Menu
RSS
Peste trei milioane de lei pentru Casa Cuza Vodă

Peste trei milioane de lei pentru C…

Casa Cuza Vodă este refăc...

Cutremur de 4,1 în România. S-a simțit și în orașele Galați și Brăila

Cutremur de 4,1 în România. S-a sim…

S-a cutremurat România. U...

COMPACT, o formaţie "a fetei din vis"

COMPACT, o formaţie "a fetei d…

Compact este o formaţie r...

Oţelul, gata de start

Oţelul, gata de start

Roş-alb-albaştrii lui Pet...

China, gata să discute recunoașterea mutuală a vaccinărilor contra COVID-19

China, gata să discute recunoaștere…

Ministrul de Externe al C...

Fetele de la CSU Belor au pierdut cu Dinamo

Fetele de la CSU Belor au pierdut c…

La Galaţi în sala Polival...

Locuri de muncă în domeniul universitar la ”Dunărea de Jos”

Locuri de muncă în domeniul univers…

Universitatea ”Dunărea de...

Profesori universitari la masa de scris: „Memorii și emoții printre slove”

Profesori universitari la masa de s…

Editura ACADEMICA Galați ...

Pandemia nu ţine cont de artă

Pandemia nu ţine cont de artă

La teatru, ca la teatru! ...

Papa Francisc se întâlneşte cu marele ayatollah Ali al-Sistani, lider al islamul şiit

Papa Francisc se întâlneşte cu mare…

Papa Francisc se întâlneș...

Prev Next

Vineri, 05 Februarie 2021 - Regional Press

Raed Arafat: "focarele vor fi luate în calcul în ceea ce priveşte incidenţa cazurilor de COVID-19, astfel că va exista un tablou mai clar a situaţiei pandemiei"

”S-a luat decizia ca începând cu următoarea hotărâre de Guvern, vor fi introduse şi focarele, la solicitarea Ministerului Sănătăţii şi a INSP, nu vom mai scoate unele focare din calcul, deci vor fi introduse focarele în calcul, ceea ce înseamnă că incidenţa va avea o creştere pentru că vor intra şi focarele în calcul. Acest lucru se va întâmpla cam de la jumătatea săptămânii viitoare şi este decis deja de CNSU”, a declarat Arafat la Digi24, vineri seara, potrivit news.ro.

”Nu am calculele în faţă, dar impactul nu va fi unul extraordinar de mare. Va fi, totuşi, un calcul pe care colegii de la INSP îl consideră mai fidel pentru că va lua totalul cazurilor pozitive şi nu va elimina cele care sunt în unele focare. După unele discuţii s-a ajuns la concluzia că având în vedere scăderea şi că numărul testelor este la 30.000 şi totuşi avem rata de pozivivare care ste destul de mică în ultima perioadă, totuşi, să nu mai lăsăm focarele la o parte şi să lucrăm cu un total”, a mai declarat Arafat.

 

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu:"În timp ce Cîţu îi dă în cap lui Năsui, firmele româneşti vor falimenta pe bandă rulantă"

Preşedintele PSD a declarat, vineri, că firmele româneşti vor continua să dea faliment “pe bandă rulantă” în timp ce, în Guvern, liberalul Florin Cîţu îl va lovi în cap pe useristul Claudiu Năsui cu “bâta Corpului de Control”. Marcel Ciolacu a făcut referire la anunţul premierului privind investigarea granturilor pentru IMM-uri.

“Atunci când măsluiesc fără jenă cele mai simple programe de ajutor pentru IMM-uri, ce pretenţii poţi avea de la acest Guvern că va putea convinge Comisia Europeană că este capabil să atragă cele 30 de miliarde de euro prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă?!

Şi pentru că au demonstrat deja că pe orice pun mâna fie distrug, fie fură! În timp ce în interiorul aceluiaşi Guvern, Cîţu de la PNL îi dă în cap lui Năsui de la USR cu bâta Corpului de Control, firmele româneşti vor continua să dea faliment pe bandă rulantă. Iar, pe sub masă, prietenii lor îşi vor lua în continuare apartamente pe banii tuturor românilor”, a afirmat Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Liderul PSD a mai menţionat că, din cauza lipsei de credibilitate a actualei guvernări, banii Uniunii Europene nu vor fi daţi pe mâna acestor “amatori” pentru că “nu sunt în stare să facă un plan clar şi coerent”.

Reamintim că, vineri, premierul Florin Cîţu a anunţat că va trimite Corpul de Control la Ministerul Economiei pentru o investigaţie privind Măsura 3, granturi pentru IMM-uri.

Citeşte mai departe ...

Brazilianul Marquinos revine la Oţelul şi va lucra din nou cu Petre Grigoraş

  • Publicat în Sport

SC Oţelul Galaţi a ajuns la un acord cu Persela Lamongan, club dim prima ligă din Indonezia, pentru împrumutul jucătorului Marcus Vinicius Vidal Cunha, cunoscut de comunitatea oţelară ca „Marquinhos”. Brazilianul are 28 ani poate lovi mingea la fel de bine cu ambele picioare şi poate evolua pe orice post în spatele vârfului, atât în benzi, cât şi ca mijlocaş ofensiv. Marquinos a fost transferat în iarna lui 2013 în Europa chiar la Oţelul sub bagheta lui Petre Grigoraş, a jucat 40 de meciuri, a marcat 12 goluri şi a dat 2 pase decisive. Jucătorul originar din Rio de Janeiro a mai evoluat în carieră la formaţiile: FK Qabala -Azerbaidjan, Atletico River Plate Montevideo - Uruguay, J. Malucelli Futebol şi Toledo EC (Brazilia), Astra Giurgiu (România), Zalgiris Vilnius (Lituania), Badak Lampung FC şi Persela Lamongan, ambele din Indonezia. Jucătorul cariocas a fost împrumutat de Oţelul până în vară cu opţiunea de prelungire pentru încă un sezon.

Citeşte mai departe ...

Un nou scandal la Penitenciarul Galați. Un deținut a ajuns la spital

Un deținut de la Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați a fost agresat de o altă persoană privată de libertate în camera de deținere în care aceștia erau cazați. Deținutul a ajuns la spital.

„Vă informăm că, astăzi, 05 februarie 2021, în jurul orei 17:05, pe fondul unui conflict spontan, un deținut custodiat de Penitenciarul Galați a fost agresat de o altă persoană privată de libertate în camera de deținere în care aceștia erau cazați. Personalul operativ din cadrul penitenciarului a intervenit de îndată pentru aplanarea conflictului și separea deținuților implicați în altercație”, au anunțat reprezentanții Penitenciarului Galați.

Deținutul agresat a fost transportat la o unitate spitalicească din rețeaua sanitară publică, în vederea efectuării unor investigații medicale de specialitate. Deținutul agresor a fost, de asemenea, prezentat la cabinetul medical al unității, fără recomandare de consult suplimentar.

În conformitate cu prevederile legale, administrația locului de deținere a procedat la sesizarea organelor judiciare și la informarea judecătorului de supraveghere a privării de libertate.

La nivelul unității a fost declanșată procedura disciplinară față de persoanele private de libertate implicate. De asemenea, incidentul va face obiectul unei verificări interne.

Citeşte mai departe ...

Aparat medical ultraperformant pentru diagnosticarea cancerului, la Spitalul Județean din Galați

Un aparat medical ultraperformant pentru diagnosticarea cancerului a ajuns la Spitalul Județean Galați. Este vorba despre un PET-CT de ultimă generaţie, echipament medical care poate depista în stadii timpurii celulele canceroase.

Practic, aparatul realizează o dublă scanare a întregului corp şi poate determina exact locul şi dimensiunea tumorii. Este una dintre cele mai moderne tehnici care există în acest moment pentru diagnosticarea cancerului.

„Aparatul medical permite inclusiv diagnosticarea precoce a recidivelor și a metastazelor. În plus, medicii pot monitoriza mult mai bine eficacitatea tratamentului administrat. Este o metodă non-invazivă, cu o doză de iradiere redusă. Echipamentul medical este deja la Spitalul Judeţean, iar astăzi a fost dus în spaţiul special amenajat. În perioada următoare, specialiştii de la Bucureşti vor începe asamblarea şi calibrarea aparatului.”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

La Spitalul Judeţean se amenajează unul dintre cele mai moderne centre pentru depistarea cancerului. Investiţia totală este de aproape două milioane de euro, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galați. 

Citeşte mai departe ...

Scenariul epidemiologic pentru fiecare județ, publicat de Ministerul Educației

În contextul revenirii elevilor în bănci de luni, 8 februarie, Ministerul Educației a publicat pe Edu.ro lista cu fiecare localitate din fiecare județ în parte și scenariul în care se încadrează, pentru ca elevii, profesorii și părinții să știe cu exactitate modul în care se redeschid școlile.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu,  a explicat că lista publicată cuprinde 3.181 unități administrativ-teritoriale (UAT), cu scenariul în care se încadrează fiecare. Sunt 149 de localitati în scenariul roșu, 903 localitati în galben, 3.181 în verde. 24 vor face cursuri exclusiv online, pentru că au rata peste 6 la mia de locuitori.

Verifică AICI lista cu scenariile pentru fiecare localitate (paginile 27-28 pentru Galați)

Județul Galați are 15 localități în scenariul galben, 49 de localități în scenariul verde și doar o singură localitate, Vârlezi, în scenariul roșu.

Sorin Cîmpeanu a mai punctat în cadrul conferinței de presă că Ministerul Educației va monitoriza respectarea tuturor regulilor impuse pentru desfășurarea în siguranță a cursurilor în școli. 

„Insistăm pe respectarea următoarelor reguli: distanțarea fizică e extrem de importantă, maximum posibil, minim 1 metru pentru a nu ajunge în situații absurde de blocaj. Mizăm pe capacitatea organizatorică a fiecărui director de școală că va asigura distanțarea maxim posibilă în condițiile date. Scăzând acele categorii de elevi exceptate din perspectiva prezenței fizice, aglomerația din sălile de clasă nu va fi chiar atât de mare cum se prezintă la nivel teoretic”, a declarat ministrul.

Citeşte mai departe ...

Coronavirus: Peste 2.500 de infectări noi în ultimele 24 de ore

2.580 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Au fost raportate 73 de decese, iar numărul pacienţilor de la ATI este 954.

Până astăzi, 5 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 740.732 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 686.692 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.580 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

 

Citeşte mai departe ...

Ghidul fiscal al contribuabililor care realizează venituri din profesii liberale a devenit public

Persoanele fizice care obţin venituri din profesii liberale pot consulta ghidul fiscal care a fost publicat de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Contribuabilii interesaţi pot găsi detalii despre Declaraţia unică pe care trebuie să o depună pentru această categorie de venituri, respectiv: ce formulare sunt necesare şi de unde se pot procura, cum se poate depune Declaraţia unică şi ce modalităţi de plată sunt puse la dispoziţia contribuabililor.

Veniturile din profesii liberale, realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere, sunt venituri din activităţi independente și sunt impozitate în sistem real.

Potrivit Ministerului Finanțelor Publice, rolul acestui nou ghid fiscal este de a stimula şi de a asista contribuabilii să declare corect veniturile realizate din profesii liberale, să plătească impozitele şi contribuţiile datorate, inclusiv prin intermediul mijloacelor electronice de plată existente.

"Sunt considerate venituri din profesii liberale veniturile obţinute de către medici, avocaţi, notari publici, executori judecătoreşti, experţi tehnici şi contabili, contabili autorizaţi, auditori financiari, consultanţi fiscali, arhitecţi, traducători, sportivi, precum şi alte persoane fizice cu profesii reglementate în condiţiile legii. Veniturile obţinute din profesii liberale desfăşurate în România se consideră ca fiind obţinute din România, indiferent dacă sunt primite din România sau din străinătate", se precizează într-un comunicat ANAF.

Citeşte mai departe ...

Sute de locuri de muncă au fost create într-o localitate din județul Galați în cadrul unui proiect de milioane de euro

Sute de locuri de muncă au fost create la Valea Mărului, în județul Galați, în cadrul unui proiect european. Este o investiție a Consiliului județean care amenajează un depozit de deșeuri menajere. Investiția creează 800 de locuri de muncă. 400 dintre acestea sunt disponibile în perioada lucrărilor, iar celelalte 400 vor fi după finalizarea investiției.


Lucrarea pentru realizarea depozitului de deșeuri menajere de la Valea Mărului este în curs de realizare. Depozitul care costă peste 13 milioane de euro este realizat de Consiliul Județean Galați cu fonduri europene. În paralel cu lucrările de pe șantier sunt achiziționate utilajele necesare.

Conform proiectului, depozitul de deșeuri menajere de la Valea Mărului va respecta toate normele moderne în domeniul protecției mediului.

„Acolo vor ajunge doar deşeurile reziduale rezultate în urma prelucrării în stația de tratare mecano-biologică. Fără pungi, hârtii sau alte resturi purtate de vânt.... Mai mult, staţia de epurare a apelor uzate, care va fi montată în cadrul depozitului, a fost deja comandată la o firmă din Elveţia. Valoarea investiţiei, doar aici la Valea Mărului, este de aproximativ 60 de milioane de lei”, a declarat recent Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Pentru depozitul ecologic de la Valea Mărului au fost comandate utilaje de mare tonaj. Investiția de la Valea Mărului este o componentă a unui proiect unic în România. Consiliul Județean construiește un sistem de gestionare a deșeurilor în valoare de 104 milioane de euro care va acoperi toate necesitățile județului Galați, dar va putea să răspundă și cererilor din județele învecinate.

Citeşte mai departe ...

La Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați semestrul II va începe online

Senatul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, în urma consultării membrilor săi și a departamentelor/facultăților pe care aceștia le reprezintă, dar și a studenților, printr-un sondaj online, a hotărât ca activitățile didactice (cursuri, seminarii, laboratoare, proiecte) să se desfașoare în primele 7 săptămâni, respectiv în perioada 15 februarie – 4 aprilie 2021, online pe platforma Microsoft Teams.

Pentru următoarele 7 săptămâni, respectiv în perioada 5 aprilie – 28 mai 2021, fiecare facultate va stabili propriul program de desfășurare a activităților didactice, care va include activități față în față, în funcție de situația epidemiologică din oraș, cu respectarea măsurilor și actelor normative aplicate pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Fac excepție Facultatea de Medicină și Farmacie, Facultatea de Educație Fizică și Sport, Facultatea de Arte, Facultatea Transfrontalieră și facultățile care gestionează programe de studii ce au în semestrul al II-lea numai activități practice.

Pentru întocmirea proiectelor de an, a lucrărilor de licență, respectiv de disertație, la cerere, se va permite accesul studenților în spațiile universității, pe tot parcursul semestrului al II-lea, cu respectarea măsurilor și actelor normative aplicate pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri