Menu
RSS
Concediile medicale emise de medicii specialiști nu mai trebuie vizate de medicul de familie

Concediile medicale emise de medici…

Potrivit Ordinului MS și ...

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu: "Guvernul PNL știe doar să fure și să risipească"

Preşedintele interimar al PSD, Marc…

"Guvernul PNL știe doar s...

PSD: "Refuzul PNL de a majora pensiile cu 40% lovește nivelul de trai al vârstnicilor"

PSD: "Refuzul PNL de a majora …

"Coșul zilnic al pensiona...

Lionel Messi pare tentat să se despartă de Barcelona

Lionel Messi pare tentat să se desp…

Agenţia Reuters informeaz...

„Divorţ” Sebastian Vettel - Ferrari

„Divorţ” Sebastian Vettel - Ferrari

 Agenţia AFP informe...

Se redeschid restaurantele. În interior vor fi impuse numeroase reguli

Se redeschid restaurantele. În inte…

Reprezentanții proprietar...

Unde sunt amplasate punctele de prim ajutor în Galați, pe perioada caniculei

Unde sunt amplasate punctele de pri…

Mai multe puncte de prim ...

Nouă comune din județul Galați, puternic afectate de ploi și grindină. Care este valoarea pagubelor

Nouă comune din județul Galați, put…

Ploile torențiale și grin...

PLAGIAT!: "Guvernul Orban se laudă cu şantierele deschise în Guvernarea PSD"

PLAGIAT!: "Guvernul Orban se l…

Printr-un comunicat al so...

Stare de alertă: Se pot organiza workshop-uri cu 20 de persoane

Stare de alertă: Se pot organiza wo…

HG nr. 511/2020 stabileșt...

Prev Next

Marți, 02 Iunie 2020 - Regional Press

Din toamnă autorităţile se gândesc la o campanie de vaccinare antigripală “pe scară largă”

Orban a făcut declaraţii la conferinta cursdeguvernare.ro:

“Părerea mea e clară, sunt un susținător al vaccinului. Aici în primul rând ar trebui să fim și noi mai proactivi, să derulăm campanii prin care să contracarăm toate absurditățile și toate aberațiile pe care le-am auzit, campaniile pe care nu știu cine le finanțează vă spun sincer, nu pot să-mi dau seama cine le finanțează, dar e clar că sunt finanțate, campaniile anti vacciniştilor. În mod evident ele fac parte dintr-un mecanism elaborat de dezinformare care este activ nu numai în România, ce este prezent în mai multe țări europene și care în mare parte cred că își are izvorul în afara Europei, mai înspre Est.

Eu sunt categoric în favoarea vaccinului, vaccinul este fundamental un instrument de luptă împotriva bolii. Și acum, de pildă, noi căutăm un vaccin anti-Covid. Sigur, căutăm și tratament, dar căutăm vaccin anti-Covid. În gândirea pe care o avem pentru toamnă, când se estimează o revenire a epidemiei, noi gândim să facem o vaccinare antigripală pe scară largă, la 3-4 milioane, câte doze de vaccin reușim să adunăm, ca un mijloc de a simplifica să spunem… Că dacă îți vine un caz care e vaccinat antigripal, care are simptome de gripă, mai mult ca sigur e Covid.

În fine, deci vaccinul e extrem de important, reacția noastră trebuie să fie o campanie inteligentă prin care să convingem pe toți aceia care ar putea cădea pradă dezinformărilor, care, repet, sunt sistemice, finanțate și bine gândite, în mod inteligent gândite și care generează o astfel de reacție absurdă din partea foarte multor oameni maturi, care cad pradă acestor dezinformări.”, a spus Ludovic Orban.

 

 

Citeşte mai departe ...

Reguli noi pentru practicarea pescuitului recreativ

  • Publicat în Social

Pescarii trebuie să respecte câteva măsuri impuse de autorități: trebuie să păstreze o distanță de 10 metri între ei, nu au voie să socializeze, să facă grătar sau să consume băuturi alcoolice. 

Potrivit ordinului Ministerului Agriculturii, publicat marți în Monitorul Oficial:

-asigurarea unui flux de deplasare care să respecte distanțarea socială;

-măsurarea temperaturii la intrarea pe baltă;

-asigurarea de măști de protecție și substanțe dezinfectante pentru mâini și echipamentul de pescuit;

-sunt interzise grătarele și consumul de băuturi alcoolice;

-cel mult două persoane pe același stand de pescuit cu o distanță de 10 metri între pescari;

-pontoanele vor fi dezinfectate de administratori;

-pescarii sunt obligați să poarte masca până la locul de pescuit;

-pescarii nu au voie să socializeze între ei.

Citeşte mai departe ...

Cardul de sănătate este aproape în colaps

"Aplicaţiile - şi alea care au fost puse în funcţiune nu merg, cardul de sănătate, se ştie foarte clar este aproape în colaps, sistemul digital pentru cardul de sănătate, nivelul de digitalizare în sănătate este unul extrem de înapoiat, iar noi, acum, ne-am confruntat cu nevoia de digitalizare pe toate bazele de date pe care a trebuit să le administrăm extrem de scurt, necesitatea transmiterii informaţiei într-un sistem extrem de rapid şi aici lucrurile trebuie schimbate rapid", a afirmat Orban, marți la o dezbatere online că nivelul de digitalizare în sănătate este unul "extrem de înapoiat".

 

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu acuză PNL: "Vom opri în Parlament jaful pe care l-au pus la cale"

„Nu au nicio limită! Și-au angajat toate rudele, coafezele, chelnerii și cioclii la vârful statului! Au dat tunuri de sute de milioane de euro în plină pandemie prin firmele de casă!

Au vândut lemnul din pădurile țării! I-au vândut până și pe români la export pentru agricultura altora! Acum vor să vândă și companiile românești, ultima avuție a statului!!!! Am avertizat încă de acum 6 luni că această gașcă galbenă, extrem de lacomă, va încerca să vândă România bucată cu bucată.

PSD nu va permite niciodată ca ultimele perle ale economiei românești - CEC, Hidroelectrica sau Nuclearelectrica să fie vândute străinilor!Vom opri în Parlament jaful pe care politrucii liberali l-au pus la cale. Avem o lege care deja a trecut de Senat, prin care se interzice orice vânzare a companiilor de stat pentru o perioadă de 2 ani. Mai miră pe cineva că Guvernul se opune și a dat punct de vedere negativ?!

Pentru ei, România și interesele românilor nu există! PSD va lupta până la capăt pentru ca NICIO companie în care statul este acționar majoritar să nu fie înstrăinată!!!”, a scris despre PNL, liderul interimar PSD, Marcel Ciolacu pe Facebook.

Citeşte mai departe ...

Galerie foto/Ajutor în valoare de 10 milioane de euro pentru firmele din Galați de la Consiliul Județean

Economia Galațiului a fost susținută cu 10 milioane de euro de Consiliul Județean. Instituția gălățeană a plătit acești bani firmelor care au lucrări în desfășurare în județ. Este vorba despre un ajutor oferit de CJ firmelor în perioada de criză.

În urmă cu două luni, Consiliul Județean Galați a înființat un fond prin care face plăți în regim de urgență firmelor care au lucrări în desfășurare. Este o metodă prin care sunt ajutate firmele, salvându-se astfel mii de locuri de muncă. Mai mult, măsura produce efecte în lanț deoarece firmele care nu își închid porțile plătesc taxe și utilități, încheie contracte cu alte societăți comerciale și eventual fac angajări. Reprezentanții autorităților estimează că astfel au fost salvate mii de locuri de muncă și au fost create unele noi.

„În această perioadă de criză provocată de pandemia de coronavirus, facem tot ce ne stă în putere pentru a susţine economia Galațiului și a salva cât mai multe locuri de muncă. În luna mai, Consiliului Judeţean Galaţi a sprijinit economia Galațiului cu peste 23 de milioane de lei. De la începutul acestei pandemii, au fost plătite facturi de peste 50 de milioane de lei, bani cu care firmele au putut să platească salariile angajaților, materialele și furnizorii. În caz contrar, având în vedere modul în care economia a fost afectată de această pandemie, multe firme și-ar fi închis porțile și ar fi concediat oamenii. Mai mult, pe lângă lucrările care sunt în plină desfăşurare, am reuşit în această perioadă să mai deschidem câteva șantiere (Drumul de Centură, eficiența energetică la Spitalul Clinic Județean de Urgență, seră de plante exotice la Grădina Botanică, modernizare DJ 254 și DJ 242A), ceea ce înseamnă noi locuri de muncă”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ Galați. 

Fondul creat de Consiliul Județean Galați conține zeci de milioane de euro.

Citeşte mai departe ...

Primarul comunei Brăhășești, despre carantină: „Am decis să nu mai tac”

Primarul comunei Brăhășești, Mircea Dumitru, face dezvăluiri despre modul în care a fost introdusă carantina în comunitatea pe care o conduce. Dezvăluirile au fost făcute pe Facebook și îi vizează pe membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și pe reprezentanții Prefecturii Galați. Aceștia sunt acuzați că nu au oferit suport comunității din nordul județului.

„Am decis să nu mai tac și să explic cum a fost instituită carantina în comuna noastră, fără a avea un dialog, măcar la nivel elementar, cu Primăria Brăhășești. Am păstrat tăcerea din dorința de a nu inflama și mai mult spiritele, dar nu pot sta deoparte când concetățenii mei sunt acuzați NEFONDAT de tot felul de minunății”, a anunțat primarul comunei Brăhășești, Mircea Dumitru, pe Facebook.

Concret, primarul din Brăhășești susține că nu a fost luată nici o măsură deși a anunțat de două ori Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați despre sosirea unor grupuri de cetățeni din Germania și Marea Britanie. De asemenea, printr-o adresă trimisă autorităților județene pe 28 mai, Mircea Dumitru a solicitat măsuri suplimentare de protecție pentru localnici, instituirea unor reguli clare privind participarea la evenimente locale și stabilirea unor proceduri pentru transportul de marfă. Toate solicitările au rămas fără răspuns, susține primarul Dumitru.

Satele Brăhășești și Toflea din comuna Brăhășești au fost introduse în carantină pe 24 mai, printr-o decizie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Hotărârea a fost luată după ce în cele două sate au apărut mai multe cazuri de infectare cu COVID-19.

Citeşte mai departe ...

Pe 8 iunie s-ar putea ca Liga 1 să se reia cu spectatori în tribune

  • Publicat în Sport

 Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că autorităţilor le-ar fi foarte uşor să decidă ca partidele de fotbal să se dispute de la început cu spectatori în tribune, dar a subliniat faptul că în acest caz cluburile organizatoare, vor fi „direct responsabile de distanţarea între spectatori, de o eventuală infectare şi de eventualele victime". „Eu îmi doresc ca sportul să aibă spectatori. În propunerile iniţiale venite din partea Federaţiei Române de Fotbal şi a Ligii Profesioniste de Fotbal, ei şi-au asumat reluarea campionatului fără spectatori. Oriunde în lume s-a repornit competiţia, acest lucru s-a făcut fără spectatori în fază incipientă. Asta pentru a creşte nivelul de siguranţă şi de combatere a răspândirii acestui virus. Eu înţeleg situaţia de la cultură (n.r. - de la 1 iunie evenimentele culturale se pot desfăşura în aer liber în prezenţa a 500 de spectatori). Gândind comparativ s-ar putea să simţim o nedreptate, noi, cei din zona sportului. Dar să fim sinceri, publicul din cele două zone e uşor diferit. Cel din sport e mult mai numeros, e mai pătimaş, interacţionează diferit faţă de publicul prezent la un spectacol. În plus, e foarte dificil ca organizator de meci să facă o selecţie şi să permită accesul a doar 400-500 de spectatori. Vă dau exemplul meu, la Universitatea Craiova sunt 7.000 de abonaţi. Cum ai putea ca şi club să selectezi doar 4-500 dintre ei? Ca la loto? Teoretic ne-ar fi foarte uşor să spunem ''Da' ... Dar organizatorul meciului ar fi direct responsabil de distanţarea între spectatori, de o eventuală infectare, de eventuale victime care pot rezulta de acolo. Să ne aducem aminte, Liverpool - Atletico Madrid a avut pe cercetare dovedită 47 de decese. Doamne-fereşte! Deci eu nu cred că e foarte confortabil să îţi asumi aşa ceva într-o asemenea fază, ştiind că publicul din zona sportivă e foarte pătimaş. De asta spun să avem puţină răbdare. Iar pentru faza incipientă am concluzionat toţi să pornim fără spectatori", a spus ministrul. „După modelul în care treptat am relaxat toate măsurile în zona sportivă, e posibil să avem spectatori. Eu sunt optimist. Eu sper să ajungem în momentul în care să avem spectatori pe stadioane. Îmi doresc acest lucru ca orice alt iubitor de sport. Accesul spectatorilor este în directă relaţie cu evoluţia pandemiei. Dacă vom avea o evoluţie bună, în sensul diminuării la minimum a numărului de infectări, cu siguranţă nimeni nu e nebun să ţină spectatorii în afara stadioanelor", a adăugat oficialul de la MTS.

Citeşte mai departe ...

Grupul de Comunicare Strategică: Amenzi în valoare de peste 100 de mii de lei date pentru încălcarea legislației anti-COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică anunță că, în urma încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 151 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 105.000 lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 5 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal. Totodată, în data de 1 iunie a.c., 58 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.333 de persoane. Alte 90.103 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Citeşte mai departe ...

Reprezentanţii C.O.T.A.R: Consiliul ASF să fie destituit de Parlament

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) îşi reiterează solicitarea către Parlamentul României cu privire la destituirea întregului Consiliu al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi la numirea unei noi structuri de conducere al cărei preşedinte să fie actualul senator Daniel Zamfir.

"Rugăm factorii decidenţi din Parlamentul României să lase jocurile politice de-o parte, să renunţe în a tranzacţiona funcţii atât de importante, pentru că industriile afectate în anii de nefuncţionare a ASF, nu mai pot suporta alte experimente cu persoane numite exclusiv în baza unor negocieri politice. Halul în care a decăzut ASF este cauzat de exact aceste trocuri politice, din care au rezultat personajele total nepotrivite care conduc astăzi această instituţie anti-consumator şi cărora le cerem demisia de mai bine de două luni".

În documentul depus la Parlament, vineri, se arată: "Împrejurarea că prezentul memoriu tratează în principal disfuncţionalităţile existente pe piaţa asigurărilor RCA nu conduce la concluzia că celelalte domenii aflate sub supravegherea ASF funcţionează în parametrii prevăzuţi de lege.

În fapt, toate cele trei domenii aflate în aria de competenţă a ASF - pieţe de capital, asigurări şi pensii private - sunt caracterizate printr-o îngrijorătoare lipsă de organizare şi disciplină, aspect ce poate fi atribuit în mod direct activităţii deficitare a conducerii Autorităţii. În acest sens, menţionăm strict cu titlu exemplificativ blocajele şi conflictele existente în activitatea recentă a SIF-urilor (Societăţi de Investiţii Financiare), pe care ASF s-a dovedit incapabilă să le gestioneze şi care au condus chiar la suspendarea unor operaţiuni de tranzacţionare (a se vedea situaţia SIF Oltenia şi SIF Transilvania)".

Reprezentaţii COTAR arată că scopul prezentului demers nu este acela de a denigra ASF, ci de a scoate în evidenţă "incapacitatea managerială şi lipsa de voinţă a persoanelor care asigură în prezent conducerea autorităţii, întrucât situaţia actuală, care nu poate fi descrisă ca fiind decât haotică, nu mai poate continua".

Alături de COTAR, resetarea ASF este susţinută de încă şapte organizaţii: APCONS - Asociaţia Pentru Apărarea Drepturilor şi Intereselor Consumatorilor, AURSF - Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare, ACLIDER - Asociaţia Constatatorilor şi Lichidatorilor de Daune din Evenimente Rutiere, APRD - Asociaţia Profesioniştilor în Regularizarea Daunelor, EAI - Asociaţia Expert Auto Independent, FSAB - Federaţia Sindicatelor din Asigurări şi Bănci, PRBAR - Patronatul Român al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare.reprezentanţii COTAR au depus vineri un memoriu la Parlament în care arată motivele pentru care trebuie demis actualul Consiliu al ASF.

 

Citeşte mai departe ...

Un bărbat din Galați, reținut de DIICOT pentru trafic de minori

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore a unui bărbat acuzat de săvârșirea infracțiunii de trafic de minori. În cursul zilei de astăzi, inculpatul va fi prezentat la Tribunalul Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada august 2019 – 01.06.2020, inculpatul a recrutat pe aplicaţia Facebook, prin inducere în eroare cu utilizarea metodei “Loverboy”, o persoană vătămată minoră pe care, ulterior, a scos-o din mediul familial, a determinat-o să renunţe la şcoală, a transferat-o în municipiul Galaţi, unde adăpostit-o şi cazat-o în locaţii închiriate în regim hotelier şi, prin aplicarea de corecţii fizice periodice, prin constrângere psihică, profitând de starea psihică labilă şi de lipsa de şcolarizare a victimei, prin exercitarea controlului asupra libertăţii de mişcare şi comunicare, a exploatat-o prin obligarea la practicarea prostituţiei pe o perioadă de cel puţin nouă luni, obţinând un profit de peste 100.000 lei”,  a comunicat DIICOT.

La data de 01.06.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galați împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Galați au efectuat o percheziție domiciliară pe raza judeţului Galaţi, în apartamentul achiziționat de inculpat cu sumele de bani obținute din exploatarea victimei minore, în urma căreia au fost identificate şi ridicate suma de 5.200 lei, un cuțit cu lungimea lamei de aproximativ 20 cm şi alte mijloace materiale de probă (documente autentificate de cumpărare a unui imobil, medii de stocare).

Activităţile au fost efectuate cu sprijinul ofițerilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, al lucrătorilor de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS
Info for bonus Review William Hill here.

Taguri