Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Marți, 13 Octombrie 2020 - Regional Press

Klaus Iohannis face un nou apel la români să respecte măsurile de siguranță

  • Publicat în Social

„Suntem la debutul unei noi săptămâni în care, din păcate, vedem o creștere îngrijorătoare la nivelul tuturor indicatorilor relevanți ai epidemiei de COVID-19 în România. Ne confruntăm cu o transmitere comunitară accentuată în Capitală și în multe județe, fapt care se reflectă în numărul foarte mare de infectări zilnice și în gradul de ocupare a paturilor la terapie intensivă, care riscă să atingă foarte curând un prag alarmant. Dar cel mai dramatic este că, în ciuda eforturilor uriașe ale medicilor, mulți, prea mulți români pierd zilnic lupta cu acest virus. În spatele tuturor cifrelor și statisticilor seci se află familii îndurerate și o suferință profundă.

Suntem deja într-o etapă dificilă, într-un așa-numit val doi al epidemiei, care se înregistrează și în majoritatea țărilor europene, și este imperativ să inversăm acest trend negativ”, a spus Iohannis într-o conferință de presă.„Nu înseamnă că trebuie să intrăm în panică, dar este un act de maximă transparență să comunicăm toate aspectele care să îi facă până și pe cei mai reticenți dintre noi să conștientizeze gravitatea situației. Doar înțelegând corect imaginea de moment, putem ca împreună, cetățeni și autorități, să depășim cu bine această criză fără precedent. Fără un efort colectiv, va fi însă imposibil să reușim.

De aceea, fac din nou apel la cetățeni să fie prudenți și să respecte cu strictețe toate reglementările în vigoare. Dincolo de regulile preventive adoptate de autorități, sunt lucruri simple pe care le putem face fiecare dintre noi, așa cum spun de fiecare dată, purtatul măștii în public, indiferent că vorbim de spații închise sau nu”, a adăugat președintele, citat de digi24.ro.

 

Citeşte mai departe ...

Arafat: Nunțile și botezurile vor fi INTERZISE

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a anunțat, marți seară, că nunțile și botezurile vor fi interzise în toată țara.
"Sub sau egal cu 1,5 la mia de locuitori, se poate folosi pânăla 50 la sută din capacitate.

Între 1,5 și 3 la mie, 30 la sută și până la ora 23.00. Peste 3 la mie, activitatea va fi sistată.

Evenimentele private, nunți, botezurti, aniversări sunt interzise pe plan național.

Se reduce numărul la campanie electoral: 20 în interior, 50 în afară", a spus Arafat.

Citeşte mai departe ...

S-a votat. Profesorii vor primi un spor COVID în valoare de 2.000 de lei

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege pentru acordarea unui stimulent de risc personalului din învăţământ în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea noului coronavirus, informează Agerpres.

Astfel, s-au înregistrat 158 voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi 77 abţineri.

„Începând cu anul şcolar/universitar 2020/2021, pe perioada stării de alertă/stării de urgenţă instituite ca urmare a situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea SARS-CoV-2, personalul didactic, personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, precum şi din unităţile de învăţământ preuniversitar înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior, beneficiază de un stimulent de risc după cum urmează:

a) în cuantum de 2.000 de lei lunar, pentru personalul didactic;

b) în cuantum de 1.500 de lei lunar, pentru personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic. Stimulentul de risc se acordă pe durata desfăşurării cursurilor aferente anului şcolar /universitar pe perioada stării de alertă/stării de urgenţă, proporţional cu timpul în care persoanele din categoriile prevăzute îşi desfăşoară fizic activitatea în cadrul unităţilor de învăţământ în prezenţa antepreşcolarilor/ preşcolarilor/ elevilor/ studenţilor”, prevede textul.

Citeşte mai departe ...

S-a stabilit programul LNBM. Baschetbaliştii lui Florin Nini debutează cu Steaua

  • Publicat în Sport

Consiliul Director al Federaţiei Române de Baschet s-a întrunit online la sfârşitul săptămânii trecute şi a modificat sistemul competiţional al Ligii Naţionale masculine şi feminine. În ultima variantă votată LNBM, unde va participa şi CSM Galaţi: se joacă cu serie unică, tur/retur şi play-off. Faza 1 se va disputa tur/retur, 26 etape; turul se va începe cu turnee de 3 şi 2 etape; toate cele 14 echipe vor veni într-un oraş cu 2 săli regulamentare şi vor juca 3/2 etape; returul se va juca pe acelaşi sistem sau cu etape săptămânale, dacă evoluţia pandemiei o va permite; Faza 2 se va juca play-off: 2/3, 3/5, 3/5; sunt prevăzute şi trei zile de sâmbătă libere/tampon în 2021, pentru eventuale reprogramări din cauza COVID; LNBM va lua startul pe 30 octombrie, cu primul turneu, turul urmând să se termine pe 10 ianuarie; returul va debuta pe 16 ianuarie şi se va încheia pe 5 mai. Faza 2, respectiv play-off: în perioada 9 mai- 16 iunie. Echipa gălăţeană antrenată de Florin Nini va juca după următorul program: Steaua Bucureşti, SCM Timişoara, BCMU FC Argeş Piteşti - turneul 1 în perioada 30 octombrie -2 noiembrie; SCM Craiova, CSO Voluntari, CSM Mediaş - turneul 2, 12-15 noiembrie; Athletic Constanţa, CSM 2007 Focşani, CSM Csikszereda Miercurea Ciuc - turneul 3, 10-13 decembrie; U BT Cluj Napoca, CSM Oradea - turneul 4, 28-29 decembrie; CSU Sibiu, Dinamo Ştiinţa Bucureşti - turneul 5, 9-10 ianuarie 2021.

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu intră în izolare după ce a intrat în contact cu persoane infectate cu COVID-19

Liderul PSD Marcel Ciolacu este suspect de COVID-19 după ce avut întâlniri cu persoane care au fost infectate cu virusul. El a anunțat că intră în izolare şi se va testa din nou.

Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu deputata Simona Bucura Oprescu şi președintele Consiliului Județean Bitrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, membri PSD, care au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

De asemenea, și secretarul general al PSD, Paul Stănescu, şi-a făcut testul şi s-a izolat.

Citeşte mai departe ...

Ciucanii şi-au luat revanşa în faţa campionilor de la United

  • Publicat în Sport

Liga 1 la futsal a debutat cu primul turneu care a cuprins primele etape din tur, în sala sporturilor Zsolt Eross din Miercurea Ciuc. Finalistele din ultimele două ediţii de campionat, Imperial WET Miercurea Ciuc şi United s-au duelat luni după amiază încă odată. Aşa cum se preconiza, în ciuda loturilor schimbate din cele două tabere, partida a fost spectaculoasă. S-a jucat tare de la început, meciul a fost tacticizat, gălăţenii au ratat primii prin Crăciun dar au acumulat foarte repede şi şase greşeli de echipă, fiind sancţionaţi cu două lovituri de la 10 metri parate de Dinicuţă. Ciucanii au deschis scorul prin brazilianul Sasse dar antrenorul jucător campion Florin Ignat l-a învins cu un şut de la distanţă pe golkeaper-ul României, Petrişor Toniţă. Ciucanii au creat probleme după ce u trecut la un pressing agresiv şi au trecut din nou în avantaj după reuşita veteranului Cristi Matei. La 12 secunde de la începutul reprizei a doua, Laşcu, după un şut deviat neferecit de Cireş a urcat scorul la 3-1. Spre lauda lor, gălăţenii nu au renunţat, au crezut în şansa lor până la capăt şi au restabilit egalitatea după reuşitele lui Tacot şi Crişan. Soarta partidei a fost tranşată în ultimele şase minute de brazilianul Sasse, care a marcat de două ori şi a adus prima înfrângere pentru campioana României, scor final: 5-3 pentru Imperial. „Consider că am făcut un turneu bun, sunt mulţumit de evoluţia băieţilor la primele jocuri oficiale după o pauză foarte lungă. Am pierdut derbiul cu gazdele, mergem mai departe cu fruntea sus, ne vom mai întâlni de câteva ori în acest sezon, suntem capabili să ne luăm revanşa”, ne-a declarat Florin Ignat. United a câştigat primele două meciuri: 8-5 cu FK Odorheiu Secuiesc şi 11-4 cu KSE Tg. Secuiesc. Lotul folosit: Dinicuţă, Păduraru, Neacşu - Burdujel, Crăciun, Cireş, Tacot, Ignat, Cojocaru, Crişan, Boşneagă, Arhire, Petică. După primele trei etape, podiumul se prezintă astfel: 1. Imperial 9 puncte, 2.Autobergamo Deva 9 p, 3. United 6 p. Cel de-al doilea turneu a fost programat în perioada 24-26 octombrie, cel mai probabil la Odorheiu Secuiesc.

sursa foto: Imperial Wet Futsal, foto: Palze Sport Photography

Citeşte mai departe ...

Avertizare RO-ALERT în Galați: Indicele privind rata de infectare cu Covid-19 a depășit 1,5 la mia de locuitori

Locuitorii din orașul Galați au primit, marți dimineață, un mesaj de RO-Alert prin care sunt informați că indicele privind rata de infectare cu Covid-19 a depășit 1,5 la mia de locuitori, fiind avertizați să respecte măsurile sanitare și să poarte masca de protecție atunci când ies din casă. Astfel de mesaje vor fi transmise, zilnic, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “General Eremia Grigorescu” al judeţului Galaţi.

Începând de astăzi, 13 martie, purtarea măştii de protecţie devine obligatorie în toate spaţiile publice din orașul Galați și cinci comune, a anunțat Comitetul pentru Situații de Urgență. De asemenea, restaurantele din municipiul Galați și comunele Cuca, Șendreni și Vânători, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 cazuri / 1000 locuitori, rămân suspendate până la data de 19.10.2020, inclusiv.

La nivelul județului Galați, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat astăzi, 12.10.2020, următoarele măsuri pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS COV 2:
↪Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor din comunele Ivești (4,64) și Gohor (1,83) unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 cazuri / 1000 locuitori, se suspendă în perioada 12.10.2020 – 19.10.2020, inclusiv.
↪Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor din municipiul Galați (1,87) și comunele Cuca (4,24), Șendreni (1,96) și Vânători (1,58) unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 cazuri / 1000 locuitori, rămân suspendate până la data de 19.10.2020, inclusiv.
↪ Este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
↪ Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienții cazați.
↪ Organizarea şi desfăşurarea activităţii teatrelor / cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte în municipiul Galați se suspendă în perioada 12.10.2020 – 19.10.2020, inclusiv.
↪ Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc din Ivești (4,64) și Gohor (1,83) se suspendă în perioada 12.10.2020 – 19.10.2020, inclusiv.
↪ Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc din municipiul Galați (1,87) și comunele Cuca (4,24), Șendreni (1,96) și Vânători (1,58) rămân suspendate până la data de 19.10.2020, inclusiv.
↪ Spectacolele, concertele, festivalurile publice și private sau alte evenimente culturale desfășurate în aer liber în municipiul Galați (1,87) și comunele Cuca (4,24), Gohor (1,83), Ivești (4,64), Șendreni (1,96) și Vânători (1,58) sunt interzise în perioada 12.10.2020 – 19.10.2020, inclusiv.

Citeşte mai departe ...

Universitatea Vârstei a III-a face înscrieri

Seniorii care doresc să urmeze cursurile Universității Vârstei a Treia (U3A) se pot înscrie pentru un nou an universitar 2020-2021 până pe 16 octombrie. Ei au de ales dintr-o paletă largă de cursuri pe domeniile: Drept, Medicină, Artă, cultură şi civilizație, Istorie, Filosofie, Teologie, Kinetoterapie, Economie, geopolitică și relații internaționale, Psihologie și pedagogie intergenerațională, Nutriție și știința alimentației, Ştiinţă și inginerie, Turism și Engleză.

Însă, în semestrul I, din cauza măsurilor speciale luate la nivel național și local, pentru evitarea îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2, cursurile U3A vor avea loc numai în varianta online. După înscriere, seniorii vor beneficia de asistență din partea specialiștilor instituției pentru a accesa platforma Microsoft Teams. U3A este un proiect pilot, construit în anul 2016 după model francez, adaptat spaţiului cultural şi academic gălăţean, care așază în mijlocul acțiunilor sale seniorii. Învăţarea pe tot parcursul vieţii, incluziunea socială, dialogul intergeneraţional, valorizarea şi valorificarea potenţialului uman sunt principalele obiective care au stat la baza iniţiativei pionier lansate de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, prin Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice.

Înscrierea se face la sediul D.F.C.T.T. aflat în clădirea centrală a Universității (str. Domnească nr. 47), programul de înscriere fiind de luni până vineri în intervalul orar 11.00-15.00. Actele necesare: copie după cartea de identitate (buletin), cerere de înscriere (disponibilă și în format electronic), chitanță plată taxă. Seniorii care au deprinderea operării unui ordin de plată pot alege varianta de înscriere online, trimițând actele cerute la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Taxa de înscriere este neschimbată: 150 de lei pentru tot anul universitar. Cursurile Universității Vârsta a Treia (U3A) vor debuta pe 2 noiembrie.

Citeşte mai departe ...

O zonă dintr-o localitate din Galați, în carantină timp de 14 zile

Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei a emis, marţi, la solicitarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Galaţi, ordinul de instituire a carantinei zonale a comunităţii în comuna Iveşti, unde incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile este de 4,64 cazuri la 1.000 de locuitori.

Potrivit sursei citate, zona de carantină a comunităţii este cuprinsă între străzile Vasile Alecsandri, Victor Ioan Popa şi str. Pădurii aferente DJ 254 (str. Blăjerii de Sus) din comuna Iveşti, judeţul Galaţi şi este instituită începând din 13 octombrie, ora 5,00, pentru 14 zile.

Se stabilesc rute ocolitoare, după cum urmează:

✅ D.J. 255 Izvoarele - Slobozia Conachi – Pechea - ieșire D.J. 251 - Costache Negri – Cudalbi – ieșire D.J. 254 - Grivița;

✅ D.J. 253 Umbrărești intersecție cu D.J. 254 B – Grivița.

❗❗❗ În/din zona de carantină menționată, este permisă intrarea, respectiv ieșirea pentru:

a) transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, a materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice, precum și aprovizionării populației, pe baza documentelor justificative care să indice scopul și destinația transportului;
b) persoanele care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, sanitar veterinar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor, transporturilor și activităților cu caracter religios;
c) voluntarii ce vor asigura alimente, medicamente și bunuri de strictă necesitate, pe baza unei adeverințe eliberată de către Primăria Ivești; lista de voluntari va avea un număr de maxim 15 persoane și va fi întocmită de către Primăria Ivești, componența acesteia rămânând neschimbată pe toată durata institurii măsurii și avizată de către Centrul Județean pentru Coordonare și Conducere a Intervenției Galați;
d) persoanele ce desfășoară activități agricole, sau pentru comercializarea produselor agroalimentare, prin completarea declarației pe proprie răspundere, prevăzută în Anexa nr. 1.

➡️ Din/în zona de carantină, menționată este permisă ieșirea, respectiv intrarea persoanelor care locuiesc în zona de carantină, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, sanitar veterinar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor, transporturilor și activităților cu caracter religios, doar pentru situații excepționale care țin de menținerea serviciilor publice sau operaționale.

(2) Persoanele care locuiesc în zona de carantină, aflate în alte situații decât cele prevăzute la alin. 1, vor putea părăsi zona de carantină numai după ce obțin aprobarea scrisă, semnată de către șeful Centrului Județean pentru Coordonare și Conducere a Intervenției Galați, pe baza completării declarației pe proprie răspundere, prevăzută în Anexa nr. 1, care va fi vizată de către președintele C.L.S.U. Ivești și transmisă Centrului Județean pentru Coordonare și Conducere a Intervenției Galați spre aprobare.
⚠️Toate persoanele prevăzute la articolele 4 și 5 vor prezenta autorităților legitimația de serviciu (valabilă pentru instituțiile bugetare) sau adeverința de salariat eliberată de angajator, ștampilată și semnată de către acesta (valabilă pentru celelalte categorii), ori după caz, declarația pe proprie răspundere, prevăzută în Anexa nr. 1.

⚠️ În conținutul adeverinței eliberate de către angajator, se vor specifica în clar următoarele aspecte: datele de contact și de identificare ale angajatorului, datele de contact și de identificare ale persoanei angajate/salariate, itinerariul de deplasare al acesteia între domiciliu și locația în care acesta își desfășoară activitatea de lucru, precum și necesitatea argumentată a prezenței angajatului la locul de muncă și faptul că persoana în cauză a fost instruită cu privire la obligativitatea respectării măsurilor de prevenire a riscului epidemiologic.

Totodată, în zona de carantină se instituie următoarele măsuri obligatorii:

a) în toate spațiile publice, atât cele interioare cât și cele exterioare este obligatorie purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura;
b) intrarea-ieșirea persoanelor și vehiculelor în/din localitatea aflată în carantină se va efectua doar prin filtrele instituite de forțele de ordine din cadrul Ministerului Afacerilor Interne;

c) se interzice cu desăvârșire deplasarea persoanelor aflate în izolare / carantină în afara domiciliului, reședinței, ori adresei declarate pentru izolare/carantină în comuna Ivești; monitorizarea respectării acestei măsuri se va efectua permanent prin structurile Ministerului Afacerilor Interne, în baza Planului integrat de acțiune, elaborat de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Galați;
d) este interzisă circulația persoanelor și a vehiculelor în intervalul orar 22.00 - 06.00; excepție fac bolnavii cronici aflați în evidențele unităților sanitare, femeile gravide, urgențele medicale;
e) este permisă deplasarea pentru aprovizionare cu marfă a operatorilor economici de pe raza comunei carantinate în intervalul orar 06.00 - 22.00 pe baza declarației pe proprie răspundere, însoțită după caz, de copie a certificatului de înregistrare fiscală, adeverință de la angajator (în situația în care nu efectuează administratorul societății comerciale deplasarea) și respectiv de documente justificative de achiziție/transport;
f) este interzisă intrarea în zona carantinată a operatorilor economici ce desfășoară activități de curierat și care livrează/preiau comenzi la/de la cetățenii unității administrative-teritorială carantinate; în acest caz, predarea-preluarea coletelor se va efectua în zonele unde sunt amplasate filtrele structurilor Ministerului Afacerilor Interne; administratorii sau deținătorii spațiilor comerciale din zona de carantină vor asigura triajul observațional, măsurarea temperaturii și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru persoanele care intră/ies din spațiul comercial.

În zona de carantină, Primăria Ivești va lua următoarele măsuri:

a) instalarea unui punct de lucru cu publicul poziționat pe str. Blăjerii de Sus, în zona filtrului ce va fi instituit pentru blocarea accesului din D.N. 25 în zona carantinată; activitatea desfășurată în punctul de lucru va avea în vedere în principal colectarea declarațiilor pe proprie răspundere formulate de cetățenii din comunitate pentru părăsirea zonei carantinate, conform dispozițiilor art. 5, alin. (2);
b) aducerea la cunoștința cetățenilor din zona carantinată a informațiilor detaliate referitoare la măsurile de igienă individuală ce trebuie respectate în contextul epidemiologic existent și regulile de prevenire a răspândirii virusului COVID-19, prin: distribuirea de pliante și difuzarea de mesaje prin instalații de sonorizare (inclusiv montate pe autovehicule), prin care se vor mediatiza inclusiv prezenta hotărâre;
c) asigurarea funcționării continue a serviciilor de utilități publice (apă curentă, electricitate, etc.), iar în cazul persoanelor infectate cu COVID-19, deșeurile rezultate din imobilele acestora, vor fi colectate, eliminate și neutralizate de către o firmă specializată autorizată;
d) asigurarea aplicării întocmai și monitorizarea măsurii prevăzute la articolul 6, litera c);
e) asigurarea de materiale dezinfectante și personal care va efectua triajul observațional, măsurarea temperaturii și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru toate persoanele care intră/ies în/din localitatea carantinată prin filtrele instituite de forțele de ordine;
f) asigurarea dezinfecției spațiilor indicate de către Direcția de Sănătate Publică Galați;
g) asigurarea continuității aprovizionării cu alimente, medicamente și bunuri de strictă necesitate pentru persoanele fără susținători sau fără posibilități de asigurare a subzistenței, prin intermediul voluntarilor precizați la articolul 3, lit. d).
↪ Direcția de Sănătate Publică Galați va stabili asigurarea continuității actului medical prin medicii de familie din Comuna Ivești și va întocmi lista cu diferitele categorii de persoane cu risc medical, cum ar fi: bolnavi cronici, femei gravide, persoane dializate, pacienți oncologici, etc.; un exemplar al listei va fi pus la dispoziția forțelor de ordine aflate în dispozitiv prin Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției;

↪ Centrul Județean pentru Coordonare și Conducere a Intervenției Galați pe baza datelor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică Galați va difuza în dinamică către forțele de ordine și Primăria Ivești, lista actualizată cu persoanele aflate in izolare / carantină, pentru verificarea respectării de către aceștia a măsurilor impuse de izolare / carantinare;

↪ Orice derogare de la Ordinul Comandantului Acțiunii nr. 4659600 din 12.10.2020 privind instituirea carantinei zonale în comuna Ivești, județul Galați se va realiza prin Centrul Județean pentru Coordonare și Conducere a Intervenției Galați, cu aprobarea prefectului.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri