Menu
RSS
PRO România anunță că vota moțiunea de cenzură împotriva guvernului pentru că ”nu s-au luat la timp măsurile potrivite”, iar situația ”a scăpat de sub control”

PRO România anunță că vota moțiunea…

Parlamentarii Pro România...

Spania va fi scoasă din lista galbenă: Cei care sosesc în România nu vor mai sta în carantină

Spania va fi scoasă din lista galbe…

Spania va fi scoasă din l...

Rafila despre alegerile locale: "Se pot organiza cu DOUĂ CONDIȚII"

Rafila despre alegerile locale: …

"În ceea ce privește aleg...

"PSD va vota respingerea OUG prin care Guvernul a decis să nu dubleze alocaţiile!"

"PSD va vota respingerea OUG p…

"Ca să fie limpede pentru...

VIDEO 35 de tone de azotat de amoniu, substanța care a produs explozia de la Beirut, au fost găsite în județul Galați

VIDEO 35 de tone de azotat de amoni…

35.000 de kilograme de az...

Șoferii nu vor mai fi amendați dacă nu prezintă în original, pe hârtie, polița RCA

Șoferii nu vor mai fi amendați dacă…

Poliția nu-i va mai amend...

Liberoul României şi încă doi internaţionali de tineret vor juca la CSM Arcada

Liberoul României şi încă doi inter…

Campioana României la vol...

Performanţă la firul ierbii: Avântul Valea Mărului a remizat şi a promovat în Liga a 3-a

Performanţă la firul ierbii: Avântu…

Duminică seara s-au dispu...

VIDEO Incendiu la o fermă din localitatea Matca. Au ars 300 de tone de lucernă

VIDEO Incendiu la o fermă din local…

Incendiu la o fermă din l...

Italia extinde până pe 7 septembrie izolarea la domiciliu pentru cei care vin din România

Italia extinde până pe 7 septembrie…

Decretul publicat în Gaze...

Prev Next

Sâmbătă, 01 August 2020 - Regional Press

Senatorul PSD Daniel Zamfir, după declarațiile lui Ludovic Orban: 'Am o veste pentru tine. NU mai aveți ce împărți, că o să fii iar șomer'

„GURA PACATOSULUI...
Adevar graieste!
Ludovicul zice ca prezenta lui la lansarea candidatilor din Capitala, e garantia ca Guvernul va sprijini proiectele administratiei locale. Pai, cum e asta, ludovice, tu sprijini administratia locala doar daca-ti convine tie primarul? Deci tu ai taiat din banii Capitalei, ca nu-ti place Firea? Asta e foarte tare! Bugetul tarii il imparti pe prietenii si interese! Am o veste pentru tine: Nu mai aveti ce imparti ca o sa fii iar somer!
P.S. Doamne Dumnezeule, l-ati auzit pe Puzisor Dan? A lansat noul Bucuresti”, scrie Daniel Zamfir pe Facebook.

Citeşte mai departe ...

Teodorovici vrea ca PSD să câştige alegerile cu "minim 40%"

"Domnul Vasile Dîncu a fost ales 'preşedinte' interimar al Consiliului Naţional al PSD! Sper că această alegere este rezultatul unei proceduri corecte şi transparente şi în conformitate cu prevederile statutului PSD, în condiţiile în care actuala conducere interimară a partidului reprezintă ea însăşi un exemplu de încălcare flagrantă a acestuia. Marcel Ciolacu declară mândru că a fost propunerea sa. Aşa dă bine pentru el în calitate de 'preşedinte' interimar. Dar care este, oare, miza reală pentru care un profesionist de talia domnului Dîncu a acceptat o astfel de rugăminte din partea actualei 'conduceri' interimare nelegitime a partidului, mai ales în situaţia în care PSD-ul aflat în opoziţie a reuşit 'performanţa' de a scădea în sondaje într-o guvernare aşa-zis liberală care şi-a atins deja nivelul maxim de incompetenţă în ceea ce priveşte gestionarea crizei medicale şi, cel mai grav, a economiei naţionale?!", a precizat Teodorovici.

"Chiar dacă Marcel Ciolacu a declarat că scorul o să fie cu cifra 3 în faţă, părerea unanimă a partidului este că obiectivul trebuie stabilit prin comparaţie cu scorul de la ultimele alegeri locale din 2016) şi la alegerile parlamentare (de minim 40%). Acestea, cred eu, trebuie să fie ţintele PSD! M-aş bucura ca scorul excelent, obţinut la alegerile parlamentare din 2016, ce au urmat guvernului tehnocrat (de tristă amintire!) în care domnul Dîncu a ocupat funcţia de vice-premier şi ministru al dezvoltării, să fie cel puţin atins la alegerile ce vor urma! Cu siguranţă, alegerea unui profesionist de talia domnului Dîncu în această funcţie, creşte mult aşteptările, nu doar ale membrilor PSD, ci ale tuturor celor care se simt dezamăgiţi şi trădaţi de Iohannis şi guvernarea liberală, aşteptări legate de o schimbare a mentalităţii, a atitudinii faţă de respectarea Statutului partidului, a dorinţei de a lupta (nu în interiorul partidului, ci cu cei care doresc dispariţia PSD!) şi, nu în ultimul rând, a aspiraţiilor atât de modeste ale actualei 'conduceri' interimare a PSD‼️", a afirmat Teodorovici.

Citeşte mai departe ...

Consiliul Național al Elevilor solicită Ministerului Educației să urgenteze procesul “de elaborare și publicare a unui plan coerent privind reluarea cursurilor în anul școlar 2020-2021

“Elevii solicită stabilitate în sistemul educațional!În cursul zilei de ieri, Ministerul Educației și Cercetării a lansat în consultare publică un proiect de Ordonanță de Urgență a Guvernului, conform căruia Ministerul Educației și Cercetării va putea modifica, începând cu anul școlar 2020-2021, numărul de ore alocat disciplinelor de studiu/modulelor de pregătire prin planurile-cadru de învăţământ, precum și ponderea numărului de ore de predare şi evaluare în programa școlară, ca măsură suplimentară în contextul reluării cursurilor în format hibrid (online/offline).

În acest sens, este esențială realizarea distincției dintre reducerea numărului de ore și reducerea duratei orelor de curs:– În cazul reducerii numărului de ore stipulate în planurile-cadru actuale, programa școlară va trebui modificată, pentru a putea fi asimilată de către elevi în mod eficient.
– În cazul reducerii duratei orelor de curs, putem vorbi despre o restructurare a acestora, astfel încât o mai mare pondere a orei de curs să fie dedicată predării, evaluării și schimbului de feedback dintre elevi și profesori, în raport cu ponderea dedicată exercițiilor care pot fi realizate individual de către elevi.
În cadrul consultării pentru realizarea Raportului privind accesul elevilor la educație în mediul online, lansat de către Consiliul Național al Elevilor în luna aprilie 2020, peste 1150 de elevi au afirmat faptul că metodele de predare din mediul online nu sunt folositoare, fie din cauza configurației orelor de curs, din cauza faptului că materia nu a fost adaptată predării online; educația digitală scade în mod semnificativ randamentul elevilor în cadrul orelor de curs, motiv pentru care considerăm că adaptarea programului școlar al elevilor la educația digitală reprezintă primul pas către asigurarea calității acestei forme de învățământ.

Indiferent de măsurile ce vor fi adoptate de către decidenți, solicităm Ministerului Educației și Cercetării urgentarea procesului de elaborare și publicare a unui plan coerent privind reluarea cursurilor în anul școlar 2020-2021, care să includă în mod explicit eventualele modificări privind numărul de ore pentru fiecare clasă în parte.

„Salutăm decizia Ministerului Educației și Cercetării de a adapta programul școlar unei eventuale tranziții parțiale a educației în mediul online, în cazul învățării hibrid. Cu toate acestea, nu ne putem permite ca sistemul educațional să fie luat pe nepregătite, așa cum s-a întâmplat în luna martie a acestui an, motiv pentru care solicităm publicarea de urgență a unor norme de aplicare a scenariilor privind reluarea cursurilor, lansate de către MEC.”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.”

Citeşte mai departe ...

Atenție! De astăzi, masca este obligatorie în toate parcurile din Galați, pe Faleza Dunării și în piețe. Vezi intervalul orar

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca, începând de astăzi, 1 august, măștile să fie obligatorii în toate piețele, stațiile de autobuz, parcuri, dar și zonele de promenadă din oraș. Pe Faleza Dunării, oamenii vor trebui să poarte mască, (în intervalul orar 16.00–23.00). De asemenea, se va purta mască de protecție și în toate piețele agroalimentare (07,00-18.00), în stațiile de autobuz (07.00-22.00) la Talcioc ( în intervalul orar 07.00 –13.00).

„Începând cu data de 01.08.2020 se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, în spațiile aglomerate (închise sau deschise). Se exceptează de la această măsură persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută”, a anunțat Prefectura Galați. De asemenea, se dispune ca toate activitățile cu caracter religios desfășurate în aer liber, să fie însoțite de obligativitatea purtării măștii de protecție și respectarea măsurilor de distanțare fizică;

Zonele aglomerate unde trebuie purtată mască:

1. Faleza Inferioară 

2. Faleza Superioară

3. Promenada Bl. P1 – P12

4. Parc Spicul

5. Parc Romarta Veche

6. Parc Grădina Publică

7. Parc Eminescu

8. Parc Viva

9. Promenada Potcoava de Aur

10. Parc Şahişti Ţiglina 1

11. Parc Şahişti M19

12. Parc Şahişti M39

13. Parc Cloşca

14. Platoul Sala Sporturilor

15. Parc Turn TV

16. Strada Brăilei

 17. Piaţa Centraţă

18. Piaţa Ţiglina 1

19. Piaţa Micro 17

20. Piaţa Micro 19

21. Piaţa Micro 39

22. Piaţa Basarabiei

23. Talcioc

24 Stațiile de transport în comun

Citeşte mai departe ...

Descentralizare prin OUG: ADR-urile au devenit Autorități de Management a Fondurilor Europene

România beneficiază de o alocare fără precedent din fonduri europene, atât în cadrul financiar multianual 2021-2027, cât și în cadrul Planului de Reziliență și de Recuperare al Uniunii Europene, o alocare de peste 80 de miliarde de euro, dacă adăugăm și facilitatea programului SURE și în acest sens, este foarte important ca autoritățile care au competențe în gestionarea fondurilor europene să facă toate demersurile necesare pentru a se asigura că vom putea beneficia de aceste alocări financiare și că vom derula proiectele necesare pentru dezvoltarea României într-un ritm rapid în anii următori.

În acest sens a fost adoptată o ordonanță de urgență care revoluționează sistemul de gestiune al fondurilor europene în ceea ce privește derularea acestora prin agențiile de dezvoltare regională.

În momentul de față, unul dintre cele mai performante programe operaționale cu fonduri europene atât în exercițiul financiar 2014-2020, cât și în cel precedent, 2007-2013, a fost Programul Operațional Regional, derulat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin intermediul agențiilor de dezvoltare regională.

În acest context și la solicitarea beneficiarilor de fonduri europene, prin acest program, atât autorități publice, cât și beneficiari privați, Ministerul Fondurilor Europene a inițiat un proiect de descentralizare a gestiunii fondurilor europene prin Programul Operațional Regional, respectiv, întărind, practic, atribuțiile și rolul agențiilor de dezvoltare regională.

Prin acest proiect de ordonanță de urgență, ADR-urile, cele opt ADR-uri din regiunile de dezvoltare ale României capătă atribuții și rol de autorități de management, iar Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației va asigura în continuare coordonarea operațională, printr-o structură de specialitate a ministerului în privința modului de dezvoltare, de realizare a proiectelor prin intermediul autorităților regionale, a noilor autorități de management regionale.

Aceasta este o modificare, o reformă profundă a sistemului de gestionare a fondurilor europene, care permite descentralizarea modului de gestionare a programelor operaționale, facilitarea accesului la nivel local mai simplu, mai ușor, la nivelul acestor agenții de dezvoltare regională, scurtând, practic, circuitele care impuneau un traseu care necesita mai multe avize la nivel central și în același timp, păstrează o coordonare operațională prin intermediul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

 

Citeşte mai departe ...

Campanie de transferări fără precedent: O jucătoare din Portugalia şi încă una din Ucraina vor juca pentru FC Universitatea Galaţi

  • Publicat în Sport

Pe 3 august este zi de sărbătoare în sportul gălăţean. FC Universitatea Galaţi, singura echipă de fotbal feminin din zona Moldova împlineşte cinci ani de la înfiinţare. Proiectul, care este opera lui Gabriel Călinescu şi Alexandru Caracaş s-a dezvoltat frumos şi rezultatele nu au întârziat să apară. Cea mai mare performanţă de până acum este locul 2 în sezonul 2019-2020. Conducerea clubului a muncit pe brânci în această perioadă şi a reuşit să facă numai puţin de patru transferuri importante. Cadourile pentru aniversare au venit vineri când au semnat cu gruparea gălăţeană şi vor deveni „pantere negre”: portugheza Olivia Raquel Domingos, 20 ani, 167 cm, 60 kg, mijlocaş, un produs al clubului GD Estoril şi ucraineanca Valeria Postol, 20 ani, extremă, internaţională Under 19 şi campioană europeană la fotbal beach cu Naţionala Ucrainei. Celelalte mutări din această săptămână sunt: Olga Zeziukina, din Ucraina şi Iriska Topal, internaţională Moldova.valeria fcug

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS
Info for bonus Review William Hill here.

Taguri