Menu
RSS
Marcel Ciolacu, mesaj despre democrație și drepturile omului, de ziua SUA

Marcel Ciolacu, mesaj despre democr…

"Anul acesta sărbătorim 1...

ANP desfășoară controale sâmbătă și duminică în 26 de penitenciare din țară

ANP desfășoară controale sâmbătă și…

„Pentru asigurarea unui m...

Încă patru cadre medicale de la Spitalul Județean Galați, infectate cu COVID-19. Bilanțul ajunge la 15

Încă patru cadre medicale de la Spi…

Crește numărul cadrelor m...

Concediile medicale emise de medicii specialiști nu mai trebuie vizate de medicul de familie

Concediile medicale emise de medici…

Potrivit Ordinului MS și ...

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu: "Guvernul PNL știe doar să fure și să risipească"

Preşedintele interimar al PSD, Marc…

"Guvernul PNL știe doar s...

PSD: "Refuzul PNL de a majora pensiile cu 40% lovește nivelul de trai al vârstnicilor"

PSD: "Refuzul PNL de a majora …

"Coșul zilnic al pensiona...

Lionel Messi pare tentat să se despartă de Barcelona

Lionel Messi pare tentat să se desp…

Agenţia Reuters informeaz...

„Divorţ” Sebastian Vettel - Ferrari

„Divorţ” Sebastian Vettel - Ferrari

 Agenţia AFP informe...

Se redeschid restaurantele. În interior vor fi impuse numeroase reguli

Se redeschid restaurantele. În inte…

Reprezentanții proprietar...

Unde sunt amplasate punctele de prim ajutor în Galați, pe perioada caniculei

Unde sunt amplasate punctele de pri…

Mai multe puncte de prim ...

Prev Next

Duminică, 07 Iunie 2020 - Regional Press

Anisie: "Serbările de premiere se pot organiza în aer liber, în curtea școlii, cu respectarea distanțării fizice"

Serbările de sfârșit de an, activitățile de premiere a elevilor “se pot organiza în aer liber, în conformitate cu prevederile legii stării de alertă”, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Educației, Monica Anisie.

"Recomandarea mea pentru colegii profesori este să realizeze astfel de activități de premiere după susținerea examenelor naționale”, a afirmat ministrul Educației, pentru Edupedu.ro.

“Deja unele Inspectorate Școlare au organizat festivități de premiere și de absolvire pentru elevii de clasele a VIII-a și a XII-a, de exemplu Mureș, Sibiu, Alba. Răspunsul Ministerului Educației a fost strict referitor la activitățile care se pot desfășura în interiorul unităților de învățământ. Răspunsul cuprinde prevederile art. 42 din Legea 55, legea stării de alertă”, a mai declarat Anisie.

Citeşte mai departe ...

Dublarea alocațiilor se amână!

Inițiativa PSD privind majorarea alocațiilor copiilor a fost votată în Parlament anul trecut și prevedea ca de la 1 august 2020, copiii să primească alocații mai mari:

pentru copiii până la 2 ani, s-a prevăzut majorarea alocației la 600 de lei
pentru copiii între 2-18 ani, s-a prevăzut majorarea alocației la 300 de lei
pentru toți copiii cu handicap, s-a prevăzut majorarea alocației la 600 de lei

Pe fondul crizei de Coronavirus, Guvernul a cerut ca termenul de 6 august să fie suspendat, din lipsă de bani, însă Parlamentul a respins propunerea, astfel că președintele Klaus Iohannis ar avea obligația să promulge legea majorării alocațiilor.

„Suntem în plină criză globală. De unde să luăm acești bani? Să taxăm populația mai mult? Să tăiem de la investiții sau să ne împrumutăm și mai mult? Nimeni nu spune de unde putem scoate acești bani”, a comentat ministrul Florin Cîțu.

 

Citeşte mai departe ...

Cazanciuc:"Salariul minim pe economie este măsura sărăciei sau bogăţiei unui popor"

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, consideră că salariul minim "este măsura sărăciei sau bogăţiei unui popor", precizând că este nevoie de "guvernanţi pricepuţi, pe care România nu-i are în prezent".

"Nu trebuie să fii economist ca să te preocupe valoarea salariului minim pe economie. Salariul minim este măsura sărăciei sau bogăţiei unui popor, a priceperii sau nepriceperii guvernanţilor. Salariul minim pe economie este valoarea cea mai mică a salariului pe care legea permite angajatorilor să o acorde unui salariat. Primele ţări în care s-a stabilit prin lege un salariu minim au fost Australia şi Noua Zeelandă, la sfârşitul secolului al XIX-lea. În prezent, salariul minim pe economie este fixat în peste 90% din ţările lumii", a scris duminică Cazanciuc, pe Facebook, cu prilejul Zilei Mondiale a Salariului Minim pe Economie, potrivit agerpres.ro.

"De Ziua Mondială a Salariului Minim pe Economie, pot să spun că guvernele PSD au fost permanent preocupate de un nivel de trai bun pentru români, luând măsuri benefice cu efect pe termen lung. Sigur, întotdeauna este loc de mai bine. Pentru aceasta este însă nevoie de guvernanţi pricepuţi, care sa înţeleagă mecanismele economice, care să aibă multă bună voinţă de a face ceva pentru români. Din păcate, România nu are în acest moment un astfel de guvern. Dar întotdeauna lucrurile pot fi îndreptate", a adăugat Cazanciuc.

 

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: "PNL îndatorează România la dobânzi uriaşe cu viteza de 1.000 euro/secundă"

„Cele mai negre previziuni s-au adeverit: NEGATIV – asta defineşte Guvernarea PNL! Toate minciunile guvernării PNL au fost spulberate de standard&poor’s care reconfirmă, din păcate, că România rămâne acolo unde a băgat-o PNL - pe NEGATIV! Şi cu perspectivă de înrăutăţire! Unde este măreaţa creştere economică în fapt inexistentă?! Unde sunt tonele de bani netipăriţi de la Bruxelles cu care PNL se împăunează deja? Unde sunt investiţiile străine care, de fapt, fug din România?! Niciunde! Singura performanţă a PNL este viteza cu care îndatorează România la dobânzi uriaşe: 1.000 euro/secundă. În 7 luni au luat 80 de miliarde. Dar în economie au ajuns doar 3. UNDE SUNT BANII??”, a precizat Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Remarcile lui Ciolacu vin în contextul în care, Ministerul de Finanţe a anunţat că agenţia de rating Standard & Poor's a reconfirmat rating-ul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în monedă locală şi valută, precum şi perspectiva negativă.

„Anunţul Standard & Poor's reconfirmă faptul că măsurile actualului Guvern pentru combaterea efectelor socio-economice ale crizei COVID-19 şi asigurarea unor finanţe publice sustenabile au fost cele corecte în contextul global actual. Aşa cum am subliniat şi în trecut, agenţia consideră că situaţia gravă a finanţelor publice a fost cauzată de creşterile nesustenabile ale cheltuielilor angajate de Guvernul anterior, de iresponsabilitatea politicii fiscale prociclice promovate în ultimii trei ani”, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

 

Citeşte mai departe ...

Barcelona îşi redeschide muzeul şi magazinul oficial

  • Publicat în Sport

Agenţia EFE relatează că FC Barcelona a anunţat, după trei luni cu porţile închise din cauza pandemiei de coronavirus, că va redeschide de luni facilităţile sale din jurul stadionului Camp Nou. Printre facilităţile care îşi deschid porţile se numără muzeul, magazinul oficial al clubului şi birourile de asistenţă ale clubului situate la marginea arenei Camp Nou, conform măsurilor de siguranţă şi de protecţie stabilite de autorităţile sanitare. Vizitatorii vor trebui să respecte distanţa socială de doi metri şi să utilizeze măşti de protecţie în spaţiile închise. Vor fi instalate dozatoare de gel dezinfectant în întregul spaţiu, care vor fi marcate şi vizibile. Muzeul clubului, unul dintre cele mai mari atracţii ale Cataloniei, îşi va deschide porţile de luni, cu un program de vizite între orele 10:00 şi 15:00, pe durata întregii săptămâni. Datorită măsurilor de protecţie şi protocoalelor, ecranele tactile ale muzeului nu vor fi operaţionale; nici ghidurile audio şi nici automatele de distribuit monede şi fotografii. Magazinul din Camp Nou se redeschide tot de luni, cu respectarea măsurilor de protecţie, cu un program 10.00 - 16.00. Pe de altă parte, patinoarul va rămâne închis publicului cu planuri de redeschidere în septembrie, conform planului detaliat de Barcelona.

Citeşte mai departe ...

Luptătorul Conor McGregor îşi pune mănuşile în cui

  • Publicat în Sport

Agenţia Reuters relatează că luptătorul irlandez de arte marţiale mixte Conor McGregor, fost dublu campion mondial UFC, a anunţat pe Twitter că se retrage din activitate, pentru a treia oară. „Am decis să mă retrag din lupte. Vă mulţumesc pentru toate amintirile uimitoare! A fost o călătorie pe cinste'', a scris McGregor, care a postat o fotografie în care este alături de mama lui, căreia i-a promis o casă de vis. Fostul campion UFC la pană şi la uşoară a părăsit prima oară sportul în aprilie 2016. În martie 2019, McGregor a anunţat că îşi atârnă în cui mănuşile, dar de fiecare dată s-a răzgândit după un timp scurt.
În ianuarie, campionul irlandez a realizat o revenire spectaculoasă după ce l-a învins în octagon pe americanul Donald Cerrone, la 15 luni după înfrângerea în faţa rusului Khabib Nurmagomedov, când a pierdut titlul mondial la categoria uşoară. McGregor, are un palmares de 22 de victorii din 26 de meciuri.

Citeşte mai departe ...

Un gălăţean s-a electrocutat în timp ce se afla la pescuit în județul Brăila

Tragedie în minivacanța de Rusalii. Un gălățean s-a electrocutat după ce firele undiţelor au atins liniile electrice de tensiune. Alți trei bărbaţi din Brăila și-au pierdut viața în timp ce se aflau la pescuit. 

Bărbatul din Galați, în vârstă de 50 de ani, s-a electrocutat atingând cu firul undiţei liniile electrice de tensiune în timp ce se afla la pescuit pe un canal de irigaţii de pe raza localităţii Gropeni. De asemenea, un alt bărbat de 42 de ani din Brăila, care se afla la pescuit în zona Blasova, a atins cu firul undiţei liniile electrice de tensiune şi a decedat prin electrocutare. 

Tot în cursul zilei de sâmbătă, poliţiştii au fost sesizaţi prin apel la 112 cu privire la faptul că un bărbat de 68 de ani, din judeţul Buzău, care venise la pescuit în Insula Mare a Brăilei, pe raza localităţii Frecăţei, a fost găsit decedat într-un canal de desecare.

Un al patrulea bărbat s-a înecat în Dunăre, pe braţul Vâlciu, scafandrii ISU Dunărea Brăila fiind solicitaţi să intervină pentru a scoate pe mal trupul persoanei înecate, potrivit Agerpres.

Citeşte mai departe ...

Sunt interzise serbările și festivitățile de sfârșit de an în curtea școlii!

Tradițioanalele serbări și festivități de sfârșit de an în curtea școlii sunt interzise, din cauza epidemiei de coronavirus. Ministerul Educației a anunțat sunt permise ”doar activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale”.

”În România, la ora actuală, este instituită, pentru o perioadă de 30 de zile, starea de alertă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/15 mai 2020, urmare a evoluției situației epidemiologice naționale și internaționale, determinată de răspândirea noului coronavirus/SARS-CoV-2.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 55/15 mai 2020, revenirea în unitățile de învățământ vizează doar elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anii terminali din școala profesională și școala postliceală, în condiții de siguranță, întrucât, începând cu data de 2 iunie, pentru o perioadă de două săptămâni, se derulează doar activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale, în contextul respectării unor măsuri stricte de prevenire/protecție.”, a transmis Ministerul Educației, pentru G4Media.

Citeşte mai departe ...

Restricțiile sanitare au efecte asupra psihicului: "Dr.Google" incepe sa capete notorietate

Din cauza riscului de contaminare și a restricțiilor de a sta în casă, dar și a eventualității de a fi încadrați în categoria celor care sunt considerați ”pozitivi”la infecția cu coronavirus, oamenii sunt forțați să apeleze tot mai mult la internet. 

Multe persoane se îndreaptă către ”Dr. Google” pentru a-și pune singuri un diagnostic și a afla sfaturi medicale, însă rezultatele ”auto-evaluării online” a simptomelor sunt corecte în numai aproximativ o treime dintre cazuri, arată un studiu publicat de Edith Cowan University în Medical Journal of Australia.

Studiul a analizat 36 de aplicații de mobil și online, folosite în toată lumea, pentru evaluarea simptomelor și a arătat că acestea oferă un diagnostic corect, ca prim rezultat, în numai 36% dintre situații. Cele mai bune trei dintre acestea au oferit un diagnostic corect în 52% dintre cazuri.

Studiul a mai arătat că recomandările oferite privind când și unde pacientul să se adreseze medicului au fost corecte în 49% dintre situații.

Potrivit estimărilor, căutările pe Google legate de sănătate sunt în număr de aproximativ 70.000 pe minut. Autorul principal al studiu, Michella Hill, consideră că aceste concluzii ar trebui să pună oamenii pe gânduri.

”Deși ar putea fi tentant să folosim aceste instrumente pentru a afla ce provoacă simptomele, în majoritatea cazurilor nu sunt de încredere și pot fi chiar periculoase”, a subliniat cercetătoarea.

Aplicațiile și programele online de evaluare a simptomelor le cer utilizatorilor să își enumere simptomele, pentru a le furniza posibile diagnostice.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS
Info for bonus Review William Hill here.

Taguri