Menu
RSS
Concediile medicale emise de medicii specialiști nu mai trebuie vizate de medicul de familie

Concediile medicale emise de medici…

Potrivit Ordinului MS și ...

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu: "Guvernul PNL știe doar să fure și să risipească"

Preşedintele interimar al PSD, Marc…

"Guvernul PNL știe doar s...

PSD: "Refuzul PNL de a majora pensiile cu 40% lovește nivelul de trai al vârstnicilor"

PSD: "Refuzul PNL de a majora …

"Coșul zilnic al pensiona...

Lionel Messi pare tentat să se despartă de Barcelona

Lionel Messi pare tentat să se desp…

Agenţia Reuters informeaz...

„Divorţ” Sebastian Vettel - Ferrari

„Divorţ” Sebastian Vettel - Ferrari

 Agenţia AFP informe...

Se redeschid restaurantele. În interior vor fi impuse numeroase reguli

Se redeschid restaurantele. În inte…

Reprezentanții proprietar...

Unde sunt amplasate punctele de prim ajutor în Galați, pe perioada caniculei

Unde sunt amplasate punctele de pri…

Mai multe puncte de prim ...

Nouă comune din județul Galați, puternic afectate de ploi și grindină. Care este valoarea pagubelor

Nouă comune din județul Galați, put…

Ploile torențiale și grin...

PLAGIAT!: "Guvernul Orban se laudă cu şantierele deschise în Guvernarea PSD"

PLAGIAT!: "Guvernul Orban se l…

Printr-un comunicat al so...

Stare de alertă: Se pot organiza workshop-uri cu 20 de persoane

Stare de alertă: Se pot organiza wo…

HG nr. 511/2020 stabileșt...

Prev Next

Duminică, 14 Iunie 2020 - Regional Press

Creșele și grădinițele nu se redeschid de luni

"Mâine nu se vor redeschide" creșele, grădinițele și after school-urile, a anunțat astăzi, în conferință de presă, ministrul Educației.

Cu toate că Hotărârea de Guvern publicată vineri în Monitor prevede că deschiderea creșelor, grădinițelor și after school-urilor este permisă din 15 iunie, atât la stat cât și la privat, Monica Anisie a declarat că aceste unități de învățământ preșcolar nu pot fi deschide decât în momentul în care există normele de aplicare.

"Mâine nu se vor redeschide, ci în momentul în care există norme, există cerere și există decizie la nivelul autorității publice locale. Normele trebuie să fie prezentate de către Ministerul Educației sau de Ministerul Muncii. Îi sfătuiesc pe părinți să aștepte norme din partea Ministerului Sănătății", a declarat Monica Anisie.

“Normele de revenire în cadrul creșelor și grădinițelor, precum și în cadrul after school-urilor sunt elaborate în colaborare de către Ministerul Educației, Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății. Acestea sunt în acest moment în pregătire, probabil că mâine le vom finaliza și le vom prezenta. Ministerul Educației astăzi a transmis inspectoratelor școlare situația în care putem să reîncepem activitatea în grădiniță și, așa cum s-a întâmplat în fiecare an, le-am solicitat să anunțe părinții că pot depune cereri la unitățile de învățământ preșcolar la care au mers copiii până acum. Inspectoratele școlare sunt informate de către directorii grădinițelor de aceste solicitări și, mai departe, inspectoratele transmit autorităților publice locale aceste solicitări. Decizia pentru a redeschide aceste grădinițe de vară [este vorba despre grădinițele de stat – N.Red.] aparține autorității publice locale. Pentru că, atenție: în aceste unități de învățământ preșcolar, pe această perioadă a vacanței de vară, se desfășoară numai activități recreative, deci nu se desfășoară activități din curriculum preșcolar”.“Se redeschid și cele de la stat, acolo unde există solicitări și autoritatea publică locală decide că se poate redeschide“, a continuat Anisie.

 

 

Citeşte mai departe ...

Casa Națională de Pensii Publice: Pensionarii pot cere din nou bilete de tratament balnear

Potrivit comunicatului transmis de CNPP, persoanele interesate pot începe deja să depună cereri la casa de pensii, chiar dacă nu a fost anunțată încă o dată concretă de la care vor începe tratamentele balneare.

”Vor fi reluate activitățile de administrare a ştrandurilor și piscinelor exterioare, precum și activitățile în sălile de sport și fitness și tratament balnear”, a declarat Ionel Dancă, după ședința de Guvern.

Astfel, CNPP recomandă pensionarilor să trimită cererile prin poștă sau prin e-mail, ca să se evite aglomerația la sediile caselor de pensii. Totodată, cererea se poate depune fără copia actului de identitate și a talonului de pensie. Pensionarii și asigurații care au nevoie de tratament balnear pot opta pentru acordarea biletelor doar gratuit sau cu suportarea unei contribuții. Vor primi răspuns numai acele persoane ale căror cereri au fost aprobate.

Odată cu intrarea în starea de urgență, CNPP a decis să nu mai acorde bilete de tratament balnear pensionarilor, iar cei care se aflau deja în stațiuni la momentul declarării stării de urgență au fost nevoiți să își întrerupă sejurul.

Citeşte mai departe ...

Tăriceanu explică de ce reprezentanții PNL își doresc prelungirea stării de alertă până în preajma alegerilor

Planul PNL, dezvăluit de Tăriceanu. ”Am discutat cu PSD și cu domnul Ponta despre oportunitatea unei moțiuni de cenzură. Am ajuns la concluzia că este necesară pentru multe lucruri. Oportunitatea politică a introducerii unei moțiuni de cenzură în starea de alertă este puțin probabilă. Bănuiala mea e că cei de la PNL, pentru că știu că nu ar rezista unei moțiuni de cenzură în Parlament, vor să prelungească starea de alertă până în preajma alegerilor”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

 

Citeşte mai departe ...

Ce condiții pune PSD pentru prelungirea stării de alertă

Stare de alertă pentru cel mult 15 zile, deschiderea restaurantelor din hoteluri, a bisericilor și a spitalelor. Acestea sunt condițiile pe care le pun social-democrații.

„E necesară deschiderea spitalelor pentru populație, stoparea numirilor de coafeze pe funcții bănoase. Noi am decis, în primă instanţă, iar decizia finală va fi luată mâine în cadrul Comitetului Executiv al PSD, să susţinem o stare intermediară, pe o perioadă strict limitată în timp, care să asigure tranziţia la normalitate şi care să conţină strict măsurile pentru protejarea sănătăţii populaţiei şi nimic mai mult”, a spus Romaşcanu, într-o conferinţă de presă.

„În acelaşi timp, este necesar ca autorităţile să poată dispune punctual, aşa cum prevede şi legea, de măsuri de siguranţă acolo unde este necesar. Este posibilă instituirea stării de urgenţă la nivel local, iar acest lucru trebuie să fie primordial, având în vedere că nu sunt distribuite egal pe tot teritoriul României cazurile, îmbolnăvirile şi decesele”, a adăugat el.

„Durata măsurilor, tranzitorie, să fie de maximum 15 zile. Deschiderea spitalelor pentru pacienţii non COVID. Toate achiziţiile publice se vor face transparent cu licitaţie. Este un comentariu al Guvernului că acest lucru ar împiedica acţiunea imediată în caz de nevoie. În trei luni de zile de stări de urgenţă şi stări de alertă nu au reuşit să facă achiziţiile necesare pentru echipamentele de protecţie, nici măcar beneficiind de proceduri simplificate, nu vedem cum ar putea să-i încurce acest lucru de acum încolo.

Deschiderea bisericilor, foarte importantă! Şi, trebuie să fie găsită o soluţie, astfel încât hotelurile să poată beneficia de deschiderea restaurantelor din unităţile hoteliere având în vedere că începe sezonul, iar mulţi dintre cetăţenii care au achiziţionat pachete turistice le-au achiziţionat împreună cu serviciile de masă. Astea vor fi măsurile pe care vom încerca să le introducem în lege şi fără acestea Partidul Social Democrat nu va vota legea trimisă în Parlament”, a mai spus Romașcanu.

Nu doar social-democrații s-au poziționat pentru ridicarea stării de alertă. Formațiunile conduse de Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu, dar și UDMR-ul și USR, au cerut date științifice despre numărul cazurilor. Unii chiar au acuzat Guvernul că manipulează cifrele.

 

Citeşte mai departe ...

O tânără din Galați a plecat din izolare pentru că s-a certat cu soțul ei. Ea a fost plasată în carantină instituționalizată

O femeie, în vârstă de 26 ani, din județul Galați a fost introdusă de către jandarmi în carantină instituționalizată, după ce nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Ea le-a spus jandarmilor că s-a certat cu soțul ei și a ales să meargă la rude, pentru a se liniști. Femeia va trebui să plătească toate cheltuielile aferente, dar și o amendă de 1.000 lei.

În urma controalelor efectuate de către jandarmii tecuceni pe linia respectării măsurilor de izolare la domiciliu, o femeie în vârstă de 26 ani din județul Galați nu a fost găsită la adresa declarată, aceasta fiind plecată la o rudă apropiată.

„Femeia s-a întors din Spania în data de 5 iunie și urma să rămână în autoizolare la domiciliu până la expirarea celor 14 zile. Referitor la plecarea din domiciliul declarat, aceasta a spus verbal jandarmilor că s-a certat cu soțul ei și a ales să meargă la rude, pentru a se liniști, fără a anunța și a primi încuviințarea personalului medical. Pentru gestul său, femeia a fost introdusă în carantină instituționalizată unde va suporta toate cheltuielile. De asemenea, jandarmii au aplicat măsura sancționării contravenționale, aceasta alegându-se și cu o amendă în valoare de 1.000 lei”, a transmis Jandarmeria Galați.

Măsura  izolării la domiciliu a fost dispusă prin Legea 55/2020, iar scopul restricției vizează strict protejarea vieții și limitarea răspândirii virusului SARS CoV2 în comunitate.

Citeşte mai departe ...

320 de noi cazuri COVID-19 în România. Este cel mare număr de îmbolnăviri din ultima lună

Explozie de noi cazuri de infecții cu COVID-19. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat 320 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în România, bilanţul ajungând la 21.999. Este cel mai mare număr de noi cazuri înregistrat din ultima lună, iar autoritățile fac apel către populație pentru respectarea cu strictețe a măsurilor de protecție sanitară.

Până astăzi, 14 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 21.999 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.719 au fost declarate vindecate și externate.

„Având în vedere creșterea numărului de cazuri noi din ultimele zile, pentru care a fost confirmată infectarea cu noul coronavirus (COVID-19), reluăm apelul către populație pentru respectarea cu strictețe a măsurilor generale de protecție sanitară – purtarea măștii în spații închise, păstrarea distanței față de alte persoane, evitarea atingerii suprafețelor comune și a contactului direct, igienizarea frecventă a mâinilor. Atragem atenția asupra faptului că, în absența asimilării conduitei sanitare responsabile, instituirea măsurilor de relaxare pentru reluarea activităților sociale și economice crește riscul de răspândire a virusului. Din acest motiv, contextul epidemiologic impune conformarea la măsurile de protecție sanitară printr-o atitudine precaută, preventivă, responsabilă, care să permită autorităților continuarea măsurilor pentru redeschiderea altor tipuri de activități”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Până astăzi, 1410 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.În intervalul 13.06.2020 (10:00) – 14.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 16 decese (9 bărbați și 7 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Călărași, Cluj, Iași, Olt, Sibiu și Suceava. Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 4 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 4 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 2 decese la persoane de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 320 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 165 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.985 de  persoane. Alte 97.750 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 560.596 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 391 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.372 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 288 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 160.450 de lei. De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, a fost constatată, ieri, o infracțiune pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Totodată, în data de 13 iunie a.c., 62 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Citeşte mai departe ...

Antrenorul de la Borussia Dortmund s-a accidentat de bucurie

  • Publicat în Sport

Presa internaţională relatează că Lucien Favre, antrenorul echipei de fotbal Borussia Dortmund, s-a accidentat când sărbătorea golul lui Erling Haaland, care a adus victoria, cu 1-0, pe terenul Fortunei Dusseldorf, sâmbătă, în etapa a 31-a a campionatului Germaniei. Golul lui Haaland din minutul 90+5, la ultima fază a meciului, l-a făcut pe Favre să sară de bucurie, dar tehnicianul s-a accidentat la gambă. Favre, care are 62 de ani, nu este la prima păţanie de acest fel din actualul sezon. În octombrie, el a avut probleme la coapsă după ce a sprintat pentru a sărbători succesul împotriva Borussiei Moenchengladbach. Cu trei etape înainte de finalul sezonului din Bundesliga, Dortmund este pe poziţia a doua a clasamentului, la 7 puncte de liderul Bayern Munchen.

Citeşte mai departe ...

Zinedine Zidane nu agrează meciurile fără spectatori

  • Publicat în Sport

„Nu-mi place să joc fără public", a recunoscut antrenorul lui Real Madrid, Zinedine Zidane, la prima sa videoconferinţă de presă după relaxarea restricţiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus, cu o zi înainte ca echipa lui s-o întâlnească în La Liga pe Eibar, cu porţile închise.
„Nu-mi place să joc fără public. Este părerea mea. Dar bine, ţinând cont de situaţie, ne adaptăm. Iar absenţa publicului nu ne va răpi bucuria şi şansa pe care le avem întorcându-ne să ne jucăm. Publicul ne va lipsi, dar toată lumea este foarte bucuroasă de reluare", a declarat Zidane, citat de agenţia AFP.
Real Madrid va juca pe stadionul Alfredo Di Stefano restul sezonului, din cauza lucrărilor de modernizare pe stadionul Santiago Bernabeu.
„Şi Di Stefano este stadionul nostru. Suntem obişnuiţi să jucăm pe Bernabeu, dar ne vom adapta. Distanţa e aceeaşi, în plus ne-am antrenat deja aici. Vom juca aici, şi suntem foarte bucuroşi pentru asta", a spus Zidane. În opinia tehnicianului, Real este "pregătită" pentru reluarea competiţiei. "Am avut aproape o lună de pregătire ca să ne refacem din punct de vedere fizic, cred că este îndeajuns. Poate ne va fi puţin mai greu să terminăm meciurile, chiar sigur se va întâmpla asta... Degeaba te antrenezi, competiţia e altceva", a afirmat el.

Citeşte mai departe ...

Fondurile europene vor fi gestionate din teritoriu, în perioada de programare viitoare

Parlamentul României s-a implicat activ pentru descentralizarea modului în care se accesează fondurile europene pentru dezvoltare regională. Săptămâna aceasta a adoptat o lege care, practic ”mută” gestionarea banilor europeni, de la Centru, în teritoriu, la nivel regional.

„La nivelul Regiunilor de Dezvoltare ale României, începând cu perioada de programare 2021-2027, Agențiile pentru Dezvoltare Regională organizate potrivit Legii nr. 315/2004 privind dezvoltarea regională în România, cu modificările și completările ulterioare, îndeplinesc funcția de Autoritate de Management pentru Programele Operaționale de Dezvoltare Regională (…)” se precizează în paragraful 1, de la articolul 3, al Legii nr. 354/2020 privind unele măsuri în domeniul fondurilor nerambursabile europene, adoptată miercuri, 10 iunie, de parlamentarii români.

În ultimii ani, s-a vehiculat la nivel european, că una dintre problemele României ar fi faptul că este „o țară foarte centralizată”. De altfel, și Carsten Rasmussen, șeful Unității pentru România în cadrul Directoratului General Politici Regionale al Comisiei Europene spunea: „Validarea proiectelor trimise la București durează câteva luni. Trebuie să eliminăm acest control de la centru, care este cel mai adesea redundant” .

În acest context, noile reglementări sunt primite favorabil, potrivit oficialilor din teritoriu, de la nivelul ADR-urilor, mai ales că privesc simplificarea procedurilor, scrierea ghidurilor de finanţare la nivel local pentru finanţări adaptate nevoilor din regiune.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS
Info for bonus Review William Hill here.

Taguri