Menu
RSS
Ce-aveţi măi, cu Eminescu?

Ce-aveţi măi, cu Eminescu?

Statuia lui Eminescu se d...

A doua înfrângere consecutivă la Zalău

A doua înfrângere consecutivă la Za…

Campionii de la CSM Galaţ...

ITM Galați începe controalele la angajatorii din construcții

ITM Galați începe controalele la an…

Inspectoratul Teritorial ...

CSU Belor a debutat cu victorie în play-out

CSU Belor a debutat cu victorie în …

Primul turneu din play-ou...

Cartel ALFA: Premierul Cîțu acționează ”ca vechii secretari generali ai PCR”

Cartel ALFA: Premierul Cîțu acțione…

Confederația Națională Si...

Reglementări în sistemul de sănătate aplicabile în trimestrul II al anului 2021

Reglementări în sistemul de sănătat…

Executivul a aprobat două...

Eveniment academic online pentru studenții cercetători de la „Dunărea de Jos”

Eveniment academic online pentru st…

Facultatea de Știința și ...

S-au înghesuit să-și ridice ajutoarele alimentare și de igienă de la UE

S-au înghesuit să-și ridice ajutoar…

Gălățenii au uitat de pan...

Noi şi grecii!

Noi şi grecii!

Câţi dintre românii noştr...

Patru noi centre de vaccinare cu Pfizer/BioNTech vor fi deschise în Galați, din 13 aprilie

Patru noi centre de vaccinare cu Pf…

Vești bune pentru gălățen...

Prev Next

Sâmbătă, 27 Februarie 2021 - Regional Press

Ediția 2021 a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România se va desfășura online

Aproape 70 de participanţi, printre care se numără cele mai prestigioase edituri din ţară, zeci de evenimente, cele mai recente apariţii editoriale îi aşteaptă pe vizitatori, online, la Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, pe www.gaudeamus.ro, între 1 şi 31 martie.

Primele zile ale târgului - 1 - 8 martie - vor fi dedicate scriitoarelor şi literaturii adresate publicului feminin, următorul interval (9 - 15 martie) va fi rezervat în special cărţii de nonficţiune, fără a exclude însă alte genuri literare, iar perioada 16 - 22 martie va fi revendicată de poezie şi ficţiune, în onoarea Zilei Internaţionale a Poeziei sărbătorite anual pe 21 martie. Ultimele zile a târgului vor fi dedicate cărţii pentru copii şi proiectelor de tip „Şcoala altfel”.

Şi în ediţie online, Târgul Gaudeamus Radio România va reprezenta o alternativă sigură şi atractivă, pentru şcolile care vor alege ultima săptămână din martie pentru derularea acestui proiect educaţional.

Citeşte mai departe ...

Coronavirus România: Aproape 1000 de persoane la ATI

Potrivit datelor Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV), încă 3.432 de persoane s-au infectat cu coronavirus în ultimele 24 de ore. Totodată, numărul persoanelor aflate la ATI a crescut la aproape 1.000.

Până astăzi, 27 februarie, în România au fost confirmate 799.164 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, în timp ce 738.569 de pacienți au fost declarați vindecați.

De la începutul campaniei de vaccinare, de pe 27 decembrie 2021, și până acum au fost imunizate 890.068 de persoane potrivit CNCAV.

(sursa foto: aa.com)

Citeşte mai departe ...

Peste 120 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de prevenție COVID-19 în timpul stării de alertă

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, au aplicat, în ultimele 24 de ore 126 de sancțuni contravenționale, în cadrul acțiunilor pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu Sars-Cov-2.

Sancțiunile au fost aplicate în zonele aglomerate cum ar fi centrele comerciale, piețe, târguri și terase de pe raza județului Galați. Nici mijloacele de transport în comun nu au scăpat de verificări. 

Au fost verificate peste 1.800 de persoane, 100 de societăți comerciale, 191 de locații estaurante/terase, parcuri/locuri de joacă etc), precum și 216 mijloace de transport persoane.

Polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 13.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei cu COVID-19.

(sursa foto: Playtech.ro)

Citeşte mai departe ...

Victorie scontată la fileu

  • Publicat în Sport

CSM Arcada Galaţi a întâlnit sâmbătă în cel de-al doilea meci al turneului din sala Dinamo pe U Cluj, echipă care s-a prezentat cu doar 6 jucători valizi, restul fiind testaţi pozitiv cu Covid-19. Aşa cum era de aşteptat, antrenorul Sergiu Stancu a început cu formula „de rezervă”: Stankovici 9 puncte, Stuart 12 p, Raţă 12 p, Darlaczi 7 p, Olteanu 5 p, Jovanovici 1 p - Kantor, libero. Gălăţenii au obţinut o victorie scontată chiar dacă clujenii în ciuda problemelor de efectiv s-au dovedit destul de arţăgoşi. Rezultat final: CSM Arcada - U Cluj 3-0 (19, 15, 19). După 9 turnee, CSM Arcada se menţine pe primul loc în Divizia A1 cu 43 de puncte.

Citeşte mai departe ...

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi au plecat la Focşani după patru puncte

  • Publicat în Sport

Echipa gălăţeană antrenată de Florin Nini va juca în sala Polivalentă din Focşani două partide restanţă din ultimul turneu din turul Ligii Naţionale de Baschet Masculin. Meciurile au fost reprogramate la cererea echipei noastre care s-a confruntat cu probleme de lot din cauza Covid-19 şi a accidentărilor. CSM Galaţi va întâlni echipa gazdă CSM 2007 Focşani, duminică 28 februarie şi pe CSM VSKC Miercurea Ciuc, pe 1 martie, ambele partide sunt programate de la ora 16.00 şi vor fi transmise pe canalul de Youtube FRB TV. „Suntem bucuroşi că am reuşit în ultima săptămână să facem antrenamentele în formulă completă, am reuşit să depăşim momentele mai puţin favorabile nouă. Acest lucru se vede la fiecare antrenament în dorinţa băieţilor de a se autodepăşi, există şi o concurenţă în ceea ce priveşte aportul şi prezenţa fiecăruia în teren ceea ce nu poate fi decât benefic pentru ei şi echipă. A început uşor să intre alături de noi şi Konjevici, vom vedea în ce măsură va fi apt să susţină jocurile oficiale. Este un jucător cu mare experienţă, extrem de folositor atât pentru jucătorii tineri cât şi pentru restul echipei. Ne aşteaptă la Focşani un turneu greu, cu două echipe ce s-au întărit în ultimul timp, care joacă un baschet bun şi frumos. Sunt convins că doar concentrarea, atitudinea şi gestionarea de moment a situaţiilor de joc ne poate face să câştigăm aceste meciuri. Ne ducem încrezători, dornici de a evolua bine, de a face o apărare foarte bună şi de a avea atitudinea necesară care să ne facă învingători”, ne-a declarat antrenorul gălăţean Florin Nini. CSM Galaţi ocupă locul 12 cu 14 puncte.

Citeşte mai departe ...

Lucrări avansate la depozitul ecologic de deşeuri menajere de la Valea Mărului

Se lucrează în ritm alert la depozitul ecologic de deşeuri menajere de la Valea Mărului. Una dintre cele două subcelule este deja finalizată, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

„Investim pentru un judeţ curat. Se lucrează în ritm alert la depozitul ecologic de deşeuri menajere de la Valea Mărului. Una dintre cele două subcelule este deja finalizată. 90% dintre utilajele care vor fi folosite în cadrul depozitului ecologic au fost aduse deja la Valea Mărului. Doar valoarea acestor utilaje este de aproximativ un milion de euro”, a precizat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

În plus, în Elveţia, unul dintre cei mai mari producători din domeniu realizează deja staţia de epurare, care va fi echipată cu ultimele tehnologii de mediu existente în acest moment.

De asemnea, lucrări avansate sunt şi la partea de clădiri şi amenajare reţele de levigat, incendiu sau biogaz.

Investiţia este realizată cu bani europeni prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri