Menu
RSS
Marcel Ciolacu, mesaj despre democrație și drepturile omului, de ziua SUA

Marcel Ciolacu, mesaj despre democr…

"Anul acesta sărbătorim 1...

ANP desfășoară controale sâmbătă și duminică în 26 de penitenciare din țară

ANP desfășoară controale sâmbătă și…

„Pentru asigurarea unui m...

Încă patru cadre medicale de la Spitalul Județean Galați, infectate cu COVID-19. Bilanțul ajunge la 15

Încă patru cadre medicale de la Spi…

Crește numărul cadrelor m...

Concediile medicale emise de medicii specialiști nu mai trebuie vizate de medicul de familie

Concediile medicale emise de medici…

Potrivit Ordinului MS și ...

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu: "Guvernul PNL știe doar să fure și să risipească"

Preşedintele interimar al PSD, Marc…

"Guvernul PNL știe doar s...

PSD: "Refuzul PNL de a majora pensiile cu 40% lovește nivelul de trai al vârstnicilor"

PSD: "Refuzul PNL de a majora …

"Coșul zilnic al pensiona...

Lionel Messi pare tentat să se despartă de Barcelona

Lionel Messi pare tentat să se desp…

Agenţia Reuters informeaz...

„Divorţ” Sebastian Vettel - Ferrari

„Divorţ” Sebastian Vettel - Ferrari

 Agenţia AFP informe...

Se redeschid restaurantele. În interior vor fi impuse numeroase reguli

Se redeschid restaurantele. În inte…

Reprezentanții proprietar...

Unde sunt amplasate punctele de prim ajutor în Galați, pe perioada caniculei

Unde sunt amplasate punctele de pri…

Mai multe puncte de prim ...

Prev Next

Sâmbătă, 13 Iunie 2020 - Regional Press

Vezi aici lista țărilor pentru care s-a eliminat carantina și izolarea la domiciliu

Potrivit hotărârii CNSU, în baza propunerii Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), se aprobă, începând cu 15 iunie, ora 0,00, eliminarea măsurilor de carantină/izolare la locuinţă/locaţia declarată de persoana în cauză, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparţinătorii, după caz, pentru persoanele asimptomatice care vin în România din următoarele ţări: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Confederaţia Elveţiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

Lista cu țările se publică de Institutul Național de Sănătate Publică pe site-ul www.insp.gov.ro.

Lista cu țările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare, se actualizează săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni până la ora 16:00, în vederea introducerii în listă a unor noi țări.

Lista actualizată va intra în vigoare la 24 ore de la momentul aprobării acesteia de către CNSU.

Situaţia epidemiologică din ţările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare la locuinţă/locaţia declarată, se monitorizează de către INSP, care, în cazul unei evoluţii nefavorabile susţinută pe o perioada de 14 zile, va propune CNSU eliminarea acestora din listă.

Citeşte mai departe ...

Deschiderea creșelor, grădinițelor și after school-urilor permisă din 15 iunie

  • Publicat în Social

Hotărârea de Guvern care aprobă „desfășurarea activităților în creșe, grădinițe și after-school-uri, pe perioada vacanței de vară” a fost publicată în Monitorul Oficial. Nu se face nicio diferențiere între instituțiile private și cele de stat, toate putând fi deschise copiilor. Hotărârea de Guvern 465/2020 prevede:

”Prin excepție de la pct. 1, se permite desfășurarea activităților în creșe, grădinițe și after-school-uri, pe perioada vacanței de vară, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului educației și cercetării, al ministrului muncii și protecției sociale și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.”

Citeşte mai departe ...

Galaţi. Zeci de muncitori pakistanezi au fost confirmaţi cu coronavirus

31 de muncitori pakistanezi de la o firmă de construcţii din Galaţi care desfăşoară lucrări pe şantiere din Brăila au fost confirmaţi cu coronavirus.

Potrivit Prefecturii Brăia, 31 de muncitori pakistanezi care erau în campusul de la Vădeni, izolaţi după ce la începutul lunii 8 colegi au fost confirmaţi cu coronavirus, au fost şi ei depistaţi cu COVID 19.

Astfel, 31 de teste au ieşit pozitive, unul neconcludent, proba urmând a fi reanalizată., iar 67 sunt negative la acest moment. Pacienţii infectaţi au fost internaţi în spital.

 

Citeşte mai departe ...

Arafat, avertisment dur: "Situația infecțiilor s-a deteriorat"

„Din graficile de mai jos se vede clar cum, in ultimele zile, situatia infectiilor cu SARS-COV2 si in mod deosebit numarul cazurilor active s-a deteriorat. Graficul arata cum numarul cazurilor active incepe sa creasca dupa o perioada mai lunga de scadere continua.

Era de asteptat ca masurile de relaxare sa duca la astfel de situatie insa depinde de noi daca cresterea se va mentine sub control sau nu”, a scris medicul Raed Arafat pe Facebook, unde a postat şi două grafice referitoare la evoluţia epidemiei decoronavirus în România.

Totodată, Arafat a atras atenţia că „regulile de distantare si igiena trebuie respectate”.

„Nu va lasati influentati de parerile neavizate si de dezinformarile din mediul retelelor de socializare!”, a conchis medicul.

 
Citeşte mai departe ...

Starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, anunță Orban. Titularizarea, suspendată dacă legea rămâne în forma actuală

Premierul Ludovic Orban a anunțat sâmbătă că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, potrivit G4Media.ro.

Legea care impune starea de alertă în România prevede faptul că în această perioadă niciun concurs de angajare nu poate fi organizat în instituțiile publice. Premierul Ludovic Orban a anunţat că ”vom cere stare de alertă pentru 30 de zile”, declarându-se încrezător că va exista în Parlament o majoritate care să înţeleagă ”că nu pot pune în pericol viaţa şi sănătatea românilor numai ca să să obţină câştiguri ieftine, de natură politico-electorală”.Legea 55/2020 care reglementează starea de alertă pe teritoriul României prevede la articolul 27, alineatul 3 următoarele:

„Pe durata stării de alertă, în instituțiile și autoritățile publice se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante și temporar vacante, cu excepția celor prevăzute la alin. (1) și (2), precum și la art. 11 și 12”.Concursul național de titularizare este concursul de angajare în sistemul de învățământ, adică în instituțiile publice de învățământ. Oficial acesta se numește „concursul naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar”.

Citeşte mai departe ...

Grupul de Comunicare Strategică: Au crescut iar cazurile de infectare cu coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică a transmis că, până sâmbătă, au fost confirmate 21.679 cazuri de persoane infectate cu coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 275 noi cazuri de îmbolnăvire (faţă de 222 anunţate cu o zi în urmă).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.635 au fost declarate vindecate şi externate.

Până astăzi, 1394 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 12.06.2020 (10:00) – 13.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 14 decese (5 bărbaţi şi 9 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Bacău, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Constanţa, Dâmboviţa, Bucureşti, Suceava şi Vrancea.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 3 deces la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 4 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 171 de pacienţi.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 2.024 de persoane. Alte 100.582 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 552.670 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 430 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 1.853 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 211 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 114.151 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliţiei, a fost constatată, ieri, o infracţiune pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Totodată, în data de 12 iunie a.c., 66 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituţionalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituţionalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, 3.393 de cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus): 1.885 în Italia, 561 în Spania, 107 în Franţa, 681 în Germania, 97 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveţia, 2 în Turcia şi câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia şi Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 114 cetăţeni români aflaţi în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franţa, 43 în Marea Britanie, 9 în Spania, 6 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveţia, unul în SUA şi unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetăţenii români confirmaţi cu noul coronavirus, 29 au fost declaraţi vindecaţi: 9 în Germania, 10 în Franţa, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg şi unul în Tunisia.

Citeşte mai departe ...

Social-democrații: "PNL le sabotează copiilor cel mai important examen al vieții prin decizii aberante!"

„Ministrul Educației și Președintele Iohannis sunt dascăli, dar PNL le sabotează copiilor cel mai important examen al vieții prin decizii aberante! Ați umilit bolnavii, ținându-i la cozi inumane în fața spitalelor #închise și punându-i să alerge disperați după medicamente inexistente.

Ați umilit antreprenorii, promițându-le că îi spriiniți în criză și le-ați întors spatele pentru a le da banii doar firmelor voastre de casă. I-ați păcălit pe cei nevoiași că le dati gratis măști doar ca să puteți da tunuri pe banii țării, fiindcă nici măcar o mască n-a ajuns până azi la ei.

Acum vreți să chemați elevii la 6 dimineața la scoală, în ziua evaluării naționale. Cât de strâmb e construită mintea voastră? Îi umiliți deja destul pe copii fiindcă nu le dublați alocațiile. Nu vă bateți joc de ei și la cel mai important examen al vieții lor!”, potrivit unui mesaj postat de PSD, pe Facebook, sâmbătă la prânz.

 
Citeşte mai departe ...

FRF a decis sancţiuni între 5.000 şi 100.000 de lei pentru cine încalcă protocul medical

  • Publicat în Sport
Comitetul de urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a stabilit vineri, sancţiuni cuprinse între 5.000 şi 100.000 de lei pentru cluburile din Liga I care încalcă protocolul medical emis de autorităţi prin care este reglementată desfăşurarea competiţiilor sportive în contextul pandemiei de coronavirus. „Protocolul medical pentru desfăşurarea competiţiilor a fost aprobat împreună cu sancţiunile aferente. Astăzi, 12 iunie 2020, Comitetul de Urgenţă FRF a decis aprobarea documentului care reglementează desfăşurarea competiţiilor fotbalistice în contextul pandemiei COVID-19. Decizia Comitetului de Urgenţă FRF a fost luată având în vedere Ordinul nr. 601/971/2020 emis de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii pentru aprobarea regulamentelor privind competiţiile necesar a fi respectate pentru reluarea competiţiilor sportive organizate în aer liber sau în bazine acoperite sau aflate în aer liber, precum şi a activităţilor de pregătire sportivă în spaţii închise, în bazine acoperite sau aflate în aer liber de către sportivii profesionişti, sportivii de performanţă şi/sau legitimaţi", se precizează într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al FRF. Astfel, s-a decis aprobarea protocolului medical necesar a fi respectat pe durata desfăşurării competiţiilor aferente sezonului 2019/2020, astfel cum a fost modificat, şi a sancţiunilor aferente încălcării acestuia. Cea mai mică sancţiune, 5.000 de lei va fi dată pentru nedezinfectarea mingilor folosite de jucători la încălzirea premergătoare jocului sau nedezinfectarea mingii de joc iar cea mai mare, de 100.000 de lei pentru nerespectarea numărului maxim de persoane admise în fiecare dintre cele 3 zone ale arenei sportive cu ocazia desfăşurării unui joc oficial sau pentru apariţia la un club a unui focar de infecţie, (minim 3 persoane din cadrul clubului, indiferent de funcţia deţinută, sunt depistate cu rezultat pozitiv la testarea specifică pentru COVID 19), dacă se constată culpa clubului cu privire la nerespectarea prevederilor protocolului privind reluarea competiţiilor. Sancţiunile disciplinare vor fi aplicate de Comisia de Disciplină şi Etică a FRF, iar pentru fiecare nouă abatere penalitatea aplicată cluburilor va fi majorată cu jumătate faţă de cea aplicată anterior.
Citeşte mai departe ...

Oferta culturală gălățeană: teatrele locale își deschid porțile pentru reprezentații în aer liber

Cei trei purcelusi fara actoriTeatrul de Păpuși Gulliver a lansat invitația pentru cei mici, în acest weekend, de a se reîntâlni cu personajele îndrăgite într-un cadru atipic, dar mult mai relaxant – în aer liber. De la ora 10:30 copiii sunt așteptați la întâlnirea cu „Cei Trei Purceluși” povestea atât de îndrăgită de cei mici. Într-o montare în care jocul marionetelor alternează cu cel al actorilor, protagoniștii trec prin multe peripeții, ajungând în cele din urmă să învingă răul. Într-o montare în care jocul marionetelor alternează cu cel al actorilor, după un scenariu inspirat din scrierile lui Serghei Mihailov și adaptat scenic de regizorul Daniel Stanciu, protagoniștii trec prin mai multe peripeții care îi vor încânta pe micii spectatori. Decorurile imaginate de scenografa Daniela Drăgulescu și ilustrația muzicală Jou-Jou Dragan întregesc atmosfera de poveste. Spectacolele au loc în curtea interioară a Teatrului, în cadrul unei scene special amenajată în acest sens și adaptată la condițiile impuse de legislația în vigoare. Astfel, tuturor celor prezenți le sunt asigurate măsurile de siguranță corespunzătoare. Biletele pot fi achiziționate și online, accesând site-ul teatrului și urmând pașii indicați.

AFIS RAD NERVOSTot în aer liber, în curtea interioară, artiștii Teatrului „Dramatic” au invitat publicul la cele două reprezentații pregătite pentru weekend: sâmbătă, de la ora 21:00, a fost programat spectacolul ”Râd nervos”, după Christoper Durang, cu Nicholas Cațianis și Ștefan Forir. Durata reprezentației este de 45 de minute; duminică, tot la ora 21:00, este anunțat spectacolul ”Buzunarul cu pâine”, de Matei Vișniec, în regia lui Vlad Ajder. În distribuție îi regăsim pe tinerii actori Răzvan Clopoțel și Ștefan Forir. Spectacolul, cu o durată de 45 de minute, a avut premiera în Stagiunea 2014-2015 și a obţinut Premiul Godot la Festivalul „Hyperion iese la Godot” desfășurat în 2015 la Bucureşti.5c gradina vara leonard

Tot pentru weekend, amatorii spectacolelor muzicale sunt așteptați la Grădina de vară „Leonard” a Teatrului Muzical pentru a viziona, de la ora 20:00, spectacolul de revistă ”Muzică și haz” – sâmbătă și concertul cu arii din operete și canțonete ”Seri muzicale”, programat duminică.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS
Info for bonus Review William Hill here.

Taguri