Menu
RSS
PSD Galați a depus la BEJ listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare

PSD Galați a depus la BEJ listele d…

PSD Galaţi a depus, astăz...

Salbă de medalii gălăţene la Naţionalele de haltere

Salbă de medalii gălăţene la Naţion…

În ciuda condiţiilor vitr...

Autoritatile pun lacatul pe scoli din motive de Covid

Autoritatile pun lacatul pe scoli d…

De vineri, Colegiul Națio...

Hoții de bancomate din județul Galați, prinși de procurorii DIICOT

Hoții de bancomate din județul Gala…

Spărgătorii celor două ba...

Un tunisian, doctorand la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, vrea să obțină apă curată cu ajutorul radiațiilor ultraviolete

Un tunisian, doctorand la Universit…

Said Riahi a venit la Uni...

Specialiștii lucrează la proiectul heliportului de la Spitalul Județean Galați

Specialiștii lucrează la proiectul …

A început proiectarea hel...

Președintele PSD:"Nici astăzi, Iohannis nu o propus nicio măsură pentru combaterea pandemiei"

Președintele PSD:"Nici astăzi,…

Liderul social-democrațil...

Rectorii ar putea să-și păstreze mandatul pe viață

Rectorii ar putea să-și păstreze ma…

Rectorii ar putea să-și p...

Ministrul Educaţiei:" Voi face tot ce îmi stă în putinţă ca Parlamentul să adopte o lege pentru aspra pedepsire a FAKE NEWS-ului"

Ministrul Educaţiei:" Voi face…

“E epidemie de ştiri fals...

Tătaru: "Guvernul va adopta joi o OUG pentru tratarea asimptomaticilor la domiciliu"

Tătaru: "Guvernul va adopta jo…

“Mâine (joi - n.red.) sea...

Prev Next

Vineri, 16 Octombrie 2020 - Regional Press

Tătaru: „Vom avea o creştere progresivă şi în următoarele zile”

„Rămânem în acelaşi ritm de creştere a numărului de cazuri noi. După cum vedeţi, sunt în aceleaşi judeţe şi municipiul Bucureşti în care avem o creştere în comunitate. Vom avea o creştere progresivă şi în următoarele zile, în măsura în care măsurile impuse de acum două zile, şi începând de luni cu evenimentele private, ar trebui să îşi facă efectul în următoarele două-trei săptămâni, dar ţine foarte mult de fiecare dintre noi", a declarat ministrul Nelu Tătaru, după vizita făcută la spitalul mobil de la Leţcani.

„Am şi eu o întrebare, cum am face să nu ocupăm locurile în ATI? Ştim foarte clar. Noi, sistemul medical, ne extindem. După cum aţi putut vedea, am solicitat spitalelor să pregătească şi 10% din paturile de la Terapie Intensivă din spitalele non-COVID. Am solicitat spitalelor să pregătească şi 15% din paturile de terapie obişnuită din spitalele non-COVID. Ne extindem, dar haideţi să ne gândim că suntem acelaşi corp medical de 7 luni de zile, ne întindem la maxim, dar în acelaşi timp să ne gândim că există şi pacienţi cu patologie non-COVID. Haideţi să avem grijă şi de ei. De noi, cei din stradă, depinde foarte mult dacă reaşezăm în acest moment nu neapărat gândirea, dar şi abordarea", a răspuns ministrul Sănătăţii, citat de digi24.ro.

 

Citeşte mai departe ...

Grindeanu: "PNL şi Klaus Iohannis măsluiesc cifrele privind cazurile de COVID"

„Am văzut cu toţii poziţia PNL şi a preşedintelui Klaus Iohannis, care, inclusiv ieri, la Bruxelles, după preocupările pentru încălzirea globală, ne-a spus iar despre anumite măsuri de combatere, mască, spălat. Aş fi vrut, ca şi dumneavoastră, să îi văd mai vehemenţi, dacă pot să spun aşa, privind măsurile de combatere a pandemiei. Am să vă spun că ei, în loc să prevină, din punctul meu de vedere, măsluiesc cifrele. Şi am avut un exemplu cu toţii la începutul acestei săptămâni, apropo de Bucureşti. Înţelegem că în acest moment dorinţa PNL este una singură, să se ţină alegeri indiferent de nivelul pandemiei din România. Ne este cât se poate de clar acest lucru şi din poziţiile Guvernului şi din poziţiile pe care le-a avut, publice, preşedintele Iohannis”, a afirmat Sorin Grindeanu, într-o conferinţă de presă susţinută vineri la sediul PSD.

„Noi am solicitat, prin vocea preşedintelui PSD, ieri (joi - n.r.), un dialog cu preşedintele ţării, nu un dialog al surzilor. Există această instituţie care este la Administraţia Prezidenţială prin care sunt chemate partidele la consultări. Ar fi foarte bine ca în această perioadă critică pentru întreaga ţară acest dialog să fie unul instituţionalizat la nivelul Administraţiei Prezidenţiale. Vedem că ne lovim de un zid în această cerinţă pe care o avem, o cerinţă cât se poate de normală, nu e doar a noastră, ci şi a celorlalte forţe politice”, a conchis Sorin Grindeanu, potrivit stirileprotv.ro.

 

Citeşte mai departe ...

Ministerul Finanţelor Publice propune suspendarea cu trei luni a amenzilor pentru firmele care nu au au conectat casele de marcat la sistemul informatic al ANAF

"La această dată, se înregistrează un decalaj de circa 3 luni faţă de calendarul care vizează conectarea aparatelor de marcat la sistemul informatic al ANAF; operatorii economici din categoria marilor contribuabili care aveau obligaţia să asigure conectarea aparatelor de marcat la sistemul informatic al ANAF riscă începând cu data de 1 octombrie 2020 aplicarea de sancţiuni drastice fără ca fapta să le fie imputabilă, în condiţiile în care doar o mică parte a distribuitorilor autorizaţi au obţinut supliment de aviz tehnic de la ICI Bucureşti, iar după obţinerea acestui document este necesară parcurgerea altor etape obligatorii; se impune suspendarea aplicării dispoziţiilor art. 11 alin. (1) lit. j) din OUG nr. 28/1999, până la data de 31 decembrie 2020, pentru săvârşirea faptei prevăzute la art. 10 lit. ff). Pentru săvârşirea faptei prevăzute la art. 10 lit. z), dispoziţiile art. 11 alin.(1) lit.j) rămân aplicabile în continuare, suspendarea reglementată de prezentul proiect de act normativ operând doar în cazul săvârşirii, până la data de 31 decembrie 2020, a faptei prevăzute la art. 10 lit. ff)", arată documentul."Considerăm că aspectele prezentate mai sus vizează interesul public şi constituie situaţii de urgenţă şi extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, impunând adoptarea de măsuri imediate pe calea ordonanţei de urgenţă", se menţionează în nota de fundamentare, potrivit digi24.ro.

"Din informaţiile aflate la dispoziţia noastră, rezultă că ICI Bucureşti a eliberat 23 de suplimente de aviz tehnic, pentru un număr de 6 distribuitori autorizaţi. Precizăm că, pe piaţa aparatelor de marcat, activează un număr de 37 distribuitori autorizaţi care comercializează un număr de 126 de modele de aparate de marcat electronice fiscale care pot fi utilizate de oricare dintre categoriile de operatori economici (mari, mijlocii, mici). Având în vedere că, la această dată, doar o mică parte a distribuitorilor autorizaţi au obţinut supliment de aviz tehnic de la ICI Bucureşti, pentru parcurgerea etapelor obligatorii premergătoare conectării aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al ANAF, sunt necesare circa 3 luni (dezvoltarea softului, testarea acestuia, omologarea aparatului de marcat la ICI Bucureşti, implementarea în producţie); OUG nr. 28/1999 prevede la art.11 alin.(1) lit.j), că nerespectarea obligaţiei de asigurare a conectării se sancţionează cu amendă aplicată operatorilor economici de la 8.000 lei la 10.000 lei, se constată faptul că, operatorii economici din categoria marilor contribuabili au fost în imposibilitatea de a-şi îndeplini obligaţia de conectare a aparatelor de marcat la sistemul informatic al ANAF, până la data de 30 septembrie 2020", se spune în document.

 

Citeşte mai departe ...

Avertismentul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS): Secțiile ATI din Europa ar putea ajunge la limită

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus a avertizat, vineri, că secțiile de ATI ar putea atinge limita capacității de funcționare în săptămânile următoare, transmite agenţia EFE, citată de Agerpres.''Săptămâna trecută, numărul cazurilor (de COVID-19) a fost de trei ori mai mare decât în timpul primului vârf în luna martie'', a remarcat Tedros.

''În iunie am anunţat că întrerupem studiile cu hidroxiclorochină, în iulie am informat că nu vom folosi mai mulţi pacienţi pentru probele cu lopinavir/ritonavir, iar acum rezultatele preliminare arată că alte două medicamente în teste, remdesivir şi interferon, au puţin sau niciun efect în reducerea mortalităţii provocate de COVID-19'', a precizat directorul general al OMS, potrivit digi24.ro.

''A crescut capacitatea de diagnostic, lucrătorii sanitari sunt mai antrenaţi şi mai experimentaţi, şi există o conştientizare publică a ceea ce trebuie făcut pentru a ne proteja, aşadar trebuie să reunim toate acestea pentru a contribui la controlul pandemiei'', a explicat directoarea tehnică a OMS pentru COVID-19, Maria Van Kerkhove.

 

Citeşte mai departe ...

VIDEO/Consilierii județeni și președintele CJ Galați au depus jurământul

S-a constituit noul Consiliu Județean din Galați. Consilierii județeni și președintele ales al instituției, Costel Fotea, au depus jurământul pentru mandatele obținute în urma alegerilor de pe 27 septembrie. Ceremonia s-a desfășurat în aer liber, pe esplanada sediului Consiliului Județean.

videConsiliul Județean Galați este primul din țară care se costituie.

„Suntem primul Consiliul Județean din România care s-a constituit și asta nu pentru că am vrut să ocupăm cât mai repede aceste funcții, ci pentru că trebuie să ne apucăm de muncă cât mai repede. Îi mulțumesc domnului prefect că a înțeles și am făcut constituirea Consiliului mai repede. este această situație de epidemie. Au fost localități închise, acele localități trebuiesc ajutate cu sume de bani. Dacă nu constituiam Consiliul Județean mai repede nu puteam face alocări de bani către comune, către spitale, iar prioritatea numărul unu este sănătatea”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

În noul Consiliu Județean sunt 17 consilieri PSD, 12 consilieri PNL, trei consilieri PMP și doi consilieri ALDE.

Citeşte mai departe ...

Covid 19 opreşte baschetul în România. CSM Galaţi nu a scăpat şi are 2 jucători testaţi pozitiv

  • Publicat în Sport

La sfârşitul acestei săptămâni, erau programate turneele preliminare din cadrul Cupei României la baschet masculin. După avalanşa de cazuri pozitive cu Covid-19 din ultimele zile, Comitetul Director al Federaţiei Române de Baschet s-a întrunit de urgenţă joi seara în videoconferinţă şi a decis suspendarea competiţiei. Echipele care au anunţat oficial că au jucători testaţi pozitiv sunt: U BT Cluj Napoca, CSO Voluntari, CSU Sibiu, Dinamo Ştiinţa Bucureşti, SCM Timişoara, CSM VSKC Miercurea Ciuc. În cursul zilei de vineri cu aceeaşi situaţie neplăcută s-au confruntat alte patru formaţii: CSM CSU Oradea, BCM U FC Argeş Piteşti, CSM Tg. Jiu şi CSM Galaţi. „Din păcate este adevărat, nu am scăpat nici noi, dimineaţă am primit rezultatele şi avem doi jucători pozitivi. Sunt forme uşoare, unul dintre ei a prezentat stare febrilă şi s-a autoizolat de la începutul săptămânii, nu au alte simptome specifice. Am anunţat DSP-ul şi Federaţia, nu vom suspenda activitatea. Ne doream foarte mult să începem sezonul, suntem conştienţi că sănătatea este cel mai important lucru, ne dorim să depăşim cu bine situaţia dificilă de la nivel naţional şi să putem juca cât mai repede”, ne-a declarat antrenorul gălăţean Florin Nini. CSM Galaţi făcea parte din grupa A şi trebuia să joace cu: U BT Cluj, pe 17 octombrie, Dinamo Ştiinţa, pe 18 octombrie şi BCMU FC Argeş, pe 20 ocrombrie. Liga Naţională are programat primul turneu în perioada 30 octombrie - 2 noiembrie, echipa condusă de Florin Nini ajutat de Cătălin Ştefănescu şi Bogdan Bălănică va întâlni pe Steaua, SCM Timişoara şi BCMU FC Argeş.

Citeşte mai departe ...

Regim „TAKE-AWAY”, pentru studenții gălățeni din Campus

De Ziua Mondială a Alimentației, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați sărbătorește și redeschide, în condiții speciale, Cantina nr. 2, din Campusul „Al. I. Cuza”, care va funcționa în regim „TAKE-AWAY”.

Studenții își vor putea lua meniul ales la pachet. Programul de servire va fi în intervalul 12.30-16.30. Accesul în cantina se va face conform reglementărilor sanitare în vigoare: purtarea măștii de protecție, termometrizare, respectarea măsurilor de distanțare fizică și respectarea traseelor indicate.

Distribuirea alimentelor se va face pe două linii în interiorul cantinei. Prima este situată la parter, unde plata se va face doar cu cardul, iar a doua linie va fi la etaj, unde plata se va face atât numerar cât şi cu cardul. Meniul cantinei va putea fi consultat cu o zi înainte pe site-ul www.campus.ugal.ro.

Citeşte mai departe ...

Lucrări ample de modernizare a infrastructurii rutiere la Galați

Autoritățile gălățene desfășoară lucrări ample de modernizare a infrastructurii rutiere. Acestea au loc atât în județ, cât și în oraș, și sunt plătite cu fonduri europene.
Reprezentanții Consiliului Județean Galați au anunțat că vremea bună permite continuarea lucrărilor pe mai multe tronasoane ale drumurilor județene.

„Profităm de vremea bună pentru a moderniza în continuare infrastructura rutieră. Se toarnă primul strat de asfalt în panta de la Slobozia Conachi. Asta după ce fundația drumului a fost consolidată, iar terenul a fost stabilizat cu ajutorul unui zid de sprijin de aproape 200 de metri lungime. În perioada următoare, în zonă se vor mai turna încă două straturi de asfalt. Investiția face parte dintr-un proiect amplu de modernizare a mai multor tronsoane de drum județean care nu au fost eligibile pe fonduri europene” a anunțat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Vestea bună pentru șoferii gălățeni este că zilele următoare va începe lucrarea de reabilitare de pe străzile G. Coșbuc, T. Vuia și H. Coandă. Lucrarea costă peste 20 de milioane de euro și va continua operațiunea de modernizare începută pe tronsonul Siderurgiștilor-1 Decembrie 1918.

„S-a dat ordinul de începere a lucrărilor. Este unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură din ultimii ani, pentru care am atras fonduri europene. Vom reabilita calea de rulare a tramvaielor, vom reface trotuarele și carosabilul, vom moderniza stațiile de transport public, vom face piste pentru bicicliști, vom planta arbori și vom amenaja spațiile verzi. Durata de execuție a lucrărilor care vor începe în cursul săptămânii viitoare este de 16 luni. Proiectul pentru modernizarea străzilor Traian Vuia, Henri Coandă și George Coșbuc (tronson str. H. Coandă - str. Al. Măcelaru) are o valoare de circa 22 de milioane de euro” a anunțat primarul Ionuț Pucheanu, pe Facebook.

Lucrarea se va încheia la începutul anului 2022.

Citeşte mai departe ...

Atenție, șoferi! Cod galben de ceață în patru județe din sud-estul țării

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri dimineaţa, avertizări nowcasting Cod galben de ceaţă densă, valabile în patru judeţe din zona de sud-est a ţării.

Conform meteorologilor, până la ora 9:00, în mai multe localităţi din judeţele Brăila, Ialomiţa şi Buzău se va semnala ceaţă care reduce vizibilitatea, local, sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri. De asemenea, până la ora 10:00, ceaţa şi vizibilitatea redusă sub 200 de metri va persista în mai multe zone din judeţul Galaţi.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore. 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri