Menu
RSS
Academia Phoenix a revenit în forţă: patru victorii la Under 14

Academia Phoenix a revenit în forţă…

Competiţiile de baschet j...

Peste trei milioane de lei pentru Casa Cuza Vodă

Peste trei milioane de lei pentru C…

Casa Cuza Vodă este refăc...

Cutremur de 4,1 în România. S-a simțit și în orașele Galați și Brăila

Cutremur de 4,1 în România. S-a sim…

S-a cutremurat România. U...

COMPACT, o formaţie "a fetei din vis"

COMPACT, o formaţie "a fetei d…

Compact este o formaţie r...

Oţelul, gata de start

Oţelul, gata de start

Roş-alb-albaştrii lui Pet...

China, gata să discute recunoașterea mutuală a vaccinărilor contra COVID-19

China, gata să discute recunoaștere…

Ministrul de Externe al C...

Fetele de la CSU Belor au pierdut cu Dinamo

Fetele de la CSU Belor au pierdut c…

La Galaţi în sala Polival...

Locuri de muncă în domeniul universitar la ”Dunărea de Jos”

Locuri de muncă în domeniul univers…

Universitatea ”Dunărea de...

Profesori universitari la masa de scris: „Memorii și emoții printre slove”

Profesori universitari la masa de s…

Editura ACADEMICA Galați ...

Pandemia nu ţine cont de artă

Pandemia nu ţine cont de artă

La teatru, ca la teatru! ...

Prev Next

Sâmbătă, 20 Februarie 2021 - Regional Press

United părăseşte cu fruntea sus UEFA Futsal Champions League

  • Publicat în Sport

Capăt de linie pentru campioana României. United Galaţi a jucat în 8-imile UEFA Futsal Champions League în deplasare cu Kairat Almaty, un colos al futsalui european, echipă care a câştigat de două ori Liga Campionilor şi tot de atâtea ori a terminat în Top 3. Campioana Kazahstanului şi-a onorat blazonul şi a câştigat meritat în faţa tigrilor lui Florin Ignat, care s-au autodepăşit şi au dat o replică consistentă. Golul de onoare pentru echipa gălăţeană a fost reuşit de internaţionalul Andrei Crăciun. Pentru Kairat primele patru goluri au fost marcate de brazilieni printre care şi Savio, jucător naturalizat care evoluează pentru Naţionala României. Rezultat final: Kairat - United 6-1 (2-0). La prima participare în această prestigioasă competiţie continentală, United se opreşte în optimi după ce în primele tururi a trecut de campioana Israelului, Ashdod Dolphins, scor 1-0 şi campioana Poloniei, Rekord Bielsko Biala, scor 6-3. Lotul de jucători: Dinicuţă, Păduraru, Neacşu - Burdujel, Tacot, Crăciun, Araujo, Ignat, Cireş, Cojocaru, Crişan, Boşneagă, Petică, Arhire. Staff-ul tehnic: Florin Ignat, antrenor principal; Viorel Cojoc, antrenor secund; Alexandru Tănăsilă, antrenor cu portarii.

Citeşte mai departe ...

„Nepoatele” au făcut încă un pas spre Grupa Valoare

  • Publicat în Sport
„Nepoatele” au făcut încă un pas spre Grupa Valoare
 
La Buzău se dispută în acest weekend cel de-al doilea turneu din prima fază a Campionatului Naţional de junioare 1. CSM Galaţi a întâlnit sâmbătă pe CSO Buhuşi. Nepoatele antrenate de Profa Sanda Asandei s-au folosit de acest prilej pentru aş exersa schemele pentru Grupa Valoare unde nivelul adversarelor va fi cu siguranţă altul, au obţinut o victorie logică, scor final: 40-24, la pauză: 22-12. Lotul folosit de echipa gălăţeană: Roxana Ivanov, Nicoleta Petre - Sorana Chiriac 4 goluri, Miruna Codreanu 1 g, Iulia Sava 3 g, Crina Gogan 2 g, Mălina Bichir, sărbătorita zilei, 4 g, Andreea Prescură 5 g, Claudia Apostol 1 g, Laura Podaşcă 1 g, Alessia Asandei 3 g, Mihaela Tănasă 1 g, Liliana Ticea 1, Flavia Călina 5 g, Elena Ciuntu 4 g, Andreea Merlă 5 g, Adina Pricochel, Amalia Popa, Riana Munteanu. Duminică, de la ora 9.00, CSM Galaţi va întâlni pe CSS Ploieşti.
Citeşte mai departe ...

În weekend, cu poezie pe acorduri folk sau povestea unei celebrități mondiale în limbaj liric

Un nou spectacol-premieră pe scena Teatrului Dramatic din Galați este invitația acestui weekend pentru gălățeni, la reîntâlnirea cu actorii locali. Pe 20 și 21 februarie, de la ora 19,00, în Sala Mare, iubitorii teatrului, dar nu numai, pot viziona spectacolul de poezie și folk "Dorurile mele", după versuri de Octavian Goga, în regia lui Vlad Vasiliu, scenografia fiind semnată de Elena Neagu.

În distribuție, actorii Mihaela Lecca-Gorea (Anița crâșmărița), Lică Dănilă (Țăran) și Vlad Vasiliu (Țăran), cu participarea cantautorului Săndel Spînu (Lae Chioru').

Și artiștii Teatrului Nae Leonard își așteaptă spectatorii cu porțile deschise în weekend, după ce publicul a solicitat reluarea spectacolului ”Édith Piaf - o viață”, care a avut premiera pe 13-14 februarie. Cu o distribuție generoasă, spectacolul se joacă de la ora 18,30 (atât sîmbătă, cât și duminică) în regia lui Dan Mirea, care s-a ocupat și de scenografie, sub conducerea muzicală a maestrului Nicolae Mantu.

Duminică, cei mici sunt așteptați și ei la scenă deschisă, de la ora 10.30. Teatrul de păpuși Gulliver le-a pregătit avanpremiera spectacolului ”Elefănțelul Curios”. Adaptare după Rudyard Kipling de Aurelian Iorga, spectacolul are în distributie pe Ramona Pauc, Andrei Ciugulea, Valeria Taban, Nicoleta Miru, Andrei Dombrovschi, Cosmin Cosma. Regia şi scenariul - Aurelian Iorga, cu o scenografie de Mariana Brudiu.

Citeşte mai departe ...

Deputatul PSD, Laurențiu Gîdei, discrminat într-o bancă din Galați

Deputatul, Laurențiu Gîdei, a declarat că dorea să deschidă un cont bancar însă i s-a comunicat că sunt necesare verificări suplimentare din cauza funcției pe care o deține. Problema e că verificările au ținut zile întregi fără să aibă vreo finalizare. 

Social-democratul a povestit pe pagina sa de Facebook experiența avută în Galați.

„Experiența mea ca cetățean și parlamentar! Luni dimineață, am intrat intr-o sucursală a bancii din Galati, cu scopul de a deschide un cont bancar cu card atașat. În discuție întreb când primesc cardul, răspunsul fiind în câteva minute! Continuăm discuția întrebat fiind despre ocupație, venituri, răspund firesc parlamentar! Și începe nebunia! Doamna îmi spune că procedura în cazul meu implică verificări suplimentare și acordul celor de la Bucuresti! Zic ok, cât durează? Maximum 30 minute, răspunde. Aștept... nimic, decid să ridic cardul joi, suficient timp pentru "verificări"! Mă prezint vineri să-mi ridic cardul... surpriză, verificările nu s-au încheiat și nici răspuns la ce fel de verificări sunt supus nu primesc! (doamna de la ghiseu având o convorbire telefonică cu cineva de la București, în prezența mea)”, a spus Laurențiu Gîdei.

În cele din urmă, deputatul va solicita explicații oficiale.

„Am renunțat la această bancă, dar voi solicita oficial lămuriri! Consider o formă de abuz, de discriminare. Voi dori să aflu natura verificărilor în cazul unui om care dorea un cont și un card”, a precizat Laurențiu Gîdei.

(sursa foto: Facebook) 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri