Menu
RSS
Concediile medicale emise de medicii specialiști nu mai trebuie vizate de medicul de familie

Concediile medicale emise de medici…

Potrivit Ordinului MS și ...

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu: "Guvernul PNL știe doar să fure și să risipească"

Preşedintele interimar al PSD, Marc…

"Guvernul PNL știe doar s...

PSD: "Refuzul PNL de a majora pensiile cu 40% lovește nivelul de trai al vârstnicilor"

PSD: "Refuzul PNL de a majora …

"Coșul zilnic al pensiona...

Lionel Messi pare tentat să se despartă de Barcelona

Lionel Messi pare tentat să se desp…

Agenţia Reuters informeaz...

„Divorţ” Sebastian Vettel - Ferrari

„Divorţ” Sebastian Vettel - Ferrari

 Agenţia AFP informe...

Se redeschid restaurantele. În interior vor fi impuse numeroase reguli

Se redeschid restaurantele. În inte…

Reprezentanții proprietar...

Unde sunt amplasate punctele de prim ajutor în Galați, pe perioada caniculei

Unde sunt amplasate punctele de pri…

Mai multe puncte de prim ...

Nouă comune din județul Galați, puternic afectate de ploi și grindină. Care este valoarea pagubelor

Nouă comune din județul Galați, put…

Ploile torențiale și grin...

PLAGIAT!: "Guvernul Orban se laudă cu şantierele deschise în Guvernarea PSD"

PLAGIAT!: "Guvernul Orban se l…

Printr-un comunicat al so...

Stare de alertă: Se pot organiza workshop-uri cu 20 de persoane

Stare de alertă: Se pot organiza wo…

HG nr. 511/2020 stabileșt...

Prev Next

Duminică, 28 Iunie 2020 - Regional Press

Un profesor gălățean în noul Consiliu Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare

Ministerul Educației și Cercetării a aprobat, prin ordin, regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) pentru mandatul 2020-2024. În același timp, a fost finalizată și selecția membrilor CNATDCU pentru mandatul următor. Noul Consiliu General al CNATDCU va avea 21 de membri, fiind redus la jumătate.

29 CatalinFetecauPreședintele Senatului Universității ”Dunărea de Jos”din Galați, prof. dr. ing. Cătălin Fetecău (foto), este din această lună, când a expirat mandatul primului CNATDCU, unul dintre cei 21 de membrii aleși ai celui de al doilea panel, ”Științe inginerești”, pentru următorii patru ani. El a fost ales, de altfel, și președintele comisiei ”Ingineria și managementul producției”, una dintre cele 35 de comisii de specialitate care se va ocupa de asigurarea calității în învățământul superior academic. Alături de el se regăsesc, ca membri ai acestor comisii, alți 12 profesori universitari gălățeni.

Componența nominală a panelurilor pe domenii fundamentale ale Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare pentru mandatul 2020-2024 este detaliată pe site-ul ministerului de profil.

Componența consiliului a fost stabilită prin selecția cadrelor didactice și de cercetare care îndeplinesc criteriile prevăzute de Legea educației naționale nr. 1/2011. Peste 1.100 de persoane din 134 de instituții de învățământ și cercetare din România și din străinătate au aplicat pentru a dobândi calitatea de membru CNATDCU în mandatul 2020-2024, precizează Ministerul Educației.

Configurația aprobată a consiliului include personalități din aproape 100 de instituții, însumând 543 membri, din care 21 membri ai Consiliului general, 69 de membri ai panelurilor pe domenii fundamentale și 493 membri ai comisiilor de specialitate.

Citeşte mai departe ...

Autoritățile iau în calcul restricționarea circulației în anumite localități, dacă apar focare de coronavirus

Nelu Tătaru a precizat că bilanțul de duminică arată că „avem o rată de 4% de infectare, avem o transmitere comunitară accentuată”. 

„Avem un sistem medical pregătit dar nu trebuie să ne punem în această bază. Cresc cazurile grave, avem o virulență crescută și sunt afectate grupele de risc. Am văzut și tineri afectați”, a subliniat el.

Totodată, Nelu Tătaru a precizat că România are 4.000 de paturi la ATI, dintre care 3.000 sunt „complet dotate”.

„Nu este o problema ca număr sau ca dotare, dar este o problemă că noi ne gândeam că tot ce era spital covid să-l putem reda că spital non-covid”, a mai spus ministrul.

„Analizăm Valea Prahovei și litoralul, acolo se respectă cel mai puțin regulile. Reevaluăm și agenții economici”.

„Nu este intenția noastră să ne transformăm în stat polițienesc, relaxarea a fost însușită, și-a dat acordul tot ce a însemnat industrie din domeniul respectiv. Au fost de acord cu regulile, să le respecte. E o relaxare pe care ne-am asumat-o toți. Ar fi trebuit să nu ajungem aici. Mai vedem și această bagatelizare a ce înseamnă pandemie, reguli, care a dus la îndemnul de nerespectare a regulilor”, a spus Tătaru.

„Avem în schimb acele focare care sunt căminele și focare în spitale, sunt focare gestionate . Vom impune, ne gândim și la restricționarea circulației în anumite localități. Evaluăm și rezultatele vor da și măsura”, a precizat Nelu Tătaru.

 

Citeşte mai departe ...

PSD: "Guvernul PNL este responsabil pentru cele mari scumpiri la alimente din ultimul deceniu"

"Guvernul PNL este responsabil pentru cele mari scumpiri la alimente din ultimul deceniu. Orban și Cîțu ne distrug nivelul de trai și se mai și laudă cu asta!

Creșterea prețurilor la alimente este cel mai relevant bilanț al guvernării liberale. În 2020, românii scot de la o lună la alta tot mai mulți bani pentru mâncare. Scumpirile cu două cifre la legume și fructe îngroapă puterea de cumpărare a majorității populației în plină criză economico-socială.

Doar Cîțu și Orban mai au tupeu să spună ca inflația este mică. La cât s-au îmbogățit în pandemie, e normal ca totul să li se pară ieftin. Sub conducerea PNL, România se pregătește de “Jocurile Foamei”!", transmit cei de la PSD.

Citeşte mai departe ...

PSD va introduce impozitul progresiv dupa ce va reveni la guvernare

  • Publicat în Social

„Va veni o motiune, motiunea va trece si vor raspunde pentru aceasta manipulare a cifrelor din pandemie si pentru toate hotiile. Este o presiune din partea autoritatilor locale de a depune cat mai repede aceasta motiune. Ei au dus greul, iar guvernul s-a laudat cu ce au facut ei”, a declarat Ciolacu.

"Trebuie ca acest guvern sa plece, va fi un act de patriotism indepartarea acestui partid. Nu numai ca e incompetent, este si rau.. nu doar ca nu au majorat pensia minima, dar au dat bani in avans la ANRP. Nu au deschis teatrele, dar au deschis pacanelele", a mai adaugat Ciolacu.

 

Citeşte mai departe ...

Cîțu: "Trecem prin cea mai dificilă perioadă pentru economie din ultimii 100 de ani"

„Trecem prin cea mai dificilă perioadă pentru economie din ultima sută de ani”, a declarat ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, vineri seara, la B1tv.”Trebuie să fim foarte oneşti cu noi. Trecem prin cea mai dificilă perioadă pentru economie din ultima sută de ani. În acelaşi timp, trebuie să avem toate datele pentru exerciţiul bugetar la 6 luni de zile. Datele sunt ok, am reuşit să evităm un dezastru pentru economie. Dar eu văd lucrurile puţin diferit: aş vrea să discutăm nu doar de pensii, ci să discutăm şi de investiţii, şi aş vrea să mă certe românii că nu dublez investițiile”, a mai  spus ministrul de Finanțe.

”Facem o evaluare a tuturor cheltuielilor pentru perioada a doua a anului şi vrem să alocăm mai mulţi bani pentru investiţii, pentru că numai aşa putem să plătim şi pensii şi salarii crescute şi în anii viitori. Dacă noi facem această greşeală şi anul acesta nu alocăm mai mulţi bani pentru investiţii şi mergem spre ceea ce vrea stânga – populism din acesta mizerabil – dacă mergem spre populism, vă garantez că vom avea mari probleme anii viitor”, a declarat ministrul.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS
Info for bonus Review William Hill here.

Taguri