Menu
RSS
Concediile medicale emise de medicii specialiști nu mai trebuie vizate de medicul de familie

Concediile medicale emise de medici…

Potrivit Ordinului MS și ...

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu: "Guvernul PNL știe doar să fure și să risipească"

Preşedintele interimar al PSD, Marc…

"Guvernul PNL știe doar s...

PSD: "Refuzul PNL de a majora pensiile cu 40% lovește nivelul de trai al vârstnicilor"

PSD: "Refuzul PNL de a majora …

"Coșul zilnic al pensiona...

Lionel Messi pare tentat să se despartă de Barcelona

Lionel Messi pare tentat să se desp…

Agenţia Reuters informeaz...

„Divorţ” Sebastian Vettel - Ferrari

„Divorţ” Sebastian Vettel - Ferrari

 Agenţia AFP informe...

Se redeschid restaurantele. În interior vor fi impuse numeroase reguli

Se redeschid restaurantele. În inte…

Reprezentanții proprietar...

Unde sunt amplasate punctele de prim ajutor în Galați, pe perioada caniculei

Unde sunt amplasate punctele de pri…

Mai multe puncte de prim ...

Nouă comune din județul Galați, puternic afectate de ploi și grindină. Care este valoarea pagubelor

Nouă comune din județul Galați, put…

Ploile torențiale și grin...

PLAGIAT!: "Guvernul Orban se laudă cu şantierele deschise în Guvernarea PSD"

PLAGIAT!: "Guvernul Orban se l…

Printr-un comunicat al so...

Stare de alertă: Se pot organiza workshop-uri cu 20 de persoane

Stare de alertă: Se pot organiza wo…

HG nr. 511/2020 stabileșt...

Prev Next

Luni, 15 Iunie 2020 - Regional Press

Parteneriat între Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Primăria Focşani pentru dezvoltarea de noi specializări adaptate pieţei forţei de muncă din Vrancea

Primăria Focșani, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Inspectoratul Școlar Vrancea au demarat procedurile pentru semnarea unui acord de parteneriat în baza căruia la nivelul municipiului Focșani să fie dezvoltată o extensiune a Universității care să suplinească nevoia de specializare pentru populația din județul Vrancea. 

Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați a ținut să puncteze faptul că această extensiune va veni în întâmpinarea elevilor care doresc să se specializeze în diverse domenii, dar și mediului de afaceri, care dorește să-și specializeze personalul pe care îl are deja. 

În acest moment, din numărul total al studenților de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, aproximativ 7-8% provin din județul Vrancea, dar există condiții pentru a primi chiar mai mulți.

Citeşte mai departe ...

Ministrul Tătaru a semnat Ordinul pentru stabilirea măsurilor necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor, afterschool-urilor

Astfel, la intrarea în grădiniță, creșă, afterschool o persoană desemnată va asigura fluidizarea sosirilor și fluxului de persoane în vederea evitării aglomerărilor.

Ușile de intrare (poartă, ușă) vor fi menținute deschise la venirea copiilor in unitate, în măsura în care problemele de securitate permit, pentru a limita punctele de contact.

Accesul în holul de primire trebuie limitat, iar triajul epidemiologic al copiilor se efectuează zilnic de către cadrul medical al unității/persoana desemnată.

Triajul epidemiologic constă în:

i. Măsurarea temperaturii cu termometrul non-contact; temperatura înregistrată nu trebuie sa depășească 37,3 grade Celsius;

ii. În cazul în care temperatura înregistrată depășește 37,3 grade Celsius, se recomandă repetarea măsurării temperaturii, după o perioada de 2-5 min de repaus;

iii. Dacă se constată menținerea unei temperaturi peste 37,3 grade Celsius sau/și prezența de simptome respiratorii si/sau alte semne/simptome de boli infecto-contagioase acute, copiii NU sunt primiți la program. Aceștia sunt lăsați în grija părinților cu recomandarea unui consult medical de specialitate.

Copiii trebuie primiți individual de către persoana desemnată și preluați de părinte la ușa unității, evitându-se, circulația în interior.

Copiii vor fi învățați și ajutați să se spele pe mâini cu apă si săpun minimum 20 de secunde.

Măsurile de igienă și comportament trebuie respectate atât în zona preșcolară, cât și în cea școlară (menținerea distanței fizice, aplicarea gesturilor de barieră, limitarea aglomerărilor, purtarea măștii faciale, spălatul pe mâini).

Serviciile de curățenie se vor realiza înainte de începerea activității și după somnul copiilor, la sfârșitul programului.

Curățenia generală se va face prin spălare cu apă și detergent, urmată de clătire repetată cu apă potabilă. Pentru curățarea obiectelor destinate utilizării directe de către copii vor fi folosiți agenți de curățare nedăunători, dezinfectanții, biocide avizate.

Toate suprafețele – trebuie curățate – inclusiv jucării, tobogane, țarcuri, mânere, balustrade, butoane și accesorii la instalații sanitare, toalete, clanțe, pervazul ferestrei, precum și mesele și scaunele din sala de grupă. Suprafețele care sunt atinse de copii vor fi atent curățate, frecvent prin ștergerea cu apă și detergent.

Jucăriile vor fi spălate regulat, cel puțin o dată pe zi.

Curățarea zilnica corespunzătoare a mobilierului de la locurile de joacă din aer liber se va face insistând la punctele de contact (leagăne, tobogane,etc) cu dezinfectant avizat.

Săpunul lichid si prosoapele de hârtie trebuie să fie accesibile pentru toți copiii și angajații din cadrul unității.

Ventilarea spațiilor închise se va realiza dimineața înainte de sosirea copiilor, când aceștia sunt afară, la ora prânzului și seara, precum și în timpul activităților de curățenie. Ventilarea naturală durează cel puțin 20 de minute de fiecare dată. Dacă este posibil, se mențin ferestrele și/ sau ușile camerelor deschise, pentru a permite o mai bună circulație a aerului în spațiu, fără a compromite siguranța copiilor (ex: ferestre care nu sunt la îndemâna copiilor, uși cu bariere de securitate).

Este interzisă folosirea echipamentelor pentru recircularea aerului.

Lenjeria și păturile individuale utilizate în aceste unități trebuie spălate periodic/la nevoie prin înmuiere cu detergenți în soluție 0,5%, spălare, fierbere și limpezire.

Pupitrele/mesele, scaunele vor fie marcate pentru a asigura distanța fizică recomandată între copii. Normele de igienă se vor respecta și în timpul servirii mesei, se va renunța la servirea mesei in spațiul special amenajat pentru a evita aglomerarea si interacțiunile între copii. Se recomandă ca servirea mesei să se facă în încăperea desemnată grupei, fiecare copil va sta singur la măsuța lui. Înainte de servirea alimentelor suprafața mesei va fi spălată și dezinfectată.

Atât angajații cât și copiii trebui să se spele pe mâini:

i. la sosirea in creșă, grădinița, afterschool;

ii. înainte și după fiecare masă;

iii. după somn / strănut / tuse;

iv. după folosirea toaletei și schimbării de scutec;

v. după venirea din spațiul exterior special amenajat pentru locul de joacă

vi. când mâinile sunt vizibil murdare;

vii. la sosirea de acasă și la plecarea spre casă.

La redeschiderea acestor unități apa de la robinet trebuie să fie lăsată să curgă o perioadă mai lungă de timp, pentru a se asigura înlocuirea apei stagnante în conducte, cu apa potabilă sigură (tratată) de la rețeaua de distribuție sau din sursă proprie;

Înainte de utilizare, sistemele de apă caldă trebuie readuse la o temperatură de funcționare de 60°C sau mai mare și la o temperatură de circulație de peste 50°C pentru a gestiona riscurile microbiene, inclusiv Legionella. Sistemele de apă rece trebuie readuse la temperatura de sub +20°C. Rezervoarele de depozitare la nivel de clădire pot necesita dezinfectare înainte de reutilizare;

Înainte de redeschiderea spațiilor și punerea în aplicare a acestor măsuri trebuie să se efectueze analize de laborator pentru verificarea conformității cu Legea nr.458/2002 privind calitatea apei potabile, cu modificările si completările ulterioare.

Curățenia generală înainte de redeschidere se va face prin ștergerea prafului, spălare cu apă și detergent, apoi clătire repetată cu apă potabilă.

Traseul prin curtea unității până la intrarea și în incintă, se va realiza pe un culoar bine delimitat si semnalizat, respectând normele de distanțare fizică.

Sălile de grupă vor fi astfel amenajate încât să permită reducerea numărului de copii în cameră, iar distanța dintre ei sa fie maximizată, fără a compromite funcționarea normală a activităților pedagogice. Se recomandă reducerea numărului de copii in grupă, astfel încât să fie asigurată o suprafață de minim 4,5 mp/copil.

Distanțarea fizică se va asigura în toate încăperile din unitate (dormitoare și în sălile de mese prin plasarea paturilor, șezlongurilor, respectiv a măsuțelor) la cel puțin 2m distanță între ele.

Grădinițele, creșele, after-school-urile vor amenaja încăperi dedicate pentru a evita contactul dintre persoanele din grupuri diferite, va fi nominalizat personalul care lucrează la fiecare grupă de copii si vor fi repartizate spațiile în care aceștia își vor desfășura activitatea zilnică în mod constant.

Izolatorul se va organiza pentru izolarea copilului cu febra peste 37,3 grade Celsius și/sau altă simptomatologie de boală infecto-contagioasă acută dezvoltată în timpul șederii în unitate și nu va comunica cu restul spațiilor definite; va fi deservit de o persoană adultă numită anume și instruită pentru supraveghere.

Materialul necesar pentru fiecare activitate va fi asigurat individual (jucării, instrumente de scris, caiete, cărți, etc).

Jucăriile care nu pot fi spălate trebuie eliminate din sala de grupă, la fel ca toate accesoriile neesențiale pentru procesul instructiv-educativ.

Pătuțul (salteaua) per copil va fi strict individualizat, folosit întotdeauna de același copil;

Activitățile în aer liber vor reprezenta o proporție cât mai mare din program. Pot fi în același timp afară mai multe grupe, cu condiția de evitare a contactului strâns între copii și evitarea jocurilor care presupun apropierea între copii la mai puțin de 2m.

Triajul epidemiologic al personalului angajat în unitatea respectivă se efectuează zilnic la începutul programului, de către cadrul medical al unității/persoana desemnată anume în acest scop.

Acesta constă în:

i. Măsurarea temperaturii cu termometrul non-contact; temperatura înregistrată nu trebuie sa depășească 37,3 grade Celsius;

ii. În cazul in care temperatura înregistrată depășește 37,3 grade Celsius, se recomandă repetarea măsurării temperaturii, după o perioada de 2-5 min de repaus;

iii. Dacă se constată menținerea unei temperaturi peste 37,3 grade Celsius sau/și prezența de simptome respiratorii și/sau alte semne/simptome de boli infecto-contagioase acute, personalul NU va fi primit la program;

iv. – Personalul cu simptome respiratorii, febră și cu oricare alte semne/simptome de boli infecto-contagioase acute nu se va prezenta la lucru și va anunța această situație conducătorului instituției;

v. Personalul care a venit în contact cu o persoană confirmată cu SARS COV-2 nu se va prezenta la serviciu;

vi. Angajații care prezintă simptome respiratorii, febră și oricare alte semne/simptome de boli infecto-contagioase acute în timp ce sunt la serviciu vor merge acasă cât mai curând posibil si se vor adresa medicului de familie.

Masca facială va fi utilizată exclusiv la creșă, gradiniță, afterschool de către tot personalul angajat și trebuie schimbată o dată la 4 ore și ori de câte ori s-a umezit sau s-a deteriorat.

La intrarea în unitate, personalul va utiliza încălțăminte exclusiv pentru utilizarea în incinta acesteia.

Mănușile de unică folosință sunt obligatorii la schimbarea scutecelor și în timpul efectuării curățeniei. După îndepărtarea mănușilor de unică folosință este obligatorie spălarea mâinilor cu apă și săpun, minimum 20 secunde.

Măștile si mânușile de unică folosință purtate vor fi colectate în vederea eliminării, în locuri special amenajate, în recipiente adecvate deșeurilor medicale.

Persoană adultă desemnată și instruită pentru supravegherea copilului cu simptome respiratorii trebuie să se spele pe mâini după ce a predat copilul familiei, minim 20 de secunde cu apă si săpun. După plecarea copilului din unitate se va face curățenia si dezinfecția tuturor spațiilor si obiectelor utilizate de acesta (sala de grupă, dormitor, sala de mese, grupuri sanitare, locuri de joacă, jucării, etc).

Copiii cu boli infecto-contagioase acute nu vor fi aduși la grădiniță, creșă, afterschool.

Temperatura copilului se va măsura de către părinți înainte de a pleca la creșă, gradiniță, afterschool. Dacă are simptome respiratorii sau febră (37,3° C sau mai mare), copilul nu merge la creșă, gradiniță, afterschool.

Transferul de obiecte sau echipamente între casă și unitate trebuie limitat la ceea ce este strict necesar: haine de schimb și încălțăminte suplimentară.

Copiii nu trebuie să aducă de acasă jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare.

Părinții trebuie să ajute/supravegheze copiii să se spele pe mâini înainte de a pleca la creșă, grădiniță, afterschool.

 

Citeşte mai departe ...

Câți bani primesc profesorii care participă la Evaluarea Națională, Bac, Titularizare și Definitivat

Sumele pe care cadrele didactice le primesc pentru participarea în comisiile de examene din acest an au fost aprobate prin Ordin de ministru pe 12 iunie.
Sumele variază între 63 de lei pe zi pentru asistenții care participă la Evaluarea Națională și 75 de lei pe zi pentru supraveghetorii de la Bacalaureat. Indemnizația pentru președinții de comisii poate ajunge până la 1.985 de lei pentru un președinte de comisie de evaluare la Bacalaureat, de exemplu, în centre de evaluare cu peste 750 de absolvenți.

Pentru comisiile de examen de la Evaluarea Națională 2020:

președinte comisie 547 lei
membru comisie 465 lei
asistent 63 lei

Comisie de evaluare de la Evaluarea Națională:

la o comisie de până la 1.000 de candidați 1.260 lei
la o comisie de peste 1.000 candidați 1.343 lei
profesor evaluator 9,9 lei/lucrare corectată


Pentru examenul de Bacalaureat 2020:

președinte comisie până la 100 de candidați 1.259 lei
președinte comisie peste 100 de candidați 1342 lei
vicepreședinte, secretar, membru 864 lei
asistent 75 lei/zi

Comisii din centrele de evaluare Bacalaureat 2020:

președintele comisie până la 750 de candidați 1.916 lei
președinte comisie de peste 750 candidați 1.985 lei
vicepreședinte 1.094 lei
membru 864 lei
evaluator 12,4 lei/lucrare

 

 

Citeşte mai departe ...

PSD a decis să voteze prelungirea stării de alertă, dar de maxim 15 zile

„Așteptăm să vedem cum e propunerea guvernului. Am luat o decizie. Tot ce ține de sănănătatea românilor va fi votat de PSD. Exclus să votăm achiziții directe și multe alte aberații.„Nu va fi prelungită cu mai mult de 15 zile”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Nici noi politicienii, nici presa, nici românii nu știu peste câteva ore ce se va întâmpla când va expira starea de alertă. Cu certitudine știm un lucru: în spațiile închise se pot juca păcănele. De aici încolo avem numai supoziții, numai păreri, atât juridice, cât și umane. Știm că în biserici nu se poate intra. Nu știm cu bolnavii cronici, dacă pot în continuare să meargă la tratament în spitale. Știm că avem spitale închise, cum este cazul și în București, cu Spitalul Colentina, din punctul nostru de vedere degeaba. Sunt spitale suport COVID cu zero pacienți. Presupun ca actualul guvern o să vină până la urmă cu HG, repet, în primul rând să lămurească românii”, a spus Ciolacu.

Social-democrații vor ca și bisericile și teatrele să fie deschise. Guvernul va aproba, în ședința de marți, prelungirea stării de alertă.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: "Orban a salvat HORECA cu un tur al teraselor și niște halbe băute cu prietenii!'

"Orban a salvat HORECA cu un tur al teraselor și niște halbe băute cu prietenii! În rest, le-a spus că sunt prea mici, că nu contează în PIB și să-și vadă de treabă și să nu-l mai deranjeze.

Și-au bătut joc cu cinism de niște oameni care au luat credite și au făcut datorii pentru că Guvernul le-a promis că vor putea funcționa.

Acum, antreprenorii își strigă disperarea și spun că, dacă acest sector nu va fi sprijinit de stat, încă 150.000 de români vor îngroșa rândurile șomerilor!

#PSD vine în sprijinul acestei industrii printr-o lege depusă azi la Parlament. Se acordă facilități multiple, dar cu condiția menținerii locurilor de muncă și a stabilității prețurilor și tarifelor.

Principalele măsuri:

-Eșalonarea plății impozitului pe veniturile din salarii pe 3 luni după încetarea stării excepționale. Cine plătește la timp, are o bonificație de 10%.
-Cazarea, masa și transportul în scopuri turistice sunt scutite de TVA până la sfârșitul anului 2020, pentru reducerea costurilor suportate de populație.
-Statul susține contravaloarea tichetelor de vacanță acordate de orice angajator (stat sau privat), în cuantum de 1.450 lei/angajat, în 2020 și 2021.
-Sistem de vouchere pentru ca agențiile turistice să poată reprograma serviciile pe care au încasat banii, dar nu le-au putut presta.
-Ajutoare nerambursabile completate cu garanții de către stat la creditele pentru investiții prin ”Programul pentru modernizarea și dezvoltarea stațiunilor balneare”, prevăzut în programul economic al PSD.", transmite liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Citeşte mai departe ...

Al treilea transfer pe semicerc

  • Publicat în Sport

Cu gândul la Liga Florilor Mol, conducerea CSM Galaţi a continuat campania de transferări. Cel de-al treilea transfer din această perioadă a fost perfectat la începutul acestei săptămâni. Este vorba de Mădălina Lavinia Puşcaş, 28 ani, 175 cm, care evoluează pe postul de portar şi în sezonul 2019-2020 a evoluat în 24 de partide pentru Madeira, echipă din prima divizie din Portugalia. Jucătoarea, care a semnat un contract pe un an de zile cu gruparea antrenată de Alexandrina Soare are un CV bogat, ea mai evoluînd în carieră pentru formaţiile: HCM Baia Mare, HCM Rm. Vâlcea, Haukar din Islanda, Kisvardai din Ungaria, CSM Slatina şi Gloria Buzău. Echipa noastră, care se pregăteşte pentru turneu de promovare a mai făcut anterior două achiziţii: internaţionala muntenegreancă, Nikolina Knezevic, 20 ani, de la Buducnost Podgorica şi Mădălina Conache, 26 ani, care în ultimul sezon a evoluat la Minaur Baia Mare.

Citeşte mai departe ...

Performanță la Observatorul Astronomic din Galaţi: stea variabilă descoperită într-o constelație îndepărtată

Astronomii gălățeni din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă”, aflat în subordinea Consiliului Județean Galați, au făcut o nouă descoperire importantă. Ei au descoperit o stea variabilă într-o constelație îndepărtată. Steaua a fost trecută în mod oficial în baza internațională fiind botezată Galați V15. Corpul ceresc se află la o distanță de 13.600 ani-lumină de Pământ.

„În noaptea de 27 spre 28 aprilie 2020, în timpul activităților de surpraveghere fotometrică, realizate în nebuloasa IC 1396, specialiștii în astronomie au observat variabilitatea în luminozitate a unei stele slab strălucitoare. Pentru confirmarea variabilității și stabilirea tipului acestei stele variabile, s-au folosit datele publice de fotometrie de la survey-ul Zwicky Transient Facility (ZTF). În urma analizei curbei de lumină, s-a constatat că este o stea variabilă necunoscută de tipul EW (W Ursae Majoris) și s-a determinat minimul și maximul strălucirii, dar și perioada de variabiliate care este de aproximativ 8,77 ore. Toate aceste date au fost raportate către Asociaţia Americană a Observatorilor de Stele Variabile (AAVSO - American Association of Variable Stars Observers), unde au fost incluse în baza de date internaţională a stelelor variabile”, au precizat reprezentanții Complexului Muzeal de Științe ale Naturii.

Echipa care a realizat toate aceste lucruri a fost formată din Ovidiu Tercu – coordonatorul Observatorului astronomic Galaţi, Gabriel Neagu și Dominic Zlat, membrii  ai Astroclubului ”Călin Popovici” din Galaţi, Gabriel Murawski, de la Stația de observare a tranzitului exoplanetelor din Suwałkach (SOTES) Polonia și Sam Deen, de la Northern Arizona University (USA). Astronomii Gabriel Murawski și Sam Deen fac parte și din echipa World Wide Variable Star Hunters. Steaua variabilă, descoperită în dreptul nebuloasei IC 1396 din constelația Cefeu, a primit denumire de Galați V15

Potrivit reprezentanților Observatorului Astronomic gălățean, stelele variabile de tip EW (W Ursae Majoris) sunt un sistem format din două stele care orbitează în jurul centrului comun de masă. Aceste stele ale sistemului binar au suprafeţele în contact şi se deformează reciproc, având forme elipsoidale datorită atracţiei gravitaţionale şi a rotaţiei rapide. În acelaşi timp aceste stele se eclipsează reciproc, ceea ce determină să existe o variaţie a strălucirii sistemului binar. Nebuloasa IC 1396 este o nebuloasă de emisie, situată la aproximativ 2.400 de ani-lumină distanță față de Pământ, în constelația Cefeu. Aceasta este un amestec de praf și gaz cosmic în care se formează noi stele. Folosind metoda paralaxei fotometrice, cu date extrase din catalogul Gaia DR2, s-a calculat distanța până la această stea variabilă, care se găsește în dreptul nebuloasei IC 1396, aceasta fiind de aproximativ 13.600 ani-lumină.

 

Citeşte mai departe ...

Galerie Foto/Județul Galați, campion la investiții în spitale

Județul Galați este printre regiunile fruntașe la investițiile în unitățile medicale. Dacă în alte părți doar se vorbește despre investiții, în județul Galați, în ultimii ani, au fost construite de la zero mai multe corpuri de clădire pentru spitale și au fost modernizate alte imobile din sistem. De asemenea, au fost dotate cu aparate moderne toate unitățile medicale.

Investițiile au fost realizate cu banii Consiliului Județean și cu fonduri europene atrase de specialiștii instituției. Cele mai spectaculoase investiții vizează Spitalul Județean și Spitalul de Boli Infecțioase. Cel mai mare spital din regiune se transformă radical: clădirea cu 9 etaje este consolidată și reabilitată, ambulatoriul se modernizează, Unitatea de Primiri Urgențe se dublează ca suprafață, în subsol a fost amenajat un buncăr pentru tratamentul bolnavilor de cancer, iar în curte se construiesc o parcare supraetajată cu heliport și o clădire pentru Medicina Legală.

La Spitalul de Boli Infecțioase este aproape gata clădirea care va adăposti cea mai mare parte a unității, inclusiv noua secție de Terapie Intensivă. La Gănești a fost construit un nou spital pentru pacienții cu probleme psihice, iar la Spitalul de Pneumotfiziologie şi Spitalul Târgu Bujor s-au făcut investiții consistente.

„Au trecut decenii întregi de când în spitalele gălăţene nu s-au mai ridicat de la zero construcţii noi. Ani de zile s-a mers în mare parte pe reparaţii sau pe modernizarea spaţiilor existente. Astăzi investim masiv în crearea de noi spaţii medicale în spitalele gălăţene. Am reușit să facem o secție nouă și modernă de Radioterapie, construim spitale noi la Boli Infecţioase şi Găneşti, extindem ambulatoriile de specialitate de la Spitalul Judeţean, Spitalul de Pneumotfiziologie şi Spitalul Târgu Bujor, amenajăm noi spaţii pentru diagnosticarea şi tratamentul gălăţenilor, dublăm suprafaţa Unităţii de Primiri Urgenţe şi ridicăm de la zero clădiri care vor ajuta pacienţii să beneficieze de condiţii mult mai bune în spitale. Toate construcţiile vor fi dotate de la zero cu mobilier medical nou şi echipamente medicale performante. Deja unele construcţii sunt aproape gata, iar gălăţenii se vor putea trata în curând în condiţii moderne”, a anunțat, pe FB, Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Investițiile în spitalele gălățene vor continua și în anii următori.

Citeşte mai departe ...

Internaţionalul Florin Andone s-a accidentat în Turcia

  • Publicat în Sport

Atacantul român Florin Andone, de la Galatasaray Istanbul, a suferit o accidentare gravă în meciul jucat duminică seara în deplasare cu Rizerspor şi pierdut cu 0-2 de campioana en titre, în etapa a 27-a a campionatului de fotbal al Turciei. Andone s-a accidentat la genunchiul drept, după un plonjon al portarului echipei gazdă, Tarik Cetin. Internaţionalul român ''a suferit o entorsă severă la genunchiul drept şi va fi supus unei examinări medicale, iar tratamentul va începe cu efect imediat'', potrivit unui comunicat al clubului turc. Antrenorul Fatih Terim a arătat că ligamentele genunchiului au fost afectate. Tricolorul a intrat pe teren în min.46 şi a fost înlocuit în min.72. Andone, care este împrumutat de Brighton la Galatasaray, a mai suferit o accidentare gravă în noiembrie. El se află sub contract cu gruparea britanică până în 2023. Şi coechipierul lui Andone, portarul Muslera s-a accidentat grav, suferind o dublă fractură de tibie şi peroneu la piciorul drept. Sud-americanul a fost înlocuit după doar 15 minute şi transportat la spital cu ambulanţa. Trabzonspor este lider în clasament cu 56 de puncte, urmată de Istanbul Başakşehir FK, 56 puncte, şi Galatasaray, 50 puncte.

Citeşte mai departe ...

89 de cadre medicale din Galați, infectate cu COVID-19

Coronavirusul nu a ocolit cadrele medicale din Galați. De la începutul epidemiei, 89 angajați din sistemul sanitar au fost confirmați pozitiv cu noul virus, a anunțat Direcția de Sănătate Publică.

În total, în județul Galați au fost 686 de cazuri confirmate cu COVID-19, din care 417 persoane vindecate, 96 persoane internate și 85 persoane decedate.

„Precizăm că, până în prezent, 89 cadre medicale au fost confirmate pozitiv cu COVID-19”, a anunțat Prefecura Județului Galați.

De la începutul pandemiei, în județul Galați, au fost testate 7.593 de persoane.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS
Info for bonus Review William Hill here.

Taguri