Menu
RSS
PNRR este o șansă: Educația trebuie regândită și are nevoie de o nouă viziune

PNRR este o șansă: Educația trebuie…

Dezbaterea din Parlament,...

Academia Phoenix a revenit în forţă: patru victorii la Under 14

Academia Phoenix a revenit în forţă…

Competiţiile de baschet j...

Peste trei milioane de lei pentru Casa Cuza Vodă

Peste trei milioane de lei pentru C…

Casa Cuza Vodă este refăc...

Cutremur de 4,1 în România. S-a simțit și în orașele Galați și Brăila

Cutremur de 4,1 în România. S-a sim…

S-a cutremurat România. U...

COMPACT, o formaţie "a fetei din vis"

COMPACT, o formaţie "a fetei d…

Compact este o formaţie r...

Oţelul, gata de start

Oţelul, gata de start

Roş-alb-albaştrii lui Pet...

China, gata să discute recunoașterea mutuală a vaccinărilor contra COVID-19

China, gata să discute recunoaștere…

Ministrul de Externe al C...

Fetele de la CSU Belor au pierdut cu Dinamo

Fetele de la CSU Belor au pierdut c…

La Galaţi în sala Polival...

Locuri de muncă în domeniul universitar la ”Dunărea de Jos”

Locuri de muncă în domeniul univers…

Universitatea ”Dunărea de...

Profesori universitari la masa de scris: „Memorii și emoții printre slove”

Profesori universitari la masa de s…

Editura ACADEMICA Galați ...

Prev Next

Luni, 22 Februarie 2021 - Regional Press

VIDEO Un autobuz Transurb, plin cu călători, a luat foc în timp ce se afla pe traseu

Alertă pe o stradă din Galați, după ce un autobuz al societăţii de transport public a luat foc, în timp ce se afla în mers. În autobuz se aflau 25 de călători, care s-au autoevacuat în timp util.

Potrivit ISU Galați, autobuzul se afla pe strada 1 Decembrie 1918. Şoferul a observat la timp flăcările și a alertat călătorii, care s-au autoevacuat. 

La faţa locului, pompierii au ajuns cu două autospeciale de stingere. 

„Cauza probabilă a incendiului este scurtcircuit la compartimentul motor. Aproximativ 25 de pasageri s-au autoevacuat. Deşi intervenţia a fost rapidă, autobuzul era cuprins de flăcări în totalitate. Incendiul a fost lichidat”, a anunţat ISU Galaţi.


Citeşte mai departe ...

Un urmărit internațional depistat în tren

Un bărbat, de 36 de ani, din Galați, urmărit internațional, pe numele căruia autoritățile judiciare din Austria au emis un mandat european de arestare, a fost depistat de polițiști.

Polițiști din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi Galați și jandarmi, care efectuau activități de verificare într-un tren Interregio, de pe ruta Făurei – Buzău, au depistat un bărbat, de 36 de ani, din municipiul Galați, urmărit internațional, pe numele căruia autoritățile judiciare din Austria emiseseră un mandat european de arestare.

Cu ocazia controlului corporal al bărbatului, care circula fraudulos, polițiștii și jandarmii au găsit asupra acestuia un cuțit, lung de aproximativ 30 de centimetri, motiv pentru care i-au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase.

Persoana în cauză, cercetată pentru comiterea mai multor infracțiuni de furt, pe teritoriul Austriei, a fost prezentată Curții de Apel Ploiești, care a emis pe numele său
un mandat de arestare provizorie, în vederea extrădării.

Citeşte mai departe ...

Liberty vrea să înființeze o unitate de producere a oţelului pe bază de hidrogen, în Franţa

LIBERTY Steel Group, parte a liderului industriei durabile GFG Alliance, deținută de Sanjeev Gupta, a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Paul Wurth și SHS - Stahl-Holding-Saar (SHS) pentru a evalua construirea și operarea unei unități care să producă oțel pe bază de hidrogen la Dunkerque, în Franța. Dacă va fi pusă în practică, uzina ar fi una dintre primele operațiuni de acest tip din Franța.

Parteneriatul pan-european va lucra la un proiect ce va integra o instalație de reducere directă a fierului (DRI) de 2 milioane de tone anual cu o unitate de producere a hidrogenului prin electroliză, de 1 GW, lângă amplasamentul ALVANCE Aluminium Dunkerque, parte a GFG.

Instalația DRI va utiliza inițial un amestec de hidrogen și gaze naturale drept combustibili, pentru a produce fier redus direct (DRI) și fier brichetat la cald (HBI), înainte de a trece la utilizarea 100% a hidrogenului, odată ce unitatea de electroliză va fi gata.

DRI / HBI vor fi utilizate în principal în cuptorul cu arc electric al LIBERTY Ascoval din Franța, dar orice surplus va fi utilizat în combinatele siderurgice integrate de la Galați și Ostrava ale LIBERTY, precum și în combinatele grupului SHS Dillinger și Saarstahl din Germania.

LIBERTY a lucrat, de la începutul anului trecut, cu Paul Wurth și SHS asupra viabilității tehnice și economice a proiectului. Acum, deoarece lucrările inițiale de fezabilitate s-au dovedit a fi de succes, partenerii au semnat acest Memorandum de Înțelegere care acoperă două etape:
• Faza 1 – va îmbunătăți acuratețea fezabilității comerciale și tehnice a proiectului inclusiv amestecul de gaze reducătoare, potențiali parteneri (în aprovizionarea cu energie, producția și exploatarea hidrogenului, echipamente DRI / HBI) și oportunități de finanțare. Se preconizează că această fază va dura aproximativ 12 săptămâni;
• Faza 2 – livrarea la nivel detaliu necesar (tehnic și financiar) pentru implementarea eficientă a proiectului.

Între acestea, partenerii s-au concentrat strategic pe dezvoltarea tehnologiei, care va permite industriei siderurgice să-și atingă obiectivele ecologice ambițioase, LIBERTY desfășurând în întreaga lume programe neutre de carbon, ca parte a ambiției sale de a atinge neutralitatea de carbon până în 2030.

Comentând vestea, Sanjeev Gupta, președintele executiv al GFG Alliance și LIBERTY Steel Group, a declarat: „Acest proiect va cpncretiza potențialul oțelului și hidrogenului care lucrează împreună pentru a-și rezolva problemele reciproc. Industria noastră trebuie să reinventeze rapid producția de oțel, deoarece nevoia de a ne reduce emisiile devine din ce în ce mai presantă, pe fondul creșterii cererii globale pentru produsele noastre și a presiunii legislative de a deveni neutri în carbon. Fabricarea oțelului cu hidrogen are potențialul de a rezolva această problemă și suntem hotărâți să colaborăm cu parteneri care gândesc la fel ca noi pentru a face acest lucru să se întâmple. Franța este locul ideal pentru a experimenta, datorită patrimoniului său industrial puternic, forței de muncă calificate și infrastructurii energetice cu emisii reduse de carbon. Împreună cu acești parteneri avansați și dedicați din punct de vedere tehnologic, așteptăm cu nerăbdare să explorăm potențialul de producere a oțelului cu adevărat neutru în carbon, folosind “hidrogen verde”, pentru a ne ajuta să realizăm produse GREENSTEEL.”

Citeşte mai departe ...

Coronavirus România: 1.634 de cazuri noi de coronavirus. 972 de pacienți la ATI

1.634 de cazuri noi din 10.255 de teste efectuate, PCR, raportate în doar 24 de ore.  La terapie intensivă sunt acum 972 de pacienți infectați cu COVID-19.

Pe teritoriul României, până acum, au fost raportate 781.329 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Din acest număr, 725.526 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.634 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

(sursa foto: pixabay.com)

Citeşte mai departe ...

Trei licee din Galați sunt unități pilot în domeniul educației media

infografic4 sfaturi online learningColegiul Național Costache NegriLa început de an, Ministerul Educației și Cercetării împreună cu Centrul pentru Jurnalism Independent au propus unităților de învățământ liceal din România un program pilot de intervenție educațională în domeniul educației media (media literacy).

Astfel, liceele din toată țara au fost invitate să intre în competiție pentru a deveni școli-pilot-media și, totodată, să transmită dosarul de candidatură către inspectoratul școlar județean unde școala este arondată, până la finalul lunii ianuarie. Analiza candidaturilor și selecția dosarelor depuse au fost finalizate pe 2 februarie astfel că, după avizarea de către MEC a școlilor care vor funcționa cu statut de școală-pilot-media în programul anunțat, s-a făcut publică și lista celor 100 de licee admise.

A contat la selecție participarea anterioară a unităților de învățământ sau a cadrelor didactice la programe de educație media șiColegiul Național Mihail Kogălniceanu funcționarea unității de învățământ liceal ca unitate de învățământ pedagogic.

Din Galați trei unități școlare au dobândit statut de școli-pilot-media: Colegiul Național ”Costache Negri”, Colegiul Național ”Mihail Kogălniceanu”, Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza”Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza

Citeşte mai departe ...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Yazaki România pregătesc un parteneriat strategic

Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Puiu Lucian Georgescu, și prorectorul responsabil cu strategii universitare și parteneriatul cu studenții, Ciprian Vlad, au avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții companiei Yazaki Romania, subsidiara din Brăila a concernului japonez.

Conducerea universității a discutat cu reprezentanții companiei Yazaki Brăila, aspecte legate de nevoia companiei de personal specializat și de angajarea absolvenților universității gălățene, respectiv despre dezvoltarea unor specializări/programe de studii adaptate profilului companiei japoneze.

Întâlnirea de lucru a fost completată cu o vizită a fabricii, în care reprezentanților universității le-au fost prezentate tehnologiile moderne aplicate în producția de cablaje electrice, parteneriatele companiei și gama de produse finite, destinate în principal exportului.

Întâlnirea dintre cele două părți vizează pregătirea unui acord cadru pentru dezvoltarea unui parteneriat strategic între Filiala Yazaki Brăila, cel mai mare angajator privat din Municipiul Brăila, și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Cu o tradiție de peste 80 de ani în producția de componente auto, Corporația Yazaki are filiale deschise în 44 țări și 448 locații. Yazaki România este unul dintre principalii angajatori din industria auto autohtonă. În țara noastră prima fabrică Yazaki a fost deschisă în anul 2003 în Parcul Industrial Ploiești, fiind urmată de filialele din Caracal (2011) și Brăila (2015).

Citeşte mai departe ...

Victorii amicale pentru Oţelul şi Sporting

  • Publicat în Sport

Echipele gălăţene care activează în Liga a 3-a au disputat în weekend noi partide amicale. Oţelul a jucat cu colega de serie CSM Rm. Sărat. Roş-alb-albaştrii au învins cu 2-1, marcatori: Sîrghi şi Petrache. Antrenorul Petre Grigoraş a început jocul cu formula: Dinu - Farcaş, Sîrghi, Cucu, Sevastian - Bîrlădeanu, Neagu, Dobre, Nica - Răducan, Cîrjan. Au mai intrat: Ursu, Stoian, Mihnea, Crihană, Cireş şi Petrache. Au fost menajaţi patru jucători: Păun, Ghiocel, Marquinhos, Gavrilă. Conducerea clubului a remis un comunicat în care anunţă despărţirea de: Andreas Iani şi Dan Popescu, ultimul un jucător emblematic în prima parte a campionatului, care s-a declarat nedreptăţit după ultimele decizii le conducerii. Sporting Lieşti a întâlnit pe Viitorul Ianca. Lieştenii lui Ionuţ Niculcea şi-au găsit ritmul cu trei săptămâni înaintea reluării campionatului şi au câştigat clar, scor final: 7-0. Au marcat: Voicu, Ţicămucă, Iancu, Chiriac din penalti, Mucuţă 2 g, Grădinaru. 11-le de start: Vădeanu - Bucevschi, Voicu, Maftei, Năstase - Chiriac, Moldoveanu - Iancu, Ţicămucă, Stan - Grigoraş. Au mai intrat: Brăneţ jr. - Zărnescu, Hodorogea, Manău, Constantinescu, Mucuţă, Călin, Iftimie, Grădinaru. Miercuri sunt programate alte amicale: Metalul Buzău - Sporting Lieşti şi Oţelul - Sporting Juniorul Vaslui.

Citeşte mai departe ...

Fonduri europene pentru creşterea siguranţei pacientului în spitale

Până pe 7 martie se află în consultare publică ghidul solicitantului pentru spitale, prin care unităţile pot primi fonduri europene pentru reabilitarea şi modernizarea sistemelor ce asigură creşterea siguranţei pacientului în spitalele din România.

Ghidul pentru "Creşterea siguranţei pacienţilor în structuri spitaliceşti publice care utilizează fluide medicale" poate fi consultat pe toată perioada anunțată, timp în care toţi cei interesaţi pot transmite observaţii şi propuneri. După care va fi pregătit şi lansat apelul de finanţare.

Linia de finanţare a fost anunţată de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) şi Ministerul Sănătăţii la începutul acestei luni când a fost adoptat în Guvern Memorandumul ce permite această alocare urgentă de fonduri

Pentru acest apel sunt alocate 50 de milioane de euro, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 (POIM), iar fondurile vor putea fi folosite pentru infrastructura de energie şi gaze

Citeşte mai departe ...

O victorie şi o înfrângere pentru handbaliştii de la CSU Galaţi

  • Publicat în Sport

Primul turneu din returul Diviziei A la handbal masculin s-a încheiat duminică. CSU Galaţi a avut o evoluţie bună per ansamblu la Suceva unde a înregistrat rezultatele: 24-26 (11-10) cu CSU Piteşti şi 38-32 (18-14) cu CSM Ploieşti. „Un turneu greu pentru noi, aşa cum am anticipat pentru că am întâlnit două contracandidate. În primul meci am ratat foarte mult dar am condus la diferenţă minimă până în ultimele cinci minute după care totul s-a rupt. Cu Ploieştiul a fost ceva mai bine şi mă bucur că am reuşit să câştigăm. Am urcat pe locul 3 şi suntem în grafic pentru atingerea obiectivului, calificarea la turneul de baraj pentru promovarea în Liga Zimbrilor. CSU Galaţi a folosit lotul: Bogdan Fuică, Florin Dinu - Cristi Mârşiu, Ionuţ Gheorghe, Ionuţ Prună, Mihai Buţea, Nicu Lefter, Rareş Costea, Tudorel Bădărău, Silviu Frangulea, Ionuţ Andrei, Iulian Chiriac, Daniel Ionescu, Ştefan Ionel. CSU Galaţi a acumulat 15 puncte şi a revenit pe locul 3 în clasamentul seriei A. Următorul turneu se va disputa în perioada 18-21 martie.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri