Menu
RSS
Concediile medicale emise de medicii specialiști nu mai trebuie vizate de medicul de familie

Concediile medicale emise de medici…

Potrivit Ordinului MS și ...

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu: "Guvernul PNL știe doar să fure și să risipească"

Preşedintele interimar al PSD, Marc…

"Guvernul PNL știe doar s...

PSD: "Refuzul PNL de a majora pensiile cu 40% lovește nivelul de trai al vârstnicilor"

PSD: "Refuzul PNL de a majora …

"Coșul zilnic al pensiona...

Lionel Messi pare tentat să se despartă de Barcelona

Lionel Messi pare tentat să se desp…

Agenţia Reuters informeaz...

„Divorţ” Sebastian Vettel - Ferrari

„Divorţ” Sebastian Vettel - Ferrari

 Agenţia AFP informe...

Se redeschid restaurantele. În interior vor fi impuse numeroase reguli

Se redeschid restaurantele. În inte…

Reprezentanții proprietar...

Unde sunt amplasate punctele de prim ajutor în Galați, pe perioada caniculei

Unde sunt amplasate punctele de pri…

Mai multe puncte de prim ...

Nouă comune din județul Galați, puternic afectate de ploi și grindină. Care este valoarea pagubelor

Nouă comune din județul Galați, put…

Ploile torențiale și grin...

PLAGIAT!: "Guvernul Orban se laudă cu şantierele deschise în Guvernarea PSD"

PLAGIAT!: "Guvernul Orban se l…

Printr-un comunicat al so...

Stare de alertă: Se pot organiza workshop-uri cu 20 de persoane

Stare de alertă: Se pot organiza wo…

HG nr. 511/2020 stabileșt...

Prev Next

Joi, 18 Iunie 2020 - Regional Press

63 de pacienţi internaţi cu COVID-19 la Spitalul Judeţean Brăila

Peste 1.800 de persoane din judeţul Brăila se află în izolare voluntară şi carantină şi 63 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19 sunt internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, potrivit informaţiilor furnizate, joi, de Instituţia Prefectului potrivit Agerpres.
În judeţul Brăila sunt monitorizate 1.850 persoane aflate în izolare voluntară şi 41 care se află în carantină instituţionalizată. Alte 8.396 de persoane au ieşit din autoizolare, la încheierea celor 14 zile şi 1.160 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieşi din carantină instituţionalizată.

Conform raportării DSP, de la începutul pandemiei, în judeţul Brăila 99 de persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 32 au fost declarate vindecate şi externate, iar patru pacienţi au fost declaraţi decedaţi, doi din Brăila şi doi transferaţi din municipiul Galaţi.

Potrivit IPJ Brăila, în ultimele 24 de ore, a fost verificat modul de respectare a măsurilor şi interdicţiilor impuse în această perioadă de către 1.534 persoane şi cinci societăţi comerciale.

 

Citeşte mai departe ...

Scandal în USR. Barna, acuzat de mai mulți lideri de partid: "Politica pumnului în gură trebuie să înceteze"

„În ultimele zile mai multe voci importante din societatea civilă cer public conducerii USR să înceteze excluderile și suspendările pe delicte de opinie. Cu toate acestea, în ședința din 17 iunie condusă de Dan Barna, Biroul Național l-a suspendat pe Președintele organizației USR Sector 4 cu o zi înainte de alegerile din filiala unde era și candidat. Este o situație pe care mulți colegi și foști colegi au reclamat-o intern de mai multă vreme, iar cei ce dețin majoritatea în conducerea partidului ignoră cu bună știință semnalele ce vin de la „firul ierbii”. Mai mult decât atât, prin susținătorii lor, creează contexte care să motiveze acțiunile abuzive de excludere sau suspendare a membrilor incomozi, catalogați ca „elemente”, „sabotori” sau „tineri zgomotoși”.”, se arată în scrisoarea deschisă.

Semnatarii acestei scrisori declară faptul că de la începutul anului conducerea partidului, controlată de Barna, a suspendat sau exclus 35 de membri.

„Pretindem de la cel mai înalt nivel că facem o altfel de politică, că respectăm libertățile fundamentale și luptăm pentru o justiție independentă. Se întâmplă tot mai des în viața internă a USR excluderi și suspendări abuzive, intervenții chiar în procesul de alegeri interne pentru funcțiile de conducere la nivel de filiale locale sau județene, inclusiv la comisii de arbitraj care ar trebui să fie independente. Din decembrie până în prezent au fost excluși sau suspendați de Biroul Național nu mai puțin de 35 colegi, majoritatea cu funcții de conducere în USR și cu “vina” că au contestat acțiunile conducerii Barna. Cazurile respective au fost prioritizate în mod discriminatoriu, iar sentințele politice au venit rapid și implacabil”, susțin semnatarii scrisorii.

„Aceste metode trebuie să înceteze, iar majoritatea care conduce azi USR-ul trebuie să se întoarcă la principiile pe care s-a clădit acest partid, dintre care cel mai important este acela că vocea fiecărui membru trebuie să fie auzită și ascultată. Democrația și politica reprezintă arta dialogului. Politica „pumnului în gură” este specifică altor forme de organizare către care cu siguranță nu vrem să ne îndreptăm nici ca partid, nici ca societate. În USR este nevoie ca toate grupurile interne, inerente unei democrații, să se supună principiilor statului de drept și să militeze pentru un sistem de arbitraj corect, eficient și echidistant, la toate nivelurile”, se mai precizează în scrisoare.

Potrivit digi24.ro, surse din partid susțin că suspendările făcute de oamenii loiali lui Dan Barna vin ca urmare a fuziunii cu PLUS, situație în care Dan Barna vrea să își asigure controlul deplin al Biroului Național al USR.

Citeşte mai departe ...

Atenţionare de călătorie pentru Grecia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Grecia, unde există riscul prelungirii timpilor de aşteptare la frontiera cu Bulgaria, întrucât reintroducerea de către autorităţile elene a măsurii scanării documentelor de călătorie creşte considerabil timpul alocat controlului, anunță news.ro.
Potrivit MAE, cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Republica Elenă sunt atenţionaţi asupra riscului de creştere a timpilor de aşteptare la trecerea frontierei cu Bulgaria (Kulata-Promachonas, Nymfea - Makaza, Svilengrad - Ormenio).

Singura cale de acces rutier pentru cetăţenii străini (Germania, Polonia, Croaţia, Serbia, Bulgaria şi România) către destinaţiile turistice din R. Elenă o reprezintă tranzitul prin R. Bulgaria, iar reintroducerea de către autorităţile elene de frontieră a măsurii scanării documentelor de călătorie creşte considerabil timpul alocat controlului acestora.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106774035) şi Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefoanele de urgenţă ale misiunii diplomatice a României în Republica Elenă ( +306978996222) şi Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).MAE recomandă consultarea informaţiilor publicate pe paginile de internet: http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.eu, şi aminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu despre PNL după adoptarea rectificării bugetare: "A spart deja banii pe tot felul de achiziţii dubioase"

"PSD rezolvă din Parlament ce nu vrea ori nu este capabil Guvernul Orban să facă! Am susţinut şi votat suplimentarea fondurilor destinate autorităţilor locale în proiectul legii de aprobare a rectificării bugetare.

Pentru Guvern nu este important că nu mai sunt bani pentru protecţia persoanelor vulnerabile, pentru copiii din centrele de plasament sau pentru batrânii instituţionalizaţi. Şi-au îndestulat deja toată clientela politică, au spart deja banii pe tot felul de achiziţii dubioase şi acum restul mai pot să aştepte.

Astăzi în Parlament am îndreptat acest lucru. Este firesc, după ce Guvernul i-a lăsat pe primari şi pe preşedinţii de Consilii Judeţene să se descurce singuri în faţa crizei sanitare! Dacă situaţia a fost ţinută sub control în majoritatea judeţelor din ţară, meritul este al autorităţilor locale şi nicidecum al Guvernului", a scris Ciolacu pe Facebook.

Citeşte mai departe ...

Un tânăr din Galați, prins cu o armă de tir sportiv, deținută ilegal. Arma a fost adusă din Spania

Un tânăr din Galați este cercetat penal pentru contrabandă și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, după ce a fost prins de polițiști, în trafic, având în mașină o armă de tir sportiv pentru care nu avea autorizație. 

„La data de 17 iunie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și cei ai Biroului Rutier Galați au efectuat un filtru rutier pe raza municipiului, depistand într-un autoturism un tânăr, de 24 de ani, din localitate, asupra căruia au găsit o armă de tir sportiv cu aer comprimat, calibrul 5,5 mm, armă neletală supusă autorizării, pe care acesta o deținea fără drept.Din primele verificări, a rezultat că persoana în cauză și-ar fi procurat arma, în urmă cu două luni, de la un bărbat, de 25 de ani, din comuna Scânteiești, care ar fi adus-o din Spania”, a informat IPJ Galați.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și contrabandă calificată, continuând cercetările în vederea stabilirii trasabilității armei și a tuturor împrejurărilor în care au fost comise faptele.

 

Citeşte mai departe ...

Tarife mai mari pentru permisul de conducere și certificatul de înmatriculare

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) informează că au fost stabilite noi tarife pentru permisul de conducere şi certificatul de înmatriculare. Beneficiarii vor plăti cu 21 de lei mai mult pentru permisul de conducere și cu 12 lei mai mult pentru certificatele de înmatriculare. Este vorba despre 89 lei pentru permisul de conducere şi 49 de lei pentru certificat de înmatriculare. 

„Pentru stabilirea noilor tarife s-a avut în vedere data ultimei majorări de preț pentru permise de conducere și certificate de înmatriculare, respectiv martie 2009, ajustate în limita indicelui prețului de consum (IPC) de 135,10 % înregistrat în perioada martie 2009 – februarie 2020, respectiv cu indicele prețului de consum de 131,59 %, rezultat prin luarea în calcul a coeficientului de corecție de 0,9 care reflectă avantajul consumatorului, potrivit prevederilor art.3 alin.2 din H.G nr.669/2001”,  anunță R.A. – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS)

„Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care au achitat taxele aferente eliberării permisului de conducere şi/ sau a certificatului de înmatriculare anterior datei de 17.06.2020, se acordă un termen de graţie de 30 de zile calendaristice pentru utilizarea acestora la vechiul tarif, fără plata diferenţelor de preţ. După expirarea celor 30 de zile, cetăţenii care au achitat taxele anterior datei de 17.06.2020 vor achita şi diferenţa de preţ existentă între tarifele practicate până la data de 17.06.2020 şi cele în vigoare după această dată”, precizează comunicatul DRPCIV.

Citeşte mai departe ...

Un bărbat din Galați și-a amenințat cu moartea soția și și-a bătut copilul. El a fost arestat

Un bărbat din județul Galați a fost arestat după ce și-a amenințat cu moartea soția și a lovit-o atât pe ea, cât și pe fiul lor minor. Agresorul este cercetat acum pentru infracțiuni de violență în familie.

Incidentul a avut loc în urmă cu câteva zile, în localitatea Nămoloasa, din județul Galați. Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Liești au fost sesizați de o femeie, de 30 de ani, cu privire la faptul că soțul său ar fi amenințat-o cu moartea și ar fi lovit-o atât pe ea, cât și pe fiul lor minor.

„Polițiștii au mers imediat la fața locului, constatând că cele sesizate se confirmă, și, în urma evaluării riscului, a fost emis un ordin de protecție provizoriu. Totodată, bărbatul, de 36 de ani, a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de violență în familie”, a anunțat IPJ Galați.

În cursul zilei de ieri, Judecătoria Liești a dispus, față de acesta, măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Citeşte mai departe ...

Pe 3 august reîncepe tenisul în circuitul WTA

  • Publicat în Sport

Circuitul profesionist de tenis feminin (WTA), întrerupt la jumătatea lunii martie din cauza pandemiei de coronavirus, se va relua pe 3 august la Palermo, cu un turneu internaţional, a anunţat miercuri organismul internaţional.
După un alt turneu internaţional, pe 10 august, turneele importante vor porni în partea a doua a lunii august, cu turneul de la Cincinnati (relocat la Flushing Meadows), iar apoi US Open (31 august - 13 septembrie). Jucătoarele vor părăsi continentul american şi vor ajunge la Madrid pe 14 septembrie. Săptămâna următoare, unele vor concura la Roma, altele la Strasbourg, după care se vor regăsi la Roland Garros începând din 27 septembrie. Roland Garros va fi urmat de turnee în Asia, primele trei în China, la Beijing (din 12 octombrie), Wuhan (19 octombrie) şi Zhengzhou (26 octombrie), apoi în Japonia, la Tokyo (26 octombrie). În Europa se va desfăşura turneul de la Moscova, din 2 noiembrie.
Circuitul se va încheia cu Turneul Campioanelor care se va disputa în oraşul chinez Shenzhen începând din 9 noiembrie.
WTA a prelungit în mai până pe 31 iulie suspendarea tuturor turneelor din cauza pandemiei de coronavirus, după ce o decizie identică fusese anunţată şi de ATP. Astfel, turneele WTA de la Bastad, Lausanne, Bucureşti şi Jurmala au fost anulate. De-asemenea, circuitul profesionist masculin de tenis (ATP) se va relua pe 14 august la Washington.

Citeşte mai departe ...

Play- off-ul Islanda - România se va juca pe 8 octombrie la Reykjavik

  • Publicat în Sport

UEFA, citată de site-ul oficial al FRF a anunţat miercuri că jocul echipei naţionale de fotbal a României, la care va debuta pe banca tehnică antrenorul Mirel Rădoi - foto, cu Islanda, din semifinalele play-off-ului Campionatului European, programat iniţial la 26 martie şi apoi în 4 iunie, dar amânat de fiecare dată ca urmare a pandemiei de coronavirus, se va disputa la 8 octombrie, la Reykjavik. „Comitetul Executiv UEFA a confirmat miercuri, 17 iunie, datele de disputare ale jocurilor care vor stabili ultimele 4 participante la Campionatul European din vara viitoare. Astfel, partida pe care tricolorii o au programată în semifinala play-off-ului, în Islanda, va avea loc pe 8 octombrie 2020. În cazul unui succes, naţionala noastră va întâlni învingătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria, în deplasare, pe 12 noiembrie 2020", se arată pe siteul Federaţiei. În toamnă vor avea loc şi partidele din Liga Naţiunilor. Competiţia va avea programate câte două runde în fiecare din lunile septembrie, octombrie, noiembrie. Miza play-off-ului este calificarea la Campionatul European amânat pentru vara lui 2021 şi care a fost confirmat că va fi găzduit în continuare de aceleaşi 12 oraşe de pe continent printre care se află şi Bucureştiul. Turneul final al Campionatului European de fotbal, programat iniţial în perioada 12 iunie - 12 iulie 2020, a fost amânat de UEFA pentru 11 iunie - 11 iulie 2021.

Citeşte mai departe ...

Speranţe olimpice gălăţene. Andreea Arsine: „Şansele pentru Tokyo sunt, totul va depinde de motivaţia mea în momentul reluarii concursurilor internaţionale pentru realizarea baremului”.

  • Publicat în Sport

Galaţiul fost reprezentat în urmă cu patru ani la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro de atleta Andreea Arsine, legitimată la CSU Galaţi, care a obţinut un merituos loc 45 în proba de 20 km marş. Sportiva, originară din Botoşani şi gălăţeancă prin adopţie este foarte ambiţioasă şi va încerca să bifeze a doua Olimpiadă consecutivă, ceea ce deja ar însemna o performanţă extraordinară. „Cred că perioada de carantină a fost una greu încercată pentru toată lumea, noi sportivii am fost afectaţi destul de tare, pregătirea ducându-se pe apa sâmbetei, o perioadă deloc comodă. Nu e comod să nu ştii ce să faci, să nu ai un obiectiv pentru care să te antrenezi, să nu ştii când se termină şi să te antrenezi în ceaţă. Una peste alta, am reuşit să fac antrenamente, am reuşit să mă menţin pe linia de plutire, să nu cedez psihic şi totodată să mă recreez. Din fericire, s-au stabilit primele concursuri, vor fi cele campionatele naţionale: 12 septembrie - 20 km şi 2 Noiembrie - 10km, la nivel internaţional este totul închis, prin urmare nici vorbă de competiţii. Şansele pentru Tokyo sunt, totul va depinde de motivaţia mea în momentul reluării concursurilor internaţionale pentru realizarea baremului. Nu doresc să vorbesc vorbe, sunt mulţi factori care decid participarea la Tokyo şi sper doar să fiu bine”, ne-a declarat Andreea joi înainte de plecarea la antrenament.

 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS
Info for bonus Review William Hill here.

Taguri