Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Duminică, 14 Februarie 2021 - Regional Press

Părinții trebuie să țină acasă copiii cu cele mai mici simptome COVID „pentru ca şcolile să rămână deschise”

Dacă părinții observă la copii chiar şi o parte dintre simptomele de COVID-19, să îi ţină acasă şi să discute cu medicul de familie, a transmis Ministerul Sănătății.

„Pentru ca şcolile să rămână deschise este nevoie de un efort comun. Este în puterea fiecărui părinte să contribuie la oprirea pandemiei şi la menţinerea în şcoli a unui mediu sigur pentru copii, părinţi, profesori şi întreaga comunitate”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a instituției.

Reprezentanţii MS au trecut în revistă cele mai frecvente simptome ale COVID-19:„Înainte să duci copilul la şcoală, fii atent la cum se simte. Cele mai frecvente simptome pentru COVID-19 sunt febra, tusea uscată, pierderea gustului şi mirosului, durerile musculare, nasul înfundat, durerile de cap sau de gât şi diareea. Dacă observi chiar şi o parte din aceste simptome la copilul tău, îţi recomandăm să îl ţii acasă şi să iei legătura cu medicul de familie cât mai repede”.

 

Citeşte mai departe ...

Luni începe vaccinarea cu AstraZeneca și în România

Primele doze de vaccin anti-COVID de la AstraZeneca au venit în România pe cale terestră, în data de 6 ianuarie, iar programările au început la 10 februarie.

Din cele 142.100 de programări pentru AstraZeneca în România, 69.671 sunt femei, iar 72.429 sunt bărbați.  

În cazul acestui vaccinul, rapelul se face la opt săptămâni. Vaccinarea cu AstraZeneca a fost recomandată în cazul persoanelor mai tinere - întrucât nu există suficiente studii finalizate ca să confirme eficacitatea vaccinului și la bătrâni. 
AstraZeneca vrea să producă peste 200 de milioane de doze pe lună până în aprilie și 3 miliarde de doze până la sfârșitul anului.

 

Citeşte mai departe ...

Egal spectaculos între United şi Imperial

  • Publicat în Sport

Duminică în cea de-a doua zi a turneului din play-off-ul Ligii 1 la futsal am asistat la două partide interesante. În deschidere s-au întâlnit Autobergamo Deva şi FK Odorheiu -Secuiesc. Un joc viu disputat, mai echilibrat decât ne aşteptam, devenii au avut de tras din greu, reuşind în cele din urmă să se impună la limită, scor 3-2.
Partida vedetă, o adevărată finală a adus faţă în faţă pe United Galaţi şi Imperial Wet Miercurea Ciuc. Aşa cum se anticipa spectacolul a fost total şi am avut parte de un meci nebun, cu multe răsturnări de scor pe tabelă. Partida avut două reprize diametral opuse. Prima a fost controlată de ciucani care au condus cu 2-0. Internaţionalul moldovean Laşcu, fost jucător la United timp de trei sezoane, a fost înger şi demon pentru actuala sa echipă. A transformat penaltiul pentru 2-0 dar a ratat un al dolea care ar fi putut duce scorul la 3-0 iar imediat după reluare a fost eliminat după ce a primit roşu pentru intrarea dură la Araujo. Tigrii au redus diferenţa prin Tacot înainte de pauză după ce în prealabil şutul lui Cireş a zguduit bara iar apoi au început fulminant repriza a doua, Araujo a reuşit dubla şi şi-a adus echipa în avantaj. Suspansul a atins cote maxime, sârbul Milovaci a restabilit egalitatea, campionii au revenit la conducere după reuşita lui Crăciun, la care un merit deosebit l-a avut Cojocaru, cu o acţiune curajoasă dar brazilianul din tabăra Ciucului, Uhellinton şi-a trecut şi el dubla în cont şi a stabilit scorul final, 4-4. United a forţat victoria dar şutul prin surprindere a lui Araujo a ţintit bara. Pentru echipa gălăţeană au jucat: Dinicuţă - Burdujel, Tacot, Crăciun, Araujo, Ignat, Cireş, Cojocaru.Situaţia din clasament se prezintă astfel: 1. Imperial 7 puncte, 2. Autobergamo 5 p, 3. United 4 p, 4. FK Odorheiu Secuiesc 0 p. Turneul din sala Polivalentă Dunărea se va încheia luni când sunt programate jocurile: FK Odorheiu Secuiesc - United, ora 13.30 şi Autobergamo - Imperial, de la ora 16.00

Citeşte mai departe ...

Campionii de la Arcada şi-au respectat blazonul

  • Publicat în Sport

 Cel de-al 8-lea turneu al Diviziei A1 la volei masculin s-a încheiat duminică. CSM Arcada a întâlnit lanterna CSU Braşov. A fost un bun prilej pentru antrenorul Sergiu Stancu să trimită pe teren o formulă inedită: Stuart 11 puncte, Raţă 12 p, Darlaczi 10 p, Olteanu 10 p, Lescov 10 p, Stankovici 10 p - Kantor, libero, dornică de afirmare care şi-a făcut destul de bine treaba chiar dacă braşovenii nu au emis pretenţii. Rezultat final: CSM Arcada Galaţi - CSU Braşov 3-0 (14, 12, 9). Campioana en-titre a României încheie turneul cu maxim de puncte şi ajunge la cota 39 cu care îşi consolidează poziţia de lider. Următorul turneu va avea loc în perioada 26-28 februarie la Bucureşti, formaţia antrenată de Sergiu Stancu urmând să joace cu Dinamo şi U Cluj.

Citeşte mai departe ...

Guvernul, bănuit de iresponsabilitate: ”Austeritatea lui Cîțu” a intrat în vizorul sindicaliștilor europeni

Și, peste puțin timp, și în atenția conducerii executive a Uniunii Europene. Se pare că, în curând, Câțu și ai lui miniștri vor afla că nu sunt singuri ca și stăpâni pe plantație, să taie bugete și să îndatoreze țara după bunul lor plac, declarând sus și tare că ei gestionează economia cel mai bine în ultimele două milenii.

Sindicatele europene și-au afirmat susținerea hotărâtă pentru Federația Sanitas din România.

Astfel, European Public Services Union (EPSU) a solicitat comisarilor europeni să atenționeze Guvernul român că bugetul de austeritate nu este soluția pentru ieșirea din criză, iar Executivul trebuie să reia dialogul real și negocierile cu sindicatele, se arată într-un comunicat al Sanitas.

”Sindicatele acționează responsabil. Dar vrem și guverne responsabile. Comisia Europeană poate transmite un mesaj guvernului român că nu este momentul pentru austeritate. Și președintele Băncii Centrale Europene a subliniat recent acest lucru. Comisia trebuie să fie conștientă de faptul că insistența guvernelor a a aplica reguli de austeritate nu reprezintă rețeta pentru a ne reveni mai bine și a ne scoate din această criză. Să nu mai vorbim despre consecințele asupra legitimității proiectului nostru european și UE.

Vă rugăm să faceți acest lucru clar guvernului român. Nu există revenire din criză prin austeritate. Jan Willem Goudriaan, Secretar General EPSU”, sunt doar câteva dintre rândurile desprinse din scrisoarea adresată oficial Comisiei Europene.

Citeşte mai departe ...

Simona Halep şi-a luat revanşa în faţa lui Iga Swiatek şi o va întâlni pe Serena Willliams în sferturile AO

  • Publicat în Sport

Simona Halep, numărul doi WTA, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o pe poloneza Iga Swiatek, cu 3-6, 6-1, 6-4, duminică, la Melbourne. Halep (29 ani), a doua favorită, s-a impus în faţa campioanei de la Roland Garros după 110 de minute, iar în sferturile de finală se va duela cu americanca Serena Williams. În primul set al partidei de pe Rod Laver Arena, Swiatek a jucat foarte bine, iar Halep a făcut faţă cu greu în schimburile mai lungi. Simona a reuşit să menţină echilibru cu un serviciu excelent, iar la 3-3 a avut două mingi de break, pe care nu a reuşit să le fructifice. Aceste ratări au lăsat urme şi Halep a făcut câteva greşeli în ghemul următor la serviciu, astfel că poloneza a reuşit break-ul, încheind apoi setul cu 6-3. Românca a fost mai decisă şi mai agresivă, Swiatek a comis tot mai multe erori poloneză, şi a reuşit să se impună categoric, cu 6-1. Simo a început mai bine şi setul decisiv, conducând cu 2-0. A urmat o reacţie de orgoliu a adversarei, care a revenit la un nivel bun de joc şi a reuşit egalarea, 2-2. Imediat Halep a făcut un break ''alb'' şi apoi s-a desprins la 4-2. Până la final, cele două jucătoare au mers cu serviciul, Simona Halep câştigând cu 6-4. „O să mă bucur foarte mult de acest succes. La Roland Garros nu am fost în meci, astfel că această victorie e cu atât mai importantă. Am servit bine, am progresat la acest capitol. Nu servesc foarte puternic, dar am constanţă, variez mult, reuşesc să găsesc unghiuri bune. Fizic sunt ok, nu mă pot plânge. Am lucrat mult acasă din punct de vedere fizic. Sunt puţin obosită, dar e normal. Sunt relaxată, concentrată, voi încerca să mă recuperez cât mai bine pentru următorul meci", a declarat Simona la Eurosport. Românca şi-a asigurat un cec de 525.000 dolari şi 430 de puncte WTA.

Citeşte mai departe ...

Victor Negrescu, europarlamentar PSD: Cîțu una spune la Bruxelles, alta la București

Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, acuză guvernul, într-o postare pe o rețea de socializare, că una spune la Bruxelles și alta face la București.

„La Bruxelles, au spus că nu mai este actual planul naţional de redresare trimis de guvernul PNL. La Bucureşti, ne spun că vor construi planul pornind de la prima formă respinsă de Comisia Europeană. La Bruxelles, au spus că vor face reforme şi că nu vor tăia niciun ban. La Bucureşti, ne-au transmis că vor tăia salariile şi pensiile promise prin lege şi că vor promova un buget de austeritate”, a punctat în postarea sa vicepreşedintele PSD Victor Negrescu, europarlamentar. 

Social-democratul a mai spus că în vizita reprezentanţilor guvernamentali la Bruxelles, au menționat că viitorul plan de redresare va corespunde strict cerinţelor europene.

„La Bucureşti, ne spun că au negociat, fără să spună că investiţiile în infrastructură şi în reţelele de gaz, ca formă de energie tranzitorie, erau introduse deja în ghidul prezentat de Comisia Europeană”, adaugă Negrescu.

Europarlamentarul PSD a mai subliniat și că guvernanţii au prezentat, la Bruxelles, un buget cu tăieri semnificative pe zona de sănătate şi educaţie, în vreme ce la Bucureşti, „ne spun exact contrariu deşi bugetul arată tăieri La Bruxelles, au spus că va fi aprobată imediat legislaţia specifică resurselor proprii. La Bucureşti, solicită în conferinţă de presă intervenţia şefilor PNL şi USR de la Parlament, demonstrând că de fapt nu se vorbise nimic înainte să se asume acest lucru în discuţiile cu oficialii europeni. La Bruxelles, au spus că este un buget de redresare. La Bucureşti, bugetul indică doar o mică creştere pe zona de investiţii, după ce, tot dreapta a făcut ca în anul 2020 nivelul de implementare a bugetelor investiţionale să fie foarte redus.”

(sursa foto: Alba24.ro) 

Citeşte mai departe ...

Comori culturale în patrimoniul Bibliotecii V.A. Urechia: o colecție de cărți din perioada de început a tiparului

În colecţiile speciale ale Bibliotecii județene V.A. Urechia se află mii de documente rare. Incunabule vechi de mai bine de jumătate de mileniu, atlase şi hărţi vechi de câteva secole sau cărţi tipărite în urmă cu peste 300 de ani. Sunt piese de patrimoniu unice în colecţiile din România.

„Cele mai preţioase tipărituri din seiful bibliotecii sunt 12 incunabule (cărți din perioada de început a tiparului), datând din perioada 1450-1500. Biblioteca V.A. Urechia deţine un atlas din secolul al XVII-lea, o raritate bibliofilă. Atlasul conţine hărţi din perioada 1692 -1699. Unicat în colecțiile din România este şi Albumul Rembrandt”, spune Costel Fotea, președintele Consiliului Județean. 

De asememea, biblioteca din Galaţi are un exemplar al celebrei „Culegeri de 85 de stampe originale“.

-Corespondența surorilor Schwartz cu Jules Verne, Mark Twain sau Alexandre Dumas fiul.

-Două manuscrise ale poetului Vasile Alecsandri.

-Documente de colecţie legate de Comisia Europeană a Dunării, prima instituţie europeană cu sediul la Galaţi.

-Album dedicat lui Vasile Alexandrescu Urechia, care conţine semnăturile patrioţilor din Transilvania, printre care și ale lui Badea Cârţan şi George Coşbuc.

-Carte veche românească (1508-1830), printre care şi un exemplar rar al Bibliei de la București, tipărită acum aproximativ 300 de ani.

„Documentele din colecţiile speciale pot fi consultate în anumite condiţii şi doar în prezenţa specialiştilor”, precizează reprezentanții bibliotecii.

 

Citeşte mai departe ...

VIDEO/ O autospecială SMURD s-a răsturnat, în timp ce se deplasa la un caz medical. Paramedicii au fost răniți

Un accident grav în care a fost implicată o ambulanță SMURD a avut loc la Brăila. Autospeciala se afla în timpul unei misiuni, iar într-o intersecție a fost lovită violent de un autoturism. Echipajul medical a fost rănit, doi dintre paramedici fiind transportaţi la spital. Poliția a deschis un dosar penal și face cercetări în acest caz. 

Potrivit IPJ Brăila, accidentul s-a produs sâmbătă, în jurul orelor 15.00, în orașul Brăila.

„Polițiștii au fost sesizați despre faptul că șoferul unei autospeciale SMURD, în vârstă de 45 de ani, din municipiul Brăila, în timp ce se deplasa pe strada Școlilor către B-dul Dorobanților, ar fi pătruns în intersecția cu strada Grivița fără a avea pornite semnalele luminoase, fiind acroșat de către un autovehicul condus de o femeie in vârstă de 44 de ani, din municipiul Brăila, autospeciala SMURD răsturnându-se pe carosabil”, a anunțat IPJ Brăila.

În urma accidentului a rezultat vătămarea a doi bărbați, pasageri ai autospecialei, unul în vărstă de 39 de ani și celălalt în vârstă de 51 de ani, ambii din municipiul Brăila, victimele fiind transportate la spital pentru a li se acorda ingrijiri medicale.

 „În autoturism se mai aflau și trei minori, doua fete ambele în vârstă de 15 ani și un băiat în vârstă de 8 ani, care nu au suferit vătămări corporale. Autospeciala SMURD nu transporta civili. Șoferii au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a transmis Poliția.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri