Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Sâmbătă, 17 Octombrie 2020 - Regional Press

Preşedintele Senatului, Robert Cazanciuc: Când Iohannis vorbeşte împotriva PSD, vorbeşte împotriva propriului său popor

Preşedintele Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc a lansat un nou atac la adresa premierului Orban: „alegerile vor fi amânate, pentru că situaţia pandemică din România nu permite organizarea în siguranţă”, iar scenariul şefului statului prezentat de Daniel Fenechiu nu se va întâmpla.

„Ajungem la decizia CCR. E un atac care nu are nicio legătură cu statul de drept al domnului Orban. Vorbea de politruci la nivelul Curţii Constituţionale. Din câte ştiu, la nivelul Curţii sunt în mare parte magistraţi. Cred că majoritatea sunt oameni care nu au avut nicio legătură cu cariera politică. Au fost numiţi de Parlamentul României. Aşa este procedura prevăzută de Constituţie. Şi preşedintele Iohannis încearcă să se transforme în preşedintele României şi nu poate. Rămâne preşedintele PNL în continuare. Când iese la Cotroceni şi vorbeşte împotriva unui partid politic, vorbeşte împotriva propriului său popor. Alegerile vor fi amânate, pentru că situaţia pandemică din România nu permite organizarea în siguranţă”, a declarat Cazanciuc, citat de Ziare.com

 

Citeşte mai departe ...

De luni, 500 de mii de doze gratuite de vaccin împotriva gripei vor pleca din depozite către medicii de familie

Vaccinul împotriva gripei nu se găseşte acum nici cu bani, în farmacii. Reprezentanţii importatorilor spun că România a fost, pentru fabricanţi, o piaţă inconstantă în ultimii ani, iar acum cererile sunt uriaşe din toate statele, dar pentru producători nu suntem o prioritate.

Citat de stirileprotv.ro, Dan Zăhărescu, director executiv al Asociației Producătorilor și Importatorilor de Medicamente transmite: ”Sunt cantităţi insuficiente pe plan mondial. Cantităţile puse pe piaţă în România, per ansamblu, sunt duble faţă de cele de anul trecut. Să nu uităm că nu mai târziu de anul 2016 au fost cantităţi mari de vaccin gripal care au fost arse, pentru că nu s-au vândut şi nu s-au administrat”.

Deși în sezonul gripal trecut, aţi făcut vaccinul târziu, asta nu înseamnă că veţi fi protejaţi şi acum! E o chestiune de timp: după administrare, durează 2 săptămâni până ce titrul de anticorpi atinge vârful. Urmează o perioadă de platou, cu protecţie optimă, apoi timp de 150 de zile numărul anticorpilor scade până la 10. Linia de apărare a organismului se dizolvă.

Citeşte mai departe ...

Rafila despre criza epidemiologică din România „controlul este în pericol să fie pierdut”

„Situaţia nu este ţinută sub control sau, să nu dăm o tentă care ar putea fi considerată politică: controlul este în pericol să fie pierdut. Dincolo de creşterea numărului de cazuri, în viaţa reală ne confruntăm cu situaţii foarte dificile, în care multe persoane bolnave nu au acces la un diagnostic la timp, nu au acces la un transfer într-o unitate medicală la timp şi lucrurile astea, dacă acum sunt sporadice, pot deveni o regulă”, a declarat Alexandru Rafila într-o emisiune difuzată sâmbătă de Digi 24.

El susţine că atunci când acest lucru se va întâmpla, „atunci oamenii cred că mulţi se vor speria, mulţi se vor revolta şi lucrul ăsta ar trebuie evitat tocmai ca să nu aibă impact politic”.

 

Citeşte mai departe ...

Timp liber în ... pandemie

Chiar dacă autoritățile tot încearcă să stăvilească dorința de socializare a gălățenilor și de relaxare, anunțând periodic depășiri ale planului la amenzi și lansând fatidic în spațiul public tot felul de cifre amețitoare cu care să manipuleze populația să cumpere materiale sanitare și să stea în casă, oamenii sunt hotărâți să se distreze.

În weekend, pentru amatorii de film, Cinema City anunță șapte dintre cele mai noi premiere ale sezonului care îi aşteaptă să le vizioneze pe marele ecrane.

Nici teatrele nu se lasă mai prejos. Chiar dacă restricțiile au revenit, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” își redeschide porțile publicului și va oferi o singură reprezentație pe weekend în Sala Mare de Spectacole, după hotărârea favorabilă a autorităților. Prima reprezentație a fost programată duminică, 18 octombrie 2020, la ora 19:00. ROMEO & JULIET – o parodie în trei episoade după piesa cu același titlu de William Shakespeare, după adaptarea scenică și în regia lui Eugen Făt. Scenografia îi aparține artistului plastic Daniel Divrician.

Cu nespusă bucurie, și Teatrul „Gulliver” și-a anunțat reînceperea activității cu spectacolul ”Motanul Încălțat”, care a fost reprogramat duminică, 18 octombrie, de la ora 10:30. Astfel, toți cei care au achiziționat bilete anterior le pot folosi la reprezentația din această duminică, când „Motanul Încălțat” și ale lui palpitante peripeții dezvăluie cum e posibil să îți îndeplinești visurile.

Iar Teatrul Național de Operă și Operetă ”Nae Leonard” își așteaptă publicul, tot începând de duminică, cu opereta în două acte de Ralph Benatzky ”La calul bălan” - de la ora 18.00. Versiunea românească a fost pregătită de George Mihalache

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri