Menu
RSS
PSD Galați a depus la BEJ listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare

PSD Galați a depus la BEJ listele d…

PSD Galaţi a depus, astăz...

Salbă de medalii gălăţene la Naţionalele de haltere

Salbă de medalii gălăţene la Naţion…

În ciuda condiţiilor vitr...

Autoritatile pun lacatul pe scoli din motive de Covid

Autoritatile pun lacatul pe scoli d…

De vineri, Colegiul Națio...

Hoții de bancomate din județul Galați, prinși de procurorii DIICOT

Hoții de bancomate din județul Gala…

Spărgătorii celor două ba...

Un tunisian, doctorand la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, vrea să obțină apă curată cu ajutorul radiațiilor ultraviolete

Un tunisian, doctorand la Universit…

Said Riahi a venit la Uni...

Specialiștii lucrează la proiectul heliportului de la Spitalul Județean Galați

Specialiștii lucrează la proiectul …

A început proiectarea hel...

Președintele PSD:"Nici astăzi, Iohannis nu o propus nicio măsură pentru combaterea pandemiei"

Președintele PSD:"Nici astăzi,…

Liderul social-democrațil...

Rectorii ar putea să-și păstreze mandatul pe viață

Rectorii ar putea să-și păstreze ma…

Rectorii ar putea să-și p...

Ministrul Educaţiei:" Voi face tot ce îmi stă în putinţă ca Parlamentul să adopte o lege pentru aspra pedepsire a FAKE NEWS-ului"

Ministrul Educaţiei:" Voi face…

“E epidemie de ştiri fals...

Tătaru: "Guvernul va adopta joi o OUG pentru tratarea asimptomaticilor la domiciliu"

Tătaru: "Guvernul va adopta jo…

“Mâine (joi - n.red.) sea...

Prev Next

Sâmbătă, 03 Octombrie 2020 - Regional Press

Ministrul Educaţiei: "Elevii care îşi dau jos masca la şcoală riscă să li se scadă nota la purtare"

"În primul rând, fiecare profesor trebuie să discute cu fiecare elev în parte. Este important ca noi, profesorii, să le explicăm copiilor că viaţa noastră trebuie să nu fie pusă în pericol. Este important ca noi toţi, ca societate, să înţelegem că respectarea măsurilor de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor reprezintă o prioritate.

Dacă un copil nu respectă regulile, profesorul trebuie să îi explice că este important să se gândească la pericolul pe care îl realizează faţă de cei din jurul lui, având în vedere faptul că există posibilitatea să aibă virusul respectiv”, a precizat ministrul Educaţiei.

De asemenea, Anisie a afirmat că în regulamentul pentru organizarea şi funcţionarea unităţilor de învăţământ există prevederi cu privire la sancţiunile elevilor, adăugând că acest lucru este specificat inclusiv în statutul elevului.

„Dacă vă uitaţi la noul regulament sunt prevederi şi pentru această perioadă. Noi am dat ordin de ministru, cu un nou regulament de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ”, a mai susţinut Monica Anisie.„Nu există acum, să spunem, nişte sancţiuni care să vină în defavoarea elevului. În primul şi în primul rând, noi trebuie să îi spunem elevului că riscă să i se scadă nota la purtare. Asta este prima etapă. Ştim cu toţii că, având un comportament neadecvat în spaţiul şcolii, inclusiv din punctul acesta de vedere, nerespectând măsurile de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor, riscă să i se scadă şi nota la purtare”, a adăugat Anisie.

Totodată, ministrul Anisie a precizat că, în spaţiul şcolii, copiii respectă regulile şi sunt foarte receptivi, considerând că problemele apar după ore când „nu se mai respectă regulile”.

Citeşte mai departe ...

Noi restricţii sunt introduse în Italia pe fondul epidemiei

Săptămâna viitoare, Parlamentul va dezbate propunerea premierului italian de a prelungi starea de urgenţă, potrivit Mediafax.De sâmbătă, însă, în Capitală şi în toată Regiunea Lazio, purtarea măştii în spaţiul public a devenit obligatorie.

Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a îndemnat populaţia să lupte alte 7-8 luni cu „cuţitul în dinţi” pentru a ieşi complet din pandemie.Marţi, premierul Giuseppe Conte va cere Parlamentului prelungirea stării de urgenţă până la 31 ianuarie 2021. Termenul ar fi expirat la 15 octombrie.

„Recomandăm să menţineţi o linie comportamentală prudentă. Adică păstraţi distanţarea fizică, folosiţi măştile de protecţie. Spălaţi-vă pe mâini şi, mai ales, evitaţi aglomeraţia”, a afirmat Dr. Giovanni Rezza, directorul Departamentului pentru Prevenţie, Ministerul Sănătăţii.Călătorii din România sunt obligaţi să efectueze izolare la domiciliu timp de două săptămâni şi să se supună testului molecular.

Citeşte mai departe ...

Arafat, la festivitatea împlinire a 30 de ani de la înfiinţarea SMURD:"Munca de convingere şi schimbarea mentalităţilor au fost cele mai mari consumatoare de timp"

 „Totul e o provocare, acum 30 de ani a fost o provocare, astăzi continuă să fie o provocare. Şi cu pandemia este şi provocarea mai complexă şi mai mare. (…) Îmi aduc aminte ce discuţii au fost în jurul echipajului de prim-ajutor: ‘nu se poate ca pompierii să defibrileze, numai medicii pot să defibrileze!’. Şi totuşi a fost pornit primul echipaj de prim-ajutor la Ibăneşti, urmat de Iernut, Sovata, Sighişoara şi, la o lună, primul defibrilat de pompieri s-a reîntors acasă în picioare, era resuscitat de echipajul de la Iernut.

Deci se poate, dar munca de convingere şi schimbarea mentalităţilor au fost poate cele mai mari consumatoare de timp. Chiar dacă ştiam că ceea ce vrem să facem este corect, este bine, trebuia să convingem şi de multe ori trebuia să ne luptăm cu mentalităţi care nu vor să se schimbe sau să lucrăm cu cei care voiau să se schimbe şi să îi convingem că ceea ce vrem să facem este un lucru bun, nu pentru noi, ci pentru ceilalţi”, a declarat iniţiatorul SMURD, dr. Raed Arafat, în cadrul festivităţii organizate la Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş.

Citeşte mai departe ...

Măștile de protecție, obligatorii pe o rază de 100 metri în jurul unităților de învățământ din Galați

Ca urmare a creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus la nivelul unităților de învățământ din județul Galați, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a adoptat purtatea măștii de protecție pe o rază de 100 metri în jurul unităților de învățământ.

„Începând cu data de 05.10.2020 purtarea măștii de protecție pe o rază de 100 metri în jurul unităților de învățământ din județul Galați, precum și în perimetrul acestora este obligatorie”, a transmis Prefectura județului Galați.

Bilanț coronavirus, Galați

4341 persoane confirmate pozitiv de la începutul pandemiei și până în prezent
➡️ 181 de persoane decedate
➡️ 38756 de teste efectuate
➡️ 117 de persoane izolate
➡️ 247 de persoane aflate în carantină
➡️ 3598 de persoane vindecate
➡️ 7 paturi ocupate la ATI

 

Citeşte mai departe ...

Bancomat aruncat în aer într-o comună din Vrancea

Este alertă în Vrancea, după ce noaptea trecută un bancomat a fost spart. 
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea au anunţat că, în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că din bancomatul distrus în cursul nopţii în comuna Păuneşti nu au fost sustrase sume de bani, transmite Agerpres. A fost deschis și un dosar penal pentru furt calificat

Citeşte mai departe ...

O victorie de moral pentru FC Universitatea Galaţi

  • Publicat în Sport

Liga 1 la fotbal feminin a programat sâmbătă partidele celei de-a patra etape. FC Universitatea Galaţi a primit vizita pe stadionul Siderurgistul celor de la AFC Fair - Play Bucureşti. După două runde secetoase în care au primit numai puţin de 10 goluri, „panterele negre” au strâns rândurile şi au obţinut o victorie grea şi foarte importantă. Oarecum surprinzător partida a fost echilibrată, bucureştencele au dat o replică bună dar fetele antrenate de Gabi Călinescu şi-au valorificat la maxim avantajul terenului propriu, reuşind să se impună cu 2-0. Marcatoare: Ana Arnăutu, în prima repriză, din lovitură liberă de la vreo 25 de metri şi Lidia Moacă, cu jumătate de oră înainte final. De menţionat că căpitanul echipei gălăţene a irosit un penalti obţinut de Nina Anca. „Am intrat foarte motivate pe teren. Trebuia să câştigăm. Erau nişte puncte extrem de importante pentru noi. Ne aşteaptă meciuri destul de grele, iar această victorie ne-a ridicat moralul. Toate am dat totul pe teren şi am luptat până la ultimul fluier”, ne-a declarat Sandra Oprică, ultima achiziţie din tabăra gălăţeană. FC Universitatea a început cu formula: Georgiana Bobocea - Alexandra Ivan, Sandra Oprică, Ana Arnăutu, Nadya Petrovskaia - Nicoleta Lepădatu, Iriska Topal, Lidia Moacă, Monica Benţoiu - Tabita Croitoru, Nina Anca. Au mai intrat: Alexandra Condrea, Andreea Surcică, Vali Ivan şi Alexandra Hilohe. Celelalte rezultate ale etapei: Heniu Prundu Bârgăului - Piroş Security Arad 5-1, Fortuna Becicherecu Mic - U Olimpia Cluj 0-4, U Alexandria - Carmen Bucureşti 1-2, Vasas Femina Odorheiu Secuiesc - Selena Constanţa 4-0. FCUG ocupă locul 7 cu 6 puncte.

Citeşte mai departe ...

Gălățenii se pot pensiona mai devreme cu doi ani, din cauza poluării din zonă

  • Publicat în Social

Oamenii care au locuit aproape toată viața în localități foarte poluate au o stare a sănătății mai fragilă, potrivit analizelor medicale. În acest context, a intrat în vigoare o lege care dă posibilitatea acestor persoane să se pensioneze mai devreme, fără a fi penalizați.

Măsura pensionării anticipate cu doi ani, fără penalizări, se va aplica până în 2030.

Autoritățile au extins, între timp, lista localităților în care se aplică măsura. Persoanele care pot beneficia de această prevedere trebuie să fi locuit cel puțin 30 de ani în zonele poluate din cauza exploatării sau prelucrării cărbunelui, hidrocarburilor sau a altor minereuri.

Pe lista extinsă acum a localităților vizate de lege se află peste 10 orașe mari, reședință de județ.

Printre acestea, Bacău, Galați, Târgu Mureș, Ploiești și Râmnicu Vaâlcea.

Și locuitorii din alte zeci de orașe vor putea ieși la pensie cu 2 ani mai devreme, fără să fie penalizați, din localități mai mici din Hunedoara, Gorj, Alba, Caraș Severin și din alte județe. Legea le dă dreptul de a ieși mai devreme la pensie și celor care locuiesc în apropierea acestor orașe, pe o rază de 8 km.

Reprezentanții sindicatelor atrag atenția că lista s-a mărit semnificativ și nu în toate situațiile justificat.

 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri