Menu
RSS
Iohannis:"Crăciunul va fi în familie"

Iohannis:"Crăciunul va fi în f…

Întrebat de presă dacă au...

Ciolacu: "N-ați făcut nimic! Nici Iohannis, nici Guvernul PNL nu au arătat românilor niciun plan coerent, nicio idee clară de combatere a pandemiei!"

Ciolacu: "N-ați făcut nimic! N…

Marcel Ciolacu a răspuns ...

Noi restricții în Germania pentru limitarea epidemiei de Covid-19

Noi restricții în Germania pentru l…

Angela Merkel anunță inst...

Recomandări trimise de Ministerul Educației către toate școlile

Recomandări trimise de Ministerul E…

Ministerul Educației reco...

Patru decese la Galați din cauza COVID-19, în ultimele 24 de ore

Patru decese la Galați din cauza CO…

COVID-19 continuă să facă...

Bătălia pentru un fotoliu de parlamentar gălățean

Bătălia pentru un fotoliu de parlam…

Peste o sută de politicie...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, poziție importantă în Webometrics Ranking Web of Universities

Universitatea „Dunărea de Jos” din …

Universitatea „Dunărea de...

Handbalistele de la CSM Galaţi au turneu solicitant la Sf. Gheorghe

Handbalistele de la CSM Galaţi au t…

Liga Florilor MOL va cont...

 Investiție importantă la Spitalul TBC din Galați

 Investiție importantă la Spitalul …

O investiție importantă e...

Planul PSD de combatere a epidemiei

Planul PSD de combatere a epidemiei

PSD a publicat planul ela...

Prev Next

Vineri, 09 Octombrie 2020 - Regional Press

Românii și-ar putea amâna plata ratelor bancare și în 2021

Românii și-ar putea amâna plata ratelor bancare și anul viitor, a anunțat joi ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. Până acum, peste 300.000 de oameni au cerut să fie păsuiți de bănci, pentru cel mult 9 luni.
Ministrul Finanțelor spune însă că “economia încă nu și-a revenit″ și este nevoie de sprijin, mai ales pentru cei trimiși în șomaj. Florin Cîțu discută cu băncile ca amânarea plății ratelor să poată fi cerută de românii cu credite și anul viitor: ”Sunt peste 330.000 de clienți care au beneficiat de această facilitate. E clar că economia nu și-a revenit, putem să ne gândim la o prelungire a acestei perioade până la variante pe anumite cazuri specifice, în sectoare unde oamenii încă rămân în șomaj tehnic din cauza restricțiilor”.

Această facilitate, disponibila atât populației, cât și societăților comerciale, a fost gândită până la finele lui 2020, când sperau autoritățile ca economia să-și revină, scrie protv.ro.

 

Citeşte mai departe ...

Raport. Doar 20% dintre amenzile date de ANPC au fost încasate

Doar 20% din amezile date între 2015 și 2019 au fost și încasate, pentru că nu a existat colaborare între ANPC și ANAF și nici nu s-a urmărit câți bani au ajuns efectiv la buget, se transmite printr-un raport al Curții de Conturi privind activitatea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

„Se concluzionează faptul că la nivelul celor două instituții responsabile pe circuitul aplicare amenzi - încasare, respectiv ANPC și ANAF, nu a existat o monitorizare a gradului de încasare. În absența colaborării dintre cele două instituții pe această temă, conducerea comisariatelor ANPC nu deține o evidență clară a acestui indicator relevant în ceea ce privește sumele care se fac venit la bugetul de stat”, se arată în comunicat.

„De asemenea, una dintre constatările auditorilor Curții de Conturi vizează situația laboratorului de analize și încercări în domeniul alimentar CNIEP Larex. Mai exact, preluarea prin fuziune a acestei unități de către ANPC, în ianuarie 2019, a dus la pierderea de către laborator a acreditării RENAR. Aceasta a avut drept consecință neefectuarea de analize și, implicit, nerealizarea de venituri la bugetul statului. De asemenea, ANPC a ajuns în imposibilitatea utilizării dotărilor pe care le are și a competențelor personalului care desfășoară activitatea în laborator, ceea ce semnifică folosirea ineficientă a resurselor și fondurilor publice”, potrivit comunicatului.

Citeşte mai departe ...

Țările incluse de România pe lista galbenă

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis suspendarea zborurilor spre și dinspre România, efectuate de operatorii economici din aviație, dinspre și spre statele prevăzute în lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, așa-numita „zonă galbenă”.
Țările incluse de România pe lista galbenă
(carantina la domiciliu/locația declarată pentru 14 zile)

Stat / Rata de incidenta cumulata la 100.000 locuitori (date publicate de ECDC luni 5 octombrie 2020)

Israel - 936.1
Andorra - 716.8
Muntenegru - 564.9
Bahrain - 497.4
Aruba - 496.7
Argentina - 392.0
Guam - 347.9
Bonaire, Saint Eustatius and Saba - 338.7
Spania - 319.3
Cehia - 311.8
Costa Rica - 306.5
Puerto Rico - 301.3
Bahamas - 266.8
Republica Moldova - 246.9
Franta - 246.8
Olanda - 243.4
Gibraltar - 243.3
Polinezia Franceza - 231.3
Sint Maarten - 224.1
Liban - 221.4
Belgia - 220.5
Panama - 207.5
Capul Verde - 200.6
Statele Unite ale Americii - 186.3
Peru - 182.3
Kuweit - 180.4
Columbia - 178.7
Brazilia - 175.6
Armenia - 171.2
Marea Britanie - 163.1
Islanda - 161.1
Oman - 156.7
Irak - 152.9
Maldive - 151.8
Paraguay - 151.3
Luxembourg - 147.4
Belize - 145.8
Emiratele Arabe Unite - 142.1
Palestina - 140.3
Danemarca - 134.9
Libia - 130.7
Ungaria - 129.1
Chile - 126.1
Slovacia - 118.6
Ucraina - 115.4
Austria - 113.6
Curasao - 112.6
Georgia - 110.7
Qatar - 110.2

Citeşte mai departe ...

Iohannis, avertisment: Este posibil ca nunțile și botezurile să fie restricționate

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu se impune revenirea la starea de urgență, însă vor fi luate restricții locale, în funcție de numărul de cazuri noi de infecții COVID-19. Este posibil ca nunțile și botezurile să fie restricționate, a avertizat șeful statului.

”Nu intenţionez să revenim la starea de urgenţă. Există măsuri care pot avea efecte mai bune. Nu avem nevoie să închidem toată ţara pentru a avea efect de îngrădire. Pentru a purta mască nu e nevoie de stare de urgenţă. În această etapă nu intenţionez să introduc starea de urgenţă, dar sunt adeptul măsurilor preventive tip mască. Evenimentele la care se adună multă lume vor trebui restricţionate. Am văzut, din păcate, prea multe întruniri nunţi, botezuri, serbări, unde nu au fost respectate aceste restricţii şi e posibil ca astfel întruniri să fie restricţionate”, a declarat preşedintele klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a făcut, vineri, o vizită la Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), la scurt timp după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunțat situaţia îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. În ultimele 24 de ore, au fost raportate 3.186 de cazuri noi de COVID-19, cele mai multe de la debutul epidemiei.

Citeşte mai departe ...

Coronavirus Galați: 4698 de persoane confirmate pozitiv de la începutul pandemiei

De la debutul pandemiei de coronavirus, 4698 de gălățeni s-au îmbolnăvit de COVID-19. De asemenea, 184 de persoane au decedat din cauza nemilosului virus.

Instituția Prefectului informează că astăzi, conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică privind COVID-19 în județul Galați se prezintă astfel:

➡️ 4698 de persoane confirmate pozitiv de la începutul pandemiei și până în prezent

➡️ 184 de persoane decedate

➡️ 41241 de teste efectuate

➡️ 113 de persoane izolate

➡️ 251 de persoane aflate în carantină

➡️ 3856 de persoane vindecate

➡️ 5 paturi ocupate la ATI

Citeşte mai departe ...

Conferința „INGREDIENTS SHOW 2020”

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați participă la Conferința „INGREDIENTS SHOW 2020, Ştiinţa ingredientelor – de la inovare și planificare, la adaptare și alegere” prin reprezentanții Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor

Organizată de RO.aliment și ajunsă la a IV-a ediție, Conferința „INGREDIENTS SHOW 2020, Ştiinţa ingredientelor – de la inovare și planificare, la adaptare și alegere” se desfășoară online în intervalul 5-9 octombrie și adună la start cadre didactice și studenți din universități de prestigiu din România (Universitatea de Ştiinţe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Universitatea de Ştiinţe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Universitatea Suceava și Universitatea 

„Dunărea de Jos” din Galați), agenți economici și producători din domeniul agroalimentar.

Temele principale dezbătute în cadrul evenimentului sunt: Carne și produse alternative, Suplimente alimentare, Lapte&înghețată&produse alternative, Panificație&dulciuri&produse alternative și Să înțelegem și să descoperim aditivii alimentari din eticheta unui produs, un panel interactiv pentru consumatori.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați este reprezentată de echipa coordonată de Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor prin prof. univ. dr. ing. Petru Alexe, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti”. Colectivul de cercetare, din care fac parte conf. dr. ing. Maricica Stoica și șef lucrări dr. ing. Cristian Dima a susținut în plenul conferinței prelegerea „Diminuarea/eliminarea conținutului de azotit de sodiu din produsele din carne - SMART Solution pentru industria cărnii”.

Citeşte mai departe ...

Fetele de la FC Universitatea Galaţi pleacă la Bistriţa şi au foame de puncte

  • Publicat în Sport

La sfârşitul acestei săptămâni sunt programate meciurile din cea de-a şasea etapă a Ligii 1 la fotbal feminin. Gălăţencele de la FC Universitatea, abia întoarse cu un punct preţios de la Arad, s-au urcat din nou în microbuz, după ce au trecut cu negativ cel de-al treilea test Covid-19, cu destinaţia Prundu - Bârgăului, Bistriţa. Din nou un joc complicat, cu o miză dublă de 6 puncte, împotriva Heniului, altă contracandidată la calificarea în play-off. „Panterele negre” au un moral bun şi vor să-şi păstreze aceeaşi stare şi duminică după prânz. „Eu îmi doresc ca deplasarea la Heniu să fie mult mai mult ca la Arad, am văzut din partea echipei dorinţă, determinare, ambiţie, am luptat până la ultimul fluier, toate astea nu au cum decât să ducă la un rezultat bun. Avem o deplasare destul de lungă, o să ne odihnim la fel ca la Arad şi bineînteles cu gândul doar la victorie. Eu o să dau tot ce pot ca să îmi ajut echipa la fel cum am făcut-o şi până acum. Şi un citat care cred că se potriveşte perfect: „Cei mai mulţi dintre noi suntem aici nu doar pentru a juca fotbal. Marele nostru obiectiv este să transmitem acest joc următoarei generaţii” - Landon Donovan, ne-a declarat Georgiana Bobocea, portarul FCUG, care a avut o prestaţie remarcabilă la Arad şi pe care cu toţii ne-o dorim repetată şi la Prundu- Bârgăului. Joi a sosit la Galaţi şi ucraineanca Olga Zeziukina, care a efectuat primul antrenament alături de coechipierele sale şi se aşteaptă ok-ul Federaţiei ca să poată debuta duminică.

Citeşte mai departe ...

Liberalii schimbă prefectul de Galați: Gabriel Avramescu a fost înlocuit cu Eugen Hristache

Eugen Hristache este noul prefect al județului Galați. Joi seara, el a fost numit prin ordin al premierului Ludovic Orban. Hristache a fost subprefect și îl înlocuiește în funcție pe Gabriel Avramescu, interesat de o carieră politică la Buzău.

Eugen Hristache are 49 de ani și este colonel în rezervă. El a ieșit la pensie în 2018 din funcția de șef al Biroului Înmatriculări Auto din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor, cu gradul de comisar șef.

Potrivit CV-ului, Hristache a intrat în Poliție în 1990, ca subofițer la Poliția Rutieră, iar la pensionare avea gradul de comisar șef. După ce a trecut în rezervă a devenit instructor auto. Este căsătorit și are un copil.

În poziția de subprefect al județului Galați, Eugen Hristache a ajuns în luna iunie. Atunci, ca și acum, el a fost numit temporar deoarece nu îndeplinește criteriile impuse de noul Cod Administrativ, neavând absolvite cursurile de înalt funcționar public.

 
 
 
 
Citeşte mai departe ...

Clădirea care va adăposti Unitatea pentru primirea urgențelor de la Spitalul Județean din Galați, aproape gata

Clădirea care va adăposti Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență Sf.Apostol Andrei din Galați este aproape gata. Este vorba despre proiectul cu fonduri europene privind extinderea și modernizarea unității. Clădirea este construită, iar în perioada următoare se va lucra în interior.

Proiectul coordonat de Consiliul Județean Galați are valoare de 1,5 milioane de euro, iar la final Unitatea de Primiri Urgențe va avea o suprafață dublă.  De asemenea, UPU va avea aparatură de ultima generație, printre care se află un computer tomograf, un incubator performant pentru nou născuții prematur, un aparat de radiologie mobil și un electrocardiograf cu 12 canale.

„Continuăm munca la noua secție de urgențe de la Spitalul Județean. Vom avea una dintre cele mai moderne Unități de Primiri Urgențe din țară. Dublăm suprafața actuală a secției de urgențe și o dotăm cu un computer tomograf performant cu 64 de slice-uri. Echipamentul medical a ajuns deja la Spitalul Județean, astfel că vor putea începe lucrările de amenajare a spațiului unde va fi montat. Noua construcție este aproape finalizată, astfel că în perioada următoare se va lucra intens la finisaje și amenajarea interioară.Mai mult, achiziționăm și o autospecială nouă pentru medicii de la SMURD”, a anunțat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

În plus, la UPU va fi construit un spațiu special pentru accesul ambulanțelor, astfel încât pacienții să fie preluați mai ușor. Noua aparatură și noile trasee pentru pacienți și ambulanțe vor reduce semnificativ timpul de așteptare, dar și pe cel de intervenție la cazuri de urgență, anunță reprezentanții Consiliului Județean.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri