Menu
RSS
Antrenorul Ionuţ Niculcea a sunat adunarea pentru Sporting

Antrenorul Ionuţ Niculcea a sunat a…

La mijlocul acestei săptă...

Licitație pentru heliportul de la Galați. Consiliul Județean caută proiectant

Licitație pentru heliportul de la G…

Heliportul de la Spitalul...

Olandezul Niels Klapwijk continuă la CSM Arcada

Olandezul Niels Klapwijk continuă l…

 Viaţa trebuie să me...

Lucrări și restricții de circulație pe strada Domnească

Lucrări și restricții de circulație…

Aproape jumătate de zi nu...

Taximetriști gălățeni au ”regulament de pandemie”

Taximetriști gălățeni au ”regulamen…

Reprezentanții firmelor d...

PSD: "Românii au fost abandonați complet în fața pandemiei de către Președinte și Guvernul său"

PSD: "Românii au fost abandona…

"Românii au fost abandona...

260.000 de pensionari vor beneficia de tichetele de masă electronice

260.000 de pensionari vor beneficia…

„Condițiile pe care trebu...

Modificările PSD la Legea carantinei

Modificările PSD la Legea carantine…

Conform amendamentelor de...

Cum pot beneficia studenţii antreprenori de granturi de până la 100.000 de euro, dar și de burse sociale

Cum pot beneficia studenţii antrepr…

Guvernul a adoptat joi o ...

Prev Next

Miercuri, 17 Iunie 2020 - Regional Press

Ciolacu a anunțat moțiune de cenzură imediat după ce încetează starea de alertă

Președintele interimar al PSD a anunțat că PSD va depune o moțiune de cenzură imediat după ce încetează starea de alertă.

Marcel Ciolacu a mai spus că PSD va sesiza Curtea Constituționale cu privire la „abuzul de putere” al Guvernului Orban.
„Cel mai mare abuz de putere care a avut loc în România, respectiv ocolirea Parlamentului în ceea ce privește restrângerea de drepturi și libertăți ale românilor. În fața acestui abuz vom face o trimitere la CCR, respectiv o sesizare.

Vă anunț public că, începând de azi, parlamentarii PSD lucrează la moțiunea de cenzură și la strângerea de semnături pentru susținerea moțiunii de cenzură pe care o s-o depunem a doua zi după ce starea de alertă se va încheia.

Aceasta este decizia PSD față de acest abuz făcut de Ludovic Orban față de Parlamentul României”, a declarat miercuri președintele interimar al PSD.

Citeşte mai departe ...

Pensiile speciale mai mari de 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85%

Parlamentul a decis miercuri impozitarea tuturor pensiilor speciale cu până la 85%. Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a votat miercuri impozitarea tuturor pensiilor speciale cu până la 85%.

Au fost 307 voturi pentru și un vot împotrivă. Conform actului normativ pensiile speciale, inclusiv pensiile militarilor și ale magistraților, vor fi impozitate cu 85% dacă sunt mai mari de 7.000 de lei și cu 10% cele cuprinse între 2.000 și 7.000 de lei.

Legea merge la promualgare la președintele Klaus Iohannis.

Citeşte mai departe ...

Criminalii, violatorii și tâlharii nu mai pot fi eliberați condiționat. Legea merge la promulgare

  • Publicat în Social

„Urmare a acestei legi, nu mai pot fi eliberați condiționat infractorii care comit următoarele infracțiuni: omor, omor calificat, exploatarea cerșetoriei, folosirea unui minor în scop de cerșetorie, folosirea serviciilor unei persoane exploatate, violul, agresiunea sexuală, act sexual cu un minor, corupția sexuală, tâlhăria calificată, tâlhăria urmată de moartea victimei”, a spus Florin Roman.

„Nu beneficiază de liberare condiţionată condamnatul aflat în executarea unei pedepse pentru săvârşirea uneia sau mai multe dintre faptele prevăzute la art.188, 189, 214 - 216, 218 - 221, 234 sau 236”, se arată în proiectul care modifică Codul penal. Articolele citate se referă la omor, omor calificat, viol, coruperea sexuală a minorilor, tâlhăria calificată, tâlhăria sau pirateria urmată de moartea victimei, folosirea serviciilor unei persoane exploatate, exploatarea cerşetoriei", a anunțat liderul deputaților PNL, Florin Roman, unul dintre inițiatorii proiectului.  

 

Citeşte mai departe ...

Titularizarea, suspendată pe durata stării de alertă

Concursul național de Titularizare 2020 a fost suspendat, potrivit unui Ordin de Ministru semnat azi de Monica Anisie, obținut de Edupedu.ro.Ordinul nr 4549 din 17.06.2020 prevede:

”Pe durata stării de alertă instituită pe întreg teritoriul țării se suspendă organizarea și desfășurarea activităților prevăzute la punctul I, subpunctele 12-25 din anexa nr 19 la Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare în din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020 2021, aprobată prin Ordinul ministrului Educației și Cercetării nr. 5259/2020, cu modificările și completările ulterioare.Reluarea activităților, prevăzute la alineatul (1), se va realiza conform unui calendar aprobat prin Ordinul Ministrului Educației și Cercetării, după încetarea stării de alertă instituită pe întreg teritoriul țării”

Starea de alertă a fost prelungită pentru 30 de zile, începând de azi, prin Hotărâre de Guvern.

 

Citeşte mai departe ...

Proiect unic în Europa de est: Consiliul Județean Galați va construi un sistem modern de gestionare a deșeurilor

Consiliul Județean Galați demarează un proiect unic în partea de est a continentului european. Costel Fotea, președintele instituției, a semnat miercuri un contract de finanțare europeană în valoare de 104 milioane de euro în baza căruia se va construi un sistem modern de gestionarea deșeurilor. Investiția va fi gata în următorii ani și va acoperi toate necesitățile județului Galați.

„Galaţiul va avea un proiect unic în România în ceea ce priveşte managementul deşeurilor. Este un proiect complex, adaptat celor mai noi norme de mediu şi care include tehnologii moderne. S-a muncit mult pentru a concepe acest proiect, care va schimba imaginea societăţii asupra a ceea ce înseamnă un depozit de deşeuri, precum şi a modului în care trebuie gestionat acest aspect. Practic, proiectul a fost reconfigurat total, în conformitate cu cele mai noi cerinţe de mediu. Este cea mai mare investiţie a Consiliului Judeţean Galaţi”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Potrivit reprezentanților CJ Galați, Sistemul de management integrat al deşeurilor (SMID) va cuprinde numeroase puncte de lucru la  Galaţi, Tecuci, Tg. Bujor şi Valea Mărului. Aproximativ trei sferturi din valoarea investiției va fi folosită pentru realizarea unei staţii ultramoderne de tratare mecano - biologică a deşeurilor, dotată cu un digestor şi cu o turbină de producere a energiei electrice. Cu ajutorul sistemului cu tehnologie de ultimă oră, gunoiul va fi transformat în îngrășământ pentru agricultură și în energie electrică care va fi folosită pentru funcționarea stației. Cu banii europeni, va fi amenajată o groapă modernă de gunoi la Valea Mărului, vor fi construite mai multe stații de compostare, de sortare și de transfer pentru deșeuri și vor fi cumpărate mașini și pubele de gunoi pentru tot județul.

Citeşte mai departe ...

Google, amendat de CNCD pentru că nu a schimbat denumirea ”Catedrala Prostirii Neamului” pe Google Maps

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a amendat cu 10.000 de lei pe Google România pentru că nu a luat nici o măsură de schimbare a denumirii din ”Catedrala Prostirii Neamului” în Catedralei Mântuirii Neamului pe aplicația Google Maps.

„Decizia Google București de a nu lua nicio măsură și de a nu informa Google Ireland Limited cu privire la schimbarea denumirii Catedralei Mântuirii Neamului în Catedrala Prostirii Neamului pe aplicația Google Maps reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.
 S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale de 10.000 lei. Colegiul director obligă partea reclamată să publice un rezumat al hotărârii cu link pe prima pagină a site-ului Google, varianta în limba română, timp de 10 zile. Se recomandă ca în viitor Google București să informeze acționariatul privind situații similare, să traducă codul de conduită și în limba română, totodată să accesibilizeze sistemul de raportare (inclusiv în limba română)", potrivit unui comunicat al CNCD.
 
Preşedintele CNCD, Asztalos Csaba, a declarat că espectivul caz, de schimbare a tag-ului, "este o formă de discriminare, de umilire".
 
"Se creează atmosferă degradantă, umilitoare. Noi am sancţionat Google România şi o să vedem ce o să zică instanţa. Şi am cerut Google România să publice un rezumat al hotărârii, am cerut să ia măsuri ca să controleze aceste tag-uiri, ca să prevină astfel de evenimente şi să îşi traducă termenii şi condiţiile în limba română", a afirmat preşedintele CNCD pentru Agerpres.
Citeşte mai departe ...

Virusul nu se lasă. Salariații unui centru pentru persoane cu handicap din Galați au COVID-19

Mai mulți angajați ai unui centru pentru persoane cu handicap din Galați s-au infectat cu virusul COVID-19. Centrul aflat în subordinea Direcției de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului are aproximativ 40 de angajați și jumătate dintre aceștia sunt infectați. De asemenea, în centru se află 40 de tineri cu vârsta peste 18 ani și cu diferite grade de handicap. Instituția a fost introdusă în carantină, iar autoritățile au dispus testarea tuturor beneficiarilor și angajaților centrului.

Autoritățile au anunțat că au luat măsuri imediat ce au aflat despre situația de la centrul pentru persoane cu handicap.

„Măsurile sunt luate în regim de urgență. Centrul este în carantină și am trimis acolo angajați de la alte centre. Bineînțeles, i-am echipat corespunzător pe toți cei care intră în centru. Astăzi beneficiarii sunt testați, urmează și angajații care încă nu au făcut-o. Acolo va fi instalat și un cort pentru triajul persoanelor”, a declarat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

În ultimele patru luni, peste 700 de gălățeni s-au infectat. Dintre aceștia, 85 au murit și 417 s-au vindecat.

Citeşte mai departe ...

Alexandru Ciobanu: „Am speranţa că măsurile se vor mai relaxa, astfel ca în meciurile de acasă să fim susţinuţi şi de suporterii oţelari”

  • Publicat în Sport

Guvernul României decis în şedinţa de marţi să prelungească starea de alertă pentru încă 30 de zile. Încet, încet, lucrurile încep să se relaxeze şi sportivii pot să-şi reia activităţile. După o vacanţă prelungită cauzată de pandemia de coronavirus, SC Oţelul, una din reprezentantele Galaţiului în Liga a 3-a se pregăteşte să reia pregătirile în condiţi normale în vederea noului sezon. „Abia aşteptăm să încheiem această perioadă lungă de vacanţă şi să revenim pe teren. Această perioadă de tranziţie din punct de vedere sportiv o trecem după un program individual de pregătire, urmând ca pe data de 1 iulie să începem pregătirea colectivă în perspectiva ediţiei de campionat 2020/2021, una care se anunţă extrem de competitivă şi pentru care va trebui să ne pregătim foarte bine. Am speranţa că măsurile se vor mai relaxa, astfel ca în meciurile de acasă să fim susţinuţi şi de suporterii oţelari” a declarat antrenorul principal al SC Oţelul Galaţi, Alexandru Ciobanu. Clubul gălăţean a anunţat zilele trecute că a activat clauza de prelungire a contractului pentru portarul Iulian Dinu, goalkeeper ce a venit în iarnă la formaţia noastră. Contractul a fost prelungit pentru încă două sezoane. SC Oţelul va primi un sprijin important din partea autorităţilor locale, care în ultima şedinţă de Consiliul Local din 28 mai au aprobat suma de 1.600.000 de lei pentru gruparea roş-alb-albastră. Până vineri 19 iunie, cluburile trebuie să depună documentele din dosarul de licenţiere iar startul campionatului în Liga a 3-a este prevăzut pentru sfârşitul lunii august.

Citeşte mai departe ...

Şahul gălăţean ţine ştacheta ridicată: opt medalii la Internaţionale

  • Publicat în Sport

Şahul s-a adaptat din mers condiţiilor de pandemie şi stării de alertă. Astfel, în perioada 12-14 iunie s-a desfăşurat Campionatul Internaţional de şah pe echipe pentru juniori, online şah rapid şi blitz. Galaţiul duce tradiţia mai departe, fiind reprezentat de cluburile de tradiţie: ACS Smart, Şah Club şi Genius. ACS Smart a reprezentat cu cinste oraşul nostru reuşind să cucerească şase medalii cu cele opt echipe care a participat: o medalie de aur, o medalie de argint şi patru medalii de bronz. Medalia de aur a fost obţinută la blitz categoria Under 18 iar componenţa echipei antrenate de Cristian Dăianu: Samuel Ghimpu, Marius Işfan, Alexandru Crăciun, Ionuţ Dobrin. Această echipă a cucerit argintul la şah rapid. Cele patru medalii de bronz au fost adjudecate astfel: Under 10 A - Rareş Găzdaru, Ioan Randi Galeş, Albert Carp, antrenor Lucian Gîlea, la blitz; Under 16: Cristi Iulian Coca, Cristian Mihai, Rareş Gabriel Bordei - antrenor Lucian Gîlea, la blitz; Under 14 fete: Diana Moisi, Erika Toculeţ, Alexia Ciobanu - antrenor Lucian Gîlea, şah rapid şi blitz. La rândul lor cei de la Şah Club, în formula: Alexandru Cosmin Codreanu, Simion Alexandru Barbu, Cristian Florin Chipăilă, s-au întors acasă cu medalii de bronz rapid la şah rapid şi blitz Under 18.

Citeşte mai departe ...

Galaţiul, pe primul loc la solidaritate. În județ sunt cei mai mulţi donatori de plasma hiperimună la suta de pacienţi vindecaţi de coronavirus

  
Autoritățile județene anunță că Galațiul este pe primul loc la numărul de donatori de plasmă hiperimună, raportat la suta de pacienţi vindecaţi de coronavirus. Statisticile arată că 1 din 17 gălățeni vindecați nu a uitat prin ce a trecut și a încercat să salveze alți concetățeni.
 
Practic, Galațiul este județul cu cele mai multe persoane vindecate care au acceptat să doneze plasmă pentru a încerca să salveze pacienți în stare gravă. În cifre, 24 de gălățeni au donat plasmă la Centrul de Transfuzii Sanguine din Galați. Asta în timp ce statisticile arată că în județ sunt 417 persoane vindecate de virusul COVID-19.

„Galaţiul pe primul loc la solidaritate. Avem cei mai mulţi donatori de plasmă hiperimună la suta de pacienţi vindecaţi de coronavirus. Este o veste bună, care bucură o întreagă comunitate. Avem deja 24 de oameni de bună credinţă care au donat pentru salvarea gălăţenilor aflaţi în stare gravă. Nu au donat doar plasmă, ci şi un pic de speranţă şi încredere celor aflaţi pe un pat de terapie intensivă”, a anunțat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Șeful Consiliului Județean este cel care s-a implicat în aducerea la Galați a unui aparat de plasmafereză cu ajutorul căruia persoanele vindecate de COVID-19 pot dona plasmă hiperimună. Costel Fotea le solicită și altor gălățeni să meargă la Centrul de Transfuzii pentru a dona plasmă.

„În Galaţi sunt peste 400 de persoane care s-au vindecat de acest coronavirus. De aceea, fac din nou un apel să vină la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină să doneze plasma hiperimună. Astfel, pot salva viaţa pacienților care nu reușesc să lupte cu boala”, a precizat Costel Fotea.

Conform statisticilor, în județul Galați 691 de oameni s-au infectat de la începutul epidemiei. Din aceștia, 85 de gălățeni au murit, iar 417 au fost declarați vindecați.
 
 
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS
Info for bonus Review William Hill here.

Taguri