Menu
RSS
Concediile medicale emise de medicii specialiști nu mai trebuie vizate de medicul de familie

Concediile medicale emise de medici…

Potrivit Ordinului MS și ...

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu: "Guvernul PNL știe doar să fure și să risipească"

Preşedintele interimar al PSD, Marc…

"Guvernul PNL știe doar s...

PSD: "Refuzul PNL de a majora pensiile cu 40% lovește nivelul de trai al vârstnicilor"

PSD: "Refuzul PNL de a majora …

"Coșul zilnic al pensiona...

Lionel Messi pare tentat să se despartă de Barcelona

Lionel Messi pare tentat să se desp…

Agenţia Reuters informeaz...

„Divorţ” Sebastian Vettel - Ferrari

„Divorţ” Sebastian Vettel - Ferrari

 Agenţia AFP informe...

Se redeschid restaurantele. În interior vor fi impuse numeroase reguli

Se redeschid restaurantele. În inte…

Reprezentanții proprietar...

Unde sunt amplasate punctele de prim ajutor în Galați, pe perioada caniculei

Unde sunt amplasate punctele de pri…

Mai multe puncte de prim ...

Nouă comune din județul Galați, puternic afectate de ploi și grindină. Care este valoarea pagubelor

Nouă comune din județul Galați, put…

Ploile torențiale și grin...

PLAGIAT!: "Guvernul Orban se laudă cu şantierele deschise în Guvernarea PSD"

PLAGIAT!: "Guvernul Orban se l…

Printr-un comunicat al so...

Stare de alertă: Se pot organiza workshop-uri cu 20 de persoane

Stare de alertă: Se pot organiza wo…

HG nr. 511/2020 stabileșt...

Prev Next

Miercuri, 10 Iunie 2020 - Regional Press

Elevii care iau media 10 la Bacalaureat anul acesta primesc abonamente gratuite la festivalurile Neversea și UNTOLD

„Chiar dacă acest an este unul al provocărilor, organizatorii celor mai mari festivaluri din Europa își doresc să continue tradiția și să lanseze campania „BAC DE 10”, o campanie care a motivat în fiecare an sute de mii de tineri absolvenți din România. Ajunsă la cea de-a șasea ediție, campania „BAC DE 10” oferă tuturor absolvenților de liceu care iau nota 10 la examenul de Bacalaureat, acces gratuit la edițiile UNTOLD și Neversea din 2021”, anunță organizatorii.,,Campania are un mare succes și îi motivează an de an pe elevii care ajung la examenul maturității, un moment foarte important din viețile lor.

Credem în generația tânără, sprijinim încă de la început educația și îi încurajăm pe elevi să fie ambițioși, să creadă în ei și să aibă performanțe de top. Chiar dacă anul 2020 este un an cu restricții, care au adus odată cu ele și amânarea celor două festivaluri, considerăm că absolvenții din acest an merită să fie recompensați și ei pentru munca depusă.

Așa că ne-am hotărât să derulăm campania BAC DE 10 și în acest an și să îi primim pe toți absolvenții din 2020 la edițiile de anul viitor,” spune Edy Chereji, managerul festivalurilor.

Absolvenții care doresc să participe la campanie, trebuie să acceseze link-ul acesta pentru UNTOLD sau acesta pentru Neversea pentru a completa formularul care îi va înscrie în campanie. Acest formular va deveni valabil din momentul afișării rezultatelor.

În 2019, peste 100 de tineri care au promovat examenul maturității cu nota 10 au beneficiat de intrarea gratuită la cele mai mari festivaluri de muzică UNTOLD și NEVERSEA.

Citeşte mai departe ...

Corectarea lucrărilor elevilor de la Evaluarea Națională și Bacalaureat se va face în sistem încrucișat, în alte județe

Monica Anisie i-a anunțat de această decizie pe inspectorii școlari, într-o videoconferință, potrivit aunțului publicat pe pagina sa de Facebook.

Anunțul vine după ce reprezentanții Edupedu au scris că anul acesta corectarea încrucișată între județe a lucrărilor elevilor de la Bacalaureatul și Evaluarea Națională 2020 nu este prevăzută ca obligatorie în niciun document oficial, deși Anisie a promis încă de la prima conferință ca ministru că o va reintroduce.

Eliminat de predecesorul său social-democrat Daniel Breaz, articolul “Profesorii evaluatori dintr-un județ/municipiul București nu evaluează lucrări ale candidaților din propriul județ/municipiu” NU a fost reintrodus în Ordinul privind organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat național 2020 nici de ministrul liberal Anisie, deși exact acest ordin a fost modificat săptămâna aceasta pentru a-i updata calendarul și regulile.

Citeşte mai departe ...

România, codașă în UE la combaterea pandemiei

"Contrar celor spuse de președintele Iohannis potrivit căruia Guvernul ar fi luat măsuri bune pentru combaterea pandemiei, studiile independente plasează România printre ultimele locuri din Uniunea Europeană în privința eficienței măsurilor luate. Țara noastră se află în urma unor state precum Italia sau Spania, care au reprezentat principalele focare europene de coronavirus.

Mai grav este că România se află cu mult în spatele țărilor din regiunea noastră, precum Ungaria, Bulgaria, Cehia sau Polonia.

În realitate, singurele lucruri care ne-au ferit de o catastrofă au fost spiritul civic al cetățenilor care au respectat, în cea mai mare parte, regulile de igienă și distanțare socială, precum și prestația personalul medical aflat în prima linie a bătăliei cu coronavirusul! LOR trebuie să le mulțumească Iohannis, nu guvernului Său de mincinoși, incompetenți și hoți!", transmite PSD.

Citeşte mai departe ...

Lovitură grea pentru evazioniştii din România

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat, la Realitatea Plus, că, începând de miercuri, vor fi conectate primele case de marcat la ANAF. 

“Miercuri cred că facem conectarea primelor case de marcat. Primele case de marcat se vor conecta, cred că mâine, la ANAF”, a afirmat Cîţu, citat de Agerpres. “Dacă vor face mai mulţi ceea ce fac eu, venim şi le spunem adevărul românilor, în fiecare zi, vor înţelege. Românii îşi vor da seama ce se poate face şi deja văd faptul că o guvernare liberală înseamnă altceva, înseamnă alte beneficii. O să fac ceva ce nu a făcut niciun ministru de Finanţe. O să fiu şi mai transparent. Voi pune toate aceste informaţii cu cheltuielile pe Ministerul de Finanţe. Afară, pe MFP, pentru că aşa nici cei din Parlament nu pot spune că nu ştiu cifrele, deşi ele sunt pe site, dar ei spun că nu le văd, vin cu alte cifre, cu altceva. Le voi pune pe Ministerul de Finanţe. Nu ştiu dacă o să fie un mesh, o să facem ceva electronic, găsesc o soluţie dar le voi pune acolo”, a explicat Cîţu.

“În perioada de pandemie am ieşit public şi am spus că nu cred că ar trebui ca cei din aparatul public să meargă în şomaj tehnic. Nu ar fi însemnat foarte mulţi bani, erau foarte multe excepţii şi în acelaşi timp era totuşi aparatul cu care am administrat perioada de criză. Dar asta nu înseamnă că nu este ineficient, nu înseamnă că nu este foarte mare şi că nu trebuie adus în 2020. Pentru că asta este problema pe care o avem. Aparatul public nu este în 2020. Economia este, sectorul privat este, dar aparatul public nu este. Totul va fi mult mai uşor de făcut după ce facem informatizare, după ce conectăm toate instituţiile statului una la alta”, a explicat Cîţu.

“Am avut în Parlamentul Românei un proiect de lege care interzicea oricărei instituţii să ceară o informaţie unui client, adeverinţă etc., dacă putea să o ia de la altă instituţie a statului. A căzut acel proiect de lege. Cu brio. Dar dacă îi întrebi bineînţeles că ei sunt pentru informatizare. Proiectul caselor de marcat, suntem ultima ţară din Europa care nu are aşa ceva. A fost abandonat acum doi ani de zile. La începutul anului când am venit mi-au spus da, îl facem, apoi primeam mesaje că nu se mai poate face. A trebuit să forţez lucrurile. Elimină evaziunea şi când elimini evaziunea, elimini şi sursa de finanţare a PSD pentru că de acolo se finanţează. Corupţia era susţinută vădit pentru că altfel nu pot să îmi explic cum nu poţi să faci 30 de ani informatizare. Este clar o legătură între corupţie şi PSD. Au ţinut ANAF şi Ministerul Finanţelor Publice neinformatizate voit. Scopul era de a lua banii şi a-i deturna în scopuri proprii”, a mai punctat Cîţu.

Citeşte mai departe ...

Combinatul siderurgic Liberty Galați va deveni „nava amiral europeană” marca GREENSTEEL

Combinatul siderurgic din Galați va deveni prima unitate GREENSTEEL din Europa continentală. Unitatea siderurgică va fi dotată cu tehnologii cu emisii scăzute de carbon. Anunțul a fost făcut, miercuri, în prezența premierului Ludovic Orban și ministrul Economiei, Virgil Daniel Popescu.

„Este o imensă onoare să îi urez bun venit Primului Ministru și altor membri înalți ai Guvernului român astăzi aici, în sprijinul viziunii noastre ecologice, GREENSTEEL, pentru Galați. Cu sprijinul lor și pe baza acordurilor pe care le-am semnat astăzi cu Romgaz, vom putea livra energia competitivă pe termen lung, necesară susținerii acestui proiect fascinant. Universitatea din Galați va colabora cu noi pentru a crea o Academie GREENSTEEL menită să dezvolte o nouă generație de lucrători cu înaltă calificare, pregătiți pentru a gestiona tehnologii de ultimă oră. Institutul Național de Cercetare va ajuta la dezvoltarea cunoștințelor de care avem nevoie pentru realizarea unor proiecte complexe pe bază de hidrogen. EximBank România va coopera cu noi pentru a asigura finanțarea competitivă pe termen lung a proiectului nostru. Este foarte încurajator să vedem un sprijin local atât de puternic, unit cu noi, pentru a face din Galați pilotul GREENSTEEL în Europa. Nu am nicio îndoială că acest proiect va avea un mare succes și va pune Galațiul pe hartă, nu doar în Europa, ci la nivel global, ca o unitate de fabricare a oțelui cu conținut scăzut de carbon, durabil, pentru o nouă epocă, construită pentru generațiile următoare”, a declarat Sanjeev Gupta, Președintele Executiv al Alianței G.F.G.

Planurile de investiții GREENSTEEL ale Alianței GFG includ:

  • O instalație pentru obținerea Fierului Redus Direct (DRI) cu o capacitate de 2,5 milioane de tone. Acest echipament DRI, care va folosi inițial gaz metan, va trece ulterior la utilizarea hidrogenului, pe măsură ce tehnologia de producție cu hidrogen devine mai rentabilă.
  • Două Cuptoare cu Arc Electric, din care unul va fi dedicat pentru turnarea bramelor pentru renumitul laminor de tablă groasă de la Galați, iar celălalt pentru a turna direct producția de rulouri laminate la cald, o tehnologie de ultimă generație și foarte competitivă. Cuptoarele cu Arc Electric vor reduce emisiile de CO2 pe tona de oțel produs cu până la 80%, aceste emisii scăzând până la niveluri aproape de zero odată ce instalația DRI va fi alimentată cu hidrogen. Aceasta va face din Galați primul combinat siderurgic cu flux primar al G.F.G. din Europa, aflat pe calea de a deveni neutru de carbon până în 2030.
  • Extinderea capacității de producție către 4 milioane de tone de oțel lichid pe an.

Mai jos, pe scurt, conținutul Memorandumurilor de Înțelegere:

  • Memorandumul semnat cu Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri prezintă planurile de investiții ale GFG pentru LIBERTY Galați și confirmă hotărârea Ministrului de resort de a sprijini și încuraja investițiile Alianței GFG în dezvoltarea sustenabilă a LIBERTY Galați.
  • Memorandumul semnat cu Adrian Constantin Volintiru, Directorul General al Romgaz, oferă un cadru pentru potențialul parteneriat în asociere între părți pentru a construi o nouă termocentrală pe gaze naturale în incinta LIBERTY Galați.
  • Memorandumul semnat cu Profesorul Dr. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, vizează colaborarea în scopul creării unei Academii LIBERTY Galați GREENSTEEL. Academia va încuraja mai mulți tineri, de la ingineri de top până la specialiști tehnici și operaționali, să intre în industria oțelului pentru a ajuta la dezvoltarea metodelor de producție mai durabile.
  • Memorandumul semnat cu Mihai Varlam, Director Executiv la Institutul Român de Cercetare și Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice, urmează să contribuie la dezvoltarea de studii tehnice și aplicații în afaceri ale tehnologiei ecologice pe bază de hidrogen în producția de oțel.
  • Memorandumul semnat cu Traian Halalai, Președinte Executiv, EximBank România, consfințește colaborarea în sprijinul investițiilor G.F.G. în LIBERTY Galați.

Nu în cele din urmă, reprezentanții LIBERTY Galați și-au propus să extindă capacitatea de producție către 4 milioane de tone de oțel lichid pe an.

Citeşte mai departe ...

Singurul muzeu, construit în România ultimilor 30 de ani, prinde contur

Muzeul de Arte Vizuale din Galați prinde contur. Este primul muzeu dedicat artei, construit în România în perioada postdecembristă. Obiectivul modern va fi gata pe parcursul acestui an deoarece pandemia nu a afectat lucrările din Parcul Rizer.

Muzeul este construit pe cheltuiala Consiliului Județean Galați și va fi o operă de artă, promit autoritățile.

„Noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală Galaţi este gata în proporţie destul de mare, iar cei care trec pe strada Traian pot să vadă o parte din ceea ce va fi cea mai modernă şi mai frumoasă casă a artelor vizuale din România. Primul din cele patru corpuri ale clădirii este gata deja, la fel şi partea metalică a amfiteatrului. Se lucrează din plin. Este un proiect complex, iar edificiul în sine este gândit ca o operă de artă”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Clădirea care se costruiește în Parcul Rizer va avea patru niveluri, spaţii ample de expunere și depozite dotate cu sisteme care să asigure un mediu sigur pentru obiectele de artă. Imobilul are amprenta la sol de aproximativ 2.000 mp și o suprafață desfășurată de 6.500 mp. Clădirea va avea peste 21 de metri și lifturi pentru accesul la etajele superioare.

Potrivit proiectului, muzeul va avea săli de expunere, laboratoare pentru conservarea şi restaurarea obiectelor de artă, ateliere de lucru, depozite, un amfiteatru multimedia cu 185 de locuri şi o bibliotecă. Valoarea totală a lucrării este de 5 milioane de euro, bani din bugetul propriu al Consiliului Județean.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu DEMASCĂ un nou TUN MARCA PNL:"Plăți făcute în AVANS de Guvernul PNL pentru despăgubirea prietenilor de casă!"

"PNL REIA JAFUL PEDELIST DE LA ANRP. AICI sunt banii voștri, împrumutați de Cîțu, prin care v-au îndatorat pe trei generații! Așa fură PNL cu legea în mână.

Peste 415 milioane de lei!!! Plăți făcute în #AVANS de Guvernul PNL pentru despăgubirea prietenilor de casă!

În vreme ce o țară întreagă suferea în pandemie - închisă în casă, în vreme ce medicii luptau cu virusul fără echipamente de protecție și medicamente, în vreme ce bolnavii cronici sunt lăsați să moară la ușa spitalelor, în vreme ce pentru copii și pensionari NU sunt bani, în vreme ce avem 1 milion de șomeri, în vreme ce firmele românești se închid pe capete...IATĂ ce face Guvernul PNL!

ÎMPRUMUTĂ SUTE DE MILIOANE DE LEI CA SĂ DEA PE DESPĂGUBIRI PLĂTITE DE AVANS
-23.031.701, 86 lei plătiți pe 24 martie deși avea termen de plată 3 august
-14.890.367, 71 lei plătiți pe 24 martie deși avea termen de plată 17 august
-124.209.785, 38 lei plătiți pe 14 aprilie deși avea termen de plată 2 septembrie
-89.800.900, 50 lei plătiți pe 14 aprilie deși avea termen de plată 9 septembrie
-96.566.857, 64 lei plătiți pe 14 MAI deși avea termen de plată 23 septembrie
-67.225.685, 03 lei plătiți pe 14 MAI deși avea termen de plată 30 septembrie

Și mai revoltător, fix pe 14 mai când au dat peste 150 de milioane și și-au îndestulat ultimii clienți, guvernul PNL a dat Ordonanță prin care amână până anul viitor noul mod de calcul al despăgubirilor.

De ce au făcut PLĂȚI ÎN AVANS, #prejudiciind cu bună știință statul român; în condițiile în care - în aceeași zi! - au dat OUG prin care statul ar fi fost net avantajat?!!

CINE sunt cei care au beneficiat de plăți în avans?!!

PNL trebuie să iasă public și să explice de ce au făcut plățile în avans în plină pandemie și cine sunt fericiții beneficiari! Până când vor face acest lucru, astăzi, în plen, am retrimis la comisie ordonanța Guvernului. Nu îi vom lăsa pe acești netrebnici să fure cu legea în mână! Ajunge! Ați furat suficient!", transmite președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

2.jpg1.jpg

 

Citeşte mai departe ...

S-au stabilit semifinalele Cupei României la fotbal

  • Publicat în Sport

Casa Fotbalului a găzduit miercuri tragerea la sorţi a semifinalelor Cupei României, ediţia 2019-2020. Programul stabilit este: Sepsi OSK Sf. Gheorghe - CSM Poli Iaşi Dinamo – FCSB. Cele două manşe ale semifinalelor Cupei României vor avea loc pe 24 iunie, respectiv 8 iulie. Programul complet va fi stabilit de deţinătorii drepturilor TV şi comunicat ulterior de Federaţia Română de Fotbal. Partidele se vor desfăşura în conformitate cu prevederile articolului 30 din ROAF, care prevede ca la jocurile disputate în manşă dublă, dacă după disputarea celor două jocuri egalitatea se menţine (la puncte şi golaveraj), golurile marcate în deplasare contează dublu, fiind declarată câştigătoare echipa cu cel mai bun golaveraj. Dacă şi în aceste condiţii egalitatea persistă, se vor aplica prevederile art.30.9 din ROAF, respectiv disputarea a două reprize de prelungiri de 15 minute, iar ulterior executarea loviturilor de departajare. În conformitate cu decizia Comitetului Executiv din 27 mai 2020, până la finalul sezonului 2019-2020, echipele participante în Cupa României vor putea efectua 5 înlocuiri pe toată durata desfăşurării jocului. Pentru a nu fi afectată cursivitatea jocului, acestea vor fi realizate în cel mult trei momente de întrerupere a partidei. În plus, cluburile participante în competiţie pot înscrie în raportul arbitrului un număr maxim de 20 de jucători, cu obligaţia ca 8 dintre aceştia să fie jucători formaţi la nivel naţional. Meciurile din semifinalele Cupei României se vor disputa fără spectatori, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite intrate în vigoare de la 1 iunie prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

Citeşte mai departe ...

Raed Arafat:"Deschiderea after school-urilor nu s-a discutat în prezența mea"

Secretarul de stat în MAI a declarat că redeschiderea after school-urilor nu s-a discutat la ședința de la Cotroceni, cel puțin nu în prezența sa și că nici ministrul Educației nu a fost la acea întâlnire.
”Nu s-a discutat acolo (la întâlnirea cu premierul Orban și președintele Iohannis, n.red.) despre after school-uri. Sunt foarte similare școlilor și ați văzut că multe țări care au deschis le-au reînchis”, a mai precizat Arafat.
„Nu intru în ce s-a discutat în amănunte acolo, asta este o discuție care se face și cu Ministerul Educației, astăzi n-a fost ministrul Educației acolo. Deci n-am intrat în această discuție, n-am discutat acest lucru. Nu s-a discutat în prezența mea acest aspect”, a mai transmis Raed Arafat, marți seară la Digi 24.

Totodată, întrebat dacă este de acord cu redeschiderea grădinițelor și creșelor private și a after-school-urilor, el a răspuns că recomandă acest lucru „cu precauție”.

Citeşte mai departe ...

Premierul României vine la Brăila și Galați. Ludovic Orban vizitează principalele unități economice din zonă

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, face miercuri o vizită de lucru în județele Galați și Brăila. Șeful Guvernului este însoțit de ministrul Economiei, Virgil Popescu, și de ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Demnitarii vizitează principalele unități economice din zonă

Pe parcursul dimineții, premierul Orban vizitează Șantierul Naval Brăila și locul în care se construiește Podul peste Dunăre dintre Brăila și Galați. După prânz, membrii Guvernului ajung la Galați. Prima dată, ei merg la Combinatul Siderurgic pentru a participa la ceremonia de semnare a Memorandumului  de colaborare între Liberty Galați și Romgaz. De asemenea, Orban va participa la inaugurarea unei sucursale bancare și va avea o întrevedere cu Arhiepiscopul Dunării de Jos, ÎPS Casian.

PROGRAMUL PREMIERULUI LUDOVIC ORBAN
Miercuri, 10 iunie 2020
Vizită în județele Brăila și Galați, împreună cu ministrul Economiei, Virgil Popescu, și ministrul Transportului, Lucian Bode
Ora 09:15    Vizită la Șantierul Naval Brăila
Ora 11:30    Vizita la șantierul lucrărilor de construcție a Podului de peste Dunăre, la Brăila
-Vor fi prezentate stadiul lucrărilor de construcție, stadiul realizării drumului expres Brăila-Galați și al variantei ocolitoare a municipiului Galați
Ora 13:00    Vizită la Combinatul Siderurgic Liberty Galați
-Premierul Ludovic Orban va avea o întâlnire cu conducerea Combinatului și va asista la ceremonia de semnare a Memorandumului  de colaborare între Liberty S.A. Galați și Romgaz S.A.
-La finalul vizitei, premierul va susține declarații de presă, la care accesul mass-media se va face în baza acreditării prealabile
Ora 14.50 Participare la Inaugurarea Sucursalei Galați a Băncii Române de Credite și Investiții
-Declarații de presă
Ora 15.15 Întâlnire cu Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Episcopiei Dunării de Jos

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS
Info for bonus Review William Hill here.

Taguri