Menu
RSS
Concediile medicale emise de medicii specialiști nu mai trebuie vizate de medicul de familie

Concediile medicale emise de medici…

Potrivit Ordinului MS și ...

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu: "Guvernul PNL știe doar să fure și să risipească"

Preşedintele interimar al PSD, Marc…

"Guvernul PNL știe doar s...

PSD: "Refuzul PNL de a majora pensiile cu 40% lovește nivelul de trai al vârstnicilor"

PSD: "Refuzul PNL de a majora …

"Coșul zilnic al pensiona...

Lionel Messi pare tentat să se despartă de Barcelona

Lionel Messi pare tentat să se desp…

Agenţia Reuters informeaz...

„Divorţ” Sebastian Vettel - Ferrari

„Divorţ” Sebastian Vettel - Ferrari

 Agenţia AFP informe...

Se redeschid restaurantele. În interior vor fi impuse numeroase reguli

Se redeschid restaurantele. În inte…

Reprezentanții proprietar...

Unde sunt amplasate punctele de prim ajutor în Galați, pe perioada caniculei

Unde sunt amplasate punctele de pri…

Mai multe puncte de prim ...

Nouă comune din județul Galați, puternic afectate de ploi și grindină. Care este valoarea pagubelor

Nouă comune din județul Galați, put…

Ploile torențiale și grin...

PLAGIAT!: "Guvernul Orban se laudă cu şantierele deschise în Guvernarea PSD"

PLAGIAT!: "Guvernul Orban se l…

Printr-un comunicat al so...

Stare de alertă: Se pot organiza workshop-uri cu 20 de persoane

Stare de alertă: Se pot organiza wo…

HG nr. 511/2020 stabileșt...

Prev Next

Sâmbătă, 27 Iunie 2020 - Regional Press

Orașul din România care are o stea pe cer, dedicată

Este o stea variabilă descoperită în dreptul nebuloasei IC 1396 din constelația Cefeu și denumită Galați V 15, fiind cea de a 15-a descoperire astronomică a unei echipe de tineri, pasionați de astronomie, din orașul de la Dunăre.

La Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi s-a înregistrat o nouă descoperire importantă.

În noaptea de 27 spre 28 aprilie 2020, în timpul activităților de surpraveghere fotometrică, realizate în nebuloasa IC 1396, specialiștii în astronomie au observat variabilitatea în luminozitate a unei stele slab strălucitoare. Pentru confirmarea variabilității și stabilirea tipului acestei stele variabile, s-au folosit datele publice de fotometrie de la survey-ul Zwicky Transient Facility (ZTF). În urma analizei curbei de lumină, s-a constatat că este o stea variabilă necunoscută de tipul EW (W Ursae Majoris) și s-a determinat minimul și maximul strălucirii, dar și perioada de variabiliate care este de aproximativ 8,77 ore.

Toate aceste date au fost raportate către Asociaţia Americană a Observatorilor de Stele Variabile (AAVSO - American Association of Variable Stars Observers), unde au fost incluse în baza de date internaţională a stelelor variabile.

27 echipa astroclub glEchipa care a realizat toate aceste lucruri a fost formată din Ovidiu Tercu – coordonatorul Observatorului astronomic Galaţi, Gabriel Neagu și Dominic Zlat, membrii ai Astroclubului ”Călin Popovici” din Galaţi, Gabriel Murawski, de la Stația de observare a tranzitului exoplanetelor din Suwałkach (SOTES) Polonia și Sam Deen, de la Northern Arizona University (USA). Astronomii Gabriel Murawski și Sam Deen fac parte și din echipa World Wide Variable Star Hunters.

Steaua variabilă, descoperită în dreptul nebuloasei IC 1396 din constelația Cefeu, a primit denumire de Galați V15.

Aceste obsevații astronomice au fost realizate cu ajutorul a două telescoape: Ritchey–Chrétien f/8 cu diametrul oglinzii principale de 400 mm și Newton f/4 având oglinda de 200 mm. În urma acestor observații și analizei datelor obținute, au fost descoperite 15 stele variabile. Pentru căutarea și descoperirea acestor stele variabile s-au realizat 59 de nopți de observații, iar suprafața cerului care a fost fotografiată cu ajutorul celor două telescoape a fost de 148 grade pătrate.

În urma unui calcul elementar, rezultă că suprafața de cer fotografiată în timpul survey-ului fotometric, la Observatorul astronomic din Galați, este echivalentă cu acoperirea cerului de 592 de Luni pline !

Citeşte mai departe ...

Cazanciuc: "În numai 6 luni guvernul Orban a emis cel mai mare număr de OUG-uri văzut vreodată!"

"Senatorul #PSD Robert Cazanciuc: "Centenarul ordonanțelor premierului Orban

În Monitorul Oficial al României tocmai ce s-a publicat OUG 100!

Da, stimați concetățeni, în numai 6 luni guvernul Orban a emis cel mai mare număr de OUG-uri văzut vreodată!

La 25 iunie 2019, Ludovic Orban spunea următorul lucru legat de această practică: „Mesajul dat de români a fost acela de a nu mai fi adoptate Ordonanţe de Urgenţă a căror constituţionalitate nu poate fi verificată în timp util prin sesizarea altor autorităţi în afară de Avocatul Poporului.”

Apoi, la începutul mandatului, premierul Orban s-a angajat în fața românilor, a Parlamentului și a Președintelui României că va implementa „toate recomandările” Comisiei de la Veneția; că nu va adopta în exces ordonanțe de urgență pentru modificarea legislației în vigoare.

Dar în noiembrie 2019, când au preluat guvernarea, salvatorii liberali ai democrației nu au pus capăt ‘abuzului’ de ordonanțe de urgență pe care îl invocau. Dimpotrivă, l-au consolidat!

Recordul absolut de sfidare a poporului îl reprezintă, de departe, angajarea răspunderii politice a Guvernului pe bugetul României, urmată de noaptea lungă a ordonanțelor de urgență. Au fost atunci adoptate 25 de ordonanțe, deși, la începutul ședinței de Guvern, pe ordinea de zi figurau doar două.
Domnule Orban, la „ceas de sărbătoare”, ne spuneți când ați mințit? În opoziție, când invocați Comisia de la Veneția și cereați interzicerea prin Constituție a ordonanțelor de urgență sau la putere, de când ați început să le pierdeți șirul?

Cred că Parlamentul trebuie să își fixeze drept obiectiv respingerea tuturor Ordonanțelor de Urgență emise de guvernul actual, incapabil să ia măsuri de relansare a economiei țării. În această vară, Parlamentul va lucra în sesiune extraordinară și poate dezbate în procedură de urgență orice lege care să contribuie la protejarea și bunăstarea cetățenilor români!

Ajunge cu sfidarea!
Cu fiecare zi care trece, Ludovic Orban ține morțiș să ne arate că rămâne ipocritul numărul 1 din spațiul public de după 1989. Da, acest domn se află în politica românească de 30 de ani.

Respectul față de lege, față de instituțiile fundamentale ale statului, achiziții transparente sau meritocrație, sunt pentru Ludovic Orban doar sloganuri de campanie electorală. Nu sunt valori care să ghideze un politician ajuns să conducă destinele României. Sigur, nu chiar de capul lui, ci cu sprijinul nemijlocit al Președintelui Klaus Johannis.

Premierul a jignit în mod constant și fără precedent orice instituție care a îndrăznit să facă ce spune legea și s-a opus intereselor de partid ale clientelei PNL. Au fost luate pe rând la țintă: Curtea Constituțională, Consiliul pentru Combaterea Discriminării, Avocatul Poporului și, mai nou, instanțele de judecată.

Mă miră lipsa de reacție a partenerilor europeni față de derapajele grave de la democrație, săvârșite de Orban prin atacarea instituțiilor care îndrăznesc să îsi respecte rolul constițutional, precum și față de excesul ordonanțelor de urgență. Din păcate, această lipsă de reacție va îngroșa rândurile celor care vorbesc de dubla măsură practicată sau tolerată de Bruxelles. Desen: Romeo Răileanu"

 

Citeşte mai departe ...

De la 1 iulie, folosirea cardurilor de sănătate redevine obligatorie

  • Publicat în Social

OUG nr. 70/2020 stabilește ca pacienții, medicii sau farmaciștii să fie scutiți de folosirea cardului național de sănătate. De asemenea, consultațiile medicale se pot acorda și la distanță, în cazul în care este posibil.

De miercuri (1 iulie), însă, va redeveni necesară folosirea cardurilor de sănătate, pentru cele mai multe servicii medicale și farmaceutice.

OUG nr. 70/2020 prevede că, de la 1 iulie, redevine obligatorie folosirea cardului național de sănătate pentru „unitățile sanitare cu paturi, furnizorii de investigații paraclinice, furnizorii de îngrijiri medicale la domiciliu, îngrijiri paliative la domiciliu, furnizorii de servicii stomatologice, furnizorii de dispozitive medicale și furnizorii de medicamente”.

Pe de altă parte, există anumite servicii medicale care, dacă nu se încadrează în lista de mai sus, pot fi obținute, în continuare, fără a fi necesară utilizarea cardului de sănătate (până la 30 septembrie 2020).

Până la data de 30 septembrie 2020, consultaţiile medicale acordate în asistenţa medicală primară şi ambulatoriul de specialitate clinic, inclusiv pentru unele servicii conexe necesare actului medical, pot fi acordate şi la distanţă.

 

Citeşte mai departe ...

Arafat compară România cu un avion aflat în pericol și vorbește despre PRĂBUȘIRE

“Apare o urgenţă în timpul zborului şi urgenţa pune în risc avionul. Şi comandantul preia şi e suveran şi spune faceţi asta, spune copilotului ce să facă, se consultă între ei şi iau măsurile. În avion sunt pasagerii şi apare un jurist şi spune pasagerilor: «Cu ce drept ei iau decizii, e viaţa noastră, e libertatea noastră, dacă iau decizii greşite? Haideţi să votăm acum ca pilotul să nu mai apese niciun buton, decât dacă noi suntem de acord, să-l apese prin vot»”, a declarat Arafat, vineri, la Digi 24.

“Avionul e în situaţie de urgenţă, s-ar putea să se prăbuşească, poate e cu un singur motor şi începe cineva să voteze în avion, totul prin vot, luăm noi deciziile în locul pilotului, noi suntem mai deştepţi, mai informaţi şi nu e normal ca pilotul să meargă, manualul avionului nu e bun – asta e legislaţia – nu e clar, hai să votăm să schimbăm manualul, cât e în zbor. O parte din pasageri încep să spună, ni s-a cerut să purtăm centura de siguranţă, ne deranjează, vrem să o scoatem, centura de siguranţă fiind măsurile restrictive, măsurile de prevenire. Şi vine o parte, scoatem centura de siguranţă că nu ne convine, nu vrem centura de siguranţă. Oare avionul credeţi că mai ajunge la destinaţie? Eu nu cred. Acelaşi lucru este aici”, a mai declarat Arafat.

Citeşte mai departe ...

PSD: "Orban și românii trăiesc în două Românii diferite. S-a mers prea departe! "

"Premierul PNL nu e contemporan cu bolnavii cronici care mor din cauza spitalelor închise. Orban și românii trăiesc în două Românii diferite!

Că este mitoman, românii știau dinainte de a fi președintele PNL. De când a fost ministru al Transporturilor și viceprimar al Capitalei. Minciuna a devenit felul lui de a fi.

Că e cinic, românii și-au dat seama de când a devenit premier. Sacrificând pensionari, copii și antreprenori pentru obsesii precum anticipatele sau restricțiile.

Că este însă și ticălos, ne arătă acum, negând inuman realitatea spitalelor închise. A ajuns până la a le spune bolnavilor de la cozile umilinței sau celor care și-au pierdut pe cineva drag că mint din interese electorale.

S-a mers prea departe! Orban trebuie să plece! Un premier care își tratează cetățenii drept dușmani publici este cel mai ucigător virus pentru România!", transmit pe facebook, social-democrații.

 

 

Citeşte mai departe ...

4 ani în fruntea județului Galați. Președintele Costel Fotea și-a prezentat bilanțul

Costel Fotea a fost învestit în funcția de preşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi pe 27 iunie 2016. De atunci în județ au fost făcute investiții record de aproape 1,5 miliarde lei. Cei mai mulți bani au venit din finanțări europene atrase de specialiștii CJ. Investițiile fără precedent au vizat sănătatea, infrastructura, cultura, mediul și agrementul, conform bilanțului făcut de Costel Fotea la 4 ani de mandat.

„Dragi gălăţeni,

Astăzi se împlinesc patru ani de când sunt #angajat la #judeţ. Pe 27 iunie 2016, am fost învestit preşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi.

Este o mare #onoare şi o responsabilitate uriaşă să reprezint interesele dumneavoastră şi să arătăm că, împreună, cu multă muncă, ambiţie şi seriozitate, şi noi, gălăţenii, putem construi și realiza investiții importante în beneficiul comunității.

Acum, după patru ani, putem spune că, la Galaţi, Consiliul Judeţean are #investiţii de aproape 1,5 miliarde de lei, din care peste 1,1 miliarde de lei sunt fonduri europene.

Nu am ratat nicio axă de finanţare şi am investit cu prioritate în sănătate, infrastructură rutieră, cultură, mediu şi agrement. Investim în Galați, pentru cetățeni, și creăm locuri de muncă prin proiectele noastre.

Investim peste 300 de milioane de lei pentru sănătatea gălăţenilor, pentru condiţii mai bune în spitale şi pentru tratamente moderne, la fel ca-n marile centre medicale din ţară. Avem deja unul dintre cele mai performante Centre de Tratare a Cancerului, dotat cu accelerator liniar de particule, facem tromboliză pentru cei care au suferit accidente vasculare cerebrale, lucrăm pentru a putea monta stenturi în caz de infarct miocardic, ne pregătim să deschidem un Centru de Excelenţă pentru Tratarea Cancerului de Piele, am inaugurat Centrul pentru Bolnavii cu Alzheimer, schimbăm faţa Spitalului Judeţean, modernizăm secţiile medicale, construim spital nou la Boli Infecţioase şi Găneşti. Sănătatea a fost, este şi va fi prioritatea mea!

Acum patru ani, mi-am propus modernizarea a cel puţin 150 de km de drum judeţean. Astăzi, am finalizat sau sunt în plin proces de modernizare aproape 350 de km de drum. Nu e vorba doar de asfaltare, ci de lucrări ample care includ şi consolidarea drumului, lărgirea părţii carosabile şi amenajarea de trotuare sau piste de bicicletă. Şi nu ne oprim aici. Lucrăm deja la noi investiţii pe drumurile judeţene şi, bineînțeles, la cel mai important proiect de infrastructură din ultimii 30 de ani – modernizarea Drumului de Centură.

Nu am uitat niciun moment de rolul esențial pe care cultura îl are în comunitate. Iar Galaţiul are ce să arate şi cu ce să se laude din acest punct de vedere. În ultimii 30 de ani, în România nu s-a construit niciun muzeu de artă vizuală. Se întâmplă acum la Galaţi. Am finalizat mai mult de jumătate din ceea ce va fi cea mai modernă şi mai frumoasă casă a artelor vizuale din România. În plus, la Galaţi, construim o spectaculoasă seră de plante exotice şi ne pregătim să amenajăm un Parc de Aventură în Pădurea Gârboavele.

Tot la Galaţi, investim, în premieră naţională, în cel mai modern şi mai performant sistem de management al deşeurilor. Este un proiect unic în ţară, pentru care am semnat un contract de finanţare pe fonduri europene de peste 100 de milioane de euro.

Toate aceste investiţii arată că şi noi putem, că şi la Galaţi se pot face lucruri mari. Da, e adevărat că mai sunt multe de făcut, însă cred cu tărie că deja suntem martorii unei schimbări în bine. Da, este adevărat că uneori lucrurile nu ies chiar aşa cum ne-am dori, că mai sunt şi obstacole, însă nu am renunţat şi nu renunţăm până când rezultatele nu sunt cele pe care le aşteptăm cu toții.

Nimic din toate acestea nu s-ar fi putut realiza fără munca echipei de la Consiliul Județean, fără implicarea și sprijinul consilierilor județeni și fără colaborarea partenerilor noștri – instituții publice, agenți economici și mass-media.

Închei prin a mulţumi tuturor gălăţenilor pentru încrederea acordată! Al dumneavoastră, Costel Fotea.”

Sursa:Facebook

Citeşte mai departe ...

Facultatea de Medicină din Galați, pe harta europeană a sănătății mintale

Ultimele noutăți medicale și cercetările internaționale recente din domeniul psihiatriei vor fi anunțate, luna viitoare, în premiera, la Galați.

După ce săptămâna trecută, cea de-a 8 a ediție a Conferinței Școlilor Doctorale din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați s-a desfășurat, pentru prima dată, în sistem online, încă un eveniment al universității gălățene, de impact european, va fi organizat (doar) în mediul electronic.

Unul dintre cele mai importante evenimente medicale din domeniul psihiatriei, Conferința Europeană de Psihiatrie și Sănătate Mintală „Galatia 2020”, Ediția a IV-a, va avea loc în perioada 20-24 iulie, față de perioada programată inițial, 6-10 mai. Din cauza pandemiei de coronavirus și a măsurilor de siguranță impuse de autorități, evenimentul se va desfășura online.

Ca și la edițiile precedente, sunt invitați să participe medici psihiatri din țară și străinătate, medici de familie, medici din alte specialități care ajung în contact cu problematica psihiatriei, farmaciști, psihologi, filosofi, sociologi, asistenți medicali, dar și specialiști din alte domenii de activitate. Și la ediția din 2020, interdisciplinaritatea în psihiatrie va fi principala temă, fiind în concordanță cu trendul mondial al cercetării din acest domeniu.

Conferința Europeană de Psihiatrie și Sănătate Mintală „Galatia 2020” este organizată de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați – Facultatea de Medicină și Farmacie – și Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna”, în parteneriat cu Academia Română și cu Institutul pentru Cercetarea Tulburărilor din Spectrul Autist.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS
Info for bonus Review William Hill here.

Taguri