Menu
RSS
Peste trei milioane de lei pentru Casa Cuza Vodă

Peste trei milioane de lei pentru C…

Casa Cuza Vodă este refăc...

Cutremur de 4,1 în România. S-a simțit și în orașele Galați și Brăila

Cutremur de 4,1 în România. S-a sim…

S-a cutremurat România. U...

COMPACT, o formaţie "a fetei din vis"

COMPACT, o formaţie "a fetei d…

Compact este o formaţie r...

Oţelul, gata de start

Oţelul, gata de start

Roş-alb-albaştrii lui Pet...

China, gata să discute recunoașterea mutuală a vaccinărilor contra COVID-19

China, gata să discute recunoaștere…

Ministrul de Externe al C...

Fetele de la CSU Belor au pierdut cu Dinamo

Fetele de la CSU Belor au pierdut c…

La Galaţi în sala Polival...

Locuri de muncă în domeniul universitar la ”Dunărea de Jos”

Locuri de muncă în domeniul univers…

Universitatea ”Dunărea de...

Profesori universitari la masa de scris: „Memorii și emoții printre slove”

Profesori universitari la masa de s…

Editura ACADEMICA Galați ...

Pandemia nu ţine cont de artă

Pandemia nu ţine cont de artă

La teatru, ca la teatru! ...

Papa Francisc se întâlneşte cu marele ayatollah Ali al-Sistani, lider al islamul şiit

Papa Francisc se întâlneşte cu mare…

Papa Francisc se întâlneș...

Prev Next

Luni, 01 Februarie 2021 - Regional Press

ALERTĂ în Marea Britanie - Varianta sud-africană a COVID-19, depistată la persoane care nu au un istoric de călătorie

Două persoane din sudul Angliei au fost testate pozitiv la varianta sud-africană a coronavirusului fără să fi avut nicio legătură cu oameni care au călătorit recent, ceea ce a determinat ''testarea accelerată'' pentru a ţine transmiterea sub control, informează Reuters, anunță AGERPRES.

Local Resilience Forum din Surrey a anunţat că va desfăşura un program de ''testare accelerată'' localizat în regiunea Woking a comitatului, care va contribui la monitorizarea atentă a oricărei transmiteri comunitare a noii tulpini şi va reduce contagierile suplimentare.

''Este o măsură preventivă. Cu cât identificăm mai multe cazuri de infectare cu această variantă, cu atât avem mai multe şanse de a o opri de la a se transmite mai departe'', a declarat Ruth Hutchinson, directorul departamentului de Sănătate Publică din Surrey.

Apariţia unor variante mai infecţioase în ultimele luni au ridicat întrebări referitoare la eficacitatea vaccinurilor împotriva acestora.

Citeşte mai departe ...

Profesorii care au simptome de COVID se adaugă celor 4 situații în care elevii vor face școală online sau cursuri hibrid

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că există cinci categorii de elevi și profesori care vor continua să facă ore online chiar dacă școlile se vor deschide din 8 februarie.
Iată cele cinci categorii:

-elevii care au vulnerabilități medicale
-elevii cu simptome de Covid
-elevii care au aparținători în familie cu vulnerabilități
-profesorii cu vulnerabilități medicale
-profesorii care au simptome de Covid
”Programul orar trebuie realizat de școală astfel încât elevii să aibă orele online grupate”, a mai spus Cîmpeanu referitor la cazurile în care mai mulți profesori de la anumită școală vor fi forțați să susțină orele online.

Citeşte mai departe ...

11 solicitări din partea sindicatelor FSLI din Educație pentru 8 februarie

Sindicatele din Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) au publicat 11 solicitări pe care le-au trimis autorităților pentru ziua de 8 februarie, când este posibilă deschiderea majorității școlilor din România, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Comunicatul citat atrage atenția “la redeschiderea școlilor! Nu ne permitem nicio greșeală; costul plătit ar putea fi sănătatea copiilor și a colegilor noștri!”, susține FSLI.

Ce solicită sindicatele FSLI: “solicităm, pentru protecția directă a angajaților din învățământ și a elevilor și indirectă a familiilor acestora, următoarele:

Asigurarea echipamentelor și a produselor de dezinfecție în toate unitățile de învățământ din întreaga țară;
Instruirea corectă a personalului care se ocupă de curățenia unităților de învățământ;
Vaccinarea personalului din educație cu prioritate, imediat ce va fi asigurat necesarul de doze de vaccin;
Gândirea unui plan coerent, bine pus la punct cu ajutorul cadrelor didactice, privind predarea materiei la zi, dar și introducerea orelor remediale, astfel încât să nu asistăm la epuizarea elevilor , dar și a personalului didactic;
Stabilirea unei linii suport în cadrul unităților de învățământ pentru elevii care întâmpină probleme în asimilarea cunoștințelor la clasă;
Regândirea sistemului de teme pentru acasă, astfel încât elevii să beneficieze de timp suficient de relaxare;
Acordarea unei atenții deosebite în clasele cu învățământ simultan, în ceea ce privește recuperarea materiei din perioada școlii online;
Susținerea consilierilor școlari în acordarea sprijinului necesar elevilor și cadrelor didactice pentru reacomodarea în școli, dar și în procesul de predare/învățare care va aduce o perioadă cu mult stres;
Asigurarea mijloacelor tehnice necesare pentru cadrele didactice și elevii care vor continua școala online;
Pregătirea din timp a simulărilor și examenelor naționale;
Asigurarea unui plan de rezervă dezbătut și aprobat de partenerii sociali în cazul în care, din cauza pandemiei, s-ar putea reveni la școala online”.

Citeşte mai departe ...

România a primit până acum peste 900 de mii de doze de ser împotriva Covid-1

În România au fost administrate, în cinci săptămâni, peste 700 de mii de doze de vaccin împotriva Covid. Luni, în toată lumea a fost depăşit pragul de 100 de milioane de imunizări. Suntem, însă, într-o continuă cursa cu un inamic capabil să „înveţe”, pe măsură ce infectează noi gazde. Încă doi români au fost depistaţi cu coronavirus - tulpina britanică, mai contagioasă decât cea iniţială.

Vaccinul Pfizer îi protejează pe 95% dintre cei imunizaţi. Cel produs de Moderna, pe 94,1 la sută dintre subiecţi. Aşadar, rămâne un risc de îmbolnăvire de 5-6 la sută, infim faţă de 100%, al celor nevaccinaţi. Dar asta presupune în primul rând să ai ambele doze făcute şi să treacă măcar 10 zile după rapel. Studiul „real life” al Instutului Maccabi din Israel, primul din lume făcut pe o cohortă imensă de jumătate de milion de persoane vaccinate în ampla campanie naţională, arată că după administrarea primei doze oamenii erau protejaţi în proporţie de 50%.
Săptămâna viitoare, Pfizer va livra încă 164 de mii de doze, însă în principiu până în martie platforma de vaccinare nu va primi noi programări decât de la persoane de peste 65 de ani.

 

Citeşte mai departe ...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în primele 12 universități din România

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați este în primele 12 universități din România, într-un clasament internațional al celor mai vizibile „pe web" instituții de învățământ superior, Webometrics.

Clasamentul este realizat de Cybermetrics Lab, grup de cercetare care aparține de cel mai mare for public de cercetare din Spania, Consejo Superior de Investigaciones Cientificas (CSIC). El este realizat pe baza a trei criterii – impactul/vizibilitatea online (conectări online ale altor universități la prezența online a universității analizate), citările în sistemul GoogleScholar, numărul de lucrări incluse în top 10% cele mai citate lucrări, în 26 de domenii ale științei, în indexul de referință.

Topul complet al universităților românești poate fi consultat aici: http://webometrics.info/en/Europe/Romania

Evoluția Universității „Dunărea de Jos" din Galați în acest top este una spectaculoasă, în ultimii ani. Dacă în 2018, UDJG ocupa poziția 2.204 în lume, iar în 2019 era pe locul 2.245, în 2020 UDJG a urcat pe locul 2.061, iar în ianuarie 2021 a ajuns pe locul 1.966.

Conform datelor de pe site, alte 25 de instituții de învățământ superior din România ocupă diferite poziții în intervalul 2000-5000, 18 între 5000-10.000, 10 pe locurile 10.000-15.000, 27 pe locurile 15-20.000 și alte 10 pe locurile 20.000+.

 

Citeşte mai departe ...

Scandal la Galați, în apropierea unei stații de autobuz. Mai mulți oameni ai străzii s-au luat la bătaie cu pumnii şi picioarele

A fost scandal la Galaţi, în apropierea unei staţii de autobuz. Mai mulți oameni ai străzii au fost suprinși în timp ce se loveau reciproc cu pumnii şi picioarele, distrugând, totodată, şi toaletele ecologice din zonă. Polițiștii locali au intervenit. 

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 5 Poliţie Locală, au depistat în zona staţiei bus Bariera Traian, de pe strada Traian din Galaţi, un grup format din patru persoane cu vârste cuprinse între 19 şi 61 ani, care se loveau reciproc cu pumnii şi picioarele. În timpul conflictului, scandalagii au lovit şi toaletele ecologice din zonă.

„În acest caz, agenţii Poliţiei Locale au întocmit actele procedurale, care împreună cu persoanele în cauză, au fost predate lucrătorilor Secţiei nr. 5 Poliţie Naţională, iar la solicitarea acestora, numitul S.C.C., de 19 ani, a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Elisabeta Doamna pentru evaluări medicale”, a transmis Poliţia Locală Galaţi.

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu îl critică pe Florin Cîțu că s-a folosit de tragedia de la „Matei Balș” pentru a-și argumenta austeritatea

Președintele PSD, Marcel Ciolacu îl critică pe premierul Florin Cîțu că se folosește de tragedia de la „Matei Balș” pentru a justifica măsurile de austeritate 

Mai exact, prim-ministrul a declarat în ziua nefercitului eveniment că 95% din banii alocați la Sănătate se duc pe salarii și sporuri. 

„Cîțule, le-ai arătat românilor cât de neom poți să fii, mințind o țară întreagă aflată în stare de șoc în ziua tragediei de la Balș, că în spitale se cheltuie 95% din bani pe salarii și sporuri! (…) Adevărul este simplu și se află în actele bugetare pe 2020, girate chiar de tine, Florin Cîțu, ca ministru al finanțelor: Totalul cheltuielilor de personal din sănătate (salarii plus sporuri) este de SUB 9%! De 10 ori mai puțin decât pretinzi, mitomanule!”, a explicat Ciolacu într-o postare pe o rețea de socializare.

Președintele PSD îl mai acuză de asemenea, pe Florin Cîțu că a tăiat investițiile în spitale „până la un infim 2,5%”. Marcel Ciolacu a ținut să puncteze și că salariile medicilor, „triplate de PSD pentru a stopa exodul acestora”, s-ar afla încă pe ultimul loc în Europa la venituri brute lunare în domeniu.

„Să te folosești de morții de la “Matei Balș” pentru a-ți argumenta austeritatea ne arată, Cîțule, că ești expresia cinismului pe care această putere le-o arată românilor, zi de zi! Cu tine, liberalismul ajunge să îngroape umanismul!”, mai spune liderul PSD.

Citeşte mai departe ...

Noi infectări cu COVID-19 la Galați. 56 în ultimele 24 de ore

Potrivit raportării Instituţiei Prefectului Judeţul Galaţi, luni, 01 februarie 2021, au fost înregistrate 18.891 de persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus, de la începutul pandemiei şi până în prezent. Cu 56 de cazuri mai mult față de duminică când s-au raportat 18.835 de îmbolnăviri.

Până acum, din numărul nou de persoane infectate, au fost declarate vindecate doar 110. În schimb au fot înregistrate 520 de decese.  Până luni, în judeţ, au fost efectuate 87.265 de teste (148, în 24 de ore), 1.264 de persoane se aflau în carantină la domiciliu, 0 în carantină instituţionalizată, 553 erau izolate la domiciliu, iar 209, în izolare instituţionalizată.

Citeşte mai departe ...

O altă facultate gălățeană ”și-a găsit” patronii spirituali: Sfinții Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur

Din acest an, Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie, din cadrul Universității Dunărea de Jos, va avea o zi aniversară, cu ”patroni spirituali”, potrivit tradițiilor ortodoxe.

Potrivit unei postări în social media a fostului decan al facultății, Ion Cordoneanu, a anunțat că această aniversare anuală se va ține pe 30 ianuarie:

Acum un an, cu bunăvoința colegilor, propuneam în Consiliul facultății și primeam binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, pentru a aniversa ziua de 30 ianuarie, Sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, ca zi a Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie.

În anul 2007, Teologia Ortodoxă, prin programele de licență și masterat, se adăuga la celelalte programe pe care Facultatea de Istorie și Filosofie de gestiona de peste 20 de ani.

Învățământul umanist și teologic universitar s-a dezvoltat în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați încă de la începutul anilor 90, pe parcursul a 30 de ani adăugându-se specializări importante (Sociologie, Resurse umane, Relații internaționale și studii europene, Teologie ortodoxă – Asistență socială) care, împreună cu Istoria, Filosofia și Teologia, împlinesc misiunea pe care Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați o asumă în comunitate, în regiune și dincolo de granițele țării.

Colegilor, absolvenților și studenților Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie, urări de sănătate, putere de muncă și inspirație!

Vivat, floreat, crescat!”

Citeşte mai departe ...

Simona Halep a debutat cu o victorie la Gippsland Trophy

  • Publicat în Sport

Simona Halep, numărul doi mondial, a câştigat primul său meci oficial din 2021, cu 6-4, 6-4 în faţa rusoaicei Anastasia Potapova, luni, în runda a doua a turneului Gippsland Trophy (WTA 500) de la Melbourne, dotat cu premii totale de 565.530 dolari. Românca a făcut un joc foarte bun şi a reuşit să se impună în 82 de minute în faţa tinerei Potapova (19 ani, 101 WTA), la capătul unui meci de un nivel ridicat de ambele părţi.
După trei break-uri consecutive în debutul partidei, Halep a reuşit să se desprindă la 3-1 şi a mers până la finalul setului cu acest avantaj, câştigând cu 6-4. În actul secund, Potapova făcut un break la 2-1 şi a condus cu 3-1, dar Simona a revenit şi a restabilit egalitatea (3-3). Rusoaica a mai condus o dată, cu 4-3, dar fostul lider mondial a egalat şi a reuşit un break decisiv, impunându-se cu 6-4. Halep, favorita 1 a turneului, şi-a asigurat un cec de 5.500 dolari şi 55 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe câştigătoarea dintre australianca Destanee Aiava şi germanca Laura Siegemund, victorioasă în faţa Monicăi Niculescu în două seturi, cu 7-5, 6-4.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri