Menu
RSS
Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Galați, orașul familiei: Grădinița nr. 36 va intra în modernizare

Galați, orașul familiei: Grădinița …

„Asigurăm investiții și d...

O nouă investiție la Spitalul Tg. Bujor: clădirea principală, reabilitată și modernizată complet

O nouă investiție la Spitalul Tg. B…

Principala clădire a spit...

CAS: Adeverința de înlocuire a cardului duplicat este valabilă până la data emiterii cardului duplicat

CAS: Adeverința de înlocuire a card…

Casa de Asigurări de Sănă...

Percheziții la AFDJ. Procurorii verifică o presupusă fraudă în achiziționarea a două remorchere

Percheziții la AFDJ. Procurorii ver…

Parchetul European (EPPO)...

Bodișteanu a dat gol pentru România

Bodișteanu a dat gol pentru România

Mijlocaşul Oţelului Ştefa...

„Tigrii” lui Florin Ignat au obosit și au pierdut la Deva

„Tigrii” lui Florin Ignat au obosit…

Liga 1 la futsal a progra...

Programul FLEX 2025-2026

Programul FLEX 2025-2026

Ambasada Statelor Unite î...

Ciolacu: România va avea cea mai mare creştere economică din Europa anul acesta

Ciolacu: România va avea cea mai ma…

România va avea cea mai...

Protecția Consumatorului, avertisment: Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia!

Protecția Consumatorului, avertisme…

Unele firme vopsesc car...

Prev Next

Luni, 22 Iunie 2020 - Regional Press

Fără carantină/izolare pentru gălățenii reîntorși acasă din 22 de state (doar) europene

Prefectura Galați a afișat lista țărilor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare în perioada de ”relaxare pandemică”.

Începând de azi, 23 iunie, de la ora 00.00, persoanele care intră în România din 22 de state cuprinse în ”zona verde” și considerate asimptomatice, nu vor mai fi trimise în izolare sau carantina, automat.

Conform hotărârii nr. 31/22.06.2020, a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care intră în vigoare de azi, măsura de exceptare se aplică doar statelor din Zona Verde, aflate în UE și SEE. În urma consultărilor cu statele membre se va decide includerea și a altor state terțe pentru măsura de exceptare, în timp real.

În același timp, toate persoanele asimptomatice care sosesc dintr-o călătorie internațională dintr-o țară care nu face parte din lista țărilor exceptate (țară inclusă în zona galbenă), se aplică măsura izolării tuturor persoanelor aflate la aceeași adresă. Pentru carantină sau izolare la domiciliu măsura va fi aplicată pentru o perioadă de 14 zile.

Citeşte mai departe ...

Cazanciuc: "PSD nu susţine revocarea din funcţie a Avocatului Poporului"

„PSD nu susţine un asemenea demers, care este, din punctul nostru de vedere, un atac la adresa unei instituţii fundamentale, care nu se află în slujba PNL, ci în slujba poporului. PNL nu poate să înţeleagă treaba asta, adică nu poate să fie Avocatul Poporului la cheremul PNL. Săptămâna trecută sau acum două săptămâni au făcut de asemenea demersuri, au fost opinii diferite, dacă sunt sau nu sunt îndreptăţite, de aceea trebuie să aibă această instituţie independenţă, să facă ceea ce crede atunci când apreciază că anumite drepturi fundamentale sunt încălcate”, a precizat Cazanciuc întrebat pe această temă.

„Nu am avut o discuţie la partid pe această solicitare a lui Ludovic Orban, nu ştiu dacă a depus sau nu a depus până în acest moment, în scris, am văzut doar o declaraţie politică, dar nu cred că se pune problema declanşării unei asemenea proceduri împotriva Avocatului Poporului, pentru că a făcut ceea ce a crezut de cuviinţă. De aceea se numeşte Avocatul Poporului, să facă ceea ce crede de cuviinţă când are elemente pentru a demara o asemenea procedură”, a susţinut Cazanciuc.„Nu poţi să ataci Curtea Constituţională, Curtea de Conturi, Avocatul Poporului ori de câte ori emit decizii care ţie nu îţi convin. Deci, din punctul acesta de vedere, nu e o surpriză că Ludovic Orban face acest atac la Avocatul Poporului, ca instituţie. Nu poţi să ieşi împotriva instituţiei când face un demers care este, la un moment dat, altfel decât crezi tu că ar trebui să fie. Deci, nicio surpriză, din acest punct de vedere, din partea lui Ludovic Orban”, a încheiat Cazanciuc.

Citeşte mai departe ...

Află cum pot cere absolvenții de liceu și facultate indemnizația de șomaj

Absolvenții instituțiilor de învățământ cu vârsta de peste 16 ani au posibilitatea, după cum stabilește Legea nr. 76/2002, de a cere ajutorul de șomaj dacă, în 60 de zile de la încheierea studiilor, nu-și găsesc un loc de muncă, scrie avocatnet..

Concret, “prin absolvent al unei instituții de învățământ se înțelege persoana care a obținut o diplomă sau un certificat de studii, în condițiile legii, în una dintre instituțiile de învățământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condițiile legii”. ceea ce trebuie să facă absolvenții fără un loc de muncă pentru a obține ajutorul de la stat este înregistrarea la agenția pentru ocuparea forței de muncă din zona în care domiciliază. Ei trebuie să facă asta, potrivit legii, în cel mult 60 de zile calendaristice de la absolvire și nici măcar o zi mai târziu, altfel pierd dreptul la această indemnizație.perioada de 60 de zile a început pe 29 mai 2020, ceea ce înseamnă că absolvenții se mai pot înregistra la agenții până, cel mai târziu, pe 28 iulie 2020.

Ajutorul de la stat se va primi timp de șase luni, calculate de la momentul în care se termină perioada de 60 zile, iar valoarea indemnizației lunare primite reprezintă o sumă fixă, respectiv 50% din valoarea indicatorului social de referință (ISR).

Ce documente se depun pentru obținerea banilor:

actul de identitate, în original și copie;
actele de studii și de calificare sau adeverința din care să rezulte data absolvirii, în original și copie;
adeverința medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricții medicale.

Citeşte mai departe ...

PSD:"Un premier care fumează şi bea în birou în plină criză, alături de jumătate din Guvern, are credibilitate zero"

"Un premier ce fumează şi bea în biroul său, alături de jumătate din Guvern, în plină criză COVID, are credibilitate zero când cere responsabilitate şi spune ţării că pericolul nu a trecut.

Un lider de partid care face turul teraselor, la bere cu amicii politici, subminează de fapt încrederea cetăţenilor în autorităţi fiindcă, în loc de soluţii anti-criză, livrează doar spumă electorală.

Un demnitar care habar nu are să folosească masca de protecţie când face apel la respectarea regulilor este cel mai nefericit antimodel pentru milioane de români.

Masca lui Orban cade mereu deoarece acoperă o guvernare de mascaradă marca PNL!", a transmis PSD.

Citeşte mai departe ...

Scandal într-un cazinou din Galați. Un tânăr a fost lovit în cap cu mânerul unui cuțit

Trei bărbați din Galați au fost reținuți de polițiști după ce au bătut o persoană într-un cazino. Victima, un tânăr, de 24 de ani, a fost lovită în cap cu mânerul unui cuțit.

„La data de 19 iunie, polițiștii Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Galați au identificat trei bărbați, cu vârste cuprise între 19 și 29 de ani, toți din municipiul Galați, bănuiți că, în noaptea de 17/18 iunie, ar fi agresat fizic un alt bărbat, de 24 de ani, într-un cazino situat pe strada Brăilei. Cei trei au fost depistați și conduși la sediul poliției, pentru audieri, fiind cercetați sub aspectul comiterii infracținii de lovire sau alte violențe. Întrucât din investigații a rezultat că victima a fost lovită în cap cu mânerul unui cuțit și, cu ocazia agresiunii a fost tulburată liniștea publică, cercetările au fost extinse și pentru comiterea infracțiunilor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase și tulburarea liniștii și ordinii publice”, a anunțat IPJ Galați.

Agresorii au fost reținuți de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, ulterior Judecătoria Galați dispunând față de aceștia măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile.

Citeşte mai departe ...

Nume noi la Oţelul: Tribuna „Victor Puiu Vasilache ”şi sala de conferinţe „Dunărea Bătrână”

  • Publicat în Sport

SC Oţelul îţi continuă proiectul şi lucrează în această perioadă la capitolul imagine. Consiliul Director al clubului roş-alb-albastru, la propunerea departamentului de Brand Management, a hotărât ca Victor Puiu Vasilache să dea numele Tribunei Oficiale a stadionului Oţelul, iar sala de conferinţe a arenei să poarte numele „Dunărea Bătrână”. „Victor Vasilache poate fi considerat, pe bună dreptate, drept creatorul echipei Oţelul Galaţi în forma modernă şi profesionistă. S-a născut pe 11 aprilie 1942, în Galaţi, iar asta explică ataşamentul deosebit faţă de ceea ce înseamnă comunitatea locală şi poate că tot cu el a început şi mentalitatea care caracterizează suporterul oţelar, care de-a lungul timpului a avut mai multă încredere în sportivii gălăţeni, decât în „mercenarii” veniţi din alte zone. S-a luptat pentru ca numele şi clubul Oţelul să nu dispară, în ciuda unor presiuni enorme în perioada comunistă, şi a reuşit să ducă clubul din campionatul organizat în cadrul Combinatului Siderurgic până în Divizia A şi să învingă Juventus Torino în Cupa UEFA”, se precizează pe site-ul oficial al clubului. Totodată, în semn de apreciere faţă de implicarea suporterilor în mediatizarea numelui Oţelul, s-a decis ca „Dunărea Bătrână”, cel mai reprezentativ cântec al oţelarilor şi denumirea site-ului oficial al suporterilor gălăţeni (www.dunareabatrana.ro), să fie numele oficial al sălii de conferinţe de presă a stadionului Oţelul. „Dunărea Bătrână a apărut din dorinţa fanilor de a mediatiza cât mai mult echipa favorită, în lipsă de informaţiile dorite despre Oţelul. Prin deviza „suporterii scriu pentru suporteri”, DB-ul a luat fiinţă la ideea unor suporteri pasionaţi în februarie 2007, la început fiind distribuită fanilor pe internet, în format PDF. Mutarea revistei pe site-ul www.dunareabatrana.ro a fost sinonimă cu succesul, ajungând să strângă zilnic cifre record pentru un site de nişă, fiind ani de-a rândul practic cea mai importantă publicaţie adresată suporterilor oţelari”.

Citeşte mai departe ...

Un ofițer de poliție din Galați a fost infectat cu COVID-19

Un ofițer de la IPJ Galați a fost confirmat pozitiv cu COVID-19. Bărbatul a fost internat în spital, iar specialiștii Direcției de Sănătate Publică au demarat o anchetă epidemiologică.

Din primele informații, este vorba de un ofițer de la Serviciul Ordine Publică care, în prezent, este internat în spital.

Polițistul a participat la mai multe întâlniri organizate la Prefectura Galați pentru gestionarea crizei provocată de noul virus.

Acesta s-a întâlnit cu mai mulți reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai Jandarmeriei și ai Direcției de Sănătate Publică. Ultima ședință la care a participat ofițerul a fost pe 3 iunie.

Citeşte mai departe ...

Premierul Ludovic Orban are vești proaste pentru români: nu sunt bani pentru creșterea pensiilor și a alocațiilor copiilor

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat că nu sunt bani pentru creșterea pensiilor și a alocațiilor copiilor. Duminică seara, la postul România TV premierul a recunoscut că bugetul nu poate suporta creșterea cu 40% a pensiilor și dublarea alocațiilor din cauza crizei economice. Șeful Guvernului a mai spus că nici în condiții normale nu era ușor de dus la bun sfârșit măsura votată de Parlament.

În ceea ce privește alocațiile copiilor, Ludovic Orban a anunțat că miniștrii caută soluții pentru majorare. Totuși, nu sunt bani pentru dublarea alocațiilor într-o singură etapă, a precizat liderul liberalilor.

„Vom căuta o soluție. Nu ne putem permite dublarea alocațiilor. Este a doua dublare care este făcută, după cea din martie în dezbaterea bugetului 2019. Sigur că vom da o garanție privind dublarea alocațiilor, dar va trebui să gândim un calendar de creștere. Dublarea alocațiilor generează cheltuieli de aproximativ 7 miliarde de lei la nivel bugetar, sunt foarte greu de suportat aceste creșteri”, a spus premierul Orban.

Majorarea pensiilor de la 1 septembrie cu 40 de procente nu poate fi făcută în condițiile actuale, a mai spus Ludovic Orban. O creștere va avea loc, dar nu așa cum a fost votată de Parlament anul trecut.

„Majorarea cu 40% ar fi fost foarte greu de făcut chiar în condițiile în care eram într-o situație economică favorabilă, așa cum arătau datele la începutul anului, atunci când am adoptat bugetul. Suntem într-o criză economică, suntem într-o criză care a afectat atât veniturile la bugetul de pensii, cât și veniturile bugetului de stat. Se vede limpede că majorarea cu 40% este o majorare care nu poate fi susținută financiar pentru că ea generează un pericol grav pentru echilibrul bugetar al României, riscând să afecteze capacitatea României de a face față tuturor plăților. Vom crește pensiile, procentul nu îl voi prezenta public decât atunci când vom avea finalizate toate aceste evaluări, analize”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Opoziția parlamentară reprezentată de PSD, ALDE și Pro România a anunțat că va iniția o moțiune de cenzură dacă Guvernul liberal nu majorează pensiile în conformitate cu decizia Parlamentului.

Citeşte mai departe ...

Câinii fără stăpân au dat iama prin țarcul căprioarelor de la Zoo Gârboavele

O căprioară de la Grădina Zoologică din Pădurea Gârboavele a fost rănită de câinii fără stăpân. Duminică, aceștia au reușit să intre pe sub gardul țarcului în care se află mai multe căprioare și lame. Unei căprioare i-a fost smuls un corn, dar animalul a primit imediat îngrijire de la medicul veterinar.

Reprezentanții parcului zoo spun că în pădure sunt numeroși câini fără stăpân înfometați. Principala lor sursă de hrana este reprezentată de resturile rămase în urma oamenilor veniți la picnic în pădure. Din cauza pandemiei, gălățenii nu au mai mers în pădure și câinii nu au mai găsit hrana care îi ajuta să supraviețuiască. De aceea, animalele devin agresive, așa cum s-a întâmplat duminică la Gârboavele.

Reprezentanții Grădinii Zoologice spun că incidente precum cel de duminică nu s-au mai petrecut de cinci ani. Patru câini au reușit să treacă de gard și au atacat căprioarele. Un vizitator a fotografiat căprioara rănită, iar imaginile au ajuns pe Facebook. Căprioara a primit îngrijiri de la medicul veterinar și este în afara oricărui pericol.

Paza la Grădina Zoologică a fost suplimentată, iar gardul stricat de câini a fost reparat. Totuși, reprezentanții complexului încearcă să rezolve problema câinilor din pădure. O variantă ar fi obținerea unei autorizații pentru echipa de ecarisaj a Primăriei Galați pentru a prinde animalele sălbăticite. Situația este gravă deoarece câinii înfometați pot ataca și oameni.

Citeşte mai departe ...

United se apără în cazul datoriei faţă de jucătorul brazilian Kailon Borges

  • Publicat în Sport

Aşa cum ne-am aşteptat, articolul de vineri, „United trebuie să-i achite o sumă de bani brazilianului Kailon Borges” a agitat apele Dunării şi în mod firesc a venit şi punctul de vedere al clubului gălăţean pe care l-am solicitat în prealabil de câteva ori.
„În urma informaţiilor apărute în câteva publicaţii locale, articole conform cărora Clubul Sportiv United Galaţi, vicecampioana ultimelor trei sezoane ale Ligii 1 de futsal, i-ar fi dator fostului său sportiv Kailon Borges, facem următoarele precizări:
Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor, în şedinţa sa din data de 9 iunie 2020, a stabilit ca CS United, pe motiv că ar fi denunţat unilateral, fără justă cauză, a contractului individual de muncă încheiat cu sportivul, să-i achite acestuia drepturi financiare restante şi compensaţii pentru întreruperea relaţiilor contractuale. Hotărârea CNSL nu este definitivă, acesta fiind motivul pentru care n-am mediatizat-o, preferând să luăm atitudine abia după ce cazul a ajuns în mass-media. Suntem în aşteptarea motivării Camerei Naţionale de Soluţionare a Litigiilor pentru a face recurs, CS United beneficiind de argumente incontestabile care reclamă o soluţie complet diferită. Reamintim setul de modificări decis de Comisia de Fotbal în Sală şi de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal înaintea sezonului curent, detalii prezentate cu lux de amănunte de clubul nostru, tot printr-un comunicat de presă. Menţionam anul trecut că în noua stagiune echipele de prim eşalon sunt obligate să înscrie în raportul de joc la fiecare meci minimum 9 jucători formaţi la nivel naţional, faţă de 7, cât era necesar în anul competiţional 2018-2019, şi că modificarea de regulament cea mai discutabilă le suspenda jucătorilor de naţionalitate română care au evoluat pentru naţionala de seniori a unei alte ţări dreptul de a fi consideraţi formaţi la nivel naţional. În ziua adoptării noului ROAF-Fotbal în sală, CS United avea sub contract, pe lângă sportivii formaţi la nivel naţional, trei jucători extracomunitari, Wellington Da Silva, Kailon Borges şi Daniel Araujo, şi patru sportivi cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, Constantin Burdujel, Andrian Laşcu, Cristian Obadă şi Sergiu Tacot, ultimii doi semnând cu gruparea vicecampioană pe 1 mai 2019, respectiv cu o lună şi jumătate înainte de şedinţa federală menţionată. Odată raportaţi la noile norme, cei patru jucători originari din Republica Moldova, chiar şi posesori de cetăţenie română (cu drepturi depline, conform Constituţiei), nu mai erau asimilaţi sportivilor formaţi la nivel naţional.
Ce club sportiv, nu numai din fotbalul de sală, din orice disciplină şi chiar din afara României, îşi permite extravaganţa de a păstra în lot jucători pe care să aibă dreptul de a-i utiliza doar prin rotaţie? Este o întrebare retorică şi este inutil să precizăm că, obligaţi de noul regulament, a trebuit să renunţăm la serviciile a doi dintre ei. Aceştia au fost, cu mulţumirile de rigoare pentru performanţele obţinute în tricoul „tigrilor”, Wellington Da Silva şi Kailon Borges, aflaţi sub contract până în 2020. Deciziile s-au dovedit, iată, corecte şi eficiente din punct de vedere sportiv, CS United aflându-se în momentul suspendării activităţii din cauza pandemiei de Covid-19 pe primul loc în clasamentul play-off-ului Ligii 1.
Altfel, Codul Muncii din România, mai mult decât reper, instanţa căreia întreaga forţă de muncă i se subordonează, nu permite salarizarea unei persoane care într-o anumită perioadă, în cazul de faţă intervalul de timp judecat de Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, nu s-a aflat la locul de muncă, nici măcar în ţară! Kailon Borges, cu tot respectul pe care îl merită, nu poate solicita de acasă, din Brazilia, achitarea unor drepturi care nu i se cuvin: i-am oferit atât lui, cât şi lui Wellington Da Silva şansa de a-şi găsi altă echipă şi de a fi remuneraţi pe baza valorii lor, însă spre stupefacţia CS United, singura lor destinaţie a fost CNSL. Comisiile federale trebuie să ţină cont de toate aceste detalii!

Sportivul de valoare este vizibil pe teren, nu în sălile de judecată. CS United Galaţi, entitate constrânsă de modificările regulamentare din vara anului trecut, nu putea avea obligaţia de a le găsi alte echipe jucătorilor care nu mai făceau parte din strategia clubului. Altul îi este ţelul: deja calificată în a patra finală de campionat consecutivă, reprezentanta Galaţiului speră să aducă pentru comunitate trofeul mult aşteptat”, se precizează într-un comunicat de presă remis luni de tripla vicecampioană a României.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri