Menu
RSS
COMPACT, o formaţie "a fetei din vis"

COMPACT, o formaţie "a fetei d…

Compact este o formaţie r...

Oţelul, gata de start

Oţelul, gata de start

Roş-alb-albaştrii lui Pet...

China, gata să discute recunoașterea mutuală a vaccinărilor contra COVID-19

China, gata să discute recunoaștere…

Ministrul de Externe al C...

Fetele de la CSU Belor au pierdut cu Dinamo

Fetele de la CSU Belor au pierdut c…

La Galaţi în sala Polival...

Locuri de muncă în domeniul universitar la ”Dunărea de Jos”

Locuri de muncă în domeniul univers…

Universitatea ”Dunărea de...

Profesori universitari la masa de scris: „Memorii și emoții printre slove”

Profesori universitari la masa de s…

Editura ACADEMICA Galați ...

Pandemia nu ţine cont de artă

Pandemia nu ţine cont de artă

La teatru, ca la teatru! ...

Papa Francisc se întâlneşte cu marele ayatollah Ali al-Sistani, lider al islamul şiit

Papa Francisc se întâlneşte cu mare…

Papa Francisc se întâlneș...

Doi gălăţeni cu putere de decizie la Federaţia Română de Haltere

Doi gălăţeni cu putere de decizie l…

Gălăţeanul Nicu Vlad a fo...

Gălăţeanca Rebeca Ciocan a devenit vicecampioană naţională

Gălăţeanca Rebeca Ciocan a devenit …

Sala Ioan Soter din Bucur...

Prev Next

Marți, 23 Februarie 2021 - Regional Press

La Galați se vor construi două case de tip familial și un centru de zi copii

Un viitor mai bun pentru copiii cu nevoi speciale de la DGASPC Galaţi. Consiliul Județean vrea să construiască două case de tip familial și un centru de zi copii.

„Lucrăm în prezent la pregătirea unui proiect cu fonduri europene pentru construirea a două case de tip familial şi amenajarea unui centru de zi pentru copiii cu cerinţe educative speciale aflaţi în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi. În cele două case vor putea fi găzduiţi 24 de copii”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

De asemenea, după finalizarea construcţiei celor două spaţii rezidenţiale, actualul centru de asistenţă pentru copilul cu cerinţe educative speciale va fi transformat într-un spaţiu de recuperare, terapie şi activităţi vocaţionale pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi aflaţi în grija specialiştilor de la Protecţia Copilului.

Centru de zi va fi dotat cu sală de kinetoterapie, cabinete de logopedie, cabinete psihologice şi cameră multisenzorială.

Valoarea investiţiei este de peste 6,5 milioane de lei, iar proiectul va fi depus în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

 

Citeşte mai departe ...

Anunț important! Începe vaccinarea cadrelor didactice de la UDJ Galați

510 persoane sub 55 de ani și 170 de persoane peste 55 de ani din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați se vor vaccina în perioada 25 februarie - 5 martie 2021.

Vaccinarea va avea loc la Centrul de vaccinare organizat în cadrul Secției de Recuperare Neuropsihomotorie a Spitalului Clinic de Urgență pentru copii „Sfântul Ioan” Galați, între orele 8.00 - 20.00, inclusiv în perioada weekend-ului. 

Citeşte mai departe ...

Înfrângere la 13 goluri pentru handbalistele de la CSM Galaţi

  • Publicat în Sport

Prima partidă din cea de-a 11-a etapă a Ligii Florilor MOL a adus faţă în faţă în sala Polivalentă din Capitală, CSM Galaţi şi SCM Rm. Vâlcea. Un duel inegal în care campioana României a obţinut o victorie lejeră. Gălăţencele au marcat primul gol al partidei prin Mădălina Conache şi au ţinut ritmul în primele 10 minute cu una din reprezentantele României în Liga Campionilor. Antrenoarea Alexandrina Soare a decis să dea credit tinereţii şi a folosit numai puţin de şase jucătoare Under 20: Nicoleta Petre 17 ani, Nikolina Knezevici 20 ani, ambele debutante în Liga Florilor, Andreea Prescură 18 ani, Anamaria Micu 20 ani, Raluca Tănasă 20 ani, Ana Maria Lopătaru 20 ani, care au dat satisfacţie. Rezultat final: CSM Galaţi - SCM Rm. Vâlcea 20-33 (9-15). Lotul folosit: Micu, Petre - Gheorghe 3 goluri, Marcu, Vălean 1 g, Prescură 2 g, Sheiko 4 g, D.Corban 1 g, Knezevici 3 g, Tănasă, Conache 3 g, Clisu, Lopătaru 3 g, Vizitiu, Anghel şi Cioaric. Nu au făcut parte din lot: Curtean, Andriţa, Cîlici şi Bokaric. CSM Galaţi ocupă locul 13 cu 7 puncte. Etapa viitoare, echipa gălăţeană va juca pe 10 martie în sala Traian din Rm. Vâlcea cu HC Zalău.

Citeşte mai departe ...

Dan Nica: „România este în pericol să piardă 1,112 miliarde de euro”

Europarlamentarul PSD, Dan Nica a declarat, marți că țara noastră este în pericol să piardă 1,112 miliarde de euro bani care sunt alocaţi prin Fondul de tranziţie justă. 

"România este în pericol să piardă 1,112 miliarde de euro, bani care sunt alocaţi prin Fondul de tranziţie justă. Legat de acest fond, România a reuşit contraperformanţa ca în loc de peste 4 miliarde, cât erau alocaţi de către Comisia Europeană, să ieşim din negocieri doar cu ceva mai puţin de 2 miliarde. Acest Fond de tranziţie justă este compus din această sumă pe care am menţionat-o şi o diferenţă de peste 800 de milioane din cadrul financiar multianual. Aceşti bani, 1,112 miliarde de euro, trebuie contractaţi până la finalul anului viitor, un interval de timp foarte scurt, ştiţi care sunt procedurile de avizare, de contractare, licitaţii care durează, iar România este în mare întârziere. Acest plan intră în vigoare la începutul lunii aprilie, toate statele membre trebuie să prezinte acest plan în martie, cel mai târziu", a explicat Nica într-o conferinţă de presă ce a avut loc la sediul central al PSD.

Social-democratul este de părere că modul în care actualul Guvern pregătește acest plan "creează mari semne de întrebare şi mai ales teama că aceşti bani vor fi pierduţi de către România".

"Acest plan trebuie pregătit împreună cu autorităţile locale, aceşti bani sunt în principal pentru 6 regiuni ale României: Hunedoara, Gorj, Galaţi, Dolj, Prahova şi Mureş. Aceste judeţe ar trebui să beneficieze de aceşti bani pentru a putea face această tranziţie de la o economie bazată în principal pe emisie de bioxid de carbon către o economie bazată pe emisii cât mai reduse, dacă se poate 0. Sunt bani ca în aceste regiuni să poată fi alocate fondurile necesare pentru întreprinderile mici şi mijlocii sub formă de granturi, de bani alocaţi pentru investiţii, pentru cea ce înseamnă recalificare profesională, cele două mari componente, pe de o parte crearea de noi locuri de muncă şi pe de altă parte să fie şi o reducere a emisiilor de bioxid de carbon, bani pentru transport ecologic. (...) Până în acest moment nu există discuţii pe nici fel de proiect, ceea ce va face ca România să nu poată să finalizeze în aprilie acest proces. Este târziu şi banii vor fi pierduţi", a mai ținut să precizeze europarlamentarul.

(sursa foto: PSNews.ro)

Citeşte mai departe ...

Bugetul pe 2021, trimis în Parlament

Proiectul legii bugetului pe anul 2021 a fost transmis, marți dimineață, Parlamentului pentru dezbatere și aprobare. 

Luni seară, Guvernul Cîțu aprobase deja proiectul în formă finală, cu avizul Consiliului Legislativ.

Proiectul propus reprezintă "un buget corect, credibil şi orientat spre dezvoltare şi reforme", conform unei informări a Guvernului. 

După ce bugetul va ajunge în Parlament, deputații și senatorii au la dispoziție doar câteva zile pentru a depunde amendamente, urmând ca apoi bugetul să fie dezbătut în comisiile de specialitate și mai apoi în plen. 

(sursa foto: InquamPhotos/George Călin)

Citeşte mai departe ...

Examinările pentru obținerea permiselor de conducere se suspendă pentru o lună, din martie

  • Publicat în Social

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor informează că, începând cu data de 17 martie, se suspendă activitatea de examinare pentru obţinerea permisului de conducere, proba teoretică şi proba practică, la nivel naţional, pentru o perioadă de 30 de zile, cu posibilitate de prelungire în funcţie de evoluţia situaţiei actuale.

Potrivit unui comunicat postat pe pagina de internet a instituţiei, persoanele programate în această perioadă vor fi reprogramate ulterior, cu informarea acestora în timp util de către serviciile publice comunitare, prin site-ul www.drpciv.ro, site-urile Instituţiei Prefectului şi cu sprijinul mass-media centrale şi locale.
DRPCIV mai informează că, până pe data de 31 martie, activităţile specifice de înmatriculare şi preschimbare a permiselor de conducere se soluţionează exclusiv în baza unei programări online.

 

Citeşte mai departe ...

Iarna nu a oprit lucrările la podul hobanat de pe centură

Lucrarea de la podul hobanat din Galați este în grafic. Este una dintre cele mai complexe lucrări de infrastructură din Galați din ultimii 30 de ani, spun specialiștii.

Iarna nu a oprit lucrările la podul hobanat al drumului de centură din Galați. În ciuda temperaturilor scăzute, constructorii au finalizat operațiunile la mai multe segmente care fac parte din structura de rezistență și acum lucrează la pilonul central al podului. Obiectivul este inclus în proiectul de modernizare a drumului de centură, cea mai mare investiție realizată vreodată de Consiliul Județean Galați.

„Profităm de temperaturile pozitive de afară pentru a avansa cu lucrările la podul hobanat. Se toarnă beton la pilonul central al podului. Se lucrează în etape la cele două picioare ale pilonului central, care la final trebuie să ajungă la o înălţime de 62 de metri.De asemenea, se lucrează şi la confecţionarea tronsoanelor de tablier, care înseamnă peste 1800 de tone de oţel. Tronsoanele metalice vor fi asamblate la faţa locului”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Podul hobanat, o construcție unică în sud estul României, va fi înalt cât un bloc de 24 de etaje. Construcția va avea înălțimea de 62 de metri și lungimea de 500 de metri. Până acum s-au realizat sute de foraje, s-au folosit sute de tone de fier şi s-au turnat mii de metri cubi de beton.

Podul hobanat va avea o lungime de aproximativ 500 de metri liniari şi este prevăzut cu patru benzi de circulaţie.

Podul hobanat face parte din Drumul de Centură, cel mai mare proiect de infrastructură din ultimii 30 de ani. Investiţia de aproximativ 40 de milioane de euro prevede modernizarea a 10,45 km de drum, care pe unele porţiuni va avea patru benzi de circulaţie, piste pentru biciclişti, cu o lungime totală de 6,5 km. Vor fi realizate, de asemenea, cinci sensuri giratorii.

Citeşte mai departe ...

ANM: Cod galben de ceață în 24 de județe, printre care Galați și Brăila

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă în 24 de judeţe, unde ceaţa duce la scăderea vizibilităţii.

Atenţionări nowcasting valabile până la ora 10.00 vizează județele Olt, Gorj, Dolj, Mehedinţi, Bacău, Botoşani, Galaţi, Neamţ, Vrancea, Iaşi, Vaslui, Brăila și Buzău, unde se anunță ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului sau burniță.

O altă atenționare, în vigoare până la ora 11:00, vizează județele Constanța, Tulcea, Alba, Braşov, Mureş, localități din Harghita și județul Sibiu. Până la ora 8:00 sunt sub atenționare Cod galben de ceață mai multe localități din Cluj și Bistriţa-Năsăud, respectiv întreg județele Ialomiţa și Călăraşi.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la această oră nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă din cauza vreunui eveniment rutier sau a vremii nefavorabile.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri