Menu
RSS
Mulțumim pentru calificare Oțelule!!!

Mulțumim pentru calificare Oțelule!…

Cea de-a doua semifinală ...

(Și) la Corod ajunge sprijinul financiar pentru prevenirea abandonului școlar

(Și) la Corod ajunge sprijinul fina…

Liceul Tehnologic Nr.1 Co...

ITM Galați, controale la brutării din județ

ITM Galați, controale la brutării d…

În perioada 9-12 aprilie,...

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea Aeroportului Otopeni, a infrastructurii portuare şi feroviare, investiţiile în energia verde şi în procesare alimentară sunt obiectivele strategice ale parteneriatului comercial cu EAU

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „A fost cel mai greu sezon, din toate punctele de vedere, din întreaga mea carieră. Ne dorim să încheiem cât mai bine”

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „…

Episodul 4 al duelului CS...

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi joacă până la capăt şansele la promovare

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi…

Sala sporturilor „Iftimie...

Consiliul Județean Galați construiește o nouă clădire pentru Policlinica Spitalului „Anton Cincu” din Tecuci

Consiliul Județean Galați construie…

În cadrul unei ședințe ex...

Percheziții ale Parchetului European, la Galați: fraudă de 1,7 milioane de euro

Percheziții ale Parchetului Europea…

Parchetul European (EPPO)...

Premierul Ciolacu: Nu putem nega riscul ca radicalizarea să devină un fenomen în creştere şi în România

Premierul Ciolacu: Nu putem nega ri…

Premierul Marcel Ciolacu ...

LUTETIAN, a IV-a ediție

LUTETIAN, a IV-a ediție

Consiliul Elevilor Liceul...

Prev Next

Luni, 25 Ianuarie 2021 - Regional Press

Rafila: "Trebuie să ajungem la 100.000 de vaccinări pe zi ca să ne putem atinge obiectivul"

Alexandru Rafila spune că în România trebuie să se ajungă la 100.000 de administrări de doze de vaccin pe zi, ca să se poată atinge până spre sfârșitul lunii septembrie obiectivul de imunizare a 60-70 la sută din populație.În opinia lui Alexandru Rafila, prezența pe piață a mai multor vaccinuri va face posibilă atingerea unui ritm de 100.000 de vaccinări pe zi, dar, atrage atenția profesorul, „informarea, care până acum a fost destul de limitată, este cheia succesului”.
„Și nu ne referim neapărat la persoane cu boli cronice, ne referim și la persoane care nu se încadrează în categoriile prioritare, deci restul de 5-6 milioane de persoane, care nu sunt prioritare.

Noi avem peste 6 milioane de „prioritari”, cei din categoria a treia sunt mai puțini deja decât cei de categoria a doua și depinde foarte mult aderența la vaccinare de informațiile pe care le pot accesa și atenție, nu numai pe internet. Mediul rural și în special persoanele vârstnice nu accesează aceste forme de informare și se adresează autorităților locale, medicului de familie, asistentei medicale din cabinetul medicului de familie și ei trebuie să fie vectorii. Efortul de educare și de mobilizare al lor cred că este cheia succesului”, a punctat Alexandru Rafila.

„Va avea deschiderea școlilor succes? Da, dacă pregătim personalul, îl evaluăm și el poate să fie pregătit să desfășoare activitate în condiții corespunzătoare. Este exact același lucru superpozabil și pentru vaccinare”, a conchis Alexandru Rafila.

Citeşte mai departe ...

ANAF se pregătește să vină cu o nouă strategie de taxare pentru anumite categorii de persoane

Un nou ordin se pregătește pentru adoptare de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și vizează procedura de înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată.

Conform acestuia, „înregistrarea în scopuri de TVA a persoanei impozabile, care solicită înregistrarea în scopuri de TVA conform art.316 alin.(1) lit.a) din Codul fiscal, se consideră valabilă începând cu data comunicării certificatului de înregistrare în scopuri de TVA”.

Astfel, este vizată categoria celor cu o cifră de afaceri anuală, declarată sau realizată, inferioară plafonului de 88.500 euro.

O altă prevedere anunță că „înregistrarea în scopuri de TVA a persoanei impozabile, care solicită înregistrarea în scopuri de TVA conform art.316 alin.(1) lit.b) și lit.c) din Codul fiscal, se consideră valabilă începând cu prima zi a lunii următoare celei în care persoana impozabilă solicită înregistrarea”.

Este vizată categoria celor care depășesc plafonul de 88.500 de euro sau doresc să să înregistreze drept plătitori de TVA. Până la adoptarea noului Ordin aveau un termen de 10 zile de la sfârşitul lunii în care au atins sau depăşit acest plafon.

 

Citeşte mai departe ...

Profesorii care vor face ore de consolidare a materiei cu elevii pot primi și ei bani din programul pentru cursuri remediale

Nu doar profesorii ai căror elevi nu au asimilat lecțiile predate în școala online pot primi cei 100 de lei pe oră din programul guvernamental care va fi aprobat prin ordonanță de urgență, potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu. Și profesorii care vor face ore de consolidare a materiei cu elevii vor avea acces la aceste fonduri, a spus oficialul la Antena 3.

Deși a spus că programul lansat prin OUG se va numi Programul național de acțiuni remediale, Cîmpeanu a redefinit orele de recuperare drept “remediale cu valențe de consolidare a materiei predate și de creștere a performanței”, pentru ca și profesorii care au predat toată materia și ai căror elevi nu au avurt pierderi, să poată accesa banii anunțați de ministru.
Profesorii care fac ore remediale vor primi câte 100 de lei pentru fiecare oră, sumă care va fi impozitată, anunță ministrul Educației.

 

Citeşte mai departe ...

Program încărcat în februarie pentru tigrii lui Florin Ignat

  • Publicat în Sport

Federaţia Română de Fotbal a stabilit ca primul turneu din play-off-ul Ligii 1 la futsal, care este programat în perioada 13-15 februarie să se desfăşoare în sala Polivalentă Dunărea din Galaţi. „Ne aşteaptă o perioadă foarte încărcată în luna februarie când vom susţine patru meciuri în opt zile şi o deplasare foarte lungă până în Kazahstan. Este bine că jucăm primul turneu la Galaţi chiar dacă cel mai probabil vom fi şi acum lipsiţi de sprijinul suporterilor noştri de care ne e dor. Se anunţă o luptă interesantă, inclusiv Odorheiu are o echipă incomodă care poate încurca calculele, avem un avantaj minim după ce am câştigat sezonul regulat şi vom încerca să profităm de acest lucru şi să obţinem trei victorii”, ne-a declarat antrenorul-jucător de la United, Florin Ignat. Programul complet: 13 februarie: United - FK Odorheiu Secuiesc, de la ora 13.30; Imperial WET Miercurea Ciuc, ora 16.00; 14 februarie: Autobergamo - FK Odorheiu Secuiesc, ora 13.30; United - Imperial, ora 16.00; 15 februarie: Imperial - FK Odorheiu Secuiesc, ora 13.30; United - Autobergamo, ora 16.00. Situaţia de la care se porneşte play-off-ul: 1. United Galaţi 3 puncte, 2. Imperial WET Miercurea Ciuc 2 p, 3. Autobergamo Deva 1 p, 4. FK Odorheiu Secuiesc 0 p. De-asemeni, UEFA a stabilit calendarul din 8-imile Ligii Campionilor. Partida Kairat Altmay, campioana României - United Galaţi, campioana României, se va juca pe 20 februarie, de la ora 14.00 în Kazahstan.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: Mâine ne vom întâlni cu liderii confederaţilor sindicale din ţară pentru a ne consulta asupra principiilor pe care construim bugetul naţional alternativ

Marcel Ciolacu a anunţat că marţi va avea o întâlnire cu liderii principalelor confederaţii sindicale în vederea construirii bugetului alternativ pentru 2021. Liderul PSD a adăugat că miercuri social-democraţii vor prezenta varianta lor de buget.

„Mâine ne vom întâlni cu liderii principalelor confederații sindicale din țară pentru a ne consulta asupra principiilor pe care construim bugetul național alternativ, precum și pe indicatorii macroeconomici. Datele noastre preliminare arată că este corect tot ceea ce mii de sindicaliști strigă de la începutul anului în stradă. Că #austeritatea lui Cîțu este o minciună! Că este inuman și umilitor să majorezi salariul minim cu 25 de bani pe oră într-o țară unde 50% dintre salarii sunt între 1.300 și 1.600 de lei lunar, iar prețurile alimentelor și energiei au explodat! Că împrumuturile aberante ale guvernaților s-au scurs în buzunarele clientelei de partid, la populație și firme neajungând nimic!

Nu au vrut să mărească alocațiile copiilor. Deși Germania, de ex., exact asta a făcut anul trecut, iar acum, în America, președintele Biden vrea să dea între 3.000 și 3600 de dolari pe an pentru fiecare copil.Nu au mărit salariile și pensile conform legii. În schimb, prietenii puterii s-au îmbogățit din tunurile cu măști, gen Unifarm sau Romarm, sau din furtul de tablă, vezi cazul Baronului de la Iași cercetat de DNA!

Nu au ajutat firmele locale. România a avut cel mai slab răspuns fiscal anti-pandemie din Europa. Doar promisiuni electorale, în realitate sprijinul concret nici măcar acum nu a ajuns la firmele afectate! Românii trebuie să știe adevărul în privința finanțelor țării. Bani sunt și nu doar pentru clientela puterii!

Vom prezenta miercuri varianta noastră de buget, care demonstrează că sunt bani pentru a mări veniturile românilor și a ajuta masiv economia! Vom arăta că #sănătatea poate și trebuie finanțată suplimentar! Vom explica românilor cum România se poate dezvolta prin #stimularefinanciară și nu prin austeritate fiscală!” , a scris Ciolacu, pe Facebook.

Citeşte mai departe ...

Deputatul Aurel Nechita:„Noua tulpină britanică a coronavirusului este bau-bau-ul Europei, dar România dă cu var”

Deputatul gălățean Aurel Nechita critică dur strategia României în ceea ce privește pandemia. Într-o postare pe Facebook, social democratul arată că în timp ce în toată Europa restricțiile sunt menținute sau înăsprite, România se relaxează și își permite să deschidă restaurantele și sălile cu jocuri de noroc.

Deputatul PSD, Aurel Nechita, susține că rata reală a infectărilor în România nu mai este cunoscută deoarece populația utilizează din ce în ce mai mult testele rapide. De asemenea, campania de vaccinare merge foarte prost.

„Pe contrasens, cu toată viteza, înainte! Paradoxala pandemie - toată Europa menţine restricţiile sau le înăspreşte, în timp ce România se relaxează deschizând restaurantele, păcănelele şi cinematografele. În condițiile în care testele Real time PCR au scăzut la nivelul întregii țării la mai puțin de jumătate, iar populația utilizează din ce în ce mai mult testele rapide, avem azi o imagine exactă a infectărilor? Se vaccinează toată lumea în cadrul campaniei actuale? Sau pe platforme "încap" doar cei care sunt în limita numărului de vaccinuri achiziționate? Guvernanții au promis națiunii că până în septembrie vor fi vaccinați 10 milioane și jumătate de români. Dar calculul matematic demonstrează ca acest lucru ar fi posibil dacă vaccinăm în jur de 300.000 pe săptămână, nu 100.000, cum se întâmplă acum”, scrie pe pagina de Facebook a deputatului PSD.

Faptul că autoritățile se gândesc să redeschidă școlile plasează România în opoziție cu celelalte state UE, spune deputatul Aurel Nechita.

„Abordarea asupra pandemiei începe să aibă aspect de glumă, în contextul în care președintele pretinde că pe 8 februarie îşi doreşte să redeschidă în siguranță şcolile. Nu putem să nu observăm URIAȘA fractură de logică: adică restaurantele, cafenelele și jocurile de noroc au prioritate în fața Educației, care rămâne bine-mersi pe online, chiar dacă națiunea se relaxează oficial? Sunt acestea date capabile să justifice optimismul guvernamental, dându-se pe loc repaus la pandemie? Sau noua tulpină britanică a coronavirusului este bau-bau-ul Europei, dar România, specialistă în politica struţului, dă cu var?“Autostrada” pe care circulă restricțiile europene conduce spre încheierea pandemiei, doar că realitatea românească seamănă cu bancul cu nebunul care circulă pe contrasens și se miră că toată lumea vine din față”, precizează Aurel Nechita.

Decizia privind redeschiderea școlilor va fi luată pe 2 februarie.

Citeşte mai departe ...

33 de străini nu au primit drept de intrare în România

În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 65.400 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 26.000 mijloace de transport (dintre care 9.800 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 32.500 persoane cu 12.700 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 32.900 persoane cu 13.300 mijloace de transport.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă - punctele de trecere şi "frontiera verde" - poliţiştii de frontieră au constatat:

- 37 fapte ilegale (23 infracţiuni şi 14 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;

- au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 78.200 lei;

- valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 3.200 lei.

- nu s-a permis intrarea în ţară a 33 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 8 cetăţeni români din diferite motive legale.

Citeşte mai departe ...

Se redeschid restaurantele, sălile de jocuri de noroc și cinematografele din Galați. Ce restricții se mențin

Măsuri de relaxare a restricțiilor în orașul Galați după ce rata de incidenţă cumulată a cazurilor de coronavirus, pe ultimele 14 zile, este 2,15 cazuri/1000 locuitori. Astfel, se redeschid restaurantele, sălile de jocuri de noroc, teatrele și cinematografele, în limita a 30% din capacitate.

 Activitățile economice pot fi desfășurate doar în intervalul orar 6,00-23,00. De asemenea, masca de protecție rămâne obligatorie, iar restricţiile de circulaţie pe timp de noapte se menţin între orele 23:00 şi 5:00.

„Începând cu data de 25.01.2021, ora 00.00, pentru unităţile administrativ teritoriale Galaţi, Braniştea, Munteni şi Piscu, unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3 / 1.000 de locuitori, se vor aplica pentru o perioadă de 14 zile măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 3 din 12 ianuarie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 ianuarie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19” , a anunțat Prefectura Galaţi.

Măsurile dispuse la art. 2 din prezenta hotărâre vor fi reevaluate de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, în urma analizei efectuate de către Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, la expirarea termenului pentru care acestea au fost instituite.

Citeşte mai departe ...

CSU Belor a început perfect anul

  • Publicat în Sport

Primul turneu din returul Diviziei A1 la volei feminin s-a încheiat duminică. În ultima zi, CSU Belor a întâlnit în sala Trivale din Piteşti formaţia FC Argeş Piteşti. Fetele antrenate de Bogdan Paul au jucat aproape perfect şi au obţinut o victorie scurtă. Cel mai interesant a fost setul trei când piteştencele s-au agăţat şi au condus cu 11-7, 22-20 şi chiar 23-21 dar Lara, Borislava şi Elena au avut ultimul cuvânt şi au închis partida. Rezultat final: FC Argeş Piteşti - CSU Belor 0-3 (-14, -19, -23). Formula folosită: Lakovici 12 puncte, Shahpazova 2 p, Berdilă 8 p, Saykova 7 p, Vukasovici 18 p, Miclăuş 7 p - Bozicevici, libero. Au mai jucat: Tămaş, Becheva 2 p şi Stan, libero. Nu au evoluat: Adina Roşca şi Talita Jose do Nascimento, accidentată. CSU Belor a urcat pe locul 6 cu 19 puncte. Următorul turneu este programat în perioada 5-7 februarie la Lugoj unde echipa noastră va întâlni pe CSM Lugoj şi CSM Târgovişte.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri