Menu
RSS
Concediile medicale emise de medicii specialiști nu mai trebuie vizate de medicul de familie

Concediile medicale emise de medici…

Potrivit Ordinului MS și ...

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu: "Guvernul PNL știe doar să fure și să risipească"

Preşedintele interimar al PSD, Marc…

"Guvernul PNL știe doar s...

PSD: "Refuzul PNL de a majora pensiile cu 40% lovește nivelul de trai al vârstnicilor"

PSD: "Refuzul PNL de a majora …

"Coșul zilnic al pensiona...

Lionel Messi pare tentat să se despartă de Barcelona

Lionel Messi pare tentat să se desp…

Agenţia Reuters informeaz...

„Divorţ” Sebastian Vettel - Ferrari

„Divorţ” Sebastian Vettel - Ferrari

 Agenţia AFP informe...

Se redeschid restaurantele. În interior vor fi impuse numeroase reguli

Se redeschid restaurantele. În inte…

Reprezentanții proprietar...

Unde sunt amplasate punctele de prim ajutor în Galați, pe perioada caniculei

Unde sunt amplasate punctele de pri…

Mai multe puncte de prim ...

Nouă comune din județul Galați, puternic afectate de ploi și grindină. Care este valoarea pagubelor

Nouă comune din județul Galați, put…

Ploile torențiale și grin...

PLAGIAT!: "Guvernul Orban se laudă cu şantierele deschise în Guvernarea PSD"

PLAGIAT!: "Guvernul Orban se l…

Printr-un comunicat al so...

Stare de alertă: Se pot organiza workshop-uri cu 20 de persoane

Stare de alertă: Se pot organiza wo…

HG nr. 511/2020 stabileșt...

Prev Next

Vineri, 05 Iunie 2020 - Regional Press

Ludovic Orban, declarații înfiorătoare: numește "POMENI" alocațiile copiilor

Premierul a făcut o serie de declarații înfiorătoare despre copiii românilor și despre alocațiile lor:

”Suntem în analiză (cu privire la posibilitatea de a ataca dublarea alocațiilor copiilor la CCR – n.r.). Noi suntem un guvern responsabil. Tot ceea ce votează Parlamentul de o bună bucată de timp nu are nicio legătură cu realitatea economică din România – noi și noi acte normative care generează scăderi de venituri, care generează noi cheltuieli și care riscă să arunce România în haos. Nu e normal. Fac apel la responsabilitate către membrii Parlamentului – nu mai votați astfel de acte normative, nu mai votați pomeni, nu mai votați creșteri de cheltuieli pentru care nu există resurse financiare”, a declarat Ludovic Orban.

”Am moștenit un deficit și grave dezechilibre economice care au fost provocate de guvernările anterioare și expunerea noastră la criză e mult mai mare. Dacă nu suntem prudenți, dacă nu gândim fiecare măsură, dacă nu chibzuim fiecare pas, riscăm să provocăm o gravă criză economică. Toate măsurile luate de noi au ținut economia la un nivel de activitate mulțumitor. Efectele crizei economice provocate de epidemie nu sunt așa de mari cum arătau estimările”, a mai spus premierul.

Camera Deputaților a respins ordonanța de urgență a guvernului care amâna până la 1 august dublarea alocațiilor copiilor de la 150 la 300 de lei, cu 209 voturi ”pentru”, trei ”împotrivă și 98 de abtineri.

 

Citeşte mai departe ...

Rata de părăsire timpurie a școlii în România s-a redus la 15,3% în 2019, de la 19,1% în 2015

Rata de părăsire timpurie a școlii este definită ca procentul tinerilor cu vârste cuprinse între 18-24 de ani care au terminat cel mult clasa a VIII-a și care au abandonat școala în acel moment, nu au mai urmat nicio altă formă de școlarizare sau formare profesională.

Cauzele părăsirii timpurii au fost detaliate de Strategia pentru reducerea părăsirii timpurii a școlii, adoptată de România în 2015:

lipsa accesibilității în general și a adaptării rezonabile în învățământ,
lipsa tehnologiilor de acces și a tehnologiilor și dispozitivelor asistive în procesul de învățământ,
insuficiența serviciilor de sprijin oferite,
lipsa transportului adaptat,
slaba conștientizare a familiei cu privire la importanța dezvoltării potențialului copilului/tânărului cu dizabilități,
atitudini discriminatorii sau negative cu privire la incluziunea școlară a copiilor și tinerilor cu dizabilități și/sau cerințe eductive speciale și altele.Cele mai importante motive ale abandonului școlar sunt cele care țin de familie (decizia aparține familiei), de sănătate (am fost nevoit să renunț) sau alte motive. Numărul celor care au răspuns așa trece de 85.900 de tineri între 18 și 24 de ani, potrivit Eurostat.

Abandonul școlar continuă și la liceu, unde peste 109.000 de elevi au renunțat la școală între 2013 și 2017, potrivit datelor publicate de Ministerului Educației.

 

rata-parasrii-timpurii-a-scolii-eurostat.jpg

Citeşte mai departe ...

Sfârșitul lunii septembrie, începutul lui octombrie- perioada "potrivită" pentru organizarea alegerilor locale

"În urma deciziei Curţii Constituţionale, este clar că e nevoie de o lege pentru prelungirea mandatelor. Problema este legată de data alegerilor. În ceea ce ne priveşte pe noi, ca Guvern, noi am anunţat public de două luni, că noi considerăm o dată potrivită sfârşitul lui septembrie, începutul lui octombrie pentru desfăşurarea alegerilor, pentru că e după perioada de concedii, e înaintea unei eventuale reveniri a epidemiei, care este estimată, să spun, după 1 octombrie, după 15 octombrie, şi e o perioadă în care se poate face campanie, astfel încât oamenii să-şi aleagă primarii, consilierii locali, preşedinţii de Consilii judeţene şi consilierii judeţeni în deplină cunoştinţă de cauză, cunoscând programele candidaţilor", a explicat Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Totodată, întrebat dacă 27 septembrie este o dată pe care o preferă pentru scrutinul de la locale, prim-ministrul a declarat că: "27 septembrie sau 4 octombrie, astea sunt cele două date".

"Din punctul nostru de vedere, oricare din aceste două date sunt bune. Acum aşteptăm să vedem, pentru că nu am înţeles clar din decizia Curţii cine stabileşte data alegerilor, Guvernul prin hotărâre de Guvern, Parlamentul prin lege, eu nu am înţeles, vă spun sincer. Se pare că a fost o decizie, aşa, că poate şi Guvernul, poate şi Parlamentul, o să vedem motivarea, până nu vedem motivarea nu putem şti cu precizie ce e în deciziile Curţii", a mai completatOrban.

Citeşte mai departe ...

Orban: "Orice creştere semnificativă a numărului de cazuri de COVID poate să conducă la noi restricţii"

  • Publicat în Social

„Aşteptăm să vedem evoluţia. Numai pe baza numărului de persoane care au fost diagnosticate pozitiv într-o zi nu este bine să formulezi judecăţi de valoare, opinii. Sigur că e un semnal de alarmă şi va trebui să urmărim cu şi mai multă atenţie ceea ce se va întâmpla. Îndemnul meu către români este acelaşi: protejaţi-vă, purtaţi masca, respectaţi distanţa fizică de protecţie sanitară! Nu interacţionaţi de aproape cu oamenii”, a spus Ludovic Orban, citat de Agerpres.

„Este adevărat că în aer liber nu eşti obligat să porţi mască, dar dacă nu porţi mască, am văzut locuri în care erau oamenii unul lângă altul, nepurtând mască, în parcuri şi în alte zone. Dacă nu purtaţi mască, feriţi-vă să interacţionaţi de aproape cu alţi oameni care vă pot transmite virusul şi cărora le puteţi transmite virusul în cazul în care sunteţi infectaţi”, a adăugat premierul în timpul unei conferinţe de presă.

„Rolul acestei relaxări este tocmai o relaxare graduală, aşteptând ca românii să respecte regulile, aşa cum le-au respectat şi în perioada stării de urgenţă, să putem să ţinem sub control răspândirea acestui virus. Respectaţi toate regulile, protejaţi-vă şi protejaţi-i pe cei din jur, pentru că orice creştere semnificativă a numărului de cazuri poate să conducă la noi măsuri de restricţii”, a spus Orban.

Citeşte mai departe ...

Un polițist de la Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați, infectat cu COVID-19

Un angajat al Penitenciarului Galați a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Polițistul de penitenciare este asimptomatic. Acesta a exercitat atribuții de serviciu în sectorul operativ, cu purtarea, în permanență, a echipamentului de protecție.

„ În prezent, se efectuează verificări pentru stabilirea contacților. Administrația locului de deținere aplică recomandările Direcției de Sănătate Publică Galați și măsurile de intervenție adoptate la nivel de sistem, inclusiv cele de dezinfecție și de asigurare a continuității în activitate, cu personal de rezervă”, a transmis Administrația Națională a Penitenciarelor.

Până la acest moment, cu excepția cazului sus-menționat, nu se înregistrează nicio altă infectare cu virusul SARS-CoV-2 la Penitenciarul Galați.

Citeşte mai departe ...

Două jucătoare din Liga Florilor Mol, Cristina Neagu şi Asma Elghaoui, în echipa ideală a Ligii Campionilor

  • Publicat în Sport

Interul stânga român Cristina Neagu (CSM Bucureşti) şi pivotul maghiar Asma Elghaoui (SCM Râmnicu Vâlcea) au fost incluse în echipa ideală a Ligii Campionilor la handbal feminin, în urma unei anchete realizate pe site-ul oficial al competiţiei.
Neagu a totalizat 7.594 voturi, câştigând lupta cu olandezele Estavana Polman (Team Esbjerg/Danemarca), Lois Abbingh (Rostov-Don/Rusia), daneza Anne Mette Hansen (Gyori Audi ETO KC/Ungaria) şi franţuzoaica Orlane Kanor (Metz Handball/Franţa).
Asma Elghaoui a obţinut cel mai mare număr de voturi la cele zece secţiuni, 14.896, depăşindu-le pe franţuzoaica Astride Ngouan (Metz Handball/Franţa), norvegiencele Heidi Loke (Vipers Kristiansand/Norvegia), Kari Brattset (Gyori Audi ETO KC/Ungaria) şi sârboaica Sladjana Pop-Lazic (Brest Bretagne Handball/Franţa).
SCM Rm. Vâlcea, locul 1 în momentul îngheţării Ligii Florilor Mol a avut alte două jucătoare nominalizate: Ann Grete Norgaard şi Mireya Gonzalez. CSM Bucureşti a mai avut trei propuneri: Denisa Dedu, Andrea Lekic şi Linnea Torstensson.
Laureaţii secţiunilor: portar: Amandine Leynaud (Franţa/Gyori Audi ETO KC/Ungaria) - 9.055 voturi; extremă stânga: Sanna Solberg (Norvegia/Team Esbjerg/Danemarca) - 6.570 voturi; inter stânga: Cristina Neagu (CSM Bucureşti) - 7.594 voturi; centru: Stine Oftedal (Norvegia/Gyori Audi ETO KC/Ungaria) - 13.161 voturi; pivot: Asma Elghaoui (Ungaria/SCM Râmnicu Vâlcea) - 14.896 voturi; inter dreapta: Ana Viahireva (Rusia/Rostov-Don/Rusia) - 9.158 voturi; extremă dreapta: Jovanka Radicevic (Muntenegru/Buducnost Podgorica/Muntenegru) - 7.462 voturi; apărătoare: Eduarda Amorim (Brazilia/Gyori Audi ETO KC/Ungaria) - 11.029 voturi; tânără jucătoare: Noemi Hafra (Ungaria/FTC-Rail Cargo Hungaria/Ungaria) - 7.440 voturi; antrenor: Emmanuel Mayonnade (Franţa/Metz Handball/Franţa) - 6.927 voturi.

Citeşte mai departe ...

Șefii administrației locale ar putea rămâne fără drept de semnătură. Costel Fotea: „Trebuie să ajungem la maturitate și în politică”

România este la un pas de haos. Mandatele aleșilor locali expiră în curând și, dacă Parlamentul nu votează rapid o lege privind prelungirea acestora, toți primarii și președinții de Consilii Județene vor rămâne fără drept de semnătură. Urmarea ar fi că toate activitățile derulate de instituțiile publice se vor bloca!

În această situație s-a ajuns din cauza jocurilor politice. PSD a inițiat un proiect de lege privind prelungirea mandatelor aleșilor locali și stabilirea datei alegerilor. Ulterior, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care viza aceleași lucruri, iar subiectul a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea Constituțională a României. CCR a stabilit că în acest caz este vorba despre „un paralelism legislativ” și a indicat că Parlamentul trebuie să vină cu o soluție.

Pericolul iminent i-a determinat pe politicieni să ia atitudine. Costel Fotea, unul dintre liderii PSD Galați, le-a solicitat guvernanților să dea dovadă de maturitate.

„Dacă ne jucăm de-a ordonanța de Guvern și apoi vine Curtea Constituțională și spune că nu este corect... nu este bine. Sper să se rezolve pentru că altfel va fi blocată toată administrația din România. Toată administrația locală din toată țara și toate proiectele vor fi blocate. Fără drept de semnătură, fără drept de a face plăți, proiectele se vor bloca și asta înseamnă că toți constructorii și toți ceilalți agenți economici nu vor mai primi bani. Trebuie să ajungem la maturitate și în politică”, a declarat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Un senator ALDE din Mehedinți a anunțat că situația va fi tranșată în Parlament.

„Mandatele aleșilor locali expiră pe 21 Iunie, iar până la data respectivă sunt convins că Parlamentul va aproba legea care să prevadă atât prelungirea mandatului aleșilor locali, cât și data alegerilor, în conformitate cu decizia CCR. PSD a făcut un apel public la toate partidele parlamentare pentru a găsi un punct comun cu privire la acest subiect. Mai mult, le-am trimis celorlalte formațiuni politice o schiță de proiect legislativ. Putem să rezolvăm lucrurile până pe data de 21 Iunie, asta dacă nu vor exista alte obstacole puse de PNL. Pentru că, dacă vrem să fim corecți, PSD a depus pe 2 aprilie un proiect de lege în Parlament privind prelungirea mandatelor aleșilor locali și stabilirea datei alegerilor”, a scris senatorul Ionuț Sibinescu pe o rețea de socializare.

Legea privind prelungirea mandatelor aleșilor locali este necesară deoarece alegerile locale nu au putut fi organizate la termen din cauza pandemiei de  SARS CoV2.

Citeşte mai departe ...

Social-democrații: "PNL vrea taxe mărite pe sănătate"

"Au folosit pandemia pentru a impune control absolut asupra cheltuirii banului public. Și asupra conducerilor de spitale. Au schimbat profesioniști cu tot felul de coafeze și șefi de pompe funebre. Dar acum șeful guvernului se plânge că sistemul sanitar e “policentric”. Și singura soluție - total aberantă! - este de a-i taxa mai mult pe românii pe care-i numește disprețuitor “scutelnici”.

Pe medici i-au lăsat să se infecteze masiv fiindcă s-au bâlbâit groaznic cu testarea. De pacienți cu boli cronice au uitat cu totul. O țară întreagă a ajuns să le strige în față: Eliberați spitalele de pacienții cu COVID-19! Tratați-i în spitalele modulare care stau goale! Ocupați-vă de pacienții cu boli cronice care suferă de luni întregi!

Avem un președinte surd la durerile românilor și un premier orb la soluțiile pentru medici și pacienți. Când vorbesc despre români, liberalii văd doar voturi. Iar la finanțele țării se gândesc doar cât mai pot trage în propriile buzunare. Aceasta este Guvernarea Orbannis", transmit cei de la PSD, pe  facebook.

Citeşte mai departe ...

Ce se întâmplă cu programul Prima Casă

Sunt trei luni de când creditul „Prima Casă” s-a transformat în „O familie, o casă”. Acest program a adus câteva schimbări importante: introducerea unui plafon maxim pentru venituri: 4.500 de lei pentru cei fără copii și 7.000 de lei pentru cei care au copii sau minori în întreținere. 

„Există și o subvenție pe care statul ar trebui să o plătească pentru anumite profile de clienți. Există posibilitatea că aceste norme să fie întârziate tocmai pentru că odată intrate în vigoare, statul ar trebui să subventioneze dobânda unor clienți și atunci înseamnă niște fonduri suplimentare, care sigur nu au fost alocate în bugetul de stat. Și atunci, de aici probabil complicațiile. Dar aceste complicații fac că niciunul dintre cele două variante de program să nu funcționeze”, a explicat Dragoș Nechifor pentru digi24.

Pe piața imobiliară, preţurile apartamentelor au scăzut luna trecută în 4 din 6 centre regionale, spre deosebire de aprilie, când tendinţa descendentă a preţurilor era simţită doar în Constanţa. Iar ieftiniri au avut loc atât pe piaţa rezidenţială nouă, cât şi pe cea veche. În luna mai a avut loc, la nivel naţional, o scădere moderată de 1,4% a preţurilor apartamentelor, după un recul de 1,7% în luna aprilie. 

Potrivit analiștilor, aceasta este o perioadă a incertitudinilor în care decizia de achiziții e amânată. Mai cântărește și faptul că programul Prima casă, de fapt cel care i-a urmat acum, nu are norme de aplicare.

Citeşte mai departe ...

Harlem Gnohere şi-a reziliat contractul cu FCSB

  • Publicat în Sport

FCSB a anunţat, joi seara, pe pagina sa de Facebook, că a ajuns la un acord cu atacantul francez Harlem Gnohere pentru rezilierea contractului. Gnohere, în vârstă de 32 de ani, care a jucat la FCSB din ianuarie 2017, a a adunat 115 partide oficiale în toate competiţiile tricoul roş-albastru, reuşind să înscrie de 51 de ori şi să ofere 6 pase de gol. Francezul a transmis un mesaj emoţionant pe Instagram: „Aceasta este una dintre cele mai dificile scrisori pe care le-am scris în viaţa mea. O fac cu mare tristeţe, deoarece spun la revedere unui club care m-a făcut să descopăr Europa, un vis pe care îl aveam de mult timp. Am petrecut trei sezoane şi jumătate fantastice la FC Steaua Bucureşti şi am profitat de fiecare minut al şederii mele. (...) Laurenţiu Reghecampf, Nicolae Dică, Mihai Teja au făcut toţi parte din experienţa mea la acest club. Au fost toţi o sursă de motivaţie la fiecare antrenament şi la fiecare meci. Sper că activitatea mea pe teren a ajutat să le înapoiez o parte din încrederea care mi-au arătat-o. În inima mea va fi mereu loc pentru voi, suporterii, angajaţii clubului, coechipierii care au contribuit la experienţa mea. Bucureşti (România) vă voi duce în inima mea. Cu tot ce am trăit, a fost o poveste frumoasă. Vă mulţumesc mult'', a spus „Bizonul”.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS
Info for bonus Review William Hill here.

Taguri