Menu
RSS
O femeie de 44 de ani din Galați, urmărită național, a fost reținută de polițiști

O femeie de 44 de ani din Galați, u…

O femeie de 44 de ani, di...

Lipsă de seriozitate: Croaţii de la Kastela au venit la Galaţi să joace în CEV Champions League fără testele Covid-19.

Lipsă de seriozitate: Croaţii de la…

Un fapt fără precedent s-...

Galerie foto/Spital nou în orașul Galați. A fost inaugurată clădirea comandată de Consiliul Județean la Spitalul de Boli Infecțioase

Galerie foto/Spital nou în orașul G…

 În urma unei invest...

Gloria 2018 Bistriţa, primul adversar pentru handbalistele antrenate de Alexandrina Soare

Gloria 2018 Bistriţa, primul advers…

Luni, în cadrul unei vide...

Angajări la PENITENCIARUL GALAȚI

Angajări la PENITENCIARUL GALAȚI

În data de 21 septembrie,...

Marcel Ciolacu: "Mâine vom vota în Parlament creșterea pensiilor"

Marcel Ciolacu: "Mâine vom vot…

Președintele PSD, Marcel ...

Tătaru: "Sperăm ca din a doua jumătate a lunii octombrie să mergem pe o pantă descendentă a cazurilor de COVID-19"

Tătaru: "Sperăm ca din a doua …

Ministrul Sănătăţii a pre...

Senatul a adoptat proiectul PSD prin care profesorii primesc 2.000 de lei spor COVID

Senatul a adoptat proiectul PSD pri…

Senatul a adoptat luni pr...

Condițiile concursului de angajare pentru cadre didactice au fost stabilite de Ministerul Educației

Condițiile concursului de angajare …

Ministerul Educației a an...

Simona Halep, campioană la Roma

Simona Halep, campioană la Roma

Jucătoarea de tenis Simon...

Prev Next

Luni, 08 Iunie 2020 - Regional Press

Internetul mobil, serviciul telecom cel mai afectat de incidente de securitate în anul 2019

Informațiile colectate de la furnizori și analizate de către ANCOM arată o creștere importantă a numărului incidentelor de securitate cu impact semnificativ - cu peste 40% (de la 556 la 794) în anul 2019 față de anul 2018. Cu toate acestea, operatorii au avut un timp mediu de soluționare a incidentelor sub 6 ore, înregistrându-se doar o ușoară creștere față de anul trecut.

Conexiuni afectate 

Conform datelor raportate de către furnizorii de servicii de telecomunicații privind incidentele care au afectat securitatea și integritatea rețelelor și serviciilor de comunicații electronice, în 2019 s-au înregistrat 794 de incidente cu impact semnificativ asupra securității și integrității rețelelor și serviciilor de comunicații electronice, în creștere cu 43% față de 2018. Acestea au afectat, în total, peste 23 de milioane de conexiuni. 

Dacă în anii 2017 și 2018 cele mai afectate servicii au fost cele de telefonie mobilă și SMS, în anul 2019 cele mai multe conexiuni afectate de incidente semnificative sunt cele de internet mobil și transmisiuni de date mobile (aproximativ 10,47 milioane de conexiuni afectate), urmate de serviciile de telefonie mobilă și SMS (aproximativ 9,16 milioane de conexiuni), retransmisie a programelor audiovizuale (aproximativ 1,47 milioane de conexiuni), telefonie fixă (aproximativ 1,21 milioane de conexiuni), cele mai puțin afectate fiind cele de internet fix și transmisiuni de date fixe (aproximativ 1,19 milioane de conexiuni).

Anul trecut, numărul mediu al conexiunilor afectate de un incident a fost de 28.859 de conexiuni, în creștere față de 2018, când un incident avea, în medie, repercusiuni asupra a puțin peste 24 de mii de conexiuni.

Durata totală a incidentelor raportate în 2019 este de 4.573 ore, în creștere față de anul precedent (2.808 ore). Durata medie a unui incident a fost de 5 ore și 46 minute, de asemenea în ușoară creștere față de 2018 (5 ore și 3 minute), dar în scădere față de 2017 (8 ore și 49 minute)

Distribuția geografică

Din punct de vedere al ariei geografice afectate, în 542 din cazuri (68% din numărul total de incidente) au fost afectate resurse dintr-un singur județ, iar 4 incidente au avut un impact la nivel național.

Teleorman a fost cel mai afectat județ, 90 de incidente cu impact semnificativ afectând buna funcționare a rețelelor și serviciilor de comunicații electronice din județ, urmat de Giurgiu cu 69 de incidente, Gorj cu 68 de incidente și Olt cu 67 de incidente. Județele cel mai puțin afectate în 2019 au fost Tulcea cu 13 incidente, Covasna, Sălaj și Botoșani, în cazul cărora au fost raportate câte 14 incidente. 

Resursele afectate

Din punct de vedere al resurselor afectate, în cele mai multe cazuri acestea fac parte din categoriile medii de transmisiune, stații de bază și controlere mobile şi echipamente din noduri de transmisiune.

În cadrul a 20 de incidente au fost afectate concomitent mai multe categorii de resurse, producerea acestora având multiple cauze (fenomene naturale, producerea concomitentă a două evenimente distincte ori acțiuni rău intenționate).

Raport ANCOM

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu: ”Guvernul PNL nu are măsuri de relansare a economiei”

Liderul social democrat arată acuzator spre guvernanți și îi acuză de amatorism, în dauna economiei și a românilor.

”Cu un Guvern Orban care conduce haotic țara, economia României intră în rapid în gard, industria auto plătește daunele provocate de accidentul istoric numit PNL!”, spune Marcel Ciolacu într-o postare în social media.

”Uzina Dacia trimite iar peste 1000 de oameni în șomaj. Pentru ei este o știre care nu contează. Pentru noi este un fapt care arată cât de gravă este situația din economie.

PSD a propus dublarea programului Rabla. Mai mult, am arătat că instituțiile publice, în primul rând, sunt cele care trebuie să folosească programul Rabla Plus pentru achiziții de autoturisme exclusiv românești. Asta ar fi salvat Dacia!

 

Le-am spus că șomajul o să le explodeze în față și nu le-a păsat. Le-am dat și soluția pentru a proteja fabricile din industria auto și n-au vrut s-o folosească. 

 

Guvernul PNL nu are măsuri de relansare a economiei. Este ca un șofer începător care nu este în stare să pornească mașina oprită la semafor. Apasă disperat pe pedale și îi îneacă motorul”, mai spune președintele PSD.

Citeşte mai departe ...

Cum va arăta noul an școlar din punct de vedere al măsurilor de protecție. Ministrul Educației: „Infrastructura școlară la acest moment nu oferă posibilitatea distanțării fizice”

Monica Anisie a anunțat că după încheierea examenelor naționale „trebuie deja să gândim scenariul pentru noul an școlar”. „Toată această perioadă de vacanță de vară va fi de fapt pentru Ministerul Educației nu o perioadă de vacanță, ci din contră, de o muncă asiduă pentru că acum după ce vom încheia cu examenele naționale trebuie deja să gândim scenariul pentru noul an școlar și de aceea în funcție și de evoluția epidemiologică la nivelul țării noastre va trebui să gândim măsurile cele mai bune pentru elevi și pentru profesori și aici includem inclusiv această distanțare fizică.

Este adevărat, infrastructura școlară la acest moment nu oferă posibilitatea distanțării fizice de care vorbeam mai devreme la examenele naționale și de aceea trebuie să ne gândim cum anume am putea pune în practică o astfel de situație, dar trebuie să vă spun că noi ar trebui să privim și către celelalte state, cum anume au reușit să realizeze acest lucru.

Și de aceea la următoarea videoconferință pe care o voi avea cu miniștrii educației voi prezenta și câteva dintre propunerile pe care le are România, dar voi asculta și propunerile pe care le au ceilalți miniștri.”

Potrivit edupedu.ro, declarația ministrului Educației vine în condițiile în care Legea care prevede, începând cu anul școlar următor, 20 de ore/săptămână în medie pentru clasele I-IV, 25 de ore săptămânal pentru elevii de gimnaziu și 30 pentru liceu, ceea ce înseamnă reduceri de până la 9 ore/săptămână la gimnaziu, a fost promulgată pe 18 noiembrie de președintele Klaus Iohannis. 

Citeşte mai departe ...

Ciolacu NIMICEȘTE Guvernul:"Acea poză a lovit în miezul credibilității acestui Guvern și a premierului"

"Domnul ministru a făcut un anunț neserios. Nu anunți la TV. Guvernul trebuie să intre într-un parteneriat cu românii și să explice de ce este necesară prelungirea stării de alertă.

Nu mai vrem să participăm la acest jos. Este un joc politic. Se urmărește achiziția de bunuri directe, cu ocazia stării de alertă. PSD nu va vota prelungirea stării de alertă.

S-a dus vremea în care Guvernul în care spunea la TV anumite lucruri. Trebuie să se trezească și să vorbească în parlament cu specialiști. Totul este o ambiguitate și noi nu mai dorim să fim părtași la această superficialitate.

Domnul Cîțu, în loc să ne dea explicații de ce nu sunt bani de pensii și alocații, ar trebui să vină cu un plan economic coerent. Eu aștept specialiștii să se exprime, cum ar fi pe domnul Arafat.

Acea poză a lovit în miezul credibilității acestui Guvern și a premierului. Trebuie să-și dea de îndată demisia", a spus Marcel Ciolacu, în direct la România TV.

Citeşte mai departe ...

Raed Arafat NU recomandă concediile în străinătate

"Mesajul meu este să se concentreze pe turismul intern. Este nevoie să sprijinim turismul intern, pentru că a suferit. Turismul intern este soluția pentru oricine nu vrea să se complice. Dacă apare ceva, este foarte ușor să-ți rezolvi problema. În vara aceasta cel mai recomandat este turismul intern", a declarat Arafat la TVR.

Totodata, Raed Arafat a mai precizat că în următoarea perioadă anumite ţări ar putea fi scoase de pe lista celor cu probleme, astfel că întoarcerea în ţară din astfel de destinaţii să nu mai fie urmată de 14 zile de izolare la domiciliu. Mai sigur ar fi însă ca eventuale concedii în străinătate să se facă doar începând cu luna iulie.

 

Citeşte mai departe ...

Zboruri noi în iunie care acoperă 21 de destinaţii din 11 ţări

”Ca urmare a cererilor primite de la pasageri, Blue Air anunţă zboruri noi în luna iunie. Aceste zboruri acoperă 21 de destinaţii din 11 ţări spre şi dinspre care autorităţile au anunţat eliminarea restricţiilor de călătorie pe parcursul lunii iunie”, arată un comunicat al companiei.

”Ne bucurăm să putem răspunde cererilor primite de la pasagerii noştri şi să reluam treptat zborurile. După 10 săptămâni la sol şi în somaj tehnic, eu, alături de colegii mei piloţi şi însoţitori de zbor şi de întreaga echipă Blue Air, suntem entuziasmaţi să ne reluam treptat activitatea, chiar dacă la un nivel foarte scăzut. Vestea bună este că, în pofida reducerii semnificative a nivelului de activitate previzionat pentru acest an, saptămâna trecută, după îndelungi discuţii cu reprezentanţii salariaţilor şi cu acţonariatul, am reuşit să găsim împreună o formulă de colaborare care face posibilă păstrarea în echipa Blue Air a tuturor piloţilor şi a însoţitorilor de bord care îşi doresc acest lucru”, spune Oana Petrescu, CEO Blue Air.

”Zborurile active, disponibile pentru rezervare, sunt: de la/ spre Bucureşti Otopeni: Bruxelles, Copenhaga, Dublin, Florenţa, Koln, Larnaca, Hamburg, Helsinki, Malaga, Stuttgart, Valencia, Cluj Napoca, Iaşi; din/ spre Bacau: Dublin, Londra Luton, Bruxelles, Torino; din/ spre Cluj Napoca: Bucureşti Otopeni, Dublin; din/ spre Sibiu: Stuttgart”, arată compania.

”Niciun membru al echipajelor Blue Air nu a fost infectat cu noul coronavirus, în pofida faptului că în perioada stării de urgenţă, Blue Air a operat numeroase zboruri charter şi de repatriere, inclusiv în ţările din zona roşie”, mai arată compania.

 

Citeşte mai departe ...

Ce va face Ponta dacă se votează prelungirea stării de alertă: "Mă duc să protestez și singur, dacă e cazul"

"Mă duc eu să protestez. Și singur, dacă e cazul. Mă duc cu prieteni care plătesc taxe. Dacă se votează starea de alertă, mă duc să protestez. Toți parlamentarii vor vota împotriva stării de alertă. Cea mai bună veste am primit-o de la domnul Ciolacu, care spune că PSD nu va mai vota prelungirea.

Dacă am crescut în sonadaje, înseamnă că am făcut bine în opoziție.

Peneliștilor nu le e frică, că nu-i ia DNA. Dacă era doamna Dăncilă cu un pahar de fanta la Guvern, îi cerea imediat demisia. Ei au impresia că au tot, că îi ține Iohannis.

Avem un milion de tineri care merg la școală cu profesori prost plătiți, care au părinți plecați la muncă. Văd în fiecare secundă mașini, femei frumoase.

Frustrarea este din ce în ce mai mare. Aceasta va crește în Romnânia. Nu au nici o treabă nici cu Orban, nici cu Iohannis, nici cu Ponta.

Trebuie să ne gândim la această generație. Dacă vor să prelungească aceste stări, voi protesta", a declarat Victor Ponta.

 

Citeşte mai departe ...

Neymar vrea să se întoarcă la Barcelona

  • Publicat în Sport

Cotidianul spaniol El Mundo Deportivo anunţă că Neymar le-a transmis coechipierilor săi de la echipa franceză de fotbal Paris Saint-Germain că doreşte să se întoarcă la fosta sa formaţie, FC Barcelona. Brazilianul a plecat de la clubul catalan în vara anului 2017, când PSG i-a achitat clauza de reziliere a contractului său cu Barca, în valoare de 222 milioane euro, brazilianul devenind de atunci cel mai scump fotbalist al planetei.
„Vreau să merg la Barca", titrează El Mundo Deportivo pe prima sa pagină de luni, subliniind că dorinţa brazilianului de a se întoarce pe Camp Nou a rămas „intactă". Neymar se află sub contract cu PSG până în 2022, iar oficialii Barcelonei au negociat un transfer al brazilianului în vara anului trecut, fără să ajungă însă la un acord cu omologii lor francezi, care au refuzat includerea în tranzacţie a unui schimb de jucători. Conform ziarului catalan, „Neymar este conştient că trebuie să încheie sezonul în cel mai bun mod posibil alături de francezi, pentru ca responsabilii clubului să-i 'faciliteze' revenirea pe Camp Nou", iar un succes în Liga Campionilor, trofeu râvnit de patronii din Qatar încă de când au preluat-o pe PSG, ar putea facilita despărţirea de gruparea de pe Parc des Princes.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: "PSD nu mai vrea continuarea Klaustrofobiei ca model de guvernare a țării!"

"Ministrul Sănătății vrea să ne țină și după 15 iunie în stare de alertă, deși nu ne prezintă vreun argument solid pentru asta. Nici nu are cum fiindcă nu este expert în epidemiologie, ci mai degrabă în măști vândute fără bon fiscal, la farmacia familiei.

De trei luni, Nelu Tătaru face doar exerciții de imagine. S-a lăudat, de fapt, cu munca primarilor și președinților de consilii județene care au dus greul luptei cu pandemia. În vremea asta, la ministerul Sănătații se trăgea tun după tun cu licitații aranjate pentru firmele de casă ale PNL.

Românii au demonstrat însă că sunt mai #responsabili decât guvernanții și au înțeles că trebuie să se protejeze. Nu mai e nevoie de amenzi și stare de alertă chiar dacă Guvernul își dorește asta cu disperare. Bănuim de ce: este paravanul perfect pentru toată clientela PNL să-și continue marile afaceri pe bani publici!

#PSD nu e dispus să mai înghită balivernele miniștrilor liberali. Guvernanții nu mai au nici legitimitatea să ne dea lecții despre cum să ne protejăm în fața coronavirusului după episodul scandalos din clădirea Guvernului, unde Orban și camarila PNL chefuiau cu whisky și trabucuri. Doar specialiștii în sănătate publică trebuie sa spună clar țării ce fel de măsuri trebuie luate mai departe.

După 15 iunie, este timpul să punem punct modelului liberal de a administra o țară doar cu amenzi, amenințări și restricții. Să terminăm cu #Klaustrofobia, să ne gândim cum relansăm România!", precizează Marcel Ciolacu, președintele interimar PSD. 

 

Citeşte mai departe ...

Coronavirus Galați, cifre oficiale: 638 de cazuri confirmate, dintre care 85 de decese

638 de cazuri cu noul coronavirus au fost înregistrate, până la această dată, în județul Galați. Dintre acestea, 85 de persoane au decedat, iar 399 au fost declarate vindecate.

„La nivelul județului Galați, astăzi, 8 iunie 2020, sunt monitorizate de Direcția de Sănătate Publică Galați (DSP) 2416 de persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În carantină instituționalizată se află 41 persoane. De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Galați, au fost efectuate 6941de teste și au fost confirmate cu noul coronavirus 638 persoane. Dintre acestea, 85 au decedat și 399 de persoane au fost declarate vindecate și externate”, a anunțat Prefectura Județului Galați.

Apelați pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE –0.800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS
Info for bonus Review William Hill here.

Taguri