la Camera Deputaţilor moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid – Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor”, iar ea va intra în dezbatere săptămâna viitoare.

„Vom avea şedinţă în fiecare luni, la ora 10.00 dimineaţa. Au fost câteva teme dezbătute şi cred că cea mai importantă este moţiunea pe sănătate, moţiunea simplă intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid – Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor”. Această moţiunea va fi depusă la Camera Deputaţilor miercuri, pentru că mâine mai sunt dezbateri cu asociaţiile medicilor, cu asociaţiile pacienţilor şi cu reprezentanţii sindicatelor. Apoi va fi depusă la Camera Deputaţilor şi săptămâna viitoare va intra în dezbatere”, a declarat Ştefan Radu Oprea luni, la sediul PSD.

Citeşte mai departe ...

Studenții critică deciziile guvernamentale și lipsa de comunicare privind redeschiderea universităților

Membrii Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România sunt nemulţumiţi de măsurile adoptate pentru redeschiderea universităţilor. Aceştia susţin că unele unităţi de învăţământ superior nu pot lua decizii competente cu privire la măsurile sanitare eficiente, de aceea şi-ar dori ca înainte de a se întoarce studenţii în sălile de curs să se obţină aviz din partea Direcţiei de Sănătate Publică.

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România critică lipsa unui dialog social referitor la redeschiderea universităţilor în condiţii de siguranţă.

În luna septembrie, universitățile așteptau normele igienico-sanitare de la Ministerul educației pentru a putea decide modul de începere a semestrului I. Deși optica s-a schimbat, unele norme din luna septembrie fiind considerate pe bună dreptate excesive și sugerând preferința învățământului în scenariu online, soluția nu este de a oferi un cadru atât de larg, fără îndrumări.”a declarat Horia-Șerban ONIȚA, Președintele Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România.

Membrii comunităţii susţin că ar fi fost necesar să fie consultaţi în realizarea ordinului comun al ministrului Sănătății și al ministrului Educației privind desfășurarea activității didactice în universități.

ANOSR reunește studenți din 19 centre universitare din întreaga țară. Județul Galați este reprezentat de două organizații studențești: Liga Studenților Danubius Galați – LSD și Liga Studenților din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați – LSG

Citeşte mai departe ...

Junioarele 3 de la ACS Olimpic Lucian Bute 1 conduc grupa

  • Publicat în Sport

Handbalul juvenil îşi reia uşor uşor activitatea chiar dacă ar trebui ca cei îndreptăţi să caute şi o soluţie ca publicul să poată intra în sală în condiţiile de pandemie. În weekend, la Galaţi la Siderurgistul şi Polivalentă s-a desfăşurat turneul 1, grupa B a Campionatului Naţional de junioare 3. Cel mai interesant meci a fost Lucian Bute 1 - CSM, echipe care în proporţie de 100% vor reprezenta Galaţiul în Grupa Valoare. ACS Olimpic Lucian Bute 1 a obţinut trei victorii: 36-21 (13-5, 13-9,10-7) cu Lucian Bute 2, 32-23 (11-8, 14-7, 7-8) cu CSM şi 49-9 (17-2, 13-5, 19-2) cu CSS Tecuci. O evoluţie bună a avut şi CSM Galaţi care a reuşit două victorii: 44-5 (13-1, 14-2, 17-2) cu CSS Tecuci şi 37-25 (14-9, 14-9, 9-7) cu Lucian Bute 2, surpriza plăcută a turneului, o echipă formată din jucătoare mai mici, născute 2008-2009. Loturile echipelor participante: Bianca Iacob - Andreea Albu, Alessia Albu, Rebeca Bodea, Daria Crăciun, Antonia Costin, Claudia Decianu, Delia Gheorghe, Alesia Emanoil, Ana Gavrilă, Ana Anton, Giulia Holban, Maria Istrate, Raisa Lăcătuşu, Andreea Movilă, Rafaela Popescu, Emma Preda, Miriam Streşină, Andreea Zugrăvel - ACS Lucian Bute 1; Beatrice Maxim, Sofia Bălan, Ioana Popoiu - Adnana Ancerencu, Crina Andrei, Alesia Barbu, Erika Buric, Mihaela Căuş, Delia Ghimpu, Denisa Munteanu, Laura Mazilu, Elena Retegan, Ana Dâmbu, Maria Palade, Ioana Trifan, Ioana Vrabie - ACS Lucian Bute 2, antrenori: Dana Goldic şi Nicoleta Vlad; Anamaria Rotaru, Maria Jora - Cosmina Dănilă, Iris Baştină, Mădălina Gavril, Raisa Vieru, Monica Bugeag, Gabriela Bujor,Cătălina Ionescu, Raluca Ionescu, Cristina Toader, Anamaria Rotaru, Alicia Chiscop, Alexia Bucner, Maya Darie, Diana Muşat, Maria Jora, Maria Spătaru - CSM, antrenor: Miron Stanciu şi Sanda Asandei; Raluca Crăciun, Cristina Burleanu - Ilinca Puşcaşu, Lucian Ulcică, Alexandra Comănici, Adina Gheorghiu, Irene Cărăuş, Rosalia Biala, Andra Cărbunaru, Delia Paraschiv, Miruna Răzmeriţă, Paula Drăgan, Bianca Băncilă, Bianca Ungureanu, Ioana Popescu, Isabela Enache - CSS Tecuci, antrenor: Ovidiu Crăciun. Clasamentul la finalul turneului: 1. ACS Lucian Bute 1 14 puncte, 2. CSM Galaţi 11 p, 3. Lucian Bute 2 5 p, 4. CSS Tecuci 0 p. Cel de-al doilea turneu este programat în perioada 9-11 aprilie. Primele două clasate se califică în Grupa Valoare.

sursa foto: Sportul Ilustrat

 

Citeşte mai departe ...

A murit de frig. Un om al străzii a fost găsit mort, între ruinele unui complex comercial

Gerul face primele victime. Un om al străzii a fost găsit mort între ruinele unui magazin din orașul Galați. Principala variantă luată în calcul de medici este hipotermia, având în vedere că pe trupul acestuia nu au fost găsite urme de violență.


Cadavrul a fost descoperit de o persoană care trecea prin zonă. Aceasta a sunat la 112 și la fața locului au sosit echipaje de la Poliție și Ambulanță. Cadrele medicale au constatat că este un om al străzii care murise pe parcursul nopții. 


Polițiștii au început o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauza decesului. 

 

Citeşte mai departe ...

Înfrângere pentru baschetbaliştii de la CSM Galaţi

  • Publicat în Sport

Duminică în ultima zi a turneului din sala Dinamo, baschetbaliştii de la CSM Galaţi s-au duelat cu SCMU Craiova, o altă formaţie din Top 6 a Ligii Naţionale. Gălăţenii lui Florin Nini au jucat bine în prima jumătate a meciului dar din păcate în sfertul trei a apărut oboseala, oltenii au profitat şi au sprintat decisiv spre victorie. „Am reuşit să ţinem ritmul în primele două sferturi datorită realizărilor individuale. În ultimele două sferturi nu am mai avut lucidate în execuţii din cauza oboselii. Ca o concluzie a acestor două zile, pot să spun că sunt mulţumit că ne întoarcem cu o victorie care se poate dovedi importantă în lupta pentru play-off. Cred că echipa va creşte în omogenitate şi consistenţă şi vom mai oferi surprize plăcute suporterilor noştri”, a concluzionat Florin Nini. Rezultat final: SCMU Craiova - CSM Galaţi 72-58 (21-18, 16-17, 17-8, 18-15). Pentru echipa gălăţeană au evoluat: Bruncevici 12 puncte, 2 recuperări, 0 pase decisive, 2 intercepţii; Vlad (5 p, 2, 4, 0); Brown (9 p, 1, 3, 0); Eads III (17 p, 5, 1, 0); Sturanovici (4 p, 7, 3, 0); Hamilton (4 p, 3, 0, 0); Brandon (7 p, 5, 2, 1); Ciotlăuş; Vaida - o intercepţie; Grecu. CSM Galaţi a urcat pe locul 12 cu 14 puncte şi are două restanţe cu CSM Focşani 2007 şi CSM VSKC Miercurea Ciuc.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri