Menu
RSS
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu:"Orban și ai săi folosesc Poliția Română în scopuri politice"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu:…

"Orban și ai săi folosesc...

Secretarul de stat Raed Arafat:"La alegeri trebuie să fie respectate toate regulile"

Secretarul de stat Raed Arafat:…

"La alegeri trebuie să fi...

SNMF: Medicii de familie afirmă că îi vor consulta "la distanţă" pe pacienţii infectaţi cu COVID-19

SNMF: Medicii de familie afirmă că …

Într-un comunicat transmi...

Mihai Fifor, fostul ministrul al Apărării:"Armata, REPER pentru întreaga națiune"

Mihai Fifor, fostul ministrul al Ap…

De Ziua Armatei Române, f...

Cinci cazuri de Covid-19 la campioana României. Turneul de la Galaţi din CEV Champions League s-a anulat

Cinci cazuri de Covid-19 la campioa…

Din păcate, zvonurile apă...

25 octombrie  - Ziua Europeană a Justiției Civile

25 octombrie - Ziua Europeană a Ju…

Ziua Europeană a Justiţie...

Oţelul a pierdut derbiul de la Însurăţei, Sporting adusă cu picioarele pe pământ la Ianca. Vălmărenii au detonat bomba la Focşani

Oţelul a pierdut derbiul de la Însu…

La sfârşitul săptămânii a...

Cutremur duminică dimineață. A fost resimțit în Galați și Brăila

Cutremur duminică dimineață. A fost…

Un cutremur cu magnitudin...

Social-democrații: PNL pregătește majorarea TVA!

Social-democrații: PNL pregătește m…

PSD acuză că PNL amână pr...

Ciolacu: "Premierul va fi de la PSD!"

Ciolacu: "Premierul va fi de l…

Președintele PSD reacțion...

Prev Next

Județul Galați, singurul din țară în care cadrele medicale au primit stimulentul de risc de 2.500 de lei. Rectificarea a fost făcută de CJ Recomandat

Județul Galați, singurul din țară în care cadrele medicale au primit stimulentul de risc de 2.500 de lei. Rectificarea a fost făcută de CJ

Județul Galați este singurul loc din țară în care cadrele medicale au primit stimulentul de risc de 2.500 de lei. Este vorba despre stimulentul acordat persoanelor care lucrează în spitalele unde sunt tratați pacienţi infectați cu COVID-19. Rectificarea a fost făcută la solicitarea Consiliului Județean Galați.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat miercuri că nici un spital din țară nu a trimis lista cu persoanele care au dreptul să primească stimulentul de risc.

„Așteptăm să se facă nominalizarea. Încă sunt discuții la aceste spitale, care sunt persoanele. Noi am creat un cadru legislativ prin care să putem plăti, bonifica, acești oameni care au lucrat. Mai rămâne să știm și care sunt acești oameni. N-avem la nivel central de unde să știm”, a spus Nelu Tătaru, la Europa FM.

La Galați, însă, plata stimulentelor prin rectificarea bugetelor spitalelor a fost aprobată de consilierii județeni de la începutul săptămânii trecute. Este vorba despre suma de 5.140.000 lei și, potrivit informațiilor noastre, până în prezent au fost făcute plăți în valoare de 1.680.700 lei pentru 686 de angajați ai spitalelor Județean, TBC și de Boli Infecțioase.

„Astăzi (5 mai, n.r.), în cadrul unei şedinţe extraordinare, s-a aprobat modificarea bugetelor spitalelor, astfel încât personalul medical aflat în prima linie de luptă cu acest nou coronavirus să poată primi stimulente de risc în valoare totală de 5.140.000 de lei”, a declarat la finalul ședinței de pe 5 mai, Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Plata acestui stimulent a fost stabilită de Guvern după ce numeroase cadre medicale din țară s-au plâns de lipsa echipamentelor.

„Se aprobă acordarea unui stimulent de risc în cuantum de 2.500 lei brut pe lună pentru medici, personalul medico-sanitar, personalul paramedical, inclusiv personalul auxiliar, implicat direct in transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacientilor infectați cu COVID-19, pe perioada stării de urgență, din fondul de salarii al unității angajatoare, prin transferuri din bugetul Fondului național unic de sănătate sau, dupa caz, de la bugetul de stat”, se arată în articolul 8 al ordonanței guvernamnetale.

Conform procedurii, stimulentul se plătește din fondul de salarii al unității medicale și apoi sumele cheltuite sunt decontate de la bugetul de stat sau din fonduri europene atrase de Guvern. La nivel național, au fost luate în calcul plăţi pentru 75.000 de oameni şi se contează pe 120 de milioane de euro, bani europeni.

 
 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

înapoi la partea de sus

Taguri