Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Duminică, 31 Ianuarie 2021 - Regional Press

Selena Costea, inspectorul general al judeţului Galaţi, a fost sancționată cu „cartonașul galben”

„Am trimis Corpul de control. Deficiență managerială, prioritate acordată necorespunzător unor proiecte și o lipsă de organizare. Cei în măsură să se pronunțe asupra oportunității n-au făcut-o, s-au arse etape”, a răspuns Sorin Cîmpeanu, întrebat care sunt concluziile controlului de la Inspectoratul Școlar Județean Galați.

„A primit un avertisment și discuția a fost mai mult decât clară”, a răspuns ministrul, întrebat dacă a făcut schimbări. Dacă vreți în traducere liberă, cartonaș galben”, a mai  completat Cîmpeanu, iar la observația că Selena Costea va fi schimbată din funcție la următoarea abatere, ministrul a menționat: „Așa știu că înseamnă cartonașul galben”, a spus Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, duminică seară, la Digi24. 

Selena Costea, învăţătoare la Şcoala Gimnazială Nr. 2 din Lieşti, a fost numită inspector şcolar general adjunct în luna iunie a anului trecut, cu susţinerea Partidul Național Liberal, relatează publicația Viața Liberă din Galați. 

Citeşte mai departe ...

Coronavirus: Trei comune din județul Galați întră în scenariul roșu, timp de 14 zile!

Începând de mâine, 1 februarie, trei comune din județul Galați intră în scenariul roşu după ce incidenţa infectărilor cu COVID 19 a trecut de trei persoane infectate la mia de locuitori. Măsura a fost luată de Comitetul pentru Situații de Urgență.

Timp de 14 zile, restaurantele, cafenelele şi sălile pentru jocuri de noroc din localitățile Bălăbănești, Ivești și Vîrlezi vor fi închise. De asemenea, circulaţia pe parcursul nopţii este interzisă.

„Începând cu data de 01.02.2021, ora 00.00, pentru unitățile administrativ teritoriale Bălăbănești, Ivești și Vîrlezi, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3 / 1.000 de locuitori, se vor aplica pentru o perioadă de 14 zile măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 3 din 12 ianuarie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 ianuarie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”,  a anunțat Prefectura Galați.

Citeşte mai departe ...

Atenție, șoferi! Cod Galben de polei, din această seară. Județele Galați și Brăila, vizate

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări Cod galben de ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului şi polei pentru 22 de judeţe, până luni dimineaţa, şi o informare de precipitaţii moderate cantitativ, polei şi intensificări ale vântului, valabilă în toată ţara.

În intervalul 31 ianuarie, ora 20:00 - 1 februarie, ora 10:00, la altitudini de peste 1.400 m, în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii Occidentali, temporar va ninge însemnat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă, local consistent. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50-70 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, rafalele vor depăşi 90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

Potrivit meteorologilor, în acelaşi interval, va fi în vigoare o avertizare Cod galben de polei pe arii extinse în jumătatea de sud a Moldovei, nord-estul Munteniei şi sud-estul Transilvaniei. în aceste zine se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ploaie, iar pe arii extinse va fi polei.

Citeşte mai departe ...

Junioarele antrenate de Valeriu Costea au obţinut două victorii la Bacău

  • Publicat în Sport

Primul turneu din cadrul Campionatului Naţional de handbal rezervat junioarelor 2 s-a desfăşurat în perioada 27-31 ianuarie. Regulamentul a suferit anumite modificări. În prima repriză, echipele sunt obligate să utilizeze un sistem defensiv 5-1, om la om, în zonă sau combinat. De asemenea, în ceea ce priveşte punctele ce pot fi obţinute după un joc, sistemul este unul nou: 1 punct - fiecare repriză câştigată; 0,5 puncte - fiecare repriză terminată la egalitate; După fiecare repriză, scorul se reia de la 0:0. Scorul final se calculează adunând golurile înscrise de fiecare echipă în cele 2 reprize. Victoria revine echipei care a înscris numărul cel mai mare de goluri. Maxim de puncte per meci: 5: 2 puncte - joc câştigat; 1 punct pentru fiecare echipă - joc încheiat la egalitate; 0 puncte - joc pierdut, -1 punct pentru nerespectarea cerinţelor de vârstă; -2 puncte prin neprezentare sau prin decizia Comisiei Centrale de Competiţii a F.R.H., ratificată de Comisia de Disciplină, în urma acceptării unei contestaţii; 1 punct bonus pentru fiecare meci în care se respectă cerinţele de talie.
Sala Orizont din Bacău a fost gazda echipelor din grupa geografică A. CSM Galaţi, echipă antrenată de Valeriu Costea a trecut peste tracul debutului, a avut o evoluţie bună per ansamblu şi a reuşit să câştige două meciuri din cele patru pe care le-a disputat. Echipa gălăţeană a înregistrat rezultatele: 15-33 (5-18, 10-15) cu CSS Bacău, 10-33 (5-18, 5-15) cu CSM Bacău, 22-13 (9-5, 13-8) cu LPS Piatra Neamţ şi 40-32 (18-14, 22-18) cu LPS Suceava. Lotul folosit: Raluca Şerban, Bianca Barbu - Lorena Codreanu, Alice Bălănică, Andreea Filip, Diana Crăciun, Andreia Dănăilă, Oana Dobrea, Alina Popovici, Cristina Dragu, Nicoleta Leu, Bianca Trincă, Doriana Pelin, Daria Dabija, Andreea Jalbă şi Andra Leagăn. CSM Galaţi ocupă locul 3 în clasament cu 8 puncte. Cel de-al doilea turneu este programat în perioada 10-14 martie.

Citeşte mai departe ...

Reprezentant AUR: ”proiectul de buget pentru acest an (...) nu este făcut pentru români”

Tot mai mulți reprezentanți ai opoziției iau atitudine împotriva activității ambigue a guvernării Cîțu. De exemplu, deputatul Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) Mureş, Dan Tanasă, a afirmat vineri, într-o conferinţă de presă, că proiectul de buget pentru acest an este unul al "sărăcirii" şi că nu este făcut pentru români, fiindcă pentru aceştia nu conţine nicio veste bună, ci doar reduceri.

"Este un buget al sărăcirii, este un buget făcut de un premier care a declarat clar că sănătatea şi educaţia nu sunt priorităţi. Ca atare, este un buget care nu este făcut pentru români, nu ştim pentru cine este făcut exact, pentru că acest buget nu conţine nicio veste bună pentru români. De peste tot se taie, de peste tot se reduce, este un buget făcut de un premier care a reuşit să îndatoreze ţara asta într-un an cât au îndatorat-o alţii în 15 ani. Are un buget al sărăciei (...) a susținut reprezentantul AUR

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri