Menu
RSS
Iohannis:"Crăciunul va fi în familie"

Iohannis:"Crăciunul va fi în f…

Întrebat de presă dacă au...

Ciolacu: "N-ați făcut nimic! Nici Iohannis, nici Guvernul PNL nu au arătat românilor niciun plan coerent, nicio idee clară de combatere a pandemiei!"

Ciolacu: "N-ați făcut nimic! N…

Marcel Ciolacu a răspuns ...

Noi restricții în Germania pentru limitarea epidemiei de Covid-19

Noi restricții în Germania pentru l…

Angela Merkel anunță inst...

Recomandări trimise de Ministerul Educației către toate școlile

Recomandări trimise de Ministerul E…

Ministerul Educației reco...

Patru decese la Galați din cauza COVID-19, în ultimele 24 de ore

Patru decese la Galați din cauza CO…

COVID-19 continuă să facă...

Bătălia pentru un fotoliu de parlamentar gălățean

Bătălia pentru un fotoliu de parlam…

Peste o sută de politicie...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, poziție importantă în Webometrics Ranking Web of Universities

Universitatea „Dunărea de Jos” din …

Universitatea „Dunărea de...

Handbalistele de la CSM Galaţi au turneu solicitant la Sf. Gheorghe

Handbalistele de la CSM Galaţi au t…

Liga Florilor MOL va cont...

 Investiție importantă la Spitalul TBC din Galați

 Investiție importantă la Spitalul …

O investiție importantă e...

Planul PSD de combatere a epidemiei

Planul PSD de combatere a epidemiei

PSD a publicat planul ela...

Prev Next

Joi, 01 Octombrie 2020 - Regional Press

Preşedintele PSD a sesizat OSCE şi Comisia Europeană pe marginea alegerilor din România

„Am încredere în justiţia din România, am făcut adresele, am trimis în seara asta şi la OSCE, şi la Comisia Europeană, pentru că lucrurile depăşesc anumite limite şi este normal să ne adresăm Europei, să ştie ce se întâmplă în România”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.„La ce suspiciuni sunt la Sectorul 1, n-am auzit de mari suspiciuni la Sectorul 5. La Sectorul 5 neapărat trebuie renumărate voturile, la Sectorul 1 nu. Am COVID astăzi, dar staţi că nu mai am COVID, m-am întors la treabă, că în seara asta trebuie să decidă cine este şi dacă se renumără. E mult prea cusută cu aţă albă. (...) Justiţia este cea îndreptăţită să facă lumină în acest moment. (...) Vom recurge la toate pârghiile, vom angaja cei mai buni avocaţi să ne reprezinte”, a mai declarat Marcel Ciolacu, citat de Digi24.

 

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: "E posibil să depunem un proiect de lege pentru amânarea alegerilor parlamentare"

“Este posibi, da, să depunem un proiect de lege pentru amânarea alegerilor parlamentare” a declarat Marcel Ciolacu, la Antena3. Acesta a afirmat că nu-l interesează absolut deloc părerea președintelui Klaus Iohannis, care a spus că nu vede "oportună amânarea alegerilor parlamentare”.

„Nu ne interesează, în acest moment, că-și dorește sau nu-și dorește preșdintele Iohannis alegeri. Noi suntem pe drumul corect. (…) Pe mine mă intereseaza dacă abordarea PSD de după alegerile prezidențiale (din 2019 – n.red) a fost una corectă, dacă românii au acum încredere în PSD și în mesajele PSD. Iar rezultatele de la alegerile locale ne arată că percepția s-a schimbat, de aceea am câștigat consilii județene și cele mai multe primării. Dacă Iohannis crede că rostul lui pe acest pământ românesc este să analizeze scorul PNL, este treaba domniei sale, dar și-a uitat haina constituțională de aproape un an”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citeşte mai departe ...

Rafila: "Numărul cazurilor de infecţie cu noul coronavirus creşte din cauza transmiterii comunitare mai intense și a redeschiderii școlilor"

„Părerea mea este că da, suntem la 10-12 zile de la momentul redeschiderii şcolilor. Spuneam să vedem ce se întâmplă peste 10-12-14 zile. Deocamdată vedem – număr mare de cazuri. Duminică am avut un record pentru ziua de duminică, sâmbătă am aut un record pentru ziua de sâmbătă, astăzi avem un record absolut. Rămâne să vedem dacă în zilele următoare ne stabilizăm şi ajungem pe renumitul platou sau creşterea va continua”, a declarat preşedintelui Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila.

Citeşte mai departe ...

Ministrul Educației anunță noi materii opționale

Monica Anisie, anunță că a aprobat prin ordin de ministru noi materii opționale, în învățămîntul preuniversitar. La clasele a III-a și a IV-a, elevii vor putea studia disciplina “Eu și scena”, la clasele a VI-a și a VII-a materia “Teatrul și noi”, iar la clasele a X-a și a XI-a “Laboratorul de teatru”, a declarat Anisie, la deschiderea anului universitar:
"Universitatea Națională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” a propus în acest an școlar Ministerului Educației introducerea în curriculum la decizia școlii a unei discipline din domeniul artei teatrale. MEC a aprobat prin ordin de ministru ca elevii sa studieze la clasele a III-a și a IV-a disciplina “Eu și scena”, la clasele a VI-a și a VII-a disciplina “Teatrul și noi”, la clasele a X-a și a XI-a “Laboratorul de teatru”.
Ca profesor de Limba și literatura română și ministru, consider că acesta este un moment important pentru educație.
Știu că acest nou an universitar este unul aparte.
Numai împreună putem consolida România educată."

Citeşte mai departe ...

Percheziții DIICOT la o grupare specializată în trafic de persoane. Tinerele erau duse în Suedia și obligate să se prostitueze

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău au efectuat, joi, două percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Bacău şi Galaţi, la locuințele unor persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori.

Potrivit procurorilor DIICOT, în cursul anului 2018, mai multe persoane, membri ai aceleiași familii, organizați sub forma unei antreprize cu roluri și atribuțiuni bine stabilite, derulate gradual și sistematic în scopul obținerii de venituri ilicite, au desfășurat activități de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

 „Astfel, membrii grupării au racolat de pe teritoriul României și au transportat în mai multe state din UE mai multe tinere pe care le-au obligat să practice prostituția în folosul lor.
Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că persoanele vătămate au fost transportate pe teritoriul Suediei unde, prin amenințări și acte de agresiune repetate, au fost obligate să practice prostituția. S-a reţinut faptul că, una dintre victime, a fost angajată ca bonă iar în momentul împlinirii vârstei de 18 ani, a fost convinsă de către membrii grupului să se deplaseze pe teritoriul Suediei sub promisiunea mincinoasă a găsirii unui loc de muncă.  Ajunsă în Suedia, aceasta a fost obligată să practice prostituția sub autoritatea și controlul violent al membrilor grupării”, se precizează în comunicatul DIICOT.

Din materialul probator administrat în cauză a rezultat faptul că membrii grupului au procedat la reținerea actelor de identitate aparţinând victimelor şi au aplicat corecții fizice unei alte victime, cu titlu demonstrativ, în scopul intimidării.

 În urma acțiunii, procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Bacău au dispus reţinerea unui inculpat pentru o perioadă de 24 de ore iar faţă de un alt inculpat s-a dispus măsura controlului judiciar.

 Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

 
 

Citeşte mai departe ...

O gălăţeancă care ne face mândri: Patricia Ţig a ajuns în premieră în turul trei la Roland Garros

  • Publicat în Sport

Jucătoarea română de tenis Patricia Ţig s-a calificat în premieră în runda a treia a unui turneu de Mare Şlem, joi, la Roland Garros, după ce a învins-o pe Christina McHale (SUA) cu 6-4, 6-3. Ţig (26 ani, 59 WTA), care până la US Open, în septembrie, nu trecuse de primul tur la o competiţie de Mare Şlem, a obţinut victoria după o oră şi 36 de minute.
Patricia Ţig a câştigat primul ghem, a fost egalată, iar apoi s-a desprins la 4-1. McHale (28 ani, 81 WTA) a reuşit să revină şi a egalat, 4-4, dar românca şi-a făcut serviciul, iar apoi a încheiat cu break (6-4). În actul secund, cele două jucătoare şi-au făcut serviciul în primele cinci ghemuri, Patricia fiind cea care a rupt echilibrul şi s-a desprins la 5-2. McHale s-a apropiat la 5-3, dat Ţig a încheiat conturile cu 6-3. Ţig şi-a asigurat un cec de 126.000 de euro şi 130 de puncte WTA. Următoarea sa adversară va fi învingătoarea dintre kazaha Elena Ribakina, a 14-a favorită, şi franţuzoaica Fiona Ferro.

Citeşte mai departe ...

770 de copii infectați cu COVID-19, în ultima săptămână în România

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că, în ultima săptămână, peste 770 de copii au fost diagnosticaţi cu COVID-19. 276 de copii au vârste între 0-9 ani şi 495 de copii între 10 şi 19 ani.

"Copiii, adolescenţii nu prezintă simptomatologie. Din evaluările noastre în ultima săptămână avem în jur de 276 de copii care sunt între 0-9 ani şi 495 de copii care sunt între 10 şi 19 ani. Vedem că avem cazuri care ajung şi la 2.000 în contextul în care avem persoane de anumită vârstă, iar decesele le vedem ca şi manifestare la cei cu comorbidităţi în general. Atât procesul electoral, ziua votului, ziua când copilul este prezent la şcoală sunt cele mai reglementate şi cele mai respectate. Dar să vedem cu ce se ajunge la şcoală, cu ce sunt aşteptaţi copiii când ies de la şcoală, cum pleacă copiii de la şcoală acasă, ce se întâmplă în parcuri, cum este transportul în comun. Sunt nişte reguli, trebuie doar respectate”, a declarat Nelu Tătaru.

Citeşte mai departe ...

Pensionarii gălățeni, în stradă. Cer demisia Guvernului și majorarea cu 40 la sută a pensiilor!

Aproape 100 pensionari au protestat în fața Prefecturii din Galați și au cerut majorarea pensiilor cu 40%. Pensionarii au huiduit guvenanții și au scandat lozinci împotriva lui Orban și Iohannis. 

Vârstnicii cer să se respecte legea și să fie majorate pensiile cu 40 la sută. În caz contrar, ei amenință că nu își vor mai achita taxele si impozitele si nu se vor mai prezenta la votul pentru parlamentare, din luna decembrie.

„Noi suntem generația de sacrificiu a României. Nu Guvernul PNL, nu USR și restul! Noi murim, nu avem timp de așteptare. Nu putem aștepat ani și ani. Nu nu putem întreține, nu avem medicamente, au dispărut de pe piață medicamentele pentru diabetici. Acest Guvern ne omoară sistematic. (…)Fac apel la toți pensionarii să ne unim cu toții până în decembrie și să nu-i votăm. Asta e singura arma a noastră: votul. Noi vrem mărirea pensiilor cu 40 la sută, vrem să se respecte legea. Altfel nu votăm pe nimeni. Demisia Iohannis, demsia Orban”, a declarat Toader Cristea, unul dintre reprezentanții pensionarilor gălățeni.

Pensionarii gălățeni anunță că vor continua protestele. Începând de săptămâna viitoare ei vor să picheteze sediul PNL din oraș.

Citeşte mai departe ...

Sergiu Stancu, antrenor CSM Arcada: „Sunt convins că ne vom atinge obiectivele stabilite pentru acest sezon”

  • Publicat în Sport

CSM Arcada Galaţi va juca în turul 2 preliminar al celei mai puternice competiţii la nivelul echipelor de club din Europa. Campioana României va face parte din grupa G alături de: Jastrzebiski Wegiel - Polonia şi Fino Kaposvar VC - Ungaria. „Vom întâlni două echipe bune în turul II preliminar al Champions League. Kaposvar din Ungaria are în componeţă câţiva jucatori ruşi, valoroşi. Wiegel este o formaţie de top în Europa. Polonezii au jucat constant în Champions League şi au fost prezenţi o dată şi în Final Four. Să nu uităm că Wiegel reprezintă Polonia, campioana mondială en titre. Chiar dacă a terminat doar pe locul 4 campionatul trecut, Wiegel a învins de două ori Zenit Kazan în Champions League. Echipa din Rusia a dominat Liga Campionilor în ultimele 4 sezoane. În lotul polonezilor se regăsesc jucatori cu experienţă vastă la nivel înalt, precum Kampa, Tervaporti, Mohamed sau Luati. Vom juca al doilea turneu acasă şi sper ca acest lucru să constituie un avantaj. Lotul nostru este bun şi eu am încredere în toţi jucătorii. Sunt convins că ne vom atinge obiectivele stabilite pentru acest sezon”, a declarat antrenorul Sergiu Stancu. Primul turneu se va disputa peste două săptămâni în Polonia după următorul program: Jastrzebiski Wegiel - Fino Kaposvar, pe 13 octombrie; Kaposvar - CSM Arcada, pe 14 octombrie, de la 18.30 ora României; CSM Arcada - Wiegel, pe 15 octombrie, de la ora 21.30. Cel de-al doilea turneu va fi găzduit de Sala Polivalentă Dunărea, în perioada 27-29 Octombrie. Prima clasată se califică în grupe principale Champions League iar echipa de pe locul II va evolua în CEV Cup, a doua competiţie europeană ca valoare.

 

Citeşte mai departe ...

Popularul ”sexolog” Bebe Mihăiescu le amintește gălățenilor despre ” Dumnezeu, familie și sex”

Sâmbătă, 3 octombrie, ora 11.00, Amfiteatrul Universității ”Danubius” găzduiește simpozionul cu tema” Dumnezeu, familie și sex”, eveniment al cărui amfitrion va fi dr. Bebe Mihăescu.

”Vorbim despre credință, iubire, ca investiție zilnică în relație, erosul, ca sărbătoare împărtășită și nu ca performanta musculara...unul lângă altul. Fiecare dintre noi dorim ca în viață să ni se deschidă o serie de drumuri care să ne ducă spre prosperitate, armonie, fericire și longevitate. Însă, de multe ori, aceste drumuri par a fi înfundate, pline de buruieni și spini, pline de gropi și noroaie. Și, în ciuda intențiilor noastre minunate, se pare că nu există un parcurs lin”.

Dr. Bebe MIHĂESCU va oferi o serie de răspunsuri cu privire la blocajele ce se află în calea desăvârșirii noastre. Temele abordate sunt legate de credință, încrederea în capacitățile noastre, în Divinitate și în semenii noștri.

Participanților li se se va o feri o perspectivă inedită asupra iubirii ca investiție zilnică, atât în noi cât și în relațiile cu cei din jur și cu Divinul, dar și o perspectivă specială asupra energiei erotice.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri