Menu
RSS
Concediile medicale emise de medicii specialiști nu mai trebuie vizate de medicul de familie

Concediile medicale emise de medici…

Potrivit Ordinului MS și ...

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu: "Guvernul PNL știe doar să fure și să risipească"

Preşedintele interimar al PSD, Marc…

"Guvernul PNL știe doar s...

PSD: "Refuzul PNL de a majora pensiile cu 40% lovește nivelul de trai al vârstnicilor"

PSD: "Refuzul PNL de a majora …

"Coșul zilnic al pensiona...

Lionel Messi pare tentat să se despartă de Barcelona

Lionel Messi pare tentat să se desp…

Agenţia Reuters informeaz...

„Divorţ” Sebastian Vettel - Ferrari

„Divorţ” Sebastian Vettel - Ferrari

 Agenţia AFP informe...

Se redeschid restaurantele. În interior vor fi impuse numeroase reguli

Se redeschid restaurantele. În inte…

Reprezentanții proprietar...

Unde sunt amplasate punctele de prim ajutor în Galați, pe perioada caniculei

Unde sunt amplasate punctele de pri…

Mai multe puncte de prim ...

Nouă comune din județul Galați, puternic afectate de ploi și grindină. Care este valoarea pagubelor

Nouă comune din județul Galați, put…

Ploile torențiale și grin...

PLAGIAT!: "Guvernul Orban se laudă cu şantierele deschise în Guvernarea PSD"

PLAGIAT!: "Guvernul Orban se l…

Printr-un comunicat al so...

Stare de alertă: Se pot organiza workshop-uri cu 20 de persoane

Stare de alertă: Se pot organiza wo…

HG nr. 511/2020 stabileșt...

Prev Next

Sâmbătă, 06 Iunie 2020 - Regional Press

Ortodocşii prăznuiesc la 50 de zile după Înviere, Rusaliile. În biserici se aduc ramuri de tei sau de nuc

În această zi s-a întemeiat Biserica Lui Hristos, când Duhul Sfânt a venit în lume şi S-a pogorât peste Sfinţii Apostoli, cei care L-au însoţit în timpul vieţii Sale pământeşti pe Iisus Hristos. În acest fel Sfinţii Apostoli au fost întăriţi pentru a duce vestea ce bună, Sfânta Evanghelie, în toată lumea, pentru a se face auziţi şi crezuţi de atâta lume puterea nu era de la ei ci de la Dumnezeu.

"Şi când a sosit ziua Cincizecimii, erau toţi împreună la un loc. Şi fără de veste s-a făcut în cer un vuiet ca de suflare de vânt ce vine repede şi a umplut toată casa unde şedeau. Şi limbi ca de foc li s-au arătat, împărţite, şi au şezut pe fiecare din ei. Şi s-au umplut toţi de Duh Sfânt şi au început să grăiască în alte limbi, precum le dădea lor Duhul a grăi". (Fapte, 2, 1 -4)

De sărbătoarea Rusaliilor în biserici se aduc ramuri de tei sau de nuc care se sfinţesc şi se împart credincioşilor, simbol al limbilor de foc coborâte peste Apostoli şi putere a Duhului Sfânt. Împreună cu Paştele, Pogorârea Duhului Sfânt este cea mai veche sărbătoare creştină, fiind prăznuită încă de pe vremea apostolilor.

Citeşte mai departe ...

Tăriceanu: "Sunt discuţii pentru dărâmarea Guvernului Orban şi formarea unei mari coaliţii"

"Sunt în momentul de faţă discuţii între noi, ALDE, PSD şi Pro România pentru formarea unei coaliţii care să participe la următoarele alegeri locale şi parlamentare. (...) Credem că avem o şansă reală la următoarele alegeri mergând într-o coaliţie de centru-stânga. (...) Mai discutăm şi despre depunerea unei moţiuni de cenzură având în vedere neputinţa şi incompetenţa acestui Guvern. Cei de la PSD au pus problema, după părerea mea foarte corect, că, dacă PNL nu va respecta legea referitoare la majorarea punctului de pensie cu 40%, acesta este un motiv suplimentar de depunere a unei moţiuni de cenzură", a expicat Tăriceanu.

Totodată, liderul ALDE a mai afirmat că următorul Guvern ar avea o viaţă "foarte scurtă" şi menirea de a organiza alegerile viitoare.

"Cu un Guvern monocolor, cu un Guvern de coaliţie de centru, de stânga, de dreapta, etc, inclusiv un Guvern de uniune naţională. Dar timpul este foarte scurt şi cred că nu ne putem permite să ducem alegerile parlamentare, să ţinem o campanie electorală de şase luni în condiţiile crizei economice care afectează România şi toate economiile mondiale după criza coronavirusului. (...) Formula unui Guvern de uniune naţională nu este o formulă greşită. Totul depinde însă de conjunctură. Având în vedere că alegerile viitoare parlamentare sunt foarte apropiate, cred că alcătuirea unui Guvern de uniune naţională va fi o operaţiune mai complicată. La căderea Guvernului Orban, trebuie să ne gândim imediat la un Guvern care trebuie să aibă drept misiune exclusiv organizarea alegerilor, un Guvern cu viaţă foarte scurtă de două, trei luni şi apoi, în funcţie de rezultatul alegerilor, de rezultatul voinţei populare exprimate prin vot, se pot găsi alte formule", a mai precizat Tăriceanu.

Citeşte mai departe ...

Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” Galați, își reia activitatea de spectacole, duminică, 7 iunie 2020, în Grădina Leonard

  • Publicat în Social

"După o absență fizică de trei luni, în care atât noi, cât și spectatorii am stat departe de scenă, Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” Galați, își reia activitatea de spectacole, duminică, 7 iunie 2020, în Grădina Leonard, de la ora 19:30, cu un concert-spectacol de revistă sugestiv intitulat, Cu muzică și glume, revenim în lume. O invitație la relaxare, bună dispoziție și deconectare de la stresul și îngrijorarea care ne-au marcat viața, în ultimele luni.

Accesul în Grădina „Leonard” pentru vizionarea acestui spectacol se va face cu respectarea normelor în vigoare privind distanțarea socială de 2 metri între scaune și purtarea măștilor pe tot parcursul reprezentației artistice și până la ieșirea din Grădina „Leonard”, transmit reprezentanții instituției.

Detalii despre eveniment, găsiți accesând pagina acestuia: Cu muzică și glume, revenim în lume:

O invitație la relaxare, bună dispoziție și deconectare de la stresul și îngrijorarea care ne-au marcat viața, în ultimele luni.

Startul la distracție îl vor da actorii: Andrei Ardeleanu, Paul Buța, Costel Donose, Adina Lazăr, Viorica Mărăndici și Alexandru Tatu, protagoniștii unor scenete și momente comice de succes din repertoriul teatrului.

Șlagăre de top vor fi interpretate de soliștii: Mihail Anton, Cristina Isabela Ionașcu, Mariana Pisică, Irina Popa, Cristina Vasopol și orchestra de revistă condusă de dirijorul Nicolae Mantu. Florentina Andronic va modera întregul spectacol, iar baletul teatrului va dinamiza scena prin ritm și dans.

Echipa Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” s-a adaptat noilor măsuri luate de autorități pentru ca publicul să beneficieze de prevenția necesară în această perioadă, pentru a fi în siguranță.

Prețul acestui spectacol este de 21,6 lei, biletele putând fi achiziționate de la casieria Teatrului (0236.465.599), EXCLUSIV în ziua spectacolului (duminică, 7 iunie), cu 3 ore înainte de începerea acestuia.

Accesul în Grădina „Leonard” pentru vizionarea acestui spectacol se va face cu respectarea normelor în vigoare privind distanțarea socială de 2 metri între scaune și purtarea măștilor pe tot parcursul reprezentației artistice.

Citeşte mai departe ...

Exponatul lunii iunie, 2020 la Muzeul de Istorie "Paul Păltănea" Galați

Portretul litografiat al lui Alexandru Ioan I-iu Cuza, după un desen realizat de pictorul Constantin I. Stăncescu

La Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați continuă prezentarea lunară a unui exponat care face parte din patrimoniul instituției muzeale gălățene. Pentru luna iunie, muzeograful Valentin Bodea prezintă portretul litografiat al lui Alexandru Ioan I-iu Cuza, după un desen realizat de pictorul Constantin I. Stăncescu. Acest exponat este o recunoştinţă adusă lui Alexandru Ioan I-iu Cuza, la 200 de ani de la naştere (1820-2020).

„Portretul lui Alexandru Ioan I-iu Cuza a fost realizat în anul 1859, la Paris de către tânărul bursier Constantin I. Stăncescu. Acesta a fost litografiat în oval cu inscripţia: ‹‹Aleksandru Joanŭ I. Prinţulŭ Moldo-Romaniǐ 1859››. La partea de jos erau indicate numele desenatorului, denumirea imprimeriei şi numele litografului: ‹‹C.I. Stăncescu del Inp. Lemercier, Paris; Hirsch lith.››. Alexandru Ioan I-iu Cuza apare cu favoriţi, dar îmbrăcat în uniformă de general şi având aruncată pe umărul drept mantia cu guler de blană.

Tatăl pictorului, Ioan Stăncescu, a făcut o ofertă către Eforia Şcoalelor (25 mai 1860), prin care acesta depunea desenul original, în creion, după care a fost executată litografia. Potrivit rezoluţiei de pe ofertă, acest portret trebuia să fie expus permanent, în sala Eforiei. Portretul a fost lucrat ‹‹din memorie››, aşa cum arăta Ulysse de Marsillac (1861)”. (Sorin Iftimi, Aurica Ichim, Alexandru Ioan Cuza: memorabilia, Editura Palatul Culturii, Iaşi, 2013, pp. 16-17).

Un exemplar se află în colecţia de „Artă plastică” a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, cu nr. inv. 1829 (46,5 x 35 cm) şi însemnarea Donat de Janetta-Dacian în memoria soţului său Profesor D.V. Dacian. Galaţi, 24 ianuarie 1939. Litografia a fost înrămată de către proprietar în perioada interbelică, iar porțiunea unde se preciza numele desenatorului, denumirea imprimeriei şi numele litografului a fost îndepărtată.

„Un alt exemplar se află la Serviciul Judeţean Iaşi al Arhivelor Naţionale (51,4 x 37,8 cm), la partea inferioară are o însemnare în creion: donat de G. Sion, Cluj, 1930. Sub aceasta se află o altă însemnare: Primesce, amice, acest portret al Domnitorului Cuza, uniculu stăpânitoru (…). 3 iulie 1871”. (Sorin Iftimi, Aurica Ichim, Alexandru Ioan Cuza: memorabilia, Editura Palatul Culturii, Iaşi, 2013, pp. 16-17).

„Constantin I. Stăncescu (1837-1909) a urmat cursurile Facultăţii de drept din Bucureşti (1855-1857) şi în acelaşi timp a studiat pictura în atelierul lui Gheorghe Tattarescu. Între anii 1857-1865 a fost trimis cu o bursă de studii la Paris, Roma şi Florenţa unde a studiat pictura şi desenul grafic. În fiecare an a trimis în ţară lucrări şi a publicat în diverse ziare ilustrate franceze portrete ale domnitorilor români.

La revenirea în ţară a fost numit profesor de istoria artelor şi de estetică la Şcoala Naţională de Belle-Arte din Bucureşti, iar după decesul directorului ei Gheorghe Tattarescu, în anul 1894, a preluat funcţia de director a instituţiei. A fost unul dintre fondatorii Ateneului Român în care a ţinut an de an mai multe conferinţe despre arte. Ca pictor a realizat mai multe compoziţii originale, între care Moartea lui Lăpuşneanu şi 150 de portrete. Acesta s-a distins mai mult în tehnica desenului şi pastelului. A expus în cadrul Expoziţiei artiştilor în viaţă din anul 1868 un portret al lui Nicolae Bălcescu, iar la Expoziţia artiştilor în viaţă din anul 1870 a câştigat Medalia clasa a II-a cu un portret al lui Ion Heliade-Rădulescu”. (C.I. Stăncescu, Ce este frumuseţea. Artele plastice în România între anii 1848-1878. Cum se judecă operele de artă, Ediţia a II-a, Editura Librăriei Leon Alcalay, Bucureşti, [1898], pp. 6-7).

Desenul lui Constantin I. Stăncescu a folosit ca model şi pentru chipul domnitorului de pe primele medalii. „O astfel de piesă comemorativă din aramă, se păstrează în colecţia Muzeului de Istorie a Moldovei Iaşi. Pe avers, aceasta are inscripţia: Aleksandru Ioan I, iar pe revers: 14 aprilie 1859. Întâlnirea oştenilor moldo-români la Socola lângă Iaşi. O altă medalie, din acelaşi metal, emisă cu prilejul aniversării dublei alegeri a Domnitorului (24 ianuarie 1859), se află în colecţia Muzeului Naţional de Istorie a României. Medalia foloseşte acelaşi chip al Domnitorului; gravorul acesteia a fost identificat ca fiind Jean Baptiste Eugènie Farochon, Paris”. (Sorin Iftimi, Aurica Ichim, Alexandru Ioan Cuza: memorabilia, Editura Palatul Culturii, Iaşi, 2013, pp. 16-17).

Citeşte mai departe ...

De Rusalii: Grădina Botanică și Grădina Zoologică Gârboavele, deschise pentru public

În perioada Rusaliilor, 7 – 8 iunie 2020, Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va menține deschise pentru public Grădina Botanică și Grădina Zoologică Gârboavele, programul de vizitare, pentru ambele locații, fiind în intervalul 10.00 – 20.00 (duminică, 7 iunie) și 10.00 – 18.00 (luni, 8 iunie). Reamintim publicului că, pe parcursul vizitei în cadrul Grădinii Botanice sau Zoologice, trebuie respectate regulile de prevenire a răspândirii pandemiei virale SARS-COV 2 (noul coronavirus), afișate la intrare. De asemenea, expozițiile din cadrul muzeului, Acvariul, Observatorul Astronomic și Planetariul sunt închise temporar pentru public, anunță reprezentanții instituției.

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu: "Cele mai negre previziuni s-au adeverit: NEGATIV – asta definește Guvernarea PNL!"

Președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu: "Cele mai negre previziuni s-au adeverit: NEGATIV – asta definește Guvernarea PNL!
Toate minciunile guvernării PNL au fost spulberate de Standard&Poor’s care reconfirmă, din păcate, că România rămâne acolo unde a bagat-o PNL - pe NEGATIV! Și cu perspectivă de înrăutățire!

Unde este măreața creștere economică în fapt inexistentă?! Unde sunt tonele de bani netipăriți de la Bruxelles cu care PNL se împăunează deja? Unde sunt investițiile străine care, de fapt, fug din România?!

Niciunde! Singura performanță a PNL este viteza cu care îndatorează România la dobânzi uriașe: 1.000 euro/secundă. În 7 luni au luat 80 de miliarde. Dar în economie au ajuns doar 3. UNDE SUNT BANII??
Guvernarea PNL-PDL a aruncat țara în haos, austeritate și șomaj. Este nevoie urgent de un plan coerent și sustenabil de măsuri pentru redresarea economiei!".

Citeşte mai departe ...

PSD: "Orban își bate joc și tratează cu dispreț peste 3.6 milioane de copii din România!"

"Alocațiile sunt pomană, în viziunea lui Orban! O gândire greșita care demonstrează că PNL nu are nicio dorință să încurajeze tinerii din România.

Pentru Orban, copiii României sunt doar o povară la buget! Sunt niște cifre pe care le acoperă cu paharele de whiskey și pe care scrumează din trabucurile fumate cu mănuși.

Pentru PNL, copiii sunt doar un obstacol în calea afacerilor de partid: alocațiile le diminuează bugetele de furăciuni.

Bani sunt pentru dublarea alocațiilor! Dar trebuie ca PNL să înceteze să mai fure și să guverneze pentru oameni și nu pentru ei înșiși!", transmite PSD.

Citeşte mai departe ...

Messi s-a antrenat sâmbătă separat de restul colegilor de la Barca

  • Publicat în Sport

Agenţia DPA relatează că argentinianul Lionel Messi a revenit sâmbătă la antrenamentul echipei FC Barcelona, dar a efectuat o pregătire individuală, separat de colegii săi.
Messi nu a participat la antrenamentele de miercuri şi vineri, iar FC Barcelona a precizat că argentinianul are o contractură musculară uşoară la cvadricepşii piciorului drept.
Sâmbătă, Messi a revenit pe Camp Nou, dar s-a antrenat alături de Nelson Semedo, care are o problemă la genunchi, dar separat de restul echipei.
Barcelona va relua sezonul din La Liga, suspendat în luna martie din cauza pandemiei de coronavirus, cu un meci în deplasare la Real Mallorca pe 13 iunie. Barca este lider, înaintea ultimelor 11 etape, cu un avans de două puncte faţă de rivala Real Madrid. Presa spaniolă a relatat pe larg în ultimele zile despre clauza din contractul lui Messi, care îi permite să părăsească clubul ca jucător liber în această vară. Messi trebuie să informeze clubul până pe 10 iunie dacă vrea să exercite clauza şi faptul că nu a făcut-o încă înseamnă că va continua cu Barcelona cel puţin până în iunie 2021, ultimul său an din contractul său.

sursa: Agerpres

Citeşte mai departe ...

Scandal la un centru de carantină din Galați: un bărbat a fugit pe geam ca să-și vadă soția și copii

Un bărbat, din județul Galați, a fugit dintr-un centru de carantină ca să-și vadă soția și copiii. El a încercat să fugă, sărind de pe geam, însă s-a rănit și avut nevoie de îngrijiri medicale. A fost transportat la spital, însă bărbatul a devenit violent cu cadrele medicale, le-a amenințat și a folosit injurii. Scandalagiul s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.


„Noapte cu scandal la un centru de carantină. Protagonistul serii este un bărbat în vârstă de 45 ani dintr-o comună din județul Galați, izolat la domiciliu. Băut fiind, acesta a plecat într-o comună învecinată pentru a-și vedea soția și copiii însă a fost găsit și adus la un centru instituționalizat. Nu i-a convenit regimul de carantină instituționalizată și a încercat să fugă prin escaladarea geamului. Ce nu a reușit să aprecieze corect este distanța de la geam până jos. Zgomotul făcut în cădere a fost auzit de jandarmi, care l-au găsit întins pe jos, fără a mai mișca. Până la sosirea echipajului medical, bărbatul și-a revenit din starea de inconștiență și a început să înjure și amenințe”, a anunțat Jandarmeria Galați.

După ce a fost calmat, acesta a fost transportat las Spitalul de Urgență pentru investigații suplimentare, însă a continuat să facă scandal.

„Sătui de injurii și amenințări, doctorii și asistentele au chemat înapoi jandarmii. La finalul investigațiilor medicale a fost trimis înapoi în centru de carantină, dar nu cu mâna goală, ci cu o amendă de 6.000 lei pentru injurii și scandal într-o unitate medicală.De parcă amenda nu îi era de ajuns, la centru de carantină bărbatul a amenințat că se va omorî, motiv pentru care a fost transportat la medicii specializați în astfel de comportamente, adică, la Spitalul de Psihiatrie. Și de această dată nu a plecat cu mâna goală, ci cu o nouă amendă de 200 lei, pentru proferarea de injurii”, se mia arată în comunicatul de presă transmis Jandarmeria Galați.

Bărbatul scandalagiu s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

Citeşte mai departe ...

ALERTA! Câteva modele de măști, aflate pe sistemul de alertă rapidă RAPEX privind produsele periculoase

 După isteria provocată de perioada restricțiilor, odată cu obligarea populației să poarte mască, se pare că acum, disperați să facă bani ”din piatră seacă”, guvernanților puțin le pasă dacă oamenii se pot alege și cu alte boli grave din cauza acestui accesoriu vestimentar cu rol să protejeze sănătatea. 

Reprezentanții  Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor  avertizează că există modele de măști aflate pe lista produselor periculoase, care nu ar trebui să fie puse în vânzare.

Acestea au o capacitate insuficientă de filtrare și o cantitate excesivă de particule poate trece prin ele, sporind astfel riscul de infecție în cazul în care purtarea măștii nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare. 

Sunt 32 de tipuri de măști identificate și intrate pe sistemul de alertă rapidă RAPEX, privind produsele periculoase care nu au trecut testele europene privind calitatea.

 

„Sunt sute de mii de bucăți. Nu numai că nu protejează, dar pot apărea și efecte secundare, cum sunt alergiile. Măștile ar trebui să protejeze în proporție de 95% contra prafului, bacteriilor sau a polenului. Cele neconforme nu o fac. Orice SRL a început să facă măști de protecție, dar ele nu asigură niciun fel de protecție. ... Nu numai că nu protejează, dar pot apărea și efecte secundare, cum sunt alergiile”, au avertizat oficialii ANPC.

 

Până la o reglementre mai strictă, singurele măsuri luate sunt cele ale inspectorilor de la Protecția Consumatorilor care, odată identificate, retrag măștile de la comercializare și amendează comercianții. Amenzile pentru un comerciant care scoate pe piață astfel de produse încep de la 10.000 de lei.

----------------- 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS
Info for bonus Review William Hill here.

Taguri