Menu
RSS
Cutremur de 4,1 în România. S-a simțit și în orașele Galați și Brăila

Cutremur de 4,1 în România. S-a sim…

S-a cutremurat România. U...

COMPACT, o formaţie "a fetei din vis"

COMPACT, o formaţie "a fetei d…

Compact este o formaţie r...

Oţelul, gata de start

Oţelul, gata de start

Roş-alb-albaştrii lui Pet...

China, gata să discute recunoașterea mutuală a vaccinărilor contra COVID-19

China, gata să discute recunoaștere…

Ministrul de Externe al C...

Fetele de la CSU Belor au pierdut cu Dinamo

Fetele de la CSU Belor au pierdut c…

La Galaţi în sala Polival...

Locuri de muncă în domeniul universitar la ”Dunărea de Jos”

Locuri de muncă în domeniul univers…

Universitatea ”Dunărea de...

Profesori universitari la masa de scris: „Memorii și emoții printre slove”

Profesori universitari la masa de s…

Editura ACADEMICA Galați ...

Pandemia nu ţine cont de artă

Pandemia nu ţine cont de artă

La teatru, ca la teatru! ...

Papa Francisc se întâlneşte cu marele ayatollah Ali al-Sistani, lider al islamul şiit

Papa Francisc se întâlneşte cu mare…

Papa Francisc se întâlneș...

Doi gălăţeni cu putere de decizie la Federaţia Română de Haltere

Doi gălăţeni cu putere de decizie l…

Gălăţeanul Nicu Vlad a fo...

Prev Next

Miercuri, 03 Februarie 2021 - Regional Press

Florin Cîțu în dezacord cu Voiculescu: „Nu poți să sancționezi medici dacă vaccinează pentru că a rămas o doză în plus”

"Să fim corecți, cifra de 1.300 am avansat-o eu. Cifra cealaltă de câteva zeci de mii era avansată de Ministerul Sănătății.

Dar revin la obiectivul acestei campanii de vaccinare, de a vaccina cat mai mulți oameni. Nu pot să oprești pandemia, nu pot să oprești acest virus decât dacă avem cât mai mulți oameni vaccinați.

Obiectivul este de a avea 70% din adulți vaccinați. Nu poți să sancționezi medici dacă vaccinează pentru că a rămas o doză în plus. Dar, dacă sunt situații când s-au creat tot felul de scheme care-i dezavantajează pe cei programați, asta e altceva. Dar dacă noi știm că niciunul din cei programați nu a fost dat la o parte pentru altcineva, nu văd nicio problemă”, a declarat premierul.

Însă, Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, spunea, săptămâna trecută, că va introduce sancțiuni pentru coordonatorii din centre care vaccinează “un amic, vecin” și nu o persoană prioritară.

"Dacă am fi făcut, așa cum spuneți, să fie numai vârstnici și persoane cu boli cronice, poate că ar fi existat destui nesimțiți – iertați-mă că nu folosesc în momentul ăsta alt termen – care ar fi spus că sunt foarte bolnavi”, a mai afirmat oficialul din Guvern, la Digi24.

Citeşte mai departe ...

Ministrul Educației: În învățământul tehnologic, profesional și postliceal stagiile de practică vor fi cu prezență fizică

Scenariile de redeschidere a școlilor au fost aprobate de CNCSU prin Hotărâre, potrivit ministrului Educației.“Rata de infectare mai mică sau egală cu 1 la mie, vor fi deschise cu prezență fizică școlile:
creșe, grădinițe, elevi primar, gimnazial, liceal, la rata de infectare mai mică sau egală cu 1.

Rată mai mică sau egală cu 3 la mie: creșă, grădiniță, primar merg la școală, la fel și elevii din clasele terminale.

Al treilea scenariu, peste 3 la mie, mai mică de 6 la mie: creșă, grădinițe și primar merg la școală.Se recomandă participarea cu prezență fizică elevilor de la învățământ tehnologic, profesional, postliceal pentru activitatea de stagiu practic cu respectarea condițiilor impuse de organizatorii de practică.

Universitățile civile și militare au autonomie și decizia va fi luată de conducerile acestor universități”, declară ministrul Educației.

Hotărârea CNCSU, potrivit edupedu.ro:
“Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

Art.1 – (1) Se propune reluarea activităților care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, după următoarele scenarii:

a) Scenariul verde – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toate categoriile de antepreșcolari, preșcolari și școlari;

b) Scenariul galben – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1.000 dar mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, elevii claselor din învățământul primar, precum si pentru elevii claselor terminale din învățământul gimnazial, liceal, profesional si postliceal;
c) Scenariul roșu – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, precum și pentru elevii claselor din învățământul primar.

(2) Se propune ca, indiferent de scenariile prevăzute la alin. (1), stagiile de pregătire practică pentru elevii din învățământul liceal tehnologic, postliceal, profesional și profesional dual, să se desfășoare cu prezența fizică, respectând procedurile privind măsurile de protecție instituite de către entitățile organizatoare de stagii de pregătire practică și prevederile Ordinului comun al Ministrului Educației și Cercetării și Ministrului Sănătății.

(3) Se propune ca decizia cu privire la modalitatea de desfășurate a activităților ce presupun prezența fizică a studenților în cadrul instituțiilor de învățământ superior, se ia de către conducătorii acestora, în baza autonomiei universitare.

(4) La nivelul localităților unde este instituită măsura carantinei zonale, nu sunt permise activitățile care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ.

(5) În situația modificării ratei de incidență cumulată, care determină încadrarea într-un alt scenariu din cele prevăzute la alin. (1), constatarea și modificarea scenariului se face în condițiile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și ale Ordinului comun al Ministrului Educației și Cercetării și Ministrului Sănătății.

Art.2 – Se propune ca activitățile ce presupun prezența fizică a elevilor în unitățile de învățământ preuniversitar din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale, să fie gestionate în funcție de analiza situației epidemiologice realizată la nivelul ministerelor din care fac parte și stabilite prin decizii ale conducătorilor acestora, fără a le fi aplicabile prevederile art. 1.

Art.3 – Se propune elaborarea unui act normativ prin care să fie instituită măsura complementară a suspendării activității, pe o perioadă determinată, pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19.

Art.4 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Citeşte mai departe ...

Legea salarizării unitare în sectorul public va fi modificată. Sporurile, cum ar fi cel de condiții vătămătoare, vor dispărea

“Vom veni zilele viitoare chiar public voi prezenta modificările care vor apărea, dar așa cum am spus urmează legea salarizării unitare pe care o vom modifica în acest an și acolo vom corecta și cea mai mare modificare sau cea mai importantă modificare din această lege este să faci legătura între performanță și venit.

Acest lucru nu există astăzi în legea salarizării, sporurile sunt date după ureche, veniturile sau salariile sunt date într-un mod aleatoriu, vom introduce criterii de performanță și veți vedea că se poate face acest lucru și putem să legăm și sporuri de criterii de performanță. Este cea mai importantă modificare pe care o vom face la legea salarizării.

Un exemplu de spor este sporul pentru condiții vătămătoare, lucruri pe care noi le facem astăzi în fiecare zi, de exemplu să scriem un calculator nu mai este o condiție vătămătoare, dar este un spor în anumite instituții. Vor dispărea aceste sporuri. Este un proiect anul acesta vom începe poate cu o limitare și de anul viitor vom reașeza.

E nevoie de modificarea legii salarizării unitare. Sporurile sunt bune, ele sunt o motivație pentru toată lumea să-și facă treaba mai bine, dar doar atunci când sunt legate de criterii de performanță nu când stau doar în pixul managerului și sunt date fără niciun fel de criteriu, date la fiecare fără să respectăm niște norme. Veți vedea că vom folosi această mental modalitate de a motiva oameni să-și facă mai bine treaba în sectorul public”, a declarat Cîțu, citat de edupedu.ro.

 

Citeşte mai departe ...

Ciolacu amenință cu proteste în stradă după ce Guvernul Cîțu a aprobat legea care deblochează listarea companiilor de stat: „Cea mai mare crimă economică!”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat dur după ce Guvernul a aprobat legea prin care abrogă interzicerea vânzarea de acțiuni pe care statul le deține la companii și societăți naționale, pe o perioadă de doi ani. Șeful PSD  îl acuză pe premierul Florin Cîțu că "vrea să vândă România la bucată pentru profiturile prietenilor săi” și amenință cu proteste în stradă.

„Cîțu – vânzătorul României ! Abrogarea legii PSD prin care interziceam vânzarea companiilor românești în plină criză este cea mai mare crimă economică! Ne vom opune în Parlament acestei aberații ! Și, daca va fi nevoie, vom protesta și în stradă, alături de toți românii care se opun devalizării celor mai valoroase active ale statului. Nicio țară civilizată nu și-a vândut companiile strategice pe nimic atunci când piața este la pământ. Numai Cîțu Vânzătorul vrea să vândă România la bucată pentru profiturile prietenilor săi! Planul lor e clar. De asta l-au recuperat la Guvern și pe autorul tentativei eșuate de privatizare a sănătății.Nu vă jucați cu focul! Nu veți privatiza nimic legat de viața și viitorul țării!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Miercuri, Guvernul a aprobat actul normativ prin care este abrogată Legea 173/2020 privind interzicerea vânzării de acțiuni pe care statul le deține la companii și societăți naționale, pe o perioadă de doi ani.

Citeşte mai departe ...

Misiune imposibilă pe semicerc pentru handbalistele de la CSM Galaţi

  • Publicat în Sport

Miercuri s-a încheiat cea de-a 9-a etapă a Ligii Florilor MOL. Handbalistele de la CSM Galaţi au întâlnit în sala Polivalentă din Bucureşti pe SCM Gloria Buzău. Gălăţencele antrenate de Alexandrina Soare au dat impresia că pot furniza o surpriză în primele cinci minute când au condus cu 2-0 pe tabela de marcaj. Buzoiencele nu s-au clătinat, au marcat de patru ori consecutiv repede şi lucrurile au intrat pe făgaşul normal. Prima repriză a fost echilibrată, Gloria a intrat cu un avantaj de trei goluri la vestiare dar echipa noastră a irosit şi două aruncări de la 7 metri în prima parte. După pauză, SCM Gloria s-a descătuşat şi diferenţa s-a mărit îngrijorător. Rezultat final: CSM Galaţi - SCM Gloria Buzău 20-29 (10-13). Pentru echipa gălăţeană au marcat: Alla Sheiko 3 goluri, Ana Maria Lopătaru 4 g, Cătălina Cioaric 3 g, Cristina Andriţa 4 g, Patricia Vizitiu 1 g, Tamara Bokaric 1 g, Cristina Gheorghe 1 g şi...portarul Ana Maria Micu 1 g. CSM Galaţi se menţine pe locul 13 în clasament cu o zestre de 6 puncte şi va juca în etapa viitoare, cu Activ Prahova Ploieşti, pe 18 februarie, de la ora 10.30 în Sepsi Arena din Sf.Gheorghe.

sursa foto: CSM Galaţi - Sportul Ilustrat facebook

Citeşte mai departe ...

Un bărbat cu probleme psihice a făcut scandal la Unitatea de Primiri Urgenţe Galaţi

Jandarmii au intervenit, marți seară, la Unitatea de Primiri Urgenţe din Galaţi, unde un bărbat ameninţa şi înjura personalul medical. Acesta a fost imobilizat și transportat la Psihiatrie.

Incidentul a avut loc marţi, în jurul orei 17,45. Jandarmii gălăţeni au fost solicitaţi de către personalul medical al Unităţii de Primiri Urgenţe din Galaţi să se deplaseze la Spitalul de Urgenţă întrucât pe holurile unităţii medicale se afla o persoană care se manifesta violent.

„La faţa locului, jandarmii au identificat un bărbat în vârstă de 40 ani, aflat într-o stare avansată de ebrietate, care înjura şi ameninţa doctorii şi asistentele. Acesta era cunoscut cu probleme psihice, motiv pentru care medicul de gardă a dispus transportarea acestuia la Spitalul de Psihiatrie pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Bărbatul a fost şi sancţionat de jandarmi cu 2.000 de lei”, a transmis Jandarmeria Galați. 

Citeşte mai departe ...

Cîțu invitat, pentru perdaf, la dezbaterile din Parlament pe tema ”Bugetul tăierilor - moartea economică a României”

Principalul partid de opoziție a solicitat conducerii Camerei Deputaţilor invitarea premierului Florin Cîţu în plen, la "Ora prim-ministrului", pentru a da explicaţii în legătură cu bugetul de stat.

"Am depus la Biroul permanent, în conformitate cu art. 207 din Regulamentul Camerei, o solicitare, în cadrul 'Orei prim-ministrului', undeva în perioada 15 - 19 februarie să-l invităm pe prim-ministru. Tema dezbaterilor va fi 'Bugetul tăierilor - moartea economică a României'", a anunţat, marţi, în plenul Camerei, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.

Citeşte mai departe ...

Grefierii și Polițiștii în stradă. Proteste din cauza salariilor

Polițiștii și grefierii din penitenciarele Galați, Focșani și Tichilești, Brăila au protestat astăzi, miercuri 03 februrarie 2021, în fața Instituției Prefectului Județului Galați. Alături de ei s-au aflat și polițiști de la Poliția Națională și membri ai sindicatelor afiliate federației Publisind. 

Motivul protestelor îl reprezintă inechitățile salariale din sistemul bugetar.  Aceștia își doresc salariul egal cu munca și aplicarea contractului cadru privind salarizarea personalului bugetar.  Supărarea acestora vine pe fondul aplicărilor măsurilor de austeritate, măsuri pe care le consideră nedrepte deoarece ei nu beneficiază de niciun fel de spor legat de riscul de infectare cu COVID. 

Citeşte mai departe ...

Numărul paicenților la ATI, în creștere. 1.006 în doar 24 de ore

Numărul paicenților internați la ATI crește din nou. După ce ieri se afla la 967, în ultimele 24 de ore au fost raportați 1.006 de cazuri la terapie intensivă. Până astăzi, 3 februrarie, au fost raportate 2.7252 de cazuri noi de COVID-19, din 33.922 de teste efectuate (PCR și teste rapide). În timp ce alți 87 de români au murit după ce s-au infectat cu coronavirus. 

Pe teritoriul României, au fost confirmate 735.484 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), până astăzi, 3 februarie. 

681.271 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.752 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. 

Citeşte mai departe ...

Proiect inedit. Zona pescărească din Galați, redată în cadrul unei expoziţii virtuale şi interactive

Un spaţiu expoziţional despre zona pescărească Prut-Dunăre va fi amenajat în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii. Proiectul este realizat de Consiliul Județean Galați, cu fonduri europene.

„Vești bune pentru gălăţeni Am câștigat un nou proiect cu fonduri europene. Este vorba de amenajarea unui spaţiu expoziţional despre zona pescărească Prut-Dunăre.Vom organiza în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii o expoziţie virtuală şi interactivă, în care se vor folosi echipamente de videoproiecţie, senzori de mișcare, ochelari de realitate virtuală şi un sistem de sunet cu efecte speciale”, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Cu ajutorul tehnologiei, vizitatorii vor afla informaţii despre ecosistemele și așezările pescăreşti din această zonă.

„Sper ca în cel mai scurt timp să semnăm contractul de finanţare, mai ales că este evaluată deja toată documentaţia necesară.Mai mult, suntem în plină procedură de achiziţie publică cu clauză suspensivă pentru desemnarea unui constructor. Valoarea investiției este de aproape 1,8 milioane de lei, iar finanţarea va fi asigurată în cadrul Programului Operațional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020”, a adăugat Fotea. 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri