Menu
RSS
Mulțumim pentru calificare Oțelule!!!

Mulțumim pentru calificare Oțelule!…

Cea de-a doua semifinală ...

(Și) la Corod ajunge sprijinul financiar pentru prevenirea abandonului școlar

(Și) la Corod ajunge sprijinul fina…

Liceul Tehnologic Nr.1 Co...

ITM Galați, controale la brutării din județ

ITM Galați, controale la brutării d…

În perioada 9-12 aprilie,...

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea Aeroportului Otopeni, a infrastructurii portuare şi feroviare, investiţiile în energia verde şi în procesare alimentară sunt obiectivele strategice ale parteneriatului comercial cu EAU

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „A fost cel mai greu sezon, din toate punctele de vedere, din întreaga mea carieră. Ne dorim să încheiem cât mai bine”

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „…

Episodul 4 al duelului CS...

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi joacă până la capăt şansele la promovare

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi…

Sala sporturilor „Iftimie...

Consiliul Județean Galați construiește o nouă clădire pentru Policlinica Spitalului „Anton Cincu” din Tecuci

Consiliul Județean Galați construie…

În cadrul unei ședințe ex...

Percheziții ale Parchetului European, la Galați: fraudă de 1,7 milioane de euro

Percheziții ale Parchetului Europea…

Parchetul European (EPPO)...

Premierul Ciolacu: Nu putem nega riscul ca radicalizarea să devină un fenomen în creştere şi în România

Premierul Ciolacu: Nu putem nega ri…

Premierul Marcel Ciolacu ...

LUTETIAN, a IV-a ediție

LUTETIAN, a IV-a ediție

Consiliul Elevilor Liceul...

Prev Next

Marți, 08 Septembrie 2020 - Regional Press

Se înfiinţează "Poliţia Siguranţă Şcolară"

  • Publicat în Social

"Siguranţa în şcoli este o prioritate a Guvernului încă de la începutul mandatului şi astăzi am concretizat-o printr-o decizie normativă care înfiinţează această nouă structură a Poliţiei pentru siguranţa şcolară. Poliţia Siguranţa Şcolară va fi formată dintr-un număr de 270 de poliţişti organizaţi la nivelul Inspectoratului Generale a Poliţiei Române, a Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti şi a inspectoratelor de poliţie din fiecare judeţ", a spus Vela, într-o declaraţie de presă, conform Agerpres."Noua structură va preveni şi combate violenţa în şcoală, cu accent pe fenomenul de bullying şi a actelor de violenţă între elevi în interiorul şcolilor, cât şi în proximitatea acestora. Totodată, va monitoriza măsurile de siguranţă, va analiza fenomenele infracţionale din fiecare şcoală, va identifica riscurile şi problemele specifice fiecărei unităţi de învăţământ", a declarat Vela.

"Totodată, Poliţia Siguranţa Şcolară va coopera cu unităţile de învăţământ şi cu autorităţile locale, în vederea combaterii fenomenului criminogen din şcoli şi va acţiona în comun cu celelalte structuri din cadrul MAI pentru combaterea infracţionalităţii juvenile, a infracţionalităţii organizate, respectiv a traficului de persoane şi a traficului de droguri", a mai spus ministrul de Interne. Potrivit dcnews.ro, Poliţia Siguranţa Şcolară va colabora cu organizaţiile neguvernamentale, cu conducerea şcolilor, cu autorităţile locale şi cu comitetele de părinţi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii. 

Citeşte mai departe ...

Concursurile pentru ocuparea posturilor vacante în Învăţământ, Sănătate și Apărare se pot organiza și în starea de alertă

Pe durata stării de alertă, se vor putea desfăşura concursuri pentru ocuparea unor posturi vacante din învăţământ, sănătate, sistemul naţional de apărare și alte domenii, a decis marți Camera Deputaților în calitate de for decizional, cu 234 de voturi ‘pentru’, unul ‘împotrivă’ şi o abţinere, transmite Agerpres. Proiectul de lege pleacă acum mai departe la Administrația Prezidențială pentru promulgare, transmite edupedu.ro.

Concursuri mai pot fi organizate în domeniile: ordine publică şi securitate naţională, autorităţile administraţiei publice locale, Parlament şi Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, Inspecţia Judiciară, din structurile care derulează programe cu finanţare din fonduri nerambursabile, europene şi naţionale, potrivit modificărilor aduse de deputați la proiectul Guvernului care schimbă Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Potrivit textului adoptat, „pe durata stării de alertă se pot desfăşura şi concursurile pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante pentru posturile nedidactice, didactice auxiliare, pentru posturile din instituţiile care fac parte din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională, din autorităţile administraţiei publice locale şi judeţene şi instituţiile din subordinea sau coordonarea acestora, Parlamentul României, Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, Inspecţia Judiciară, din structurile cu sau fără personalitate juridică care derulează programe cu finanţare din fonduri nerambursabile, europene şi naţionale, precum şi pentru posturile vacante de asistenţi medicali comunitari, asistenţi medicali şi medici din unităţile de învăţământ”.

Citeşte mai departe ...

Se pregătesc simulări pentru Evaluarea Națională 2021

“Pregătim un calendar de simulări pentru Evaluarea Națională”, a anunțat ministrul Educației, la Digi 24. Monica Anisie a precizat că va revizui modelele de subiecte de la examenul de clasa a VIII-a publicate în vară, mai ales în ceea ce privește gradul de dificultate la Limba română, unde “au fost voci care au spus că este un grad de dificultate ridicat”.“Vom păstra această structură [nouă de subiecte] pentru examenul național, dar vom veni în sprijinul elevilor și profesorilor cu noi modele pentru Evaluarea Națională”, a declarat Anisie.“Din partea Ministerului Sănătății nu sunt recomandări neapărat care să restricționeze în vreun fel posibilitatea copilului de a mânca la școală. E posibil acest lucru, dar păstrând niște măsuri de igienă. Poate mânca elevul (…), dar să se spele pe mâini înainte, să folosească șervețele și după ce termină să meargă să se spele pe mâini din nou. Nu exista interdicții. Profesorii trebuie să îi supravegheze pe copii”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, într-un interviu acordat Digi 24.

Citeşte mai departe ...

”Semaforul” Covid-19 în Galați

Direcția Județeană de Sănătate Publică Galați a anunțat luni rata incidenței cumulate de transmitere a COVID-19, pentru fiecare localitate. Aceste date vor defini, practic, scenariul după care va începe școala. DSP -ul va comunica această rată către inspectoratul școlar, care va decide ulterior scenariul după care vor funcționa școlile din subordine: verde, galben sau roșu.

Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele 3 scenarii este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori, potrivit unui ordin al Ministerului Sănătății. 

Cu o rată de infectare mai mică de 1 la mia de locuitori, majoritatea localităților din județul Galați se încadrează în scenariul verde, care prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea normelor de protecție.

În scenariul galben, care prevede învăţământ hibrid, se încadrează șapte localităţi: Târgu Bujor, Cuza Vodă, Piscu, Schela, Tuluceşti, Valea Mărului şi Vânători.

Localitatea Suhurlui, unde rata de infectare în ultimele 14 zile este mai mare de 5 la mia de locuitori, se află în scenariul roşu, iar cursurile se vor desfăşura online.

Citeşte mai departe ...

Nadya Petrovskaya a devenit „panteră” la FCUG

  • Publicat în Sport

Conducerea FC Universitatea Galaţi este preocupată să-şi completeze lotul pentru sezonul 2020-2021 care anunţă foarte greu. În cursul zilei de luni a fost perfectat transferul jucătoarei Nadya Petrovskaya, 19 ani, care evoluează pe postul de fundaş central, adusă de la Heniu Prundu Bârgăului. „ Universitatea Galaţi, pentru mine este un nivel şi un obiectiv nou, şi cred că această echipă o să mă ajute să mă realizez ca jucătoare. Eu am urmărit campionatul românesc şi mă văd în această echipa. Sper, calităţile şi dorinta mea de afirmare să fie de folos la noua mea echipă. Aşteptări desigur sunt multe, aş vrea să câştigăm cu echipa cât mai multe meciuri şi să ne clasăm cât mai sus în clasament. Aştept cu nerăbdare să ajung la Galaţi şi să joc alături de colegele mele”, ne-a declarat Nadya. Petrovskaia va fi legitimată în cel mai scurt timp posibil şi urmează să ajungă la Galaţi atunci când autorităţile vor permite deplasarea din Moldova în România. În perioada 14-19 septembrie, „panterele negre” Iriska Topal, Ana Arnăutu şi Nadya Petrovskaia au fost convocate la Naţionala Moldovei care va întâlni Spania în preliminariile Campionatului European.

Citeşte mai departe ...

Oţelul a mai repatriat doi gălăţeni

  • Publicat în Sport

SC Oţelul Galaţi a continuat campania de completare a lotului şi anunţă că a parafat transferul a încă doi jucători gălăţeni de perspectivă: Ştefan Stancu şi Gabriel Răducan.
Ştefan Stancu (născut 2000) evoluează pe postul de fundaş dreapta, iar ultima dată a evoluat pentru Sporting Lieşti. A început fotbalul la grupele de copii şi juniori de la LPS Galați, iar apoi a trecut la centrul juvenil al celor de la Dinamo Bucureşti.
Gabriel Răducan (născut 2000) este un jucător de bandă stângă ce poate evolua şi ca atacant, format şi crescut la Junior Galaţi şi care a trecut pe la Centrul de copii şi juniori de la Dinamo Bucureşti, unde a debutat şi în Liga 1. A evoluat şi în Liga 2, în tricoul celor de la CSM Reşiţa, unde a bifat 7 prezenţe. A venit la Oţelul sub formă de împrumut de la Dinamo. Roş-alb-albaştrii vor debuta în noul sezon din Liga a 3-a, sâmbătă 12 septembrie în deplasare cu nou promovata CSM Rm. Sărat.

Citeşte mai departe ...

Gică Popescu a fost confirmat cu noul coronavirus

Fostul internațional Gică Popescu (52 de ani), președintele FC Viitorul, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut pe site-ul clubului. Fostul internațional se simte bine și nu are simptomele virusului.  

„FC Viitorul Constanța anunță că, în urma unei testări Covid-19 efectuată individual de președintele clubului nostru, Gheorghe Popescu, rezultatul a fost pozitiv. Contrar acestui rezultat, președintele clubului nostru nu prezintă niciun fel de simptome. În continuare se va aștepta un răspuns al DSP București pentru a se urma procedurile specifice în astfel de situații. Acest test a fost efectuat separat de restul echipei noastre, astfel că ne continuăm pregătirea meciului cu Universitatea Craiova în condiții normale”, se precizează în comunicatul de presă al FC Viitorul Constanța.

Citeşte mai departe ...

Avansează lucrarea de pe centura orașului Galați. Utilajele construiesc fundația viitorului pod de la Talcioc

Se lucrează la centura orașului Galați. Pe șantierul celui mai mare proiect de infrastructură rutieră din Galați, constructorul acționează pe mai multe planuri. Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Galați, instituția care a întocmit proiectul și a comandat lucrarea, pe șantier se lucrează atât la viitorul pod hobanat, cât și la șosea.

Constructorul angajat de Consiliul Județean a demarat lucrările la pilonul central și la primul picior ale podului.

„Se lucrează din plin la podul hobanat al Drumului de Centură. Se realizează deja la fundația pilonului central, care va avea o adâncime de 30 de metri și o înălțime de 60 de metri de la nivelul solului (cât înălțimea unui bloc de 20 de etaje). Nu mai puțin de 80 de piloți forați vor alcătui structura de rezistență a pilonului central. Podul hobanat va mai avea încă trei piloni de rezistență. Deja la unul dintre piciorele podului, cel dinspre talcioc, pilotii forați au fost realizați. Podul hobanat este unul dintre cele mai complexe proiecte de infrastructură care s-au construit în Galați în ultimele decenii. Va avea patru benzi și va fluidiza foarte mult traficul în zonă, deoarece conducătorii auto nu vor mai fi forțați să intre prin oraș pentru a-și continua drumul pe Centura Galațiului”, a anunțat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

În paralel, utilajele intervin pe centura Brateșului, parte a amplului proiect.

„Se lucrează și pe tronsonul dintre strada Traian si Calea Prutului. S-au realizat lucrările pentru lărgirea părții carosabile, precum și înlocuirea podețelor vechi de pe traseu”, a precizat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Investiția de 30 de milioane de euro aparține Consiliului Județean și este realizată cu fonduri europene.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri