Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Sâmbătă, 30 Ianuarie 2021 - Regional Press

Profesorii cu afecţiuni medicale pot continua orele online

„Elevii care au vulnerabilităţi certificate medical trebuie să continue şcoala online”, a declarat Sorin Cîmpeanu în cadrul unui webinar cu privire la vaccinare.

Acest lucru este valabil şi pentru profesorii care au afecţiuni ce s-ar putea agrava din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2. Conform ministrului Educaţiei, în cazul cadrelor didactice certificarea afecţiunilor în cazul dascălilor se va face de către un medic de medicina muncii, acesta fiind „cel care are competenţa de a declara inapt pentru prezenţa fizică”.

„Ţine de conducerea şcolii să asigure un orar specific, în aşa fel încât acele cadre didactice care nu pot veni la şcoală din motive medicale certificate să aibă orele grupate într-o singură zi, zi în care elevii să nu meargă la şcoală şi să continue online pentru acele situaţii în care profesorii au interdicţie de prezenţă fizică în şcoală”, a adăugat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Citeşte mai departe ...

Iubitorii de cultură sunt invitați la teatru. Fizic!

Oferta este pentru toate categoriile de public: aventurile celor ”...trei purceluși”, pentru copii; spectacolul ”MaMe”, pentru ”cei mari”; opereta ”Vânzătorul de păsări” , pentru iubitorii teatrului liric.

Teatrul "Gulliver" își anunță publicul țintă că își reîncepe activitatea la sala mare, cu povestea plină de voioșie "Cei trei purceluși", programată duminică, 31 ianuarie, de la ora 10,30.

Astfel, iubitorii de magie și povești sunt așteptați la întâlnirea cu cei mai drăgălași trei frățiori și povestea lor jucăușă, plină de peripeții amuzante. Într-o montare în care jocul marionetelor alternează cu cel al actorilor, adaptarea scenică a regizorului Daniel Stanciu, după scenariul inspirat din povestea lui Serghei Mihailov, nu poate decât să încânte copiii pentru aventurile imaginate în povestire. Decorurile aparțin scenografei Daniela Drăgulescu, iar ilustrația muzicală este semnată de Jou-Jou Drăgan.

După amiază, vine rândul Teatrului Dramatic să își aștepte spectatorii la scenă deschisă. Se joacă spectacolul MaMe, regizat de Cristian Ban, de la ora 19,00. MaMe este o creație colectivă bazată pe amintirile actorilor din distribuție și pe relațiile acestora cu mamele din viața reală. Patru femei anonime, despre care nimeni nu știa nimic, devin personajele principale în acest spectacol despre memorie, copilărie, bătrânețe și ceea ce ne unește pe toți când auzim sau pronunțăm cuvântul mama.

Și Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard" îşi redeschide larg porţile pentru public în acest weekend. Duminică, de la ora 18,30, gălățenii sunt aşteptaţi la opereta "Vânzătorul de păsări", de Carl Zeller, sub bagheta maestrului Eugen Dan Drăgoi.

"Vânzătorul de păsări" este o operetă în trei acte, o adaptare scenică a lui V. Timiș și P. Andreescu, după libretul semnat de Moriz West și Ludwig Held

Citeşte mai departe ...

CSM Arcada s-a oprit în semifinale

  • Publicat în Sport

Cupa României la volei masculin a programat sâmbătă în sala sporturilor Horia Demian din Cluj Napoca semifinalele. CSM Arcada Galaţi a întâlnit pe Dinamo Bucureşti. Partida a fost o reeditare a finalei din urmă cu două sezoane şi din păcate pentru gălăţeni a avut şi acelaşi deznodământ. După partida bună în compania Stelei din ziua precedentă, echipa gălăţeană a fost de nerecunoscut, Dinamo a prins o zi fastă, a profitat la maxim de slăbiciunilor adversarilor şi s-au impus mai uşor decât se aşteptau în minim de seturi. „Din păcate nu am reuşit să repetăm cel puţin evoluţia din meciul cu Steaua, am jucat slab şi trebuie să recunoaştem că Dinamo a fost mai bună ca noi la toate capitolele şi s-a calificat meritat în finală. Am ratat un obiectiv, suntem supăraţi, trebuie să trecem repede peste acest moment şi să ne concentrăm pe campionat. Suntem liderii Diviziei A1 şi vom face totul să ne menţinem în frunte şi să obţinem al treilea titlu consecutiv de campioni”, ne-a declarat antrenorul gălăţean Sergiu Stancu. Rezultat final: CSM Arcada Galaţi - Dinamo Bucureşti 0-3 (-19, -19, -20). Echipa gălăţeană a aliniat formula: Nalobin, Klapwjik, Bala, Talpă, Lescov, Sestan - Cristudor, libero. Au mai jucat: Jovanovici, Stankovici, Raţă, Kantor - libero.

Citeşte mai departe ...

Americanul Drew Brandon va fi antrenat din nou de Florin Nini

  • Publicat în Sport

Echipa de baschet CSM Galaţi se confruntă cu probleme de lot. Covid-19 şi accidentările nu au ocolit trupa antrenată de Florin Nini care a fost nevoită să-şi amâne ultimele două partide cu CSM Focşani 2007 şi CSM VSKC Miercurea Ciuc. Conducerea clubului gălăţean a parafat în aceste zile transferul americanului Drew Brandon, 28 ani, 193 cm, fundaş care a început acest sezon în Ucraina la BC Odesa unde a avut ca medii statistice: 6,4 puncte, 4 recuperări şi 2,2 pase decisive. Americanul nu va fi la prima experienţă în România şi nici la Galaţi, el jucând sub comanda lui Florin Nini la Phoenix Galaţi în sezonul 2016-2017 cu următoarele realizări: 8,8 puncte, 5,6 recuperări, 4,1 pase decisive şi 14,4 indice de eficienţă. Brandon a mai jucat în carieră pentru echipe din Germania şi Polonia şi va fi al 7-lea stranier din lotul CSM Galaţi.

Citeşte mai departe ...

Punct de atracție la Gârboavele. O zonă de agrement va fi construită în mijlocul pădurii

Pădurea Gârboavele va avea o nouă atracție. În mijlocul pădurii va fi construită un parc de aventură. Acesta va avea peste opt hectare și va fi unic în această parte a țării. Parcul costă 1,5 milioane de lei și este realizat de Consiliul Județean Galați.

O nouă zonă de agrement va fi construită în pădurea Gârboavele. Este vorba despre un Parc de Aventură care va fi construit de Consiliul Județean Galați. Potrivit autorităților județene, complexul va semănă cu cel de la Brașov.

Reprezentanții consiliului au anunțat că parcul va avea 8 hectare, 15 trasee și numeroase tiroliene, platforme, scări şi poduri interconectate între copaci.

„Vom crea în Pădurea Gârboavele una dintre cele mai frumoase și mai interesante zone de agrement din această regiune. Pe o suprafaţă de 8,4 hectare vor fi amenajate 15 trasee de aventură, fiecare traseu având un anumit grad de dificultate. Vor fi instalate tiroliene, platforme, scări şi poduri, toate interconectate între copaci. Va fi ceva asemănător cu Parcul de Aventură din Brașov”, a declarat, la lansarea proiectului, Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Parcul de Aventură de la Galați va fi construit în cadrul unui proiect transfrontalier, realizat în colaborare cu județul Constanța, orașul Kutaisi (Republica Georgia), raionul Cantemir (Republica Moldova) și localitatea Vilcovo (regiunea Odessa, Ucraina).

Citeşte mai departe ...

Cutremur cu magnitudinea 3,7 grade, în noaptea de vineri spre sâmbătă

Un cutremur cu magnitudinea 3,7 a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora locală 0:13, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea.

Seismul s-a produs la o adâncime de 121 de kilometri, anunță Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 75 km est de Braşov, 93 km nord-est de Ploieşti, 100 km sud de Bacău, 118 km vest de Galaţi, 119 km nord-vest de Brăila şi 145 km nord de Bucureşti.

Citeşte mai departe ...

Viorica Sandu: „Tuta absolută de la Guvernare a înghițit tomata”

Deputatul PSD de Galați, Viorica Sandu, critică decizia Guvernului PNL  prin care a anulat programulTomata, care „aducea pe mesele românilor roșii de proveniență românească”.

„Guvernul continuă măsurile de sabotare a producătorilor agricoli români.A început atunci când a închis piețele agroalimentare pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2, însă a dat liber la îmbulzeală în supermarket-uri. A decis anularea programului Tomata, inițiat și susținut de PSD, program care aducea pe mesele românilor roșii de proveniență românească, susținând astfel și economia națională . Tomata a reprezentat una dintre măsurile semnificative de sprijin pentru legumicultori și a fost bine pus la punct, astfel incat a funcționat timp de 3 ani fără sincope. Nume predestinat are aceasta boala a tomatelor. Doar ca ea poate fi ținută sub control. Ceea ce nu putem spune despre "Tuta absoluta" aflata la guvernare, care taie din pix sansele producatorilor romani de tomate??!”, a spus Viorica Sandu.

Deputatul PSD consideră că măsura va favoriza in continuare importurile.

„Și la prețuri deloc mici, având în vedere criza economică ce se profilează la orizont. Prețuri ce le va plăti tot populația sărăcită de înghețarea salariilor și blocarea majorării pensiilor”, susține Viorica Sandu.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri