Menu
RSS
Concediile medicale emise de medicii specialiști nu mai trebuie vizate de medicul de familie

Concediile medicale emise de medici…

Potrivit Ordinului MS și ...

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu: "Guvernul PNL știe doar să fure și să risipească"

Preşedintele interimar al PSD, Marc…

"Guvernul PNL știe doar s...

PSD: "Refuzul PNL de a majora pensiile cu 40% lovește nivelul de trai al vârstnicilor"

PSD: "Refuzul PNL de a majora …

"Coșul zilnic al pensiona...

Lionel Messi pare tentat să se despartă de Barcelona

Lionel Messi pare tentat să se desp…

Agenţia Reuters informeaz...

„Divorţ” Sebastian Vettel - Ferrari

„Divorţ” Sebastian Vettel - Ferrari

 Agenţia AFP informe...

Se redeschid restaurantele. În interior vor fi impuse numeroase reguli

Se redeschid restaurantele. În inte…

Reprezentanții proprietar...

Unde sunt amplasate punctele de prim ajutor în Galați, pe perioada caniculei

Unde sunt amplasate punctele de pri…

Mai multe puncte de prim ...

Nouă comune din județul Galați, puternic afectate de ploi și grindină. Care este valoarea pagubelor

Nouă comune din județul Galați, put…

Ploile torențiale și grin...

PLAGIAT!: "Guvernul Orban se laudă cu şantierele deschise în Guvernarea PSD"

PLAGIAT!: "Guvernul Orban se l…

Printr-un comunicat al so...

Stare de alertă: Se pot organiza workshop-uri cu 20 de persoane

Stare de alertă: Se pot organiza wo…

HG nr. 511/2020 stabileșt...

Prev Next

Luni, 22 Iunie 2020 - Regional Press

Fără carantină/izolare pentru gălățenii reîntorși acasă din 22 de state (doar) europene

Prefectura Galați a afișat lista țărilor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare în perioada de ”relaxare pandemică”.

Începând de azi, 23 iunie, de la ora 00.00, persoanele care intră în România din 22 de state cuprinse în ”zona verde” și considerate asimptomatice, nu vor mai fi trimise în izolare sau carantina, automat.

Conform hotărârii nr. 31/22.06.2020, a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care intră în vigoare de azi, măsura de exceptare se aplică doar statelor din Zona Verde, aflate în UE și SEE. În urma consultărilor cu statele membre se va decide includerea și a altor state terțe pentru măsura de exceptare, în timp real.

În același timp, toate persoanele asimptomatice care sosesc dintr-o călătorie internațională dintr-o țară care nu face parte din lista țărilor exceptate (țară inclusă în zona galbenă), se aplică măsura izolării tuturor persoanelor aflate la aceeași adresă. Pentru carantină sau izolare la domiciliu măsura va fi aplicată pentru o perioadă de 14 zile.

Citeşte mai departe ...

Cazanciuc: "PSD nu susţine revocarea din funcţie a Avocatului Poporului"

„PSD nu susţine un asemenea demers, care este, din punctul nostru de vedere, un atac la adresa unei instituţii fundamentale, care nu se află în slujba PNL, ci în slujba poporului. PNL nu poate să înţeleagă treaba asta, adică nu poate să fie Avocatul Poporului la cheremul PNL. Săptămâna trecută sau acum două săptămâni au făcut de asemenea demersuri, au fost opinii diferite, dacă sunt sau nu sunt îndreptăţite, de aceea trebuie să aibă această instituţie independenţă, să facă ceea ce crede atunci când apreciază că anumite drepturi fundamentale sunt încălcate”, a precizat Cazanciuc întrebat pe această temă.

„Nu am avut o discuţie la partid pe această solicitare a lui Ludovic Orban, nu ştiu dacă a depus sau nu a depus până în acest moment, în scris, am văzut doar o declaraţie politică, dar nu cred că se pune problema declanşării unei asemenea proceduri împotriva Avocatului Poporului, pentru că a făcut ceea ce a crezut de cuviinţă. De aceea se numeşte Avocatul Poporului, să facă ceea ce crede de cuviinţă când are elemente pentru a demara o asemenea procedură”, a susţinut Cazanciuc.„Nu poţi să ataci Curtea Constituţională, Curtea de Conturi, Avocatul Poporului ori de câte ori emit decizii care ţie nu îţi convin. Deci, din punctul acesta de vedere, nu e o surpriză că Ludovic Orban face acest atac la Avocatul Poporului, ca instituţie. Nu poţi să ieşi împotriva instituţiei când face un demers care este, la un moment dat, altfel decât crezi tu că ar trebui să fie. Deci, nicio surpriză, din acest punct de vedere, din partea lui Ludovic Orban”, a încheiat Cazanciuc.

Citeşte mai departe ...

Zece rachete antigrindă au fost trase în județul Vrancea pentru dislocarea grindinei

„Zece rachete au fost trase în cursul zilei de luni, şase de la Vârteşcoiu şi patru de la Urecheşti. Este a treia intervenţie pe care o avem în acest sezon, a treia în două luni şi jumătate. Este un an atipic. În alţi ani, până la această oră aveam sute de intervenţii. Nu a fost niciodată aşa. Au fost nori, au trecut, dar nu au fost nori cu nucleu de grindină”, a declarat directorul Unităţii de Combatere a Grindinei Moldova II, Ion Marin, citat de Agerpres.ro..

În Vrancea există 12 puncte de lansare a rachetelor antigrindină operative. Un punct de lansare poate proteja până la 12.000 de hectare, gradul de combatere a acestui fenomen şi de protecţie a culturilor cu ajutorul rachetelor antigrindină fiind cuprins între 75 şi 80%.

 

Citeşte mai departe ...

De marți se reiau zborurile cu Franța, Italia și alte trei țări europene

„Premierul României, Ludovic Orban, a convocat luni 22 iunie a.c. Comitetul Național pentru Situații de Urgență care a adoptat hotărârea nr. 31 prin care a fost actualizată lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare (zonă verde). Excepția se aplică persoanelor asimptomatice care sosesc în România din statele aflate pe listă. Astfel, au fost adăugate încă cinci (5) state: Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda și teritoriul european al Franței (Franța metropolitană)”, precizează în comunicat.

„Lista actualizată intră în vigoare la data 23.06.2020 și poate fi consultată pe site-ul www.cnscbt.ro. În evaluarea statelor propuse de INSP pentru zona verde, s-a ținut cont de criteriul mediei numărului de cazuri noi înregistrate în ultimele 14 zile, respectiv mai puțin de cinci (5) cazuri la 1 milion de locuitori”, se mai arată în comunicat.

Citeşte mai departe ...

Află cum pot cere absolvenții de liceu și facultate indemnizația de șomaj

Absolvenții instituțiilor de învățământ cu vârsta de peste 16 ani au posibilitatea, după cum stabilește Legea nr. 76/2002, de a cere ajutorul de șomaj dacă, în 60 de zile de la încheierea studiilor, nu-și găsesc un loc de muncă, scrie avocatnet..

Concret, “prin absolvent al unei instituții de învățământ se înțelege persoana care a obținut o diplomă sau un certificat de studii, în condițiile legii, în una dintre instituțiile de învățământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condițiile legii”. ceea ce trebuie să facă absolvenții fără un loc de muncă pentru a obține ajutorul de la stat este înregistrarea la agenția pentru ocuparea forței de muncă din zona în care domiciliază. Ei trebuie să facă asta, potrivit legii, în cel mult 60 de zile calendaristice de la absolvire și nici măcar o zi mai târziu, altfel pierd dreptul la această indemnizație.perioada de 60 de zile a început pe 29 mai 2020, ceea ce înseamnă că absolvenții se mai pot înregistra la agenții până, cel mai târziu, pe 28 iulie 2020.

Ajutorul de la stat se va primi timp de șase luni, calculate de la momentul în care se termină perioada de 60 zile, iar valoarea indemnizației lunare primite reprezintă o sumă fixă, respectiv 50% din valoarea indicatorului social de referință (ISR).

Ce documente se depun pentru obținerea banilor:

actul de identitate, în original și copie;
actele de studii și de calificare sau adeverința din care să rezulte data absolvirii, în original și copie;
adeverința medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricții medicale.

Citeşte mai departe ...

PSD:"Un premier care fumează şi bea în birou în plină criză, alături de jumătate din Guvern, are credibilitate zero"

"Un premier ce fumează şi bea în biroul său, alături de jumătate din Guvern, în plină criză COVID, are credibilitate zero când cere responsabilitate şi spune ţării că pericolul nu a trecut.

Un lider de partid care face turul teraselor, la bere cu amicii politici, subminează de fapt încrederea cetăţenilor în autorităţi fiindcă, în loc de soluţii anti-criză, livrează doar spumă electorală.

Un demnitar care habar nu are să folosească masca de protecţie când face apel la respectarea regulilor este cel mai nefericit antimodel pentru milioane de români.

Masca lui Orban cade mereu deoarece acoperă o guvernare de mascaradă marca PNL!", a transmis PSD.

Citeşte mai departe ...

Scandal într-un cazinou din Galați. Un tânăr a fost lovit în cap cu mânerul unui cuțit

Trei bărbați din Galați au fost reținuți de polițiști după ce au bătut o persoană într-un cazino. Victima, un tânăr, de 24 de ani, a fost lovită în cap cu mânerul unui cuțit.

„La data de 19 iunie, polițiștii Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Galați au identificat trei bărbați, cu vârste cuprise între 19 și 29 de ani, toți din municipiul Galați, bănuiți că, în noaptea de 17/18 iunie, ar fi agresat fizic un alt bărbat, de 24 de ani, într-un cazino situat pe strada Brăilei. Cei trei au fost depistați și conduși la sediul poliției, pentru audieri, fiind cercetați sub aspectul comiterii infracținii de lovire sau alte violențe. Întrucât din investigații a rezultat că victima a fost lovită în cap cu mânerul unui cuțit și, cu ocazia agresiunii a fost tulburată liniștea publică, cercetările au fost extinse și pentru comiterea infracțiunilor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase și tulburarea liniștii și ordinii publice”, a anunțat IPJ Galați.

Agresorii au fost reținuți de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, ulterior Judecătoria Galați dispunând față de aceștia măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile.

Citeşte mai departe ...

Nume noi la Oţelul: Tribuna „Victor Puiu Vasilache ”şi sala de conferinţe „Dunărea Bătrână”

  • Publicat în Sport

SC Oţelul îţi continuă proiectul şi lucrează în această perioadă la capitolul imagine. Consiliul Director al clubului roş-alb-albastru, la propunerea departamentului de Brand Management, a hotărât ca Victor Puiu Vasilache să dea numele Tribunei Oficiale a stadionului Oţelul, iar sala de conferinţe a arenei să poarte numele „Dunărea Bătrână”. „Victor Vasilache poate fi considerat, pe bună dreptate, drept creatorul echipei Oţelul Galaţi în forma modernă şi profesionistă. S-a născut pe 11 aprilie 1942, în Galaţi, iar asta explică ataşamentul deosebit faţă de ceea ce înseamnă comunitatea locală şi poate că tot cu el a început şi mentalitatea care caracterizează suporterul oţelar, care de-a lungul timpului a avut mai multă încredere în sportivii gălăţeni, decât în „mercenarii” veniţi din alte zone. S-a luptat pentru ca numele şi clubul Oţelul să nu dispară, în ciuda unor presiuni enorme în perioada comunistă, şi a reuşit să ducă clubul din campionatul organizat în cadrul Combinatului Siderurgic până în Divizia A şi să învingă Juventus Torino în Cupa UEFA”, se precizează pe site-ul oficial al clubului. Totodată, în semn de apreciere faţă de implicarea suporterilor în mediatizarea numelui Oţelul, s-a decis ca „Dunărea Bătrână”, cel mai reprezentativ cântec al oţelarilor şi denumirea site-ului oficial al suporterilor gălăţeni (www.dunareabatrana.ro), să fie numele oficial al sălii de conferinţe de presă a stadionului Oţelul. „Dunărea Bătrână a apărut din dorinţa fanilor de a mediatiza cât mai mult echipa favorită, în lipsă de informaţiile dorite despre Oţelul. Prin deviza „suporterii scriu pentru suporteri”, DB-ul a luat fiinţă la ideea unor suporteri pasionaţi în februarie 2007, la început fiind distribuită fanilor pe internet, în format PDF. Mutarea revistei pe site-ul www.dunareabatrana.ro a fost sinonimă cu succesul, ajungând să strângă zilnic cifre record pentru un site de nişă, fiind ani de-a rândul practic cea mai importantă publicaţie adresată suporterilor oţelari”.

Citeşte mai departe ...

Un ofițer de poliție din Galați a fost infectat cu COVID-19

Un ofițer de la IPJ Galați a fost confirmat pozitiv cu COVID-19. Bărbatul a fost internat în spital, iar specialiștii Direcției de Sănătate Publică au demarat o anchetă epidemiologică.

Din primele informații, este vorba de un ofițer de la Serviciul Ordine Publică care, în prezent, este internat în spital.

Polițistul a participat la mai multe întâlniri organizate la Prefectura Galați pentru gestionarea crizei provocată de noul virus.

Acesta s-a întâlnit cu mai mulți reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai Jandarmeriei și ai Direcției de Sănătate Publică. Ultima ședință la care a participat ofițerul a fost pe 3 iunie.

Citeşte mai departe ...

Premierul Ludovic Orban are vești proaste pentru români: nu sunt bani pentru creșterea pensiilor și a alocațiilor copiilor

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat că nu sunt bani pentru creșterea pensiilor și a alocațiilor copiilor. Duminică seara, la postul România TV premierul a recunoscut că bugetul nu poate suporta creșterea cu 40% a pensiilor și dublarea alocațiilor din cauza crizei economice. Șeful Guvernului a mai spus că nici în condiții normale nu era ușor de dus la bun sfârșit măsura votată de Parlament.

În ceea ce privește alocațiile copiilor, Ludovic Orban a anunțat că miniștrii caută soluții pentru majorare. Totuși, nu sunt bani pentru dublarea alocațiilor într-o singură etapă, a precizat liderul liberalilor.

„Vom căuta o soluție. Nu ne putem permite dublarea alocațiilor. Este a doua dublare care este făcută, după cea din martie în dezbaterea bugetului 2019. Sigur că vom da o garanție privind dublarea alocațiilor, dar va trebui să gândim un calendar de creștere. Dublarea alocațiilor generează cheltuieli de aproximativ 7 miliarde de lei la nivel bugetar, sunt foarte greu de suportat aceste creșteri”, a spus premierul Orban.

Majorarea pensiilor de la 1 septembrie cu 40 de procente nu poate fi făcută în condițiile actuale, a mai spus Ludovic Orban. O creștere va avea loc, dar nu așa cum a fost votată de Parlament anul trecut.

„Majorarea cu 40% ar fi fost foarte greu de făcut chiar în condițiile în care eram într-o situație economică favorabilă, așa cum arătau datele la începutul anului, atunci când am adoptat bugetul. Suntem într-o criză economică, suntem într-o criză care a afectat atât veniturile la bugetul de pensii, cât și veniturile bugetului de stat. Se vede limpede că majorarea cu 40% este o majorare care nu poate fi susținută financiar pentru că ea generează un pericol grav pentru echilibrul bugetar al României, riscând să afecteze capacitatea României de a face față tuturor plăților. Vom crește pensiile, procentul nu îl voi prezenta public decât atunci când vom avea finalizate toate aceste evaluări, analize”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Opoziția parlamentară reprezentată de PSD, ALDE și Pro România a anunțat că va iniția o moțiune de cenzură dacă Guvernul liberal nu majorează pensiile în conformitate cu decizia Parlamentului.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS
Info for bonus Review William Hill here.

Taguri