Menu
RSS
Marcel Ciolacu, mesaj despre democrație și drepturile omului, de ziua SUA

Marcel Ciolacu, mesaj despre democr…

"Anul acesta sărbătorim 1...

ANP desfășoară controale sâmbătă și duminică în 26 de penitenciare din țară

ANP desfășoară controale sâmbătă și…

„Pentru asigurarea unui m...

Încă patru cadre medicale de la Spitalul Județean Galați, infectate cu COVID-19. Bilanțul ajunge la 15

Încă patru cadre medicale de la Spi…

Crește numărul cadrelor m...

Concediile medicale emise de medicii specialiști nu mai trebuie vizate de medicul de familie

Concediile medicale emise de medici…

Potrivit Ordinului MS și ...

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu: "Guvernul PNL știe doar să fure și să risipească"

Preşedintele interimar al PSD, Marc…

"Guvernul PNL știe doar s...

PSD: "Refuzul PNL de a majora pensiile cu 40% lovește nivelul de trai al vârstnicilor"

PSD: "Refuzul PNL de a majora …

"Coșul zilnic al pensiona...

Lionel Messi pare tentat să se despartă de Barcelona

Lionel Messi pare tentat să se desp…

Agenţia Reuters informeaz...

„Divorţ” Sebastian Vettel - Ferrari

„Divorţ” Sebastian Vettel - Ferrari

 Agenţia AFP informe...

Se redeschid restaurantele. În interior vor fi impuse numeroase reguli

Se redeschid restaurantele. În inte…

Reprezentanții proprietar...

Unde sunt amplasate punctele de prim ajutor în Galați, pe perioada caniculei

Unde sunt amplasate punctele de pri…

Mai multe puncte de prim ...

Prev Next

Vineri, 19 Iunie 2020 - Regional Press

Valabilitatea cardului de sănătate, prelungită cu 7 ani

  • Publicat în Social

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Adela Cojan, a anunţat vineri că valabilitatea cardurilor de sănătate care expiră la 1 iulie va fi prelungită cu şapte ani pentru 4,2 milioane de români, potrivit Agerpres.

„Reintroducem, începând cu data de 1 iulie, tocmai pentru a avea o evidenţă clară a cazurilor ce se internează, a cazurilor care beneficiază de servicii medicale la domiciliu şi a cazurilor care beneficiază de servicii paraclinice, de imagistică medicală şi de laborator, deci, acolo unde există interacţiune între medic şi pacient şi trebuie obligatoriu să fie pacientul în faţa medicului, vom reintroduce utilizarea şi validarea serviciilor cu cardul naţional de sănătate. Despre care pot să vă spun o veste bună: am obţinut finanţare pentru prelungirea valabilităţii acestuia (...) pentru 4.200.000 de persoane din ţara noastră. Începând cu data de 1 iulie urmau să expire aceste carduri. Or, prelungirea valabilităţii acestora s-a obţinut pentru încă 7 ani”, a afirmat Cojan.

Citeşte mai departe ...

PSD vrea la guvernare. "Suntem pregătiţi. PNL să plece acasă"

Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii, a explicat ce va face PSD dacă moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va trece.

"Suntem pregătiţi să preluăm guvernarea şi să le oferim românilor ceea ce au nevoie. Sper ca preşedintele să îşi revină din obişnuinţa de a lua în braţe PNL-ul şi va lua o hotărâre care să fie în concordanţă cu legile ţării şi cu dorinţa parlamentară. Cred că a trecut vremea poftei ce am poftit.

PSD, în toată perioada care a trecut, a respectat promisiunile legate de creşteri de pensii şi salarii, am alocat bani pentru alocaţii, ceea ce PNL nu a făcut. Dacă nu sunt în stare să respecte legile, să plece acasă", a declarat acesta la România TV.

Citeşte mai departe ...

Au crescut taxele pentru permisele şi taloanele auto cu 30%

Potrivit noilor tarife care au intrat deja în vigoare, un permis auto costă acum 89 de lei, cu 21 de lei mai mult, faţă de cel vechi.

Pentru certificatele de înmatriculare, Direcţia de Permise anunţă un preţ de 49 de lei. Asta înseamnă cu 12 lei mai mult decât înainte. Această majorare vine în condiţiile în care tarifele erau neschimbate din 2009, şi este pusă pe seama inflaţiei.

În România, se înmatriculează, anual, circa 1 milion de maşini.

Citeşte mai departe ...

Guvernul vrea să acorde unei anumite categorii de pensionari tichete valorice

Este vorba despre un proiect de Ordonanță de Urgență ce se află în dezbatere publică la Ministerul Fondurilor Europene (MFE), prin care se vor acorda pensionarilor de peste 75 de ani care au pensii minime sociale de 750 de lei dar și pentru persoanele fără adăpost.

Valoarea acestor tichete ar fi de 180 de lei pe lună și vor putea fi folosite numai pentru achiziționarea de mâncare și nu vor putea fi preschimbate în bani.

Persoanele care beneficiază de aceste tichete nu vor putea primi rest de bani, dacă este cazul, la achiziționarea meselor calde. Tichetele valorice vor fi electronice și vor fi alimentate lunar cu suma de 180 de lei. Acestea se vor putea folosi numai în unitățile care primesc astfel de tichete, listă pe care fiecare persoană o va primi la momentul acordării tichetului.O facilitate în plus este oferită celor care nu se pot deplasa și îndeplinesc condițiile de acordare a tichetelor valorice, acestea vor primi masa caldă aferentă la domiciliu.

Fiecare tichet valoric va fi înseriat sub un număr unic și va conține, printre altele, informațiile de identificare a titularului (nume, prenume, cod numeric personal), precum și perioada de valabilitate (un an de la data emiterii) și interdicția de a fi utilizat pentru alte scopuri decât cel pentru care a fost emis. Titularul tichetului îl va putea folosi numai dacă prezintă și buletinul, mai puțin persoanele fără adăpost, care nu vor fi obligate să prezinte actul la folosirea tichetelor.

Ca să intre în posesia tichetelor valorice, pensionarii cu venituri la nivelul pensiei minime sociale și persoanele fără adăpost trebuie să se înscrie pe listele ce vor fi întocmite de autoritățile publice locale.

Potrivit expunerii de motive a proiectului de OUG, acordarea unor astfel de tichete este cu atât mai necesară cu cât, în contextul epidemiei de coronavirus, două dintre categoriile de persoane direct afectate sunt pensionarii de cel puțin 75 de ani, cu venituri sub pensia socială minimă asigurată în plată și persoanele fără adăpost, notează avocatnet.ro

 

Citeşte mai departe ...

Bacalaureatul 2020: 32.000 de elevi din seriile anterioare vor să susțină examenul

La Bacalaureatul 2020 s-au înscris numai în prima sesiune peste 155.000 de candidați, cu aproximativ 20.000 de mai mulți decât anul trecut, a anunțat ministrul Educației, Monica Anisie.“Anul acesta, din seriile anterioare au fost înscriși peste 32.000 de elevi, față, de exemplu, de anul trecut când au participat la probele examenului de bacalaureat elevi din seriile anterioare aproximativ 20.000. Deci iată că anul acesta s-au înscris la examenul de Bacalaureat mai mulți elevi decât până acum”, a declarat Monica Anisie, într-un interviu la TVR 1.

Ministrul Educației a precizat că “pentru elevii care sunt izolați, în carantină sau bolnavi sau care vor avea temperatură la unele probe noi organizăm o etapă specială, iar cea de-a doua sesiune din toamnă rămâne așa cum a fost anunțată. Rămân aceleași date [pentru a treia sesiune de Bacalaureat, care va fi organizată în toamnă – N.Red.], fără probe de competențe, pentru că am luat decizia ca acestea să fie echivalate sau recunoscute”.

Calendarul primei sesiuni de Bacalaureat 2020:
 

3 – 10 iunie 2020 Înscrierea candidaților
11 – 17 iunie 2020 Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale
22 iunie 2020 Limba și literatura română – proba E a) – proba scrisă
23 iunie 2020 Limba și literatura maternă – proba E b) – proba scrisă
24 iunie 2020 Proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă

Examen la Matematică – pentru absolvenții claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică, pentru cei care au terminat filiera tehnologică și pentru absolvenții de la profilul militar și profilul pedagogic – specializarea învățători-educatoare, din filiera vocațională

Examen la Istorie – pentru absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celor de mai sus
25 iunie 2020 Proba la alegere a profilului și a specializării – proba E d) – proba scrisă

Absolvenții trebuie să aleagă una dintre următoarele materii, pentru examen, în funcție de studiile urmate în liceu:

Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională

Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie – absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai sus

30 iunie 2020 Afișarea rezultatelor la probele scrise – până la ora 12:00
30 iunie 2020 Depunerea contestațiilor în intervalul orar 16:00 – 20:00
1 iulie 2020 Depunerea contestațiilor în intervalul orar 8:00 – 12:00
1 – 4 iulie 2020 Rezolvarea contestațiilor
5 iulie 2020 Afișarea rezultatelor finale

Citeşte mai departe ...

Sistemul modern de gestionare a deșeurilor prinde contur. Consiliul Județului Galați a semnat contractul privind investiția de la Valea Mărului

Cel mai mare proiect din istoria Consiliului Județean Galați a mai făcut un pas. Vineri, la sediul Consiliului Județean Galați a fost semnat contractul privind construirea unui depozit de deșeuri și a unei stației de sortare la Valea Mărului. Cele două sunt componente ale sistemului modern de gestionare a deșeurilor realizat în baza unui contract uriaș de peste 100 de milioane de euro.

Președintele Costel Fotea a semnat contractul pentru lucrarea de la Valea Mărului. Stația de sortare și depozitul de deșeuri vor costa 60 de milioane de lei.

„Am făcut un nou pas mare pentru implementarea la Galaţi a celui mai performant sistem de management al deşeurilor din ţară. Dacă în urmă cu două zile am semnat contractul de finanţare pentru Sistemul Integrat de Management al Deşeurilor din judeţul Galaţi, astăzi am semnat contractul de lucrări pentru depozitul de deşeuri pe care îl vom construi la Valea Mărului, precum şi pentru staţia de sortare care va fi realizată în aceeaşi localitate. Pentru aceste lucrări, procedurile de achiziţie publică au fost derulate în ultimii doi ani, cu clauză suspensivă. Acest contract reprezintă doar o etapă din marele proiect de management al deşeurilor care va fi implementat în județul nostru. Depozitul de deşeuri va avea o capacitate de un milion de metri cubi şi o durată de viaţă de cel puţin 30 de ani”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Investiția de la Valea Mărului este o componentă a unui proiect unic România și în partea de est a continentului european. Costel Fotea, președintele instituției, a semnat miercuri un contract de finanțare europeană în valoare de 104 milioane de euro în baza căruia se va construi un sistem modern de gestionarea deșeurilor. Investiția va fi gata în următorii ani și va acoperi toate necesitățile județului Galați.

Potrivit reprezentanților CJ Galați, Sistemul de management integrat al deşeurilor (SMID) va cuprinde numeroase puncte de lucru la  Galaţi, Tecuci, Tg. Bujor şi Valea Mărului. Aproximativ trei sferturi din valoarea investiției va fi folosită pentru realizarea unei staţii ultramoderne de tratare a deşeurilor, dotată cu un digestor şi cu o turbină de producere a energiei electrice. Cu ajutorul sistemului cu tehnologie de ultimă oră, gunoiul va fi transformat în îngrășământ pentru agricultură și în energie electrică care va fi folosită pentru funcționarea stației. Cu banii europeni vor fi construite mai multe stații de compostare, de sortare și de transfer pentru deșeuri și vor fi cumpărate mașini și pubele de gunoi pentru tot județul.

Citeşte mai departe ...

Droguri din Spania, ascunse în colete, găsite de polițiști  

Aproape 900 de grame de marijuana, 674 de grame de hașiș și 20 de grame de cocaină au fost descoperite de polițiști asupra unor persoane care primiseră un colet din Spania.

 La data de 18 iunie, polițiști și procurori din Galați au surprins în flagrant delict, într-un autoturism, la intrarea în municipiul Brăila, doi bărbați, de 21 și 26 de ani, ambii din municipiul Brăila, având asupra lor un colet ce conținea droguri de risc și de mare risc.

„Astfel, în coletul expediat din Spania, au fost găsite, disimulate printre mai multe articole vestimentare și medii de stocare, 896 de grame de marijuana, 674 de grame de hașiș și aproximativ 20 de grame de cocaină.Ulterior, a fost identificat și destinatarul coletului, un bărbat, de 30 de ani, din municipiul Brăila, din cercetări rezultând că acesta i-ar fi determinat pe cei doi să preia și să transporte coletul cu droguri din Spania, urmând să le vândă consumatorilor, pe raza județelor Galați și Brăila”, a anunțat IPJ Galați.

Persoanele în cauză, care sunt cercetate acum pentru comiterea infracțiunilor de instigare la trafic de droguri de risc și de mare risc și trafic de droguri de risc și de mare risc, au fost reținute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă.

Citeşte mai departe ...

United trebuie să-i achite o sumă de bani brazilianului Kailon Borges

  • Publicat în Sport

Printre cazurile aflate pe rol săptămâna trecută la Camera pentru soluţionarea litigiilor din cadrul FRF s-a aflat şi cel dintre Kailon Borges versus CS United Galaţi. S-au decis următoarele: admite în parte cererea principală ; constată denunţarea unilaterală, fără justă cauză a CIM 11/04.11.2016, din culpa clubului, începând cu data de 15.07.2019; obligă pârâtul la plata drepturilor financiare restante pentru perioada 01-14.06.2019, precum şi a compensaţiei pentru denunţarea unilaterală pentru justă cauză de către club, a CIM 11/04.11.2016, în temeiul art. 18.9.1lit. a) din RSTJF pentru 16.07.2019 –15.06.2020; respinge excepţia inadmisibilităţii cererii reconvenţionale; respinge cererea reconvenţională ca neîntemeiată; obligă pârâtul la plata taxei de procedură; cu recurs în 5 zile de la comunicare. Clubul gălăţean contestă deciziile şi trebuia să declare recurs în termen de cinci zile. Din păcate, comunicatul de presă cu punctul de vedere pe care l-am aşteptat 10 zile întârzie să apară. Altfel, în şedinţa Comisiei de Disciplină de joi au fost analizate evenimentele de la partida de pe 10 martie din sala Dunărea dintre United - Imperial Wet Miercurea Ciuc, scor final 2-1 din play-off-ul Ligii 1 la futsal şi s-a hotărât: Alexandru Tănăsilă, delegat United: suspendare o lună şi o amendă de 2200 de lei respectiv Savio Valadares, jucător Imperial: suspendare 2 etape şi amendă de 200 de lei. În această situaţie, brazilianul va absenta la finala pentru locul din UEFA Champions League, United - Imperial. Datele la care se vor disputa cele două jocuri tur-retur şi ordinea nu au fost stabilite încă.

sursa foto: Costel Străinu facebook

Citeşte mai departe ...

Un copil, în spital după ce mama lui a intrat cu mașina într-un cap de pod din beton

Un copil de opt ani a fost rănit, după ce mama lui, în timp ce se afla la volan, din cauza neatenției, a intrat într-un cap de pod din beton. 

 Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Bujor au fost sesizați, prin apelul unic de urgență 112, cu privire la faptul că, pe D.J. 242B, în localitatea Băneasa, s-a produs un accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane.

„Din primele verificări efectuate de polițiștii ajunși la fața locului, s-a stabilit că o femeie, de 27 de ani, a condus autoturismul pe drumul mai sus menționat și, la un moment dat, din cauza neatenției, ar fi pierdut controlul direcției și ar fi intrat într-un cap de pod din beton. În urma impactului, un minor, de 8 ani, pasager în autoturism, a suferit mai multe leziuni, fiind transportat la spital unde a rămas internat pentru îngrijiri medicale”, a anunțat IPJ Galați.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

Citeşte mai departe ...

Trei mari lucrări din Galați sunt în pericol din cauza Guvernului care a întârziat rambursarea sumei de 10 milioane de lei

Trei lucrări din orașul Galați, realizate cu fonduri europene, sunt în pericol din cauza Guvernului. În timp ce liberalii se laudă cu alocări spectaculoase de fonduri pentru Galați, Primăria municipiului se plânge că Ministerul Dezvoltării întârzie efectuarea unor plăți, punând astfel în pericol derularea unor lucrări importante. Reprezentanții municipalității spun că Guvernul are de onorat cereri de rambursare în proiecte europene în valoare de aproape 10 milioane de lei.

PNL a anunțat că Guvernul urmează să aloce județului Galați peste 40 de milioane de lei. Anunțul a apărut aproape în același timp cu mesajul trimis de Primăria Galați prin care municipalitatea anunța că mai multe proiecte europene riscă să fie suspendate deoarece Ministerul Dezvoltării nu a făcut plățile la timp. Primăria vorbește despre întârzieri de o lună și despre o valoare de 10 milioane de lei.  

„Guvernul și-a dovedit încă o dată incompetența, punând în pericol derularea unor proiecte ample cu fonduri europene. Sunt întârzieri serioase la cererile de rambursare pe trei astfel de proiecte, derulate prin Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, care ar fi trebuit să onoreze cereri de rambursare de 10 milioane de lei. În această situație, Primăria municipiului Galați este pusă în dificultate în relația cu constructorii. Și, mai mult decât atât, suntem obligați să amânăm alte proiecte necesare orașului din cauza incapacității guvernanților”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul orașului Galați.    

Informațiile prezentate de Primărie arată că este vorba despre două cereri de rambursare în valoare de 6.775.955,97 lei, respectiv 2.896.375,17 lei, în proiectul Modernizare linii tramvai și carosabil străzile Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918, o cerere în valoare de 187.188 lei în proiectul Modernizare și reabilitare Școala Gimnazială „M. Sadoveanu” nr. 11 și o cerere în valoare de 3.844,89 lei în proiectul Reabilitarea, extinderea si dotarea Ambulatoriului de specialitate al Spitalului de Psihiatrie „Elisabeta Doamna”.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS
Info for bonus Review William Hill here.

Taguri