Menu
RSS
Iohannis:"Crăciunul va fi în familie"

Iohannis:"Crăciunul va fi în f…

Întrebat de presă dacă au...

Ciolacu: "N-ați făcut nimic! Nici Iohannis, nici Guvernul PNL nu au arătat românilor niciun plan coerent, nicio idee clară de combatere a pandemiei!"

Ciolacu: "N-ați făcut nimic! N…

Marcel Ciolacu a răspuns ...

Noi restricții în Germania pentru limitarea epidemiei de Covid-19

Noi restricții în Germania pentru l…

Angela Merkel anunță inst...

Recomandări trimise de Ministerul Educației către toate școlile

Recomandări trimise de Ministerul E…

Ministerul Educației reco...

Patru decese la Galați din cauza COVID-19, în ultimele 24 de ore

Patru decese la Galați din cauza CO…

COVID-19 continuă să facă...

Bătălia pentru un fotoliu de parlamentar gălățean

Bătălia pentru un fotoliu de parlam…

Peste o sută de politicie...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, poziție importantă în Webometrics Ranking Web of Universities

Universitatea „Dunărea de Jos” din …

Universitatea „Dunărea de...

Handbalistele de la CSM Galaţi au turneu solicitant la Sf. Gheorghe

Handbalistele de la CSM Galaţi au t…

Liga Florilor MOL va cont...

 Investiție importantă la Spitalul TBC din Galați

 Investiție importantă la Spitalul …

O investiție importantă e...

Planul PSD de combatere a epidemiei

Planul PSD de combatere a epidemiei

PSD a publicat planul ela...

Prev Next

Joi, 08 Octombrie 2020 - Regional Press

ANM: Cod gaben și portocaliu de ploi torențiale

Potrivit ANM, până vineri diminaţă la ora 03.00, este cod galben în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei, local în Moldova, estul şi sudul Transilvaniei, precum şi în nord-estul Olteniei.

”Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, se vor semnala descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp şi izolat 40...50 l/mp”, a transmis ANM. Este cod portocaliu în judeţele Iaşi, Vaslui, Bacău, Vrancea, Buzău, Covasna şi zona de munte a judeţelor Prahova şi Braşov, tot până vineri la ora 03.00.

Va ploua temporar abundent, iar prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 40...70 l/mp. In intervalul 09 octombrie, ora 03:00 - 10 octombrie, ora 03:00, va fi cod galben în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Transilvaniei şi local în Carpaţii Orientali şi Meridionali.

Citeşte mai departe ...

Preşedintele PSD:"Vom scoate ţara din criza în care ne-au aruncat hoţii"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat, joi, un nou atac la adresa Guvernului Orban.
“Restricţii fără număr/ îngroparea economiei şi sărăcie vs Siguranţa locului de muncă/ Patriotism economic/ Revoluţie fiscală/ Stimularea muncii/ Reducerea risipei banului public. Asta este diferenţa fundamentală între ce face acum Guvernul lui Iohannis şi viziunea economică şi socială pe care o propune Partidul Social Democrat pentru următorii patru ani. Avem nevoie acum de o alternativă viabilă şi sănătoasă la coşmarul economic pe care îl trăieşte România!”, a afirmat Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Ciolacu, viziunea PSD în domeniul economic poate fi structurată pe 5 piloni după cum urmează:

1. Creştem economia prin investiţii publice masive şi stimularea consumului;

2. Colectăm mai mulţi bani la buget. Nu vom modifica impozitele şi taxele pentru companii în următorii 4 ani. Dar vom reduce drastic risipa banului public prin raţionalizarea cheltuielilor, criterii de performanţă în companiile de stat, prioritizarea investiţiilor şi digitalizarea marilor sisteme publice.

3. Stimulăm munca şi creştem veniturile angajaţilor cu salarii mici şi medii – de la salariul minim până la 6000 lei salariu brut lunar. Zero impozit pe venit la nivelul salariului minim prin creşterea deducerilor, inclusiv pentru familiile cu mai mulţi copii. Acordăm facilităţi pentru firmele care măresc veniturile angajaţilor.

4. Siguranţa locurilor de muncă. Propunem programe consistente de sprijin pentru companii mari şi IMM-uri, condiţionate de menţinerea/ crearea de noi locuri de muncă.

5. Patriotism economic. Un program complex de relansare a producţiei - Fabricat în România.

Citeşte mai departe ...

Ministrul Educației anunță revizuirea tuturor hârtiilor și procedurilor cerute de ARACIP în școli

„Am hotărât să revizuiesc toate procedurile Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) care îngreunează activitatea în cadrul unităților de învățământ. Degeaba am inițiat procesul de debirocratizare la nivelul unităților de învățământ, dacă activitatea acestora e blocată de niște decizii și cutume ale celor de la ARACIP. Nu voi ezita să iau decizii în ceea ce privește activitatea celor de la ARACIP!”, a transmis pe Facebook, joi seara, ministrul Educației, Monica Anisie.

„Le-am cerut de atâta timp să vină cu propuneri concrete, cu soluții, însă până acum nu am primit mai nimic!”, a acuzat ministrul Educației, potrivit edupedu.ro.

Citeşte mai departe ...

Romașcanu (PSD): "Am aflat că n-am preşedinte! Iohannis este măcinat de ură, un instrument al dezbinării şi al urii"

Lucian Romaşcanu, fost purtător de cuvânt al PSD, a lansat, miercuri, un atac dur la adresa lui Klaus Iohannis.
“Eu sunt român! Suflet, simţire, chiar şi prozaicele cetăţenie şi reşedinţă, totul mă face să afirm că sunt român. Ca român, am dreptul, am nevoia legitimă de a avea un preşedinte. E autoritatea care trebuie să îmi fundamenteze apartenenţa şi să îmi arate nordul dincolo de orice partizanat al meu, de orice fel.

Preşedintele NU are partizanate, el are POPOR! Eu, din cauza alegerilor mele politice, aflu că NU am preşedinte. Găsesc în această demnitate, rătăcit, un individ măcinat de ură, rupt de rădăcinile neamului chemat să-l reprezinte, rău şi ranchiunos, instrument al dezbinării şi al urii. Să compari o pandemie cu un partid politic ce are încrederea a milioane de români nu mai are nevoie de reacţie ci de diagnostic. Ajunge!”, a afirmat Romaşcanu. 

“Sănătatea publică este ameninţată de COVID-19, iar politica românească este ameninţată de PSD. Sunt două pericole şi trebuie să ne adresăm şi într-o parte şi în cealaltă parte. După alegeri, este evident că această creştere a numărului de bolnavi ne îngrijorează mai mult decât alegerile care vor veni şi trebuie să luăm măsurile care se impun în prag de toamnă, iarnă, fiindcă lucrurile probabil se vor complica odată cu venirea toamnei şi cu vremea mai rece”, a afirmat şeful statului, într-o conferinţă de presă.

“Vă rog să nu facem o confuzie între abordarea politică, care este necesară, fiindcă societatea merge mai departe. Noi nu vrem să ne oprim undeva în mijlocul bolii, dar este clar că abordarea politică este una, abordarea publică în situaţia de pandemie trebuie să fie una aplicată, care se bazează pe măsurile propuse de experţi”, a susţinut Iohannis.  

Citeşte mai departe ...

Coronavirus la Penitenciarele Galați și Rahova

Administraţia Naţională a Penitenciarelor anunță că două persoane private de libertate custodiate de Penitenciarele Galați și București-Rahova au fost confirmate pozitiv la testele efectuate pentru SARS-CoV-2. Acestora li se administrează, în prezent, tratamentul medical specific, la Penitenciarul-Spital București-Jilava.

„Potențiala sursă de infectare în cazul deținutului custodiat de Penitenciarul Galați o constituie un cadru didactic confirmat pozitiv SARS-CoV-2, angajat al uneia dintre unitățile școlare publice colaboratoare.Deținutul custodiat de Penitenciarul București-Rahova este contact al cazului comunicat public în data de 26.09.2020”, a anunțat ANP.

 Administrațiile ambelor locuri de deținere au procedat la informarea Direcțiilor de Sănătate Publică competente și au implementat măsurile de intervenție stabilite la nivel de sistem (dezinfectare spații, intensificare triaj epidemiologic cadre și deținuți, intensificare monitorizare medicală deținuți).

Concomitent cu derularea anchetelor epidemiologice, conducerile unităților penitenciare asigură aplicarea conduitei preventive și a demersurilor de natură a reduce riscul răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Citeşte mai departe ...

Deficit de personal la Ambulanța Galați. 19 asistenți și ambulanțieri au plecat

Este criză de personal la Serviciul de Ambulanță Județean Galați, după ce 19 angajați, asistenți și ambulanțieri, au plecat. Ei au fost angajați, prin detașare, la începutul epidemie, iar pe 5 octombrie le-au expirat contractele.

Conducerea instituției a făcut demersuri la București pentru a le prelungi încadrarea, însă până în prezent nu a primit nici un răspuns. Astfel că, toți cei 19 angajați au fost nevoiți să plece din serviciu.

În prezent, Serviciul de Ambulanță din Galați are 22 de echipaje gata de intervenție în fiecare zi, dintre care 10 sunt alocate orașului reședință de județ.

Citeşte mai departe ...

Peste 3000 de cazuri noi de infecții COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore

Record de cazuri COVID-19 în România. În ultimele 24 de ore au fost raportate 3.130 de noi îmbolnăviri. 44 de români au murit din cauza bolii COVID-19, iar la terapie intensivă sunt 607 pacienți.

Până astăzi, 8 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 145.700 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 113.112 pacienți au fost declarați vindecați.

„În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.130 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 584 de persoane au fost reconfirmate pozitiv”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Până astăzi, 5.247 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.În intervalul 07.10.2020 (10:00) – 08.10.2020 (10:00) au fost raportate 44 de decese (28 bărbați și 16 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Iași, Maramureș, Olt, Prahova, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces au fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 de ani, 2 decese la categoria 50-59 de ani, 10 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 19 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 12 decese la categoria de peste 80 de ani.Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.491. Dintre acestea, 607 sunt internate la ATI. 

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.598.262 de teste. Dintre acestea, 30.191 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 18.626 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.565 la cerere.

Pe teritoriul României, 13.325 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 7.989 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 25.603 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 9 persoane.

Citeşte mai departe ...

Un gălățean fără permis de conducere a fost depistat conducând un moped neînmatriculat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Foltești efectuează cercetări cu privire la un tânăr care a fost depistat în trafic conducând un moped neînmatriculat, fără a deține permis de conducere.

Potrivit Poliției de Frontieră, în data de 07 octombrie, în jurul orei 19.15, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești – I.T.P.F. Iași a oprit în trafic, pe raza localității de frontieră Frumușița, un gălăţean în vârstă de 21 de ani, aflat pe un moped.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că mopedul nu figurează ca fiind înmatriculat sau înregistrat, iar tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

 

Citeşte mai departe ...

Campionii României la futsal revin pe teren

  • Publicat în Sport

În weekend va începe Liga 1 la futsal. Pentru prima dată în istorie, forţaţi de situaţia epidemiologică din ţara noastră, campionatul se va juca sub formă de turneu, cu participarea celor opt echipe înscrise în sezonul 2020-2021. Sala sporturilor Zsolt Eros din Miercurea Ciuc va găzdui în perioada 10-12 octombrie primul turneu care va cuprinde primele trei etape. Campioana României va juca după următorul program: FK Odorheiu Secuiesc - 10 octombrie, ora 18.30; KSE Tg. Secuiesc - 11 octombrie, ora 16.00 şi Imperial WET Miercurea Ciuc - 12 octombrie, ora 16.00. „Cel mai important este faptul că începem campionatul, după o pauză de şapte luni. Ne-am antrenat mult în această perioadă şi cu toţii suntem nerăbdători să intrăm pe teren. Joi am efectuat testele Covid-19 şi sper să nu avem probleme. Nu ştim nimic despre adversarele cu care vom juca, vom vedea şi ne vom orienta la faţa locului. De-asemenea, va fi dificil sistemul cu trei meciuri în trei zile. Chiar dacă am pierdut câţiva jucători importanţi faţă de sezonul trecut, United se va bate tot pentru poziţiile fruntaşe şi medalii”, ne-a declarat antrenorul-jucător al echipei gălăţene, Florin Ignat. Lotul de jucători a suferit modificări importante. Au plecat: Grigoraş, Mimi Stoica, Laşcu şi Obada. Au revenit acasă cei doi tineri jucători: Marius Andrei şi Iulian Cojocaru. Partida Imperial WET Miercurea Ciuc - United Galaţi va fi transmisă pe cnalul Pro X. Cel de-al doilea turneu se va disputa în perioada 24-26 octombrie, echipa gălățeană va întâlni pe: Luceafărul Buzău, Autobergamo Deva şi Futsal Club Dunărea Călăraşi. Ultima etapă din tur se va desfăşura pe 21 noiembrie şi va cuprinde şi partida United - CFF Clujana Cluj.   

Citeşte mai departe ...

Premiile Mentor – pentru excelență în comunitate

Fundaţia pentru Comunitate lansează o nouă rundă pentru nominalizări la Premiile Mentor.

Prin acest program se doreste să se atragă atenția opiniei publice asupra acelor profesori, educatori, antrenori, mentori care au descoperit și au lansat tinere talente, care le-au sprijinit din umbră primii pași, al căror devotament și entuziasm au contribuit esențial la dezvoltarea, punerea în valoare a talentelor lor.

Comunitatea îi poate propune la adresa https://pentrucomunitate.ro/ro/mentor, până la sfârşitul anului, pe acei profesori, antrenori, mentori care au reușit să stimuleze copii talentați, care îi pregătesc pentru a face față competițiilor, care caută în permanență posibilitățile lor de dezvoltare. Premiul constă dintr-un trofeu realizat de apreciatul artist Ioan Nemțoi și o sumă în valoare de 8.000 de lei.

Scriitorul Petre Rău, din Galaţi, a primit Premiul Mentor - 2015.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri