Menu
RSS
Una dintre cele mai tinere Facultăți de Medicină din țară se mută în ”casă nouă”

Una dintre cele mai tinere Facultăț…

Cea mai importantă invest...

O femeie de 44 de ani din Galați, urmărită național, a fost reținută de polițiști

O femeie de 44 de ani din Galați, u…

O femeie de 44 de ani, di...

Lipsă de seriozitate: Croaţii de la Kastela au venit la Galaţi să joace în CEV Champions League fără testele Covid-19.

Lipsă de seriozitate: Croaţii de la…

Un fapt fără precedent s-...

Galerie foto/Spital nou în orașul Galați. A fost inaugurată clădirea comandată de Consiliul Județean la Spitalul de Boli Infecțioase

Galerie foto/Spital nou în orașul G…

 În urma unei invest...

Gloria 2018 Bistriţa, primul adversar pentru handbalistele antrenate de Alexandrina Soare

Gloria 2018 Bistriţa, primul advers…

Luni, în cadrul unei vide...

Angajări la PENITENCIARUL GALAȚI

Angajări la PENITENCIARUL GALAȚI

În data de 21 septembrie,...

Marcel Ciolacu: "Mâine vom vota în Parlament creșterea pensiilor"

Marcel Ciolacu: "Mâine vom vot…

Președintele PSD, Marcel ...

Tătaru: "Sperăm ca din a doua jumătate a lunii octombrie să mergem pe o pantă descendentă a cazurilor de COVID-19"

Tătaru: "Sperăm ca din a doua …

Ministrul Sănătăţii a pre...

Senatul a adoptat proiectul PSD prin care profesorii primesc 2.000 de lei spor COVID

Senatul a adoptat proiectul PSD pri…

Senatul a adoptat luni pr...

Condițiile concursului de angajare pentru cadre didactice au fost stabilite de Ministerul Educației

Condițiile concursului de angajare …

Ministerul Educației a an...

Prev Next

Marți, 09 Iunie 2020 - Regional Press

PSD: "Dovediți responsabilitate înainte de a o cere!"

PSD a transmis, marți, că Guvernul trebuie să prezinte „studii epidemiologice care să ateste fără dubiu necesitatea prelungirii stării de alertă.

„Dovediți mai întâi românilor că starea de alertă nu este doar un paravan pentru derularea afacerilor de partid și prezentați Parlamentului studiile epidemiologice care să ateste fără dubiu necesitatea prelungiri stării de alertă. Dovediți responsabilitate înainte de a o cere!”, a transmis PSD.

„Președintele Iohannis cere din nou responsabilitate în condițiile în care el și Guvernul Său se comportă #iresponsabil față de români. Singurele lucruri pe care le-au făcut #temeinic în starea de alertă au fost angajările la stat a întregii clientele de partid și umplerea buzunarelor firmelor de casă din banii românilor. Nici măcar o singură mască de protecție dintre cele promise nu a ajuns până acum la persoanele vulnerabile! Nici programul de relansare economică anunțat din aprilie nu a fost prezentat. În schimb, economia s-a prăbușit iar șomajul a crescut într-un ritm amețitor. Ce se întâmplă cu firmele românești care vor da faliment dacă această stare continuă? Dar cu cei care vor îngroșa rândurile șomerilor? Unde este responsabilitatea Guvernului pe care îl conduceți față de economie? Dar față de nivelul de trai? Dar față de sănătatea bolnavilor cronici cărora le este interzis accesul la tratamente?”, mai susține formațiunea social-democrată.

Citeşte mai departe ...

PSD cere dublarea alocațiilor copiilor: "Pe români i-ați înnebunit cu restricțiile, nu-i pedepsiți și pe copii"

”Dublarea alocațiilor este pe masa președintelui Iohannis de o săptămână și fiecare zi care trece fără ca legea să fie promulgată arată că PNL nu a vrut în niciun moment să ofere milioanelor de copii mai mulți bani. Pentru a-și acoperi incapacitatea, Orban a ajuns să numească drepturile copiilor – pomeni, iar Cîțu să-i spună lui Iohannis că legea pe care deja a promulgat-o în ianuarie este neconstituțională acum, în iunie. Asta în timp ce milioane de euro se duc în conturile firmelor de casă, iar instituțiile publice sunt sufocate de ”profesioniștii” cu carnet de partid. Dovediți responsabilitate înainte de a o cere! Pe români i-ați înnebunit cu restricțiile și amenzile, ar fi inuman să-i pedepsiți acum și pe copii. Fiindcă fiecare zi în care președintele Iohannis întârzie să promulge legea este, practic, o amendă pe care le-o aplică și copiilor României”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PSD.

Pe 3 iunie, Camera Deputaților a respins ordonanța de urgență a guvernului care amâna până la 1 august dublarea alocațiilor copiilor de la 150 la 300 de lei. Decizia a fost luată cu 209 voturi ”pentru”, trei ”împotrivă și 98 de abtineri.

 

Citeşte mai departe ...

Concursul național de titluarizare, contravine prevederilor legii stării de alertă!

„Pe durata stării de alertă, în instituțiile și autoritățile publice se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante și temporar vacante, cu excepția celor prevăzute la alin. (1) și (2), precum și la art. 11 și 12”.

Exceptiile despre care se menționează în articol sunt doar în cazurile în care instituțiile și autoritățile publice pot angaja personal fără concurs, în funcție de nevoile determinate de prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor, sau pentru numiri în funcții publice, ori pentru angajări în ministerul Sănătății.

Ce prevede articolul 27, alineatele 1 și 2:”(1) Instituțiile și autoritățile publice pot angaja personal fără concurs, în funcție de nevoile determinate de prevenirea și combaterea situației care a generat starea de alertă și exclusiv pentru activități legate de aceasta, pentru o durată determinată, ce nu poate depăși 30 de zile de la data încetării stării de alertă.

(2) Pe durata stării de alertă, prin derogare de la prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, numirile în funcțiile publice sau de înalt funcționar public pot fi făcute doar dacă îndeplinesc condițiile de a fi funcționar public sau, după caz, înalt funcționar public și numai dacă sunt necesare pentru punerea în aplicare a măsurilor prevăzute de prezenta lege și pentru o durată determinată de maximum 30 de zile de la data încetării stării de alertă.”

Ce prevăd articolele 11 și 12 din Legea 55:

”Articolul 11

Pe durata stării de alertă, posturile vacante sau temporar vacante din cadrul Ministerului Sănătății și unităților aflate în subordinea, coordonarea și sub autoritatea Ministerului Sănătății, inclusiv funcțiile publice de execuție și conducere, pot fi ocupate de funcționari publici sau personal contractual, prin numire, fără concurs. Numirea se face prin ordin al ministrului sănătății și încetează de drept în cel mult 30 de zile de la data încetării stării de alertă.

Articolul 12

(1) Pe durata stării de alertă, pentru neîndeplinirea gravă a atribuțiilor de serviciu de natură a pune în pericol persoanele și măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, pot fi suspendate din funcții persoanele cu funcții de conducere din cadrul Ministerului Sănătății și din unitățile sanitare publice aflate în subordinea, sub autoritatea Ministerului Sănătății.

(2) Posturile devenite vacante temporar prin aplicarea suspendării prevăzute la alin. (1) pot fi ocupate de funcționari publici sau personal contractual, prin numire, fără concurs, prin ordin al ministrului sănătății.

(3) Suspendarea din funcție dispusă în condițiile alin. (1) și numirea dispusă în condițiile alin. (2) încetează de drept la încetarea stării de alertă.”

Așadar nicio excepție nu permite desfășurarea concursurilor de angajare în școli. Concursul național de titularizare este concursul de angajare în sistemul de învățământ, adică în instituțiile publice de învățământ. Oficial acesta se numește „concursul naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar”.

Deja primele etape ale acestui concurs au început pe 29 mai, când lista posturilor a fost actualizată, apoi pe 5 iunie, când pe site-ul minsiterului a fost publicată lista cadrelor didactice titulare care au depus cereri de pretransfer.

Potrivit Metodologiei în vigoare pentru Titularizare, aceasta reglementează:

condiţiile de ocupare a posturilor didactice de predare/catedrelor vacante/rezervate înînvăţământul preuniversitar;
organizarea şi desfășurarea etapelor de mobilitate a personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar;
angajarea personalului didactic de predare în învăţământul preuniversitar, precum şi eliberarea din funcţie a personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar.

Citeşte mai departe ...

După 15 iunie, va fi posibilă redeschiderea after school-urilor, grădinițelor și creșelor private

Redăm declarația președintelui Klaus Iohannis:

”Am luat în discuție situația epidemiei, am luat în discuție posibile măsuri de relaxare și am luat în discuție, evident, necesitatea prelungirii stării de alertă.

Aș începe cu partea pozitivă, cu măsurile de relaxare. Având în vedere că în ultima vreme numărul de noi îmbolnăviri nu a scăzut semnificativ, dar nici nu a crescut semnificativ, considerăm că este posibil să continuăm cu câteva noi măsuri de relaxare. Adică unele dintre restricțiile care sunt acum în vigoare nu vor mai fi în vigoare după 15 iunie.

Aș exemplifica cele mai importante dintre acestea. După 15 iunie, se vor putea redeschide mall-urile, dar fără restaurante și fără locuri de joacă.

Vor fi posibile evenimente private – atenție, nu publice, private – cu număr un pic mai mare de participanți, în speță 20 de persoane dacă evenimentele sunt în interior și 50 de persoane dacă evenimentele private vor avea loc în exterior.

Pentru a veni în sprijinul părinților care vor lucra, care vor trebui să meargă la serviciu și în perioada vacanței școlare, va fi posibilă – nu obligatorie, dar va fi posibilă – după 15 iunie redeschiderea after-school-urilor, a grădinițelor și creșelor private.

De asemenea, va fi posibilă redeschiderea sălilor de fitness după 15 iunie, dar cu respectarea unor norme de distanțare foarte stricte, norme care, evident, vor fi impuse de Ministerul Sănătății.

Având în vedere că începe sezonul estival, am analizat și am ajuns la concluzia că va fi posibilă deschiderea piscinelor exterioare – atenție, exterioare – cu respectarea regulamentelor sanitare speciale, care, de asemenea, vor fi puse la dispoziția celor care sunt interesați.

Măsuri de izolare la domiciliu, respectiv la autoizolare, au ocupat un spațiu destul de lung în discuția și în analiza noastră. Este important ca ușor-ușor să renunțăm la unele dintre aceste măsuri, acolo unde este posibil. S-a găsit un criteriu obiectiv, cu care putem și noi, în România, să lucrăm. În acest sens, lucrurile vor fi mai relaxate în relația cu statele unde numărul de noi îmbolnăviri este mic – mai exact, unde numărul de îmbolnăviri în ultimele 14 zile este sub 5 cazuri la milion de locuitori în fiecare dintre sau în media ultimelor 14 zile.

Deocamdată, la acest criteriu obiectiv nu se încadrează statele unde se găsesc destul de mulți concetățeni de-ai noștri. Ca să dau doar exemple, nu se califică la relaxare Italia, Spania, Franța, Belgia, Suedia, Olanda. În acest sens, însă, având un criteriu obiectiv, vom urmări cu mare atenție comunicările de la nivelul Uniunii Europene și acolo unde lucrurile se schimbă în sensul bun vom reacționa imediat și noi.

Starea de alertă – având în vedere că nu avem o scădere semnificativă a numărului de îmbolnăviri noi, faptul că avem în continuare în jur de 150 de persoane la tratament intensiv internați în spitale, faptul că și ultimul weekend de relaxare totuși s-a simțit nu în sens bun la numărul de îmbolnăviri noi, ne face să fim în continuare precauți și suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă.

Sigur, vor fi mai puține restricții propuse, va fi un pic mai simplu, dar considerăm că nu se poate continua fără a avea acest instrument numit starea de alertă.

Gândiți-vă că sunt măsuri care obligatoriu trebuie continuate aproape cu caracter permanent – distanțarea, portul măștii în interior – extrem de important, măsurile de igienă, evitarea aglomerărilor mari, aceste lucruri trebuie să înțelegem că vor rămâne în continuare.

Evident, Guvernul va dezbate în ședință de guvern această chestiune, dar, repet: măsurile restrictive propuse pentru continuarea stării de alertă vor fi mai puține decât sunt acum în vigoare.”

Citeşte mai departe ...

VIDEO Doi polițiști din Brăila au murit într-un accident rutier. Mașina în care se aflau cei doi a luat foc ca o torță

Accident grav la Brăila. Doi polițiști au murit, după ce mașina în care se aflau cei doi s-a lovit de un copac, iar apoi a luat foc. Aceștia se aflau în serviciul de patrulare, pe raza localității Șutești.

„Din păcate, în această seară, doi polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Ianca - IPJ Brăila , au decedat, în urma unui accident rutier. Aceștia se aflau în serviciul de patrulare, pe raza localității Șutești. Transmitem sincere condoleante familiilor colegilor noștri si tuturor celor care i-au cunoscut. Referitor la cauzele accidentului rutier, vă informăm că în acest moment se efectuează cercetarea la fața locului, urmând a se stabili toate împrejurările în care s-a produs evenimentul”, a transmis Poliția Română.

„Colegii noștri Bara Mihai (45 ani) și Manea Ana Maria (21 ani) din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Ianca - IPJ Brăila, au decedat în urma unui accident rutier. Aceștia se aflau la datorie, în serviciul de patrulare, pe raza localității Șutești. Din primele informații, colegul nostru a pierdut controlul "autospecialei", acele sicrie pe roți de care vă aminteam într-un articol anterior și s-a izbit de un copac, după care mașina a luat foc. În urma accidentului, colegii noștri din cadrul Secției 4 Ianca – IPJ Brăila, au rămas încarcerați și au decedat după ce mașina a luat foc.Dumnezeu să-i odihnească în pace!”, a transmis Sindicatul Europol.

Poliția continuă cercetările în acest caz.

Citeşte mai departe ...

Un bărbat din Galați, reţinut după ce a exploatat timp de șase ani mai multe tinere, inclusiv minore

Un bărbat de 35 de ani, din Galaţi, a fost reţinut pentru trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism după ce a exploatat timp de șase ani mai multe tinere, inclusiv minore. Anchetatorii au constatat că bărbatul folosea constrângerea psihică, menținerea în eroare și șantajul emoțional, beneficiind de cea mai mare parte din banii obținuți, fiind vorba de peste 230.000 de euro.

„La data de 8 iunie, polițiști și procurori din Galați au efectuat trei percheziții domiciliare la imobilele din județul Galați, folosite de un bărbat, de 35 de ani. Acesta este bănuit că ar fi exploatat sexual mai multe persoane, obligându-le la practicarea prostituției sau înlesnindu-le această activitate și obținând, în acest fel, foloase patrimoniale. În urma perchezițiilor au fost găsite și ridicate documente, medii de stocare și corespondență. Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada anilor 2011-2017, acționând împreună cu o femeie, de 33 de ani, acesta ar fi recrutat, prin inducerea în eroare cu privire la natura activității ce urma a fi prestată, cinci persoane majore, căroara le-ar fi asigurat transportul și cazarea pe teritoriul Irlandei și Italiei. Folosind constrângerea psihică, menținerea în eroare și șantajul emoțional, le-ar fi exploatat sexual, beneficiind de cea mai mare parte din banii obținuți, în acest mod, de victime (peste 230 000 de euro)”, a anunțat IPJ Galați. 

Totodată, în perioada iunie 2011-august 2012, acționând în același mod, bărbatul ar fi exploatat sexual o minoră, de 17 ani, obținând de pe urma acestei activități suma de 125.000 de euro.

Polițiștii au stabilit, de asemenea, că, în perioada martie 2013 – martie 2015, cei doi ar fi determinat și înlesnit unor femei practicarea prostituției, prin realizarea și postarea de anunțuri pe site-uri de profil, prin facilitarea transportului și prin punerea la dispoziție a unor imobile, pe teritoriul Irlandei, obținând foloase de aproximativ 120.000 de euro.

Bărbatul a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Citeşte mai departe ...

Ministerul Sănătății cere redeschiderea spitalelor pentru pacienții care nu sunt infectați cu COVID-19

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a solicitat autorităților medicale din teritoriu să redeschidă spitalele pentru pacienții care nu sunt infectați cu virusul COVID-19. Este vorba despre pacienții care au intervenții chirugicale amânate din cauza epidemiei sau probleme medicale urgente. Printre unitățile medicale vizate de demersul lui Tătaru este și Spitalul Clinic de Urgență Sf.Apostol Andrei din Galați.

Prin intermediul unui comunicat de presă, ministrul Sănătății a cerut tuturor direcțiilor de sănătate publică să evalueze de urgență situația în spitalele care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în vederea reluării internărilor și a intervențiilor chirugicale programate, precum și a activității în ambulatorii, pentru pacienții non-COVID. Conform Ordinului ministrului Sănătății nr.961 din 29 mai 2020, în funcție de evoluția epidemiologică locală, spitalele care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2 pot asigura, cu avizul direcțiilor de sănătate județene, asistența medicală și pacienților non-COVID-19 în condițiile existenței circuitelor funcționale complet separate, fără a fi necesară externarea/transferarea tuturor pacienții internați către alte spitale.

„Am cerut astăzi (n.r. marți, 9 iunie) direcțiilor de sănătate publică să realizeze la nivel local o analiză a cazurilor internate, a modului în care sunt separate complet circuitele funcționale pentru pacienții infectați de cei neinfectați și să identifice toate măsurile necesare astfel încât se fie eliberate avizele necesare reluării activității în spitalele de fază 1, 2 și cele suport. Voi începe și o evaluare personală a situației în aceste unități pentru că primesc semnale din partea pacienților neinfectați cu noul corornavirus care nu primesc asistența medicală de care au nevoie. Suntem într-o nouă fază epidemiologică și trebuie să redeschidem spitalele pentru bolnavi, chiar dacă menținem măsurile de prevenție și limitare a răspândirii SARS-CoV -2”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Printre unitățile medicale vizate de demersul ministrului Sănătății este și Spitalul Clinic de Urgență Sf.Apostol Andrei din Galați. În ultimele zile au apărut mai multe informații conform cărora unor pacienți li s-a solicitat la internare dovada că nu sunt infectați cu virusul COVID-19. Conducerea spitalului a demarat o anchetă pentru a afla dacă acuzațiile sunt reale.

Citeşte mai departe ...

Handbalistele de la CSM Galaţi şi-au aflat primele adversare de la turneul de promovare

  • Publicat în Sport
Consiliul de Administraţie al FRH s-a întrunit, în sfârşit marţi într-o videoconferinţă şi a stabilit modul de desfăşurare a turneelor de promovare în Liga Florilor Mol respectiv Liga Zimbrilor. Echipele vor fi împărţite în câte 2 grupe de 4 şi vor juca fiecare cu fiecare. Primele două clasate din fiecare grupă se vor întâlni încrucişat în semifinale. CSM Galaţi a fost repartizată în grupa 1 alături de: Dacia Mioveni, CSU Ştiinţa Bucureşti, CSM Tg. Mureş. O grupă infernală la prima vedere, cu trei echipe creditate cu cele mai mari şanse la promovare dar nu se ştie dacă ultima va mai participa. Grupa 2 are componenţa: CSU Neptun Constanţa, Crişul Chişineu-Criş, HCF Piatra Neamţ, Activ Prahova Ploieşti. La feminin vor promova în eşalonul de elită primele trei clasate. La masculin situaţia este puţin diferită, sunt disponibile două locuri pentru Ligă iar cele opt echipe calificate au fost repartizate astfel: Grupa 1: CSU Suceava, Szejke Odorhei, CSM Alexandria, Unirea Sânnicolau Mare; Grupa 2: CS Medgidia, CSM Oradea, Magnum Botoşani, Universitatea Cluj.
Citeşte mai departe ...

Președintele Klaus Iohannis: "Se impune prelungirea stării de alertă"

"Având în vedere că nu avem o scădere semnificativă a numărului de îmbolnăviri noi, faptul că avem în continuare în jur de 150 de persoane la tratament intensiv internați în spitale, faptul că și ultimul weekend de relaxare totuși s-a simțit, nu în sens bun, la numărul de îmbolnăviri noi, ne face să fim în continuare precauți și suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă.

Sigur, vor fi mai puține restricții propuse, va fi un pic mai simplu, dar considerăm că nu se poate continua fără a avea acest instrument numit starea de alertă.

Gândiți-vă că sunt măsuri care obligatoriu trebuie continuate aproape cu caracter permanent – distanțarea, portul măștii în interior - extrem de important, măsurile de igienă, evitarea aglomerărilor mari, aceste lucruri trebuie să înțelegem că vor rămâne în continuare.

Evident, Guvernul va dezbate în ședință de guvern această chestiune, dar, repet: măsurile restrictive propuse pentru continuarea stării de alertă vor fi mai puține decât sunt acum în vigoare.", a declarat Klaus Iohannis.

"Stimați parlamentari, fiți responsabili! Gândiți-vă că virusul nu dispare printr-un vot în Parlament. Dar dacă sprijiniți Guvernul, atunci putem să controlăm eficient - și am dovedit-o, putem să controlăm eficient această răspândire a epidemiei.

Vreau să subliniez în mod expres: Guvernul a luat cele mai bune măsuri, a luat măsurile care au dus la o răspândire foarte limitată a acestei epidemii.

Ați urmărit probabil un studiu foarte nou al unui institut prestigios din Londra. Ne spune că, fără aceste măsuri, în lume, mai ales în Europa, am fi avut milioane de decese. Faptul că am impus noi, în România, din timp aceste măsuri ne-a făcut să controlăm răspândirea epidemiei cât de mult s-a putut controla.

Stimați parlamentari, nu puneți sub semnul întrebării acum, la final, aceste măsuri care s-au dovedit a fi corecte!", a mai transmis Iohannis.

 

Citeşte mai departe ...

După 15 iunie se pot redeschide mall-urile, grădinițele și piscinele

"Am luat în discuție necesitatea prelungirii strării de alertă.

Având în vedere că în ultima vreme numărul de noi îmbolnăviri nu acrescut smenificativ, dar nici scăzut semnificativ, considerăm că e posibil să continuăm cu noi măsuri de relaxarea, adică unele restricții care sunt acum în vigoare nu vor mai fi după 15 iunie.

După 15 iunie, se vor putea redechide mall-urile, dar fără restaurante și fără locuri de joacă. Vor fi posibile evenimente private - nu publice, private - cu număr un pic mai mare de participanți, în speță 20 de persoane dacă evenimentele sunt în interior și 50, dacă vor avea loc în extrerior.

Pentru a veni în sprijinul părinților care vor lucra, care vor avea de mers la lucru și în perioada vacanței, va fi posibilă - nu obligatorie, dar posibilă - redeschiderea after school-urilor, grăinițelor și creșelor private.

Va fi posibilă redeschiderea sălillor de fitness, dar cu respectarea unor norme foarte stricte.

Va fi posibilă deschiderea piscinelor exterioare, cu respectarea regulamentelor speciale.

Având în vedere că mai avem pacienți internați în spitale, suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă. Vor fi mai puține restricții, dar considerăm că nu se poate continua fără acest instrument.

Stimați parlamentari, nu puneți sub semnul întrebării aceste măsuri care până acum s-au dovedit a fi corecte", transmite  Klauss Iohannis.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS
Info for bonus Review William Hill here.

Taguri