Menu
RSS
Iohannis:"Crăciunul va fi în familie"

Iohannis:"Crăciunul va fi în f…

Întrebat de presă dacă au...

Ciolacu: "N-ați făcut nimic! Nici Iohannis, nici Guvernul PNL nu au arătat românilor niciun plan coerent, nicio idee clară de combatere a pandemiei!"

Ciolacu: "N-ați făcut nimic! N…

Marcel Ciolacu a răspuns ...

Noi restricții în Germania pentru limitarea epidemiei de Covid-19

Noi restricții în Germania pentru l…

Angela Merkel anunță inst...

Recomandări trimise de Ministerul Educației către toate școlile

Recomandări trimise de Ministerul E…

Ministerul Educației reco...

Patru decese la Galați din cauza COVID-19, în ultimele 24 de ore

Patru decese la Galați din cauza CO…

COVID-19 continuă să facă...

Bătălia pentru un fotoliu de parlamentar gălățean

Bătălia pentru un fotoliu de parlam…

Peste o sută de politicie...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, poziție importantă în Webometrics Ranking Web of Universities

Universitatea „Dunărea de Jos” din …

Universitatea „Dunărea de...

Handbalistele de la CSM Galaţi au turneu solicitant la Sf. Gheorghe

Handbalistele de la CSM Galaţi au t…

Liga Florilor MOL va cont...

 Investiție importantă la Spitalul TBC din Galați

 Investiție importantă la Spitalul …

O investiție importantă e...

Planul PSD de combatere a epidemiei

Planul PSD de combatere a epidemiei

PSD a publicat planul ela...

Prev Next

Duminică, 04 Octombrie 2020 - Regional Press

Ministrul Educației: "Elevilor care își dau masca jos în clasă sau în școală, încălcând regulile, li se poate scădea nota la purtare"

Întrebată de reporterul Știrilor PROTV, Paul Angelescu, ce poate păți un elev care își dă masca jos în timpul orei și care îi determină astfel și pe ceilalți să se joace cu masca și să nu respecte regulile, ministrul a spus că există posibilitatea scăderii notei la purtare.

Monica Anisie: "În primul și-n primul rând, fiecare profesor trebuie să discute cu fiecare elev în parte. Este important ca noi, profesorii, să le explicăm copiilor că viața noastră trebuie să nu fie pusă în pericol. Este important ca noi toți, ca societate, să înțelegem că respectarea măsurilor de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor reprezintă o prioritate. Dacă un copil nu respectă regulile, profesorul trebuie să îi explice că este important să se gândească la pericolul pe care îl realizează față de cei din jurul lui, având în vedere faptul că există posibilitatea să aibă virusul respectiv.

Dacă vă uitați la noul regulament, sunt prevederi și pentru această perioadă. Noi am dat ordin de ministru cu un nou regulament de organizare și funcționare a unităților de învățământ. Nu există acum, să spunem, niște sancțiuni care să vină în defavoarea elevului.

În primul și în primul rând noi trebuie să îi spunem elevului că riscă să i se scadă nota la purtare, asta este prima etapă, știm cu toții că având un comportament neadecvat în spațiul școlii, inclusiv din punctul acesta de vedere, nerespectând măsurile, riscă să i se scadă nota la purtare.”

Citeşte mai departe ...

Benzina şi motorina s-au ieftinit cu 6 - 9 bani pe litru, pe parcursul lunii august 2020

Preţul carburanţilor auto a scăzut cu 6-7 bani pe litru în cazul benzinei standard şi cu 8-9 bani pe litru pentru motorina standard, în medie, pe parcursul lunii august 2020, potrivit datelor furnizate pentru AGERPRES de Consiliul Concurenţei.
Platforma online „Monitorul preţurilor carburanţilor” a fost lansată anul trecut de autoritatea de concurenţă şi afişează preţurile practicate de către şase reţele de benzinării din România – OMV Petrom, Rompetrol, MOL, Lukoil, SOCAR şi Gazprom, însumând aproximativ 1.300 de staţii de distribuţie.

În ceea ce priveşte benzina standard, cele mai mari preţuri au fost în benzinăriile Gazprom, respectiv 4,60 lei pe litru în medie, iar cele mai mici tarife, la Lukoil – 4,43 lei pe litru, scrie g4media.ro.

La motorină, Gazprom a avut, de asemenea, cele mai mari preţuri – 4,64 lei pe litru (media pe august), în timp ce dieselul cel mai ieftin a fost în reţeaua Petrom – 4,55 lei pe litru.

„Datele Oil Bulletin (publicaţia de profil a Comisiei Europene – n.r.) arată că în săptămâna 24-31.08.2020 preţurile cu taxe (finale) ale benzinei şi motorinei comercializate în segmentul retail din România erau printre cele mai reduse din UE (locul 2 atât la benzină, cât şi la motorină). În ceea ce priveşte preţurile fără taxe, nivelul din România se situa sub media europeană în cazul ambelor produse (-10% faţă de media UE la benzină şi -5,4% la motorină)”, arată specialiştii Consiliului Concurenţei.„Cu toate acestea, se poate vedea, pentru august 2020, un consum de benzină mai redus cu circa 5% faţă de media vânzărilor din luna august din perioada 2017-2019, în timp ce consumul de motorină a fost cu circa 4% mai mare, comparând aceleaşi perioade”, precizează experţii Consiliului.În luna august 2020, aplicaţia Monitorul preţurilor carburanţilor a înregistrat 6,2 milioane de căutări, din care 18% au fost pentru benzină standard, 18% pentru motorină standard, 17% benzină premium, 17% motorină premium, 16% GPL şi 14% încărcare electrică.

 

Citeşte mai departe ...

Ciolacu:"PSD va bate din nou PNL în alegerile parlamentare"

"Noi suntem pregătiţi şi vom bate din nou PNL în alegerile parlamentare, cu toată campania făcută direct de la Cotroceni! Însă, dacă situaţia medicală se va agrava - aşa cum atrag atenţia toţi specialiştii din domeniu -, vă spun clar: nu vom ezita nicio secundă în a alege viaţa oamenilor şi nu diurnele şi deplasările atât de dragi preşedintelui Iohannis şi partidului său! Vieţile oamenilor nu pot fi tranzacţionate pentru voturi!", a scris liderul PSD pe Facebook.

Potrivit liderului PSD, PNL a dus traseismul pe cele mai înalte culmi, acesta fiind exemplul suprem al politicii retograde liberale.

"Traseismul este exemplul suprem al politicii retrograde, domnule Orban! Iar la PNL aţi dus traseismul pe cele mai înalte culmi! Da, Parlamentul actual nu mai exprimă voinţa electoratului pentru că voi, peneliştii, aţi folosit banii publici pentru a cumpăra zeci şi zeci de parlamentari ca să vă menţineţi la putere şi mufaţi la resursele ţării!", a mai scris Ciolacu.

Citeşte mai departe ...

De Ziua internațională a educației, Elevii și copiii de grădiniță din toată țara au liber

Toți elevii din învățământul preuniversitar, precum și copiii de grădiniță vor avea liber de la școală luni, 5 octombrie.Ordinul de ministru care aprobă structura anului școlar 2020-2021 prevede că “unitățile de învățământ și inspectoratele școlare marchează prin manifestări specifice ziua de 5 octombrie 2020 – Ziua Internațională a Educației”.

“Contractul colectiv de muncă creează efecte la nivel național, nu doar pe anumite zone. Am tot văzut că se aniversează zilele tuturor domeniilor de activitate și se dau prime substanțiale, iar când e vorba despre Ziua Internațională a Educației apar discuții că e zi lucrătoare sau nelucrătoare? Nu este suficent că nu se mai cresc salariile de la 1 septembrie?”, a declarat liderul sindical Marius Nistor, contactat de Edupedu.ro.

Citeşte mai departe ...

Bilanţ gălăţean în eşalonul trei: o victorie, o remiză şi o înfrângere

  • Publicat în Sport

Sâmbătă au fost programate meciurile din cea de-a patra etapă a Ligii a 3-a la fotbal. Singura victorie gălăţeană a fost reuşită de Sporting Lieşti. Echipa antrenată de Ionuţ Niculcea ajutat de Dorinel Matei şi Cristi Brăneţ, care a întâlnit pe CSM Bacău, a reuşit să depăşească perioada secetoasă cu două înfrângeri şi să obţină prima victorie pe teren propriu. Prima repriză a fost albă dar lieştenii s-au descătuşat în cel de-al doilea mitan, au marcat de două ori: Grigoraş şi Iancu şi au mai irosit şase ocazii importante: Călin (3), o dată ţintit bara şi de 2 ori din situaţie 1-1 cu portarul advers, Stan, Grigoraş şi Dănăilă. Rezultat final: 2-0. 11-le de start pentru Sporting: Vădeanu - Iancu, Voicu, Munchiu, T.Năstase - Constantinescu, Mihu, Zărnescu, Al. Stan - Bîrlădeanu, Dănăilă. Au mai intrat: Grigoraş, Manea, Bucevschi, Călin, Panaite. După acest succes, Sporting a urcat pe locul 3 cu şapte puncte.
După un an de zile pe stadionul Oţelul s-a reaprins nocturna la derbiul seriei a 2-a dintre SC Oţelul şi CSM Focşani 2007. Partida s-a încheiat nedecis, după ce focşănenii au deschis scorul în min.48 iar roş-alb-albaştrii au restabilit egalitatea prin Marius Matei, care a transformat în minutul 90 penaltiul scos de Nica. Antrenorul Petre Grigoraş a folosit formula: Dinu - Stoian, Sîrghi, Ghiocel, D.Popescu - Neagu, Cireş, Dobre - Răducan, Cîrjan, Nica. Au mai jucat: Matei, Gavrilă, Petrache, Sevstian. Oţelul se poziţionează pe locul 5 cu şapte puncte.
Avântul Valea Mărului nu a reuşit să producă surpriza în fieful lui CSM Rm. Sărat, liderul surprinzător din serie. Vălmărenii au ratat o ocazie uriaşă prin Drăgan, la 0-1 şi au pierdut al patrulea meci consecutiv din acest sezon. Antrenorul Gheorghiţă Popa a aliniat 11-le: Olaru - G.Popa, O.Moise, Ignat, Hilohe - Murgoci, Afteni, Gheorghiu, Adamache - S.Moise, Puşcaşu. În partea a doua au mai fost folosiţi: Blănaru, Chiriac şi Ţimpău. Etapa viitoare, pe 10 octombrie sunt programate jocurile: Avântul Valea Mărului - Sporting Lieşti şi CS Făurei - SC Oţelul Galaţi.

Citeşte mai departe ...

Paradoxuri ale alegerilor locale în Galați

Unul dintre ”aleșii” incontestabili ai gălățenilor este Costel Fotea – PSD. Aproape jumătate dintre alegători l-au preferat în opțiunile de vot. Astfel încât liderul PSD a reușit să îi depășească cu mai bine de zece procente pe contracandidații săi (competitori ai formațiunilor politice care au trecut pragul electoral) luați la un loc. Ba mai mult, Costel Fotea a depășit și scorul realizat de partid la alegerile locale în județul Galați cu peste nouă procente.

Candidat la Consiliul Judeţean, senatorul Stângă – PNL şi-a depăşit partidul cu 4.282 de voturi – 1,76 la sută. Deși cu foarte mult în spatele primului clasat la șefia CJ Galați, totuși, cu acest scor, dar și cu cel realizat de partid în județul Galați, liderul PNL a scăpat de a fi detronat imediat după publicarea rezultatelor finale. Conducerea centrală a partidului, după ședința de evaluare furtunoasă de miercuri, a stabilit ca în teritoriu să fie demiși șefii de organizații județene care nu au reușit să treacă pragul de 27 % impus de la centru.

La PMP situația a mers pe varianta clasică. Oana-Claudia Iurescu, fostă consilieră locală a preferat să candideze pentru un mandat în Consiliul Județean Galați dar a obţinut cu câteva sute de voturi sub cele totalizate de partid. Așa că și-a înaintat demisia de onoare către conducere și a părăsit și partidul. Asta în condițiile în care liderul filialei locale, și șeful ei, nu a obținut nici jumătate din voturile câștigate de colega lui.

Și președintele filialei gălățene a Alianței USR PLUS, Bogdan Dumitrescu, și-a dat demisia de onoare după anunțarea rezultatelor, considerând că dezastrul de la alegerile locale poate influența negativ alegerile parlamentare. Alianţa politică a celor două partide nu a depăşit pragul electoral pentru a fi reprezentată în forumul de conducere al județului Galați.

Biroul Electoral Judeţean a centralizat, joi seara, numărul de voturi pentru alegerile preşedintelui Consiliului Judeţean şi a consilierilor județeni.

Conform datelor oficiale, Costel Fotea (PSD) a fost votat de 97.109 de cetăţeni, înregistrând 48,82 la sută din voturile valabil exprimate.
Pe locul secund s-a clasat George-Cătălin Stângă (PNL) - 57.375 de voturi (28,84 la sută).
Oana-Claudia Iurescu (PMP) a obţinut 10.686 de voturi (5,37 la sută).
Următorii clasaţi sunt Marin Nicolae (Pro România) - 8.344 de voturi (4,19 la sută) şi Florinel-Petru Gasparotti (ALDE) - 7.359 voturi (3,69 la sută).

Noul Consiliu Judeţean va fi format din: 17 consilieri PSD , 12 aleşi PNL, trei consilieri PMP şi doi consilieri ALDE.

PSD a obţinut 77.882 de voturi (39,72 la sută), mai puţin decât în iunie 2016, când a înregistrat 84.659 de voturi, dar a câștigat cu două mandate mai mult decât la alegerile trecute.

Și PNL a câștigat trei mandate de consilieri județeni în plus, în condițiile în care cele 53.093 de voturi (27,08 la sută) obținute au fost cu peste 1000 de voturi mai puține decât la alegerile din 2016. Cu 11.252 de voturi (5,73 la sută) PMP se află sub rezultatul de acum mai bine de patru ani – 15.757 de voturi, dar și-a păstrat numărul de consilieri județeni cu care a activat în mandatul trecut. În timp ce ALDE cu cele 10.955 de voturi (5,58 la sută), va fi reprezentat in CJ doar de doi consilieri județeni, în condițiile în care în iunie 2016 intra în forul județean cu patru mandate și 25.612 voturi obținute.

Citeşte mai departe ...

Cutremur duminică dimineața în România. Unde s-a simțit 

Un cutremur a avut loc la ora 5.51, în Muntenia, județul Giurgiu, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

„În ziua de 04 Octombrie 2020, la ora 05:51:18 (ora locală a României), s-a produs în MUNTENIA, GIURGIU un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.1, la adâncimea de 2km”, a anunțat INFP.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 42km NE de Ruse, 44km SE de Bucuresti, 100km S de Ploiesti, 148km SE de Pitesti, 156km NV de Varna, 179km V de Constanta, 182km SV de Braila, 184km S de Brasov, 196km NV de Burgas, 200km SV de Galati.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri