Menu
RSS
Concediile medicale emise de medicii specialiști nu mai trebuie vizate de medicul de familie

Concediile medicale emise de medici…

Potrivit Ordinului MS și ...

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu: "Guvernul PNL știe doar să fure și să risipească"

Preşedintele interimar al PSD, Marc…

"Guvernul PNL știe doar s...

PSD: "Refuzul PNL de a majora pensiile cu 40% lovește nivelul de trai al vârstnicilor"

PSD: "Refuzul PNL de a majora …

"Coșul zilnic al pensiona...

Lionel Messi pare tentat să se despartă de Barcelona

Lionel Messi pare tentat să se desp…

Agenţia Reuters informeaz...

„Divorţ” Sebastian Vettel - Ferrari

„Divorţ” Sebastian Vettel - Ferrari

 Agenţia AFP informe...

Se redeschid restaurantele. În interior vor fi impuse numeroase reguli

Se redeschid restaurantele. În inte…

Reprezentanții proprietar...

Unde sunt amplasate punctele de prim ajutor în Galați, pe perioada caniculei

Unde sunt amplasate punctele de pri…

Mai multe puncte de prim ...

Nouă comune din județul Galați, puternic afectate de ploi și grindină. Care este valoarea pagubelor

Nouă comune din județul Galați, put…

Ploile torențiale și grin...

PLAGIAT!: "Guvernul Orban se laudă cu şantierele deschise în Guvernarea PSD"

PLAGIAT!: "Guvernul Orban se l…

Printr-un comunicat al so...

Stare de alertă: Se pot organiza workshop-uri cu 20 de persoane

Stare de alertă: Se pot organiza wo…

HG nr. 511/2020 stabileșt...

Prev Next

Joi, 25 Iunie 2020 - Regional Press

Investiția în oameni și în proiecte cu finanțare europeană susțin economia gălățeană

După proiectele de infrastructură ale Consiliului Județean Galați, realizate de echipa condusă cu succes de președintele CJ, Costel Fotea, un alt proiect amplu, ce a atras finanțare europeană consistenta dă rezultate spectaculoase în județul de la Dunăre.26 costel Fotea

„Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă şi Apă Uzată în Judeţul Galaţi, în perioada 2014-2020”este inițiat și dezvoltat de Societatea Apă Canal S.A. Galaţi.Prin contractul de lucrări „GL-CL-09 Lucrări de apă şi apă uzată în aria de operare” semnat, zilele acestea, cu firmele constructoare câștigătoare ale licitației, aproape 30 de milioane de lei (fără TVA) asigură finanțarea lucrărilor stabilite.

Astfel, în următorii doi ani de zile, vor fi reabilitate şi extinse reţelele de apă şi canalizare, staţiile de pompare a apei uzate, dar vor fi realizate şi branşamente, racorduri, subtraversări şi supratraversări în oraşul din nordul județului, Bereşti şi în alte zece localități, comunele Bereşti-Meria, Şendreni, Braniştea, Independenţa, Piscu, Tudor Vladimirescu, Fundeni, Movileni, Cosmeşti şi Smârdan, din judeţul Galaţi.

 

Citeşte mai departe ...

Proiect pentru sprijinirea industriei auto şi de electrocasnice

"PSD a inițiat și depus astăzi in Parlament un proiect legislativ pentru sprijinul industriei auto și de electrocasnice prin sprijinirea/stimularea achizițiilor. Sprijinirea companiilor nodale în economia României, producătorii auto și de electrocasnice, generează un efect de domino în ceea ce privește protecția locurilor de muncă atât din fabricile proprii cât și a furnizorilor de echipamente dar și a transportatorilor și a dealerilor", anunţă Radu Oprea, senator PSD.
"Concret legea prevede:

- Dublarea, până la 910 milioane de lei a bugetului programului de stimulare a înnoirii parcului auto național.Beneficiarii programului primesc și o bonificație suplimentară de 1000 lei, dacă optează pentru cumpărarea unui autoturism din producția internă;

- Majorarea, până la 310 milioane de lei, a bugetului programului național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante energetic;

- Majorarea, până la 210 milioane de lei a bugetul programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor eco;

- Menținerea primelor de casare și a ecotichetului la nivelul actual;

- Menţinerea voucherului valoric, diferențiat pe tipuri de echipamente de uz casnic, la nivelul actual.

- Banii necesari sunt asigurați din Fondul Național de Mediu care se suplimentează la 780 de milioane de lei", mai transmite Radu Oprea.

Citeşte mai departe ...

Agenţia Europeană a Medicamentului recomandă folosirea Remdesivir în țările UE, pentru pacienţii bolnavi de Covid-19

"Remdesivir este primul medicament împotriva COVID-19 care este recomandat pentru autorizare în cadrul UE", anunță Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), precizând că recomandarea va trebui aprobată de Comisia Europeană.

EMA a anunţat joi că unul dintre departamentele sale, denumit Comitetul pentru medicamente umane (CHMP), a recomandat folosirea medicamentului Remdesivir pentru adulţi şi adolescenţi cu vârste de peste 12 ani, care suferă de forme grave ale bolii (necesită supliment de oxigen).

Preţul cu care acest medicament va fi comercializat la nivel european nu este deocamdată cunoscut. În Statele Unite, el poate să ajungă până la 5.080 de dolari, în timp ce producătorii generici indieni vor vinde acest tratament cu un preţ cuprins între 5.000 şi 6.000 de rupii (66,1 - 79,3 dolari).

Citeşte mai departe ...

Solicitare electorală a premierului Ludovic Orban, cu doar 3 luni înainte de începerea școlii în context pandemic

“Să vă aplecați cu mai mare seriozitate pe solicitările autorităților locale privitoare la acordul pe care trebuie să-l dați ca anumite clădiri în care au funcționat școli, dar în care nu mai funcționează școli, nu mai există populație școlară, ei solicită să permiteți utilizarea acestor clădiri în alte scopuri”, i-a transmis Orban ministrului Educației, la începutul ședinței de guvern.
“Foarte multe autorități locale au proiecte de centre, de diferite investiții, ei pot să folosească aceste clădiri, aceste active și cred că trebuie să analizați cu mare seriozitate toate solicitările autorităților locale pentru că este necesar să nu mai ținem active pe care n-avem capacitatea să le administrăm și care nu sunt folositoare pentru că nu mai există în momentul de față populație școlară. Da?”, a continuat liderul de la Palatul Victoria.

Tot premierul a insistat pe acest subiect și i-a transmis ministrului Educației: “Eu zic să și urmăriți, pentru că există la ora actuală sute de solicitări din partea autorităților locale”.

Însă nu s-a făcut nicio referire la clădirile pe care primarii și consiliile locale trebuie să le pună la dispoziția școlii, din septembrie, pentru ca procesul educativ să se poată desfășura cu un număr mai mic de elevi per clasă, așa cum cer normele Ministerului Sănătății, scrie edupedu.

Citeşte mai departe ...

Orban i-a cerut ministrului Sănătăţii să îi pregătească pe directorii de spitale pentru creşterea numărului de pacienţi cu COVID-19

„Domnule ministru, mâine organizaţi o videoconferinţă cu directorii de DSP-uri şi cu directorii de spitale. Trebuie să fim pregătiţi pentru creşterea numărului de pacienţi, pentru creşterea numărului de persoane care sunt diagnosticate pozitiv. La fiecare creştere a numărului de persoane diagnosticare pozitiv, DSP-urile trebuie să se mobilizeze suplimentar pentru efectuarea anchetelor epidemiologice.

Viteza de derulare a anchetei epidemiologice este vitală pentru reducerea răspândirii virusului, pentru că identificarea rapidă a persoanelor care au intrat în contact cu o persoană care a fost diagnosticată pozitiv poate permite măsura izolării imediate şi împiedicarea transmiterii virusului către persoanele cu care intră în contact, cu atât mai mult cu cât mulţimea interacţiunilor între oameni a crescut semnificativ în urma măsurilor de relaxare şi este necesară viteza asta. Solicitarea mea este să îi mobilizaţi, pentru că am simţit aşa, o uşoară oboseală şi ei trebuie să înţeleagă că nu a trecut pericolul şi cu atât mai mult acum trebuie să fie mobilizaţi”, a declarat Orban, la începutul şedinţei de guvern, citat de Agerpres.

„De asemenea, aveţi grijă să creştem capacitatea de tratare în ATI, pentru că s-a constatat o creştere a numărului de persoane care au nevoie de tratare în secţiile de terapie intensivă. Am înţeles că am recepţionat deja 200 de ventilatoare care trebuie să fie transmise în funcţie de nevoile de tratare. Plus, sunt subcontractate deja încă un număr semnificativ de noi ventilatoare”, a mai menţionat premierul.

Citeşte mai departe ...

Galerie foto/Una dintre cele mai spectaculoase sere de plante exotice din ţară se construiește la Galați

Lucrările la sera plantelor exotice din cadrul Grădinii Botanice de la Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați sunt în toi. În prezent, constructorul acționează asupra scheletului metalic pe care îl transformă în structura viitoarei sere. La final, în interior vor fi mii de plante exotice.

Sera de plante exotice este o lucrare comandată de Consiliul Județean Galați care costă aproximativ 3 milioane de euro. Obiectivul va fi unul de interes pentru comunitate, dar și pentru județele învecinate, și va elimina scheletul metalic inestetic, abandonat de zeci de ani.

„Se lucrează la transformarea scheletului metalic din curtea #Grădinii #Botanice într-o seră modernă, în care vor fi aduse mii de plante exotice din toate colţurile lumii. Abandonat de mai bine de două decenii, scheletul metalic este acum curăţat şi reabilitat complet, după care se vor monta profilele pentru geamurile speciale care vor acoperi sera. În noua seră, gălăţenii vor putea admira palmieri de peste 20 de metri înălţime, arbori de cafea, cocotieri, specii de aloe sau sute de plante mediteraneene. Noua seră va intra cu siguranţă în topul celor mai frumoase locuri din Galaţi”, au anunțat reprezentanții Consiliului Județean Galați.

Noua seră a Grădinii Botanice va fi gata până la finalul anului.

Citeşte mai departe ...

Curtea Constituțională a decis:"Starea de alertă poate fi instaurată și prelungită fără acordul Parlamentului"

Curtea Constituțională a decis joi, 25 iunie că Parlamentul nu poate decide asupra Hotărârii privind instaurarea sau prelungirea stării de alertă. Totodată, judecătorii constituționali au stabilit că izolarea, carantina și internarea NU pot fi dispuse prin ordin de ministru.

„O altă critică de neconstituţionalitate se referă la trimiterile din cuprinsul legii la norme legale inexistente în fondul activ al legislaţiei (art. 65, art. 66, art. 67). Astfel, prevederile adoptate în acest mod, şi anume prin trimitere la norme legale inexistente, aduc atingere dispoziţiilor art. 1 alin. (5) din Constituţie, în privinţa clarităţii şi previzibilităţii legii", a explicat Avocatul Poporului.   

„În cazul epidemiilor/pandemiilor sau situațiilor de urgență de sănătate publică internaționale declarate de Organizația Mondială a Sănătății, dacă exista un risc iminent pentru sănătatea publică, cu respectarea Regulamentului sanitar internațional (2005), la propunerea Grupului tehnic de experți ai Ministerului Sănătății, ministrul sănătății instituie carantina pentru persoanele care intră pe teritoriul României din zonele afectate, ca măsură de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor”, se mai arată în articolul atacat la CCR.

Citeşte mai departe ...

Evgheni Skachkov va continua la CSM Galaţi

  • Publicat în Sport

Ziua şi transferul la echipa de hochei CSM Galaţi. Conducerea clubului este pusă pe fapte mari şi lotul pentru sezonul 2020-2021 prinde contur. În cursul zilei de joi a fost anunţat faptul că unul dintre cei mai titraţi jucători care a jucat la Galaţi, Evgheni Skachkov, 36 ani, 184 cm, 90 kg va juca şi sezonul viitor în echipa noastră. Internaţionalul din Belarus a reuşit în actualul sezon îngheţat din cauza pandemiei de coronavirus să marcheze 18 goluri şi a dat 21 de pase decisive. Skachkov are un CV bogat cu 403 meciuri în KHL în care a reuşit 87 goluri şi 95 assists.

Citeşte mai departe ...

Tragedie la căminul Sf. Spiridon. O femeie în vârstă de 96 de ani s-a sinucis

Caz șocant. O femeie în vârstă de 96 de ani, aflată în căminul de bătrâni Sf. Spiridon, în care a fost declarat focar de COVID-19, s-a sinucis. Femeia avea probleme psihice, însă nu a fost infectată cu virusul COVID-19.

Femeie în vârstă de 96 de ani a murit joi după ce s-a aruncat de la balconul camerei în care locuia. Apelul la 112 a fost dat la ora 11.30. Un echipaj SMURD a ajus la fața locului, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru bătrână. Din primele informații, victima avea numeroase probleme psihice și alte boli grave, dar toate testele pentru depistarea virusului au ieșit negative.

În acest caz, polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și continuă cercetările.

Tot la căminul Sf. Spiridon, procurorii au deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor la căminul de bâtrâni de stat Sf. Spiridon, după ce peste 100 beneficiari au fost infectați cu COVID-19.

Procurorii s-au autosesizat și au deschis un dosar penal pentru „săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, existând date că nu s-ar fi luat toate măsurile legale pentru prevenirea şi combaterea bolilor infectocontagioase”.

 

Citeşte mai departe ...

Coronavirus Galați, cifre oficiale: 805 de persoane, infectate cu COVID-19

Crește numărul cazurilor de COVID-19 în Galați. Dacă miercuri erau înregistrate 792 de cazuri, în ultimele 24 de ore, alte 13 persoane au fost infectate, bilanțul ajungând astfel la 805.

Potrivit informațiilor transmise, joi, de Prefectura județului Galați, de la începutul epidemiei și până în prezent, 805 persoane au fost confirmate cu noul virus, din care 457 au fost declarate vindecate, iar 88 decedate.

Explozie de cazuri de COVID-19 și la nivel național

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, în ultimele 24 de ore, 460 de persoane au contactat virusul.

Până astăzi, 25 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 25.286 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.906 au fost declarate vindecate și externate.

Până astăzi, 1.565 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 24.06.2020 (10:00) – 25.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 10 decese (7 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bacău, Botoșani, Brașov, Constanța, Ialomița, Iași, București și Sibiu.

Dintre acestea, 1 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 3 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 3 deces la o persoană de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS
Info for bonus Review William Hill here.

Taguri