Menu
RSS
Peste trei milioane de lei pentru Casa Cuza Vodă

Peste trei milioane de lei pentru C…

Casa Cuza Vodă este refăc...

Cutremur de 4,1 în România. S-a simțit și în orașele Galați și Brăila

Cutremur de 4,1 în România. S-a sim…

S-a cutremurat România. U...

COMPACT, o formaţie "a fetei din vis"

COMPACT, o formaţie "a fetei d…

Compact este o formaţie r...

Oţelul, gata de start

Oţelul, gata de start

Roş-alb-albaştrii lui Pet...

China, gata să discute recunoașterea mutuală a vaccinărilor contra COVID-19

China, gata să discute recunoaștere…

Ministrul de Externe al C...

Fetele de la CSU Belor au pierdut cu Dinamo

Fetele de la CSU Belor au pierdut c…

La Galaţi în sala Polival...

Locuri de muncă în domeniul universitar la ”Dunărea de Jos”

Locuri de muncă în domeniul univers…

Universitatea ”Dunărea de...

Profesori universitari la masa de scris: „Memorii și emoții printre slove”

Profesori universitari la masa de s…

Editura ACADEMICA Galați ...

Pandemia nu ţine cont de artă

Pandemia nu ţine cont de artă

La teatru, ca la teatru! ...

Papa Francisc se întâlneşte cu marele ayatollah Ali al-Sistani, lider al islamul şiit

Papa Francisc se întâlneşte cu mare…

Papa Francisc se întâlneș...

Prev Next

Luni, 15 Februarie 2021 - Regional Press

AEP elimină ştampila de pe documente

Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că, începând de luni, nu se va mai aplica ştampila instituţiei pe documentele emise de AEP, cu excepţia proiectelor de acte normative.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, ordinul preşedintelui AEP în acest sens a fost emis în concordanţă cu dispoziţiile art. V alin. (21) şi alin. (22) din Ordonanţa Guvernului nr. 17/2015 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare şi modificarea şi completarea unor acte normative, cu modificările şi completările ulterioare, informează Agerpres.Conform acestor dispoziţii, persoanele juridice de drept public nu au obligaţia de a aplica ştampila pe declaraţii, cereri, contracte sau orice alte documente sau înscrisuri depuse la instituţiile sau autorităţile publice ori emise sau încheiate în relaţia cu instituţiile sau autorităţile publice.

AEP precizează că ştampila instituţiei va fi aplicată în continuare, până la data de 1 martie, doar pe corespondenţa primită şi expediată la nivelul AEP prin Poşta Militară, pe proiectele de acte normative şi, acolo unde este cazul, pe documentele contabile.

Citeşte mai departe ...

Rafila: ‘Voiculescu pare că a suferit de o amnezie regretabilă uitând că a mai fost ministrul al Sănătății

Alexandru Rafila, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a citit moțiunea simplă depusă de PSD și intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor”.

În moţiune, deputaţii PSD cer demisia ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, motivând că în timpul care s-a scurs de la învestirea lui au văzut „atât de multă incoerenţă, lipsă de profesionalism şi de asumare cât nu s-a văzut în ultimii 30 de ani”.
„Așa cum de altfel chiar dumneavoastră susțineați public urgențele erau altele, nu hârtiile, nu declarațiile politice ci un set de proceduri unitare la nivel național în privința evitării pericolelor legate de utilizarea oxigenului din toate spitalele COVID adică fapte simple, concrete.

Domnule ministru dumneavoastră știți, bănuiesc, că activitatea unui ministru al Sănătății trebuie măsurată nu în raport cu predecesorii săi ci în funcție de provocările și urgențele momentului, de ceea ce face acel ministru sau de ceea ce nu face, cum este cazul dumneavoastră. Nu este suficient să arătați permanent ce au greșit ceilalți asta o făceați când erați în opoziție.

Acum când sunteți ministru când dețineți pârghiile puterii trebuie să arătați cum și ce ați făcut, cum și ce ați corectat, mai ales, într-o situație de criză majoră de sănătate publică.Stimați colegi, această moțiune simplă nu pune nici sănătatea nici sistemul sanitar în banca acuzaților. Această moțiune critică lipsa evidentă de performanță a ministrului responsabil cu sănătatea, cu viața românilor.

Această moțiune este depusă împotriva ministrului care nu a reușit să ia deciziile necesare, nu a reușit să coaguleze experiența profesioniștilor, așa cum chiar el susținea că ar trebui făcut, pentru a prelua controlul asupra pandemiei și pentru a garanta siguranța pacienților.Că nu ați făcut nimic de fapt domnule ministru ați recunoscut chiar dumneavoastră, de aceea vom detalia în continuare ce ar fi putut face, dar fie nu va fi priceput, fie nu ați vrut, fie ați avut alte priorități pentru care ați venit la Ministerul Sănătății.

Astfel de o lună și jumătate în loc de măsuri rapide viguroase care să vină și să corecteze tot ceea ce ați criticat atunci când erați în opoziție, românii au primit un pachet cu acuze despre trecut și altul cu promisiuni despre viitor, nimic despre prezent, nimic despre cum rezolvăm problemele acum.Dacă în ceea ce privește prezentul ne-am convins, el nu există pe agenda actualului ministru al Sănătății, în ceea ce privește trecutul, domnul Voiculescu pare că a suferit de o amnezie regretabilă uitând că a mai fost ministrul al Sănătății și că nu este un novice care redescoperă acum culoarele ministerului și modul de funcționare a sistemului de sănătate.

Mai mult chiar fostul ministru Nelu Tătaru susține public că i-ar fi lăsat ministerul la cheie actualului ministru, însă se plânge (n.r Vlad Voiculescu) că nu a găsit nimic la sosire.Ce fel de coaliție este aceasta dacă dreapta nu știe ce face dreapta”, s-a întrebat Alexandru Rafila, informează antena3.ro.

Citeşte mai departe ...

Partidul Social Democrat acuză de ipocrizie coaliția de guvernare

Purtătorul de cuvânt al social-democraților afirmă că în proiectul de buget pe 2021 ”sunt prinși” banii pentru pensiile speciale ale parlamentarilor.

PSD mai suține că, dacă partidele din coaliție ar dori cu adevărat eliminarea pensiilor parlamentarilor, ar putea să să ia iniţiativa legislativă pe care au depus-o deja, să o transforme în ordonanţă de urgență şi în prima şedinţă de Guvern să procedeze la eliminarea pensiilor speciale.

”Am constat ipocrizia celor din guvernarea de dreapta atunci când ne-am uitat cu atenţie în buget. Dacă și dumneavoastră veți face același efort, veți vedea că în bugetul Camerei Deputaţilor şi al Senatului sunt prinşi banii pentru pensiile speciale ale parlamentarilor. Păi atunci să se hotărască: când vorbesc serios despre acest subiect şi când nu. Le solicităm, pentru că mâine dimineaţă este şedinţă de Birouri Permanente Reunite, să introducă pe ordinea de zi propunerea PSD pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Dacă tot vorbesc despre pensiile speciale, ar trebui să ia iniţiativa legislativă pe care au avut-o, să o transforme în ordonanţă de urgență şi în prima şedinţă de Guvern să procedeze la eliminarea pensiilor speciale. Dacă nu fac acest lucru, este demagogie şi atunci nu mai au voie să vorbească despre acest subiect”. - a declarat senatorul Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD.

Citeşte mai departe ...

Apel către părinți al Ministerului Sănătății: „Înainte să duci copilul la școală, fii atent la cum se simte”

Mesajul ministerului este unul general:

„Pentru ca școlile să rămână deschise este nevoie de un efort comun. Este în puterea fiecărui părinte să contribuie la oprirea pandemiei și la menținerea în școli a unui mediu sigur pentru copii, părinți, profesori și întreaga comunitate.

Înainte să duci copilul la școală, fii atent la cum se simte. Cele mai frecvente simptome pentru COVID-19 sunt febra, tusea uscată, pierderea gustului și mirosului, durerile musculare, nasul înfundat, durerile de cap sau de gât și diareea.Dacă observi chiar și o parte din aceste simptome la copilul tău, îți recomandăm să îl ții acasă și să iei legătura cu medicul de familie cât mai repede”.

Reamintim că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut același apel în conferința comună cu secretarul de stat Andreea Moldovan, dinaintea redeschiderii școlilor, pe 27 ianuarie.

„Atunci când vor începe școlile, dacă aveți copilul cu orice fel de simptom, țineți-l acasă, nu-l trimiteți la școală, poate să-i facă rău lui și poate să le facă rău multor altor oameni, nu numai copiilor ci și celor de acasă, e important. Dacă are orice fel de simptom, lăsați-l să stea acasă”, spunea Vlad Voiculescu, citat de edupedu.ro.

Citeşte mai departe ...

United a ajuns la 14 meciuri fără înfrângere

  • Publicat în Sport

Primul turneu play-off al Ligii 1 la futsal s-a încheiat luni seara la sala Polivalentă Dunărea. Partida FK Odorheiu Secuiesc - United Galaţi a deschis ziua. Tigrii au intrat cu nasul pe sus, harghitenii au profitat şi au condus cu 2-0 după şapte minute. Florin Ignat şi-a muştruluit serios elevii şi coechipierii şi lucrurile au intrat imediat pe făgaşul normal, Araujo, Ignat şi Cireş au marcat şi au întors situaţia de pe tabela de marcaj până la pauză. Campioana României a jucat mai concentrat în partea a doua şi acest lucru s-a concretizat şi pe tabela de marcaj. United a înscris de cinci ori: Burdujel, Ignat, Tacot, Cireş şi Arhire. Rezultat final: FK Odorheiu Secuiesc - United 3-8 (2-3). Lotul folosit de echipa gălăţeană: Dinicuţă - Tacot, Burdujel, Crăciun, Araujo, Ignat, Crişan, Cireş, Cojocaru, Petică, Arhire. Nu au evoluat portarii Păduraru şi Neacşu. Partida vedetă a cuplajului a adus faţă în faţă formaţiile Imperial şi Autobergamo. Devenii au rezistat fără să primească gol în primele 20 de minute, ciucanii s-au dezlănţuit în partea a doua şi s-au impus clar cu 5-0. După terminarea primului turneu, clasamentul din play-off arată astfel: 1. Imperial Wet Miercurea Ciuc 10 puncte, 2. UNITED GALAŢI 7 p, 3. Autobergamo Deva 5 p, 4. FK Odorheiu Secuiesc 0 p. Cel de-al doilea turneu se va disputa în perioada 20-22 martie, cel mai probabil la Miercurea Ciuc. Primele două clasate se califică în finala mare, iar următoarele două vor juca finala mică.

Citeşte mai departe ...

Ministerul Sănătății: Măştile cu supapă nu sunt recomandate pentru protecţia împotriva COVID-19

Măștile cu supapă nu sunt recomandate pentru a fi utilizate în contextul pandemiei de coronavirus, avertizează Minsiterul Sănătății.

„Aceste măşti, utilizate în domeniul lucrărilor industriale, permit supapei să se deschidă în timpul expirării, iar în cazul în care persona care o poartă este infectată, poate răspândi virusul şi celor din jur”, a anunțat, pe Facebook, Ministerul Sănătății.

Organizaţiile internaţionale recomandă ca aceste măşti să nu fie purtate în pandemie din cauza riscului ca particulele virusului SARS-CoV-2 să fie răspândite, ducând astfel la posibilitatea infectării altor persoane. 

Tipurile de măşti recomandate sunt: 

Măştile care acoperă în întregime nasul şi gura; 
Măştile din ţesătură cu cel puţin două straturi, care se pot spăla şi refolosi; 
Măştile care au o sârmă de metal la nivelul nasului şi care nu permit astfel ieşirea aerului prin partea superioară a măştii;
Măştile care se aşază bine pe părţile laterale ale feţei şi care nu prezintă spaţii pe unde pot pătrunde/elimina particule.

Citeşte mai departe ...

Vasile Alexandrescu Urechia omagiat de contemporani: Mărturii documentare

O inedită expoziție deschisă la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”se constituie într-un mic omagiu memoriei celui a cărui nume îl poartă instituția de cultură gălățeană - Vasile Alexandrescu Urechia.

Cu ocazia împlinirii a 187 de ani de la nașterea cărturarului Vasile Alexandrescu Urechia, compartimentul Colecții speciale organizează, în perioada 01.02 – 01.03.2021, la Popasul Bibliofilului de la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, expoziția Vasile Alexandrescu Urechia omagiat de contemporani: Mărturii documentare, în care sunt expuse fotografii, diplome, foi volante și alte tipuri de documente ce reliefează biografia bogată a renumitului om de cultură și ctitor român.

Data nașterii lui VA Urechia este considerată, în mod convențional, 15 februarie 1834. În fapt, ar fi vorba de 27 februarie 1834, întrucât după trecerea la noul calendar gregorian (1 aprilie 1919), ar trebui operată sau făcută corecție de 12 zile, adăugate la ziua de naștere. Indiferent de dată, Biblioteca Județeană ”VA Urechia” îl prețuiește și îi cinstește permanent memoria.

----------------------------------

Vasile Alexandrescu-Urechia (n.15 februarie1834,Piatra Neamţ - m.22 noiembrie1901,Bucureşti) - istoric, scriitor, om politic, membru fondator al Academiei Române. A promovat drept profesiune de credinţă afirmarea şi apărarea latinităţii şi romanităţii în centrul şi sudul Europei, a românismului în special. El a aparţinut generaţiei creatoare a României moderne, a fost ctitor de şcoală şi instituţie culturală, a fost un organizator şi participant la acţiunile românilor oriunde se aflau. http://enciclopediaromaniei.ro/

 

Citeşte mai departe ...

Rețea de falsificatori de bancnote de 50 de euro, destructurată de procurorii DIICOT

Trei persoane au fost reținute de ofițerii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, într-un dosar de falsificare de valori, constituire de grup organizat, punere în circulație de bancnote falsificate și înșelăciune, instrumentat de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați.

"La data de 14.02.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 3 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la falsificarea de valori străine în formă continuată, punere în circulație de valori falsificate în formă continuată şi înșelăciune în formă continuată, toate în concurs real.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, inculpații au constituit, pe raza județului Galați, un grup infracțional organizat ce a procedat la punerea în circulație a unui număr de cel puțin 120 de bancnote falsificate (în cupiura de 50 euro), provenite de la o grupare infracțională destructurată de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Braşov, la data de 27.01.2021 și a indus în eroare un număr de opt persoane vătămate cu ocazia încheierii şi derulării unor contracte de vânzare cumpărare, în scopul obținerii unor foloase materiale injuste, prejudiciul creat fiind de peste 6.400 euro.

La data de 14.02.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galați împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Galați au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate mai multe telefoane mobile", precizează BCCO Galați.

Astăzi, inculpații vor fi prezentați Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Oficiului Național Central pentru Combaterea Falsului de Monedă și SCCO Buzău și al lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Galați.

Citeşte mai departe ...

Înfrângere în overtime pentru hocheiştii de la CSM Galaţi

  • Publicat în Sport

Primele două clasate din Liga Naţională de hochei pe gheaţă, CSM Galaţi şi ACSH Gheorgheni au susţinut o dublă pe Patinoarul Dunărea din oraşul nostru. Prima partidă a fost programată duminică seara şi aşa cum ne aştaptam a fost viu disputată. Oaspeţii au început tare şi au condus cu 3-0 după primele 20 de minute. Gălăţenii nu au acuzat şocul, au preluat iniţiativa şi au revenit spectaculos, reuşind să egaleze după reuşitele lui: Skachkov, Machala şi Paior. Ultima repriză a fost albă, ambele echipe fiind preocupate să se anihileze reciproc. Astfel, s-a ajuns în overtime, unde cei de la ACSH Gheorgheni au marcat golul victorie la prima acţiune spre poarta lui Otto Onodi. Partida revanşă are loc în această seară de la ora 18.00 şi va putea fi urmărită de cei interesaţi pe canalul CSM TV.

Citeşte mai departe ...

Sera plantelor exotice de la Grădina Botanică prinde contur

Au avansat lucrările la sera plantelor exotice din cadrul Grădinii Botanice de la Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați. Au fost montate parțial geamurile mari de sticlă care fac parte din structura viitoarei sere. Lucrările nu au fost întrerupte pe parcursul iernii.

Sera de plante exotice este o lucrare comandată de Consiliul Județean Galați care costă aproximativ trei milioane de euro. Obiectivul are o mare importanță economică și va fi unul de interes pentru comunitate, dar și pentru întreaga regiune

„Avansăm cu lucrările şi la sera de plante exotice de la Grădina Botanică. Sticla cu care va fi acoperită sera de plante tropicale este extrem de rezistentă, concepută special pentru astfel de construcții. Mai mult, această sticlă de înaltă calitate este produsă de o firmă din Galați, ceea ce înseamnă că, pe lângă locurile de muncă create pentru realizarea serei, această investiție a Consiliului Județean sprijină indirect și alți agenți economici din Galați, firme care au la rândul lor angajați din Galați și care pot păstra astfel locurile de muncă, mai ales în această perioada dificilă. De asemenea, se montează elementele metalice lipsă din zona unde vor fi expuşi palmierii şi se lucrează la corpul de clădire pe care îl construim lângă scheletul metalic pentru expoziţii temporare şi diverse proiecte didactice. În noua seră, gălăţenii vor putea admira mii de plante exotice aduse din toate colţurile lumii”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, pe Facebook.

Abandonat de mai bine de două decenii, scheletul metalic inestetic este curăţat şi reabilitat complet. În noua seră, vizitatorii vor putea admira palmieri de peste 20 de metri înălţime, arbori de cafea, cocotieri, specii de aloe și sute de plante tropicale.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri