Menu
RSS
Antrenorul Ionuţ Niculcea a sunat adunarea pentru Sporting

Antrenorul Ionuţ Niculcea a sunat a…

La mijlocul acestei săptă...

Licitație pentru heliportul de la Galați. Consiliul Județean caută proiectant

Licitație pentru heliportul de la G…

Heliportul de la Spitalul...

Olandezul Niels Klapwijk continuă la CSM Arcada

Olandezul Niels Klapwijk continuă l…

 Viaţa trebuie să me...

Lucrări și restricții de circulație pe strada Domnească

Lucrări și restricții de circulație…

Aproape jumătate de zi nu...

Taximetriști gălățeni au ”regulament de pandemie”

Taximetriști gălățeni au ”regulamen…

Reprezentanții firmelor d...

PSD: "Românii au fost abandonați complet în fața pandemiei de către Președinte și Guvernul său"

PSD: "Românii au fost abandona…

"Românii au fost abandona...

260.000 de pensionari vor beneficia de tichetele de masă electronice

260.000 de pensionari vor beneficia…

„Condițiile pe care trebu...

Modificările PSD la Legea carantinei

Modificările PSD la Legea carantine…

Conform amendamentelor de...

Cum pot beneficia studenţii antreprenori de granturi de până la 100.000 de euro, dar și de burse sociale

Cum pot beneficia studenţii antrepr…

Guvernul a adoptat joi o ...

Prev Next

Luni, 29 Iunie 2020 - Regional Press

Toate Rețelele de Planificare a Acțiunilor din cadrul programului URBACT au fost aprobate

Comitetul de Monitorizare a urmărit ca cele 10 rețele să poată trece la faza 2 a programului internațional.

Obiectivul principal al fiecărei rețele este de a reuni între 7 și 10 orașe din Europa pentru a schimba experiență într-o anumită provocare tematică de dezvoltare urbană și pentru a-și împărtăși ideile despre soluțiile posibile, pe o perioadă de peste 2 ani. Faza 1 (de la sfârșitul lunii iunie 2019 până în februarie 2020) s-a concentrat pe dezvoltarea studiilor de bază, profilurilor de orașe și producerea Formularului de cerere pentru faza 2.

În urma aprobării Rețelelor de către Comitetul de Monitorizare, orașele sunt acum gata să se concentreze pe activitățile de schimb și învățare folosind o serie de instrumente și abordări de învățare, în conformitate cu metoda URBACT. Fiecare oraș partener va pune bazele unui Grup Local URBACT, care va formula planul de acțiune integrat pentru implementarea acțiunilor viitoare. Faza 2 prezintă, de asemenea, o noutate pentru proiecte: de acum încolo orașele sunt încurajate să întreprindă acțiuni pilot (acțiuni la scară mică), să experimenteze idei noi de proiecte, în conformitate cu subiectul rețelei orașelor.

Galațiul face parte din a patra rețea - Economie bazată pe emisii scăzute de carbon în toate sectoarele. Proiectul, la care lucrează cu alți șapte parteneri europeni - Urb-En Pact – face parte din cele 23 de proiecte de mare finanțare care au fost aprobate.

Citeşte mai departe ...

Majorări salariale de la 1 iulie, pentru unii bugetari

Personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar va beneficia de măriri salariale, astfel că din luna august aceștia vor încasa salarii mai mari, se arată în două acte normative publicate în urmă cu câteva luni, în Monitorul Oficial. Este vorba despre angajați precum kinetoterapeuți, asistenți sociali, farmaciști sau psihologi.
Legea nr. 64/2020 stabilește că, de la 1 iulie, fiziokinetoterapeuții și bioinginerii medicali pot ajunge la un salariu de maximum 5.976 de lei, dacă lucrează în unități clinice. De asemenea, cei care asigură serviciile de ambulanță, primiri urgențe și terapie intensivă vor ajunge la un salariu de cel mult 6.376 de lei. Nu în ultimul rând, specialiștii enumerați anterior din unitățile sanitare și de asistență medico-socială vor avea un salariu de maximum 5.677 lei.

Apoi, logopezii, sociologii, profesorii de cultură fizică medicală, kinetoterapeuții și asistenții sociali vor avea parte de creșteri salariale tot de la 1 iulie 2020. Astfel, cei care lucrează în unitățile clinice pot ajunge la un salariu de cel mult 5.896 de lei, iar la serviciile de ambulanță, primiri urgențe și terapie intensivă salariul maxim va fi de 6.262 de lei. De asemenea, pentru cei care lucrează în unități sanitare și de asistență medico-socială se va asigura un salariu de cel mult 5.590 de lei.

Totodată, au fost stabilite și niște limite ale salariului de bază acordat personalului de conducere din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP). Astfel, directorul general INSP nu poate avea un salariu mai mic decât cel corespunzător funcţiei de medic deţinute sau aflate în subordine, majorat cu 10%. Tot de la 1 iulie 2020, angajații din sistemul sanitar care dețin funcții de farmaciști, biologi, biochimiști, fizicieni și psihologi vor beneficia și ei de măriri salariale.

Potrivit Legii nr. 51/2020, se majorează coeficienții de salarizare pentru funcțiile de farmaciști, biologi, biochimiști, fizicieni și psihologi, astfel încât acești profesioniști vor avea un salariu de bază mai mare, de la 1 iulie 2020, scrie avocatnet.

Majorările sunt valabile pentru cei cu studii superioare, inclusiv pentru rezidenți. Spre exemplu, un farmacist rezident anul I, care își desfășoară activitatea în unități clinice și are un salariu de bază de 4.302 lei, va avea, de la 1 iulie, un salariu de 5.334 lei.

Salariile cresc și pentru farmaciștii care își desfășoară activitatea în domeniul medicinei legale, salariul acestora putând ajunge până la 8.911 lei. De asemenea, inclusiv farmaciștii care aigură serviciile de ambulanță, primiri urgențe și terapie intensivă vor avea parte de măriri salariale de până la 7.314 lei. Nu în ultimul rând, farmaciștii din unitățile sanitare vor putea ajunge la salarii de până la 6.511 lei.

Apoi, biologii, biochimiștii, chimiștii, fizicienii și psihlogii care lucrează în unitățile clinice vor avea salarii de până la 6.082 lei. Dacă lucrează în medicina legală, pot ajunge să ia până la 7.908 lei, iar pentru psihologii care asigură serviciile de ambulanță, urgență și terapie intensivă salariile vor fi de maximum 6.490 de lei. În fine, biologii, biochimiștii, chimiștii, fizicienii și psihlogii care lucrează în unitățile sanitare vor avea parte de creșteri salariale de până la 5.793 de lei.

Majorările salariale prezentate în acest material se aplică de la 1 iulie 2020, ceea ce înseamnă că primele salarii majorate vor fi încasate în luna august, scrie avocatnet.ro.

Citeşte mai departe ...

Comitetul pentru Situații de Urgență impune sancțiuni DURE

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea numărul 32.
”Astăzi, 29 iunie, a avut loc ședința CNSU, condusă de Premierul Ludovic Orban, la finalul căreia a fost adoptată hotărârea numărul 32.

Printre cele mai importante măsuri din hotărârea CNSU se regăsește propunerea instituirii sancțiunii complementare de suspendare a autorizației de funcționare pentru organizatorii activităților și evenimentelor, dacă în cadrul acestor evenimente nu sunt respectate regulile de siguranță sanitară.

Prin aceeași Hotărâre au mai fost adoptate propuneri de modificare a unor măsuri privind organizarea competițiilor sportive și a altor tipuri de activități.

De asemenea, CNSU a luat decizia de a menține lista statelor aflate în "zona verde", pentru care nu mai există obligația izolării la domiciliu pentru cetățenii care vin în România din respectivele țări, aprobată prin Hotărârile numărul 29 și 31.

Măsurile propuse și aprobate în ședința CNSU sunt bazate pe recomandările specialiștilor din Grupul de Suport Tehnico-Științific și vor avea aplicabilitate începând cu data de 1 iulie 2020.”, arată CNSU.

Citeşte mai departe ...

S-a dublat rata de transmitere a coronavirusului!

”Suntem într-un moment în care gestionăm viitorul acestei pandemii. Acum trei, patru săptămâni eram pe o pantă descendentă, cu o rată de transmitere 06, 07, numărul de cazuri care scăzuse sub 200, cazurile din Terapie Intensivă erau 150-160, a urmat cea de-a treia perioadă cu măsuri de relaxare, weekendurile prelungite, poate şi unele îndemnuri la nerespectarea unor reguli, precum şi bagatelizarea acestei pandemii şi am putut observa foarte rapid creşterea numărului de cazuri noi. Situaţia nu este numai la noi, este şi în celelalte ţări europene, dar la noi parcă recrudescenţa parcă a fost mai acută”, a explicat ministrul Sănătăţii.

”Judecăm fiecare caz în parte, fiecare focar în parte, fiecare anchetă epidemiologică va duce la un rezultat în care putem vizualiza o transmitere comunitară. În măsura în care există acea transmitere comunitară accentuată ne gândim ca punctual în anumite locaţii să putem impune şi alte restricţii: izolarea acelui focar, carantinarea acelei zone. Noi trebuie să izolăm un focar pentru a nu se extinde. Cât timp avem acele focare care erau în centrele de bătrâni, în spitale, erau identificate, erau izolate, erau tratate. Când apare transmiterea în comunitate, avem un alt tip de activitate”.

”În acest moment avem acea listă cu ţările din Europa în care erau repartizate cele la început 17 apoi 22 de ţări în care când ne întoarceam intram în izolare. Orice măsură se ia şi într-o reciprocitate cu ţara respectivă. Şi ei când vor vedea în context european că România reprezintă un risc s-ar putea să ne introducă în izolare când vom ajunge în acea ţară. Se aşteaptă ca într-o zi, două să avem decizia la nivel european, acei indicatori pentru a face această listă şi în măsura în care vom avea o listă nouă cu ţările din care ne întoarcem şi nu vom intra în izolare, o vom da publicităţii”, a susţinut el.

Potrivit stiripesurse.ro, Tătaru a subliniat că sistemul medical nu poate lupta singur. ”Avem o săptămână de foc în care putem vedea ce a generat acest weekend de nerespectare a unor reguli de distanţare fizică, a unor reguli de igienă şi precauţii. Suntem pregătiţi ca sistem medical, dar nu putem lupta doar noi singuri”, a mai declarat ministrul.

Citeşte mai departe ...

Camera Deputaţilor, sesiune extraordinară în perioada 1 - 15 iulie

Decizia a fost luată luni, în şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, la propunerea preşedintelui forului, Marcel Ciolacu.
Printre proiectele care urmează să fie dezbătute şi supuse votului sunt: modificarea Ordonanţei de urgenţă 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copilului, modificarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale, aprobarea OUG privind desfăşurarea unor campanii de informare publică în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea COVID 19 și iniţiativa USR "Fără penali în funcţii publice".

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: "Orban vrea să acopere TUNURILE date în pandemie și Guvernul va crește taxele"

”Orban vrea să acopere tunurile din sănătate date pe pandemie din buzunarul românilor!

După ce au sifonat sute de milioane de euro prin firmele de casă, liberalii au nerușinarea să spună acum că românii trebuie să plătească mai mult pentru asigurările de sănătate.

Încercați altceva: nu mai furați! Și veți avea bani pentru sistemul de sănătate! Nu transferați tot pe români povara hoțiilor voastre! Nu a fost de ajuns că i-ați cocoșat cu amenzi?! Și că nu măriți pensiile și alocațiile?! Acum mai și băgați mâna până la cot în salariile oamenilor?!

Aceasta este dubla măsură liberală: vor creșterea CASS, dar critică inițiativa PSD de impozitare progresivă care ar mai tăia din averile imense ale prietenilor PNL și ar aduce mai mulți bani în buzunarele oamenilor!”, scrie Marcel Ciolacu.

Citeşte mai departe ...

Din 1 iulie sunt disponibile cardurile socios SC Oţelul pentru sezonul 2020-2021

  • Publicat în Sport

Lucrurile încearcă să revină treptat pe făgaşul normal. De miercuri 1 iulie, SC Oţelul, reprezentanta municipiului Galaţi în Liga a 3-a, anunţă într-un comunicat postat pe siteul oficial că va fi demarat procesul de înscriere ca membri oficiali pentru sezonul competiţional 2020-2021. „Vă reamintim că membrii asociaţi-cotizanţi au drept de vot în Adunarea Generală a SC Oţelul Galaţi, inclusiv la alegerile ce vor avea loc în acest an, dar şi o serie de beneficii oferite de clubul nostru: abonament gratuit la meciurile oficiale, acces în grupurile de socializare exclusive, acces la transmisiunile live ale meciurilor oficiale sau amicale, newsletter informări oficiale, ştiri exclusive sau prioritate la ştiri, reduceri la magazinul oficial, vot jucătorul sezonului, tombole şi concursuri exclusive, etc”, se menţionează în comunicat. De-asemenea, SC Oţelul Galaţi aduce la cunoştinţa tuturor membrilor asociaţi-cotizanţi că la finalul sezonului competiţional 2019-2020, toate cardurile de socios vor expira la data de 30 iunie 2020, iar acestea vor putea fi reînnoite în termen de 60 de zile pentru a putea beneficia de continuitate anuală. Consiliul Director al Asociaţiei Clubul Sportiv Suporter Club Oţelul Galaţi convoacă, în temeiul art.18.9 din Statutul asociaţiei, o nouă Adunare Generală Ordinară de închidere a anului financiar 2019 pentru data de 25 iulie 2020, ora 10.00, la Sala de conferinţe „Dunărea Bătrână” din incinta Bazei Sportive Oţelul, cu următoarea ordine de zi: Raportul privind lichidarea bugetului pentru anul financiar încheiat; Bugetul pentru noul an financiar; Validare Comitet Executiv, validare Manager General; Validare obiective sportive asumate de către Comitetul Executiv; Diverse. Antrenorul Alexandru Ciobanu intenţiona reluarea antrenamentelor pe 1 iulie dar o decizie definitivă va fi luată în cursul zilei de marţie în funcţie de ce măsuri de relaxare vor lua autorităţile vis a vis de pandemia cu coronavirus.

Citeşte mai departe ...

O clădire simbol a Galațiului va fi restaurată cu fonduri europene. Investiția depășește trei milioane de lei

Casa Cuza Voda va fi restaurată cu fonduri europene. Este vorba despre un proiect al Consiliului Județean Galați care va costa peste trei milioane de lei. În prezent, în interiorul casei celebrului domnitor se află un muzeu.

Reprezentanții Consiliului Județean Galați au anunțat că au semnat ordinul de începe a lucrărilor. În următoarea perioadă, în clădirea monument vor fi realizate operațiuni ample. Primul muzeu din Galați va fi consolidat și dotat cu vitrine și panouri de expunere moderne.  

„Am semnat ordinul de începere a lucrărilor de consolidare, restaurare şi amenajare a Muzeului Casa Cuza Vodă, prima instituţie muzeală deschisă în Galaţi, în 1939. Se va consolida fundaţia monumentului istoric, vor fi înlăturaţi factorii care pun în pericol stabilitatea construcţiei, vor fi refăcute toate instalaţiile şi se vor achiziţiona vitrine şi panouri de expunere noi. De asemenea, se va realiza şi un tur virtual al clădirii. Investiţia este de peste 3,1 milioane de lei, cu bani de la Uniunea Europeană”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Casa Cuza Vodă a aparţinut părinţilor lui Alexandru Ioan Cuza, cel care a locuit aici în copilărie, precum şi în perioada în care a fost pârcălab al ţinutului Covurlui.

Citeşte mai departe ...

Ziua Dunării, sărbătorită prin încheierea unui Memorandum între Universitatea „Dunărea de Jos” și Administrația Fluvială a Dunării de Jos Galați

Universitatea „Dunărea de Jos" din Galați a semnat astăzi, 29 iunie 2020, un Memorandum cu Administrația Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galați care propune dezvoltarea parteneriatului dintre cele două instituții pentru dezvoltarea și valorificarea potențialului de cercetare, dezvoltare, inovare și transfer de know-how la nivel regional, național și internațional.

„Prin intermediul Memorandumului, semnatarii își propun direcționarea activităților de formare profesională precum și a activităților de cercetare, dezvoltare și inovare în acord cu nevoile AFDJ Galați, pentru a răspunde unor teme legate de provocările globale, de importanță națională și internațională, dezvoltarea resursei umane implicate în cercetare, pentru transformarea activității de cercetare, dezvoltare și inovare într-un factor al progresului științific și al creșterii economice și crearea unui mediu stimulativ pentru educație și cercetare”, se arată într-un comunicat de presă al universității gălățene. 

1. Direcțiile de colaborare educațional-formative care vor fi abordate:

- Adaptarea planurilor de învățământ pentru specializările educaționale de interes pentru  Administrația Fluvială Dunărea de Jos R.A.;

- Identificarea și implementarea unor programe de pregătire și perfecționare profesională asigurate de Universitatea „Dunărea de Jos din Galați”, la cererea Administrației Fluviale Dunărea de Jos R.A.;

2. Cercetare, dezvoltare, inovare și transfer de know-how:

- Identificarea și implementarea unor tematici comune de cercetare, dezvoltare, inovare și transfer de know-how;

- Acoperirea necesarului de expertiză și consultanță pentru Administrația Fluvială Dunărea de Jos R.A., cu valorificarea competențelor experților comuni;

- Implicarea în dezvoltarea comunității gălățene;

- Participarea la identificarea și accesarea surselor de finanțare și derularea proiectelor de interes local, regional, național și internațional, prin asigurarea complementarității expertizei și experienței celor două instituții;

- Realizarea unor baze de date comune, cuprinzând informații, documentații, publicații și servicii, cu respectarea prevederilor în vigoare privind drepturile de autor;

- Implicarea activă în diferite strategii de dezvoltare durabilă ale comunităților locale și regionale.

Acordul încheiat este valabil pentru o perioadă de patru ani.

Citeşte mai departe ...

Meciurile din Liga Naţiunilor se vor juca fără spectatori

  • Publicat în Sport
Şeful Comisiei medicale a UEFA, Tim Meyer, citat de DPA a subliniat că meciurile din Liga Naţiunilor şi cele amicale inter-ţări din toamnă ar trebui să se joace cu porţile închise chiar dacă ţările respective vor permite accesul fanilor în tribune la meciurile de fotbal după trecerea vârfului pandemiei de coronavirus. Meyer a precizat că forul european nu a luat încă o decizie definitivă în legătură cu accesul spectatorilor, dar se pare că meciurile se vor juca fără suporteri, iar organizatorii vor trebui să urmeze regulile UEFA, chiar dacă ţări precum Serbia şi Bulgaria permit fani în tribune. „Competiţiile UEFA se bazează pe regulamentele UEFA. În ţările menţionate nimeni nu poate accepta un stadion plin contrar cerinţelor UEFA, dacă este o competiţie UEFA, iar regulile nu permit spectatori'', a precizat Meyer. Oficialul a menţionat că UEFA va lua o decizie în scurt timp în legătură cu acest lucru, având în vedere că echipele sunt încă în pregătiri pentru meciurile sub egida UEFA. Timm Meyer consideră că finalizarea Ligii Campionilor în Portugalia şi a Europa League în Germania sunt mai uşor de gestionat, deoarece au loc într-un singur loc, cu un număr limitat de echipe, comparativ cu Liga Naţiunilor, care se desfăşoară pe tot continentul. Referindu-se la Germania, Meyer a afirmat că meciurile cu porţile închise şi protocoalele stricte nu pot continua la nesfârşit, însă stadioane pline nu vor fi posibile în viitorul apropiat. România va debuta în septembrie în preliminariile Ligii Naţiunilor, cu un meci acasă cu Irlanda de Nord (4 septembrie), urmat de unul în deplasare cu Austria (7 septembrie). Din grupă mai face parte şi Norvegia.
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS
Info for bonus Review William Hill here.

Taguri