Menu
RSS
Locale 2020. Câți români au drept de vot

Locale 2020. Câți români au drept d…

Numărul total de cetățeni...

Ciolacu: PSD va depune luni moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban

Ciolacu: PSD va depune luni moțiune…

Președintele interimar al...

PSD mai dă încă o lovitură: Strategia energetică a României va fi adoptată de Parlament

PSD mai dă încă o lovitură: Strateg…

Senatul a adoptat marţi, ...

Iohannis: “Dacă un primar spune că nu are soluții pentru deschiderea școlii, atunci nu văd de ce ar candida în continuare pentru poziția de primar”

Iohannis: “Dacă un primar spune că …

“Dacă un primar spune că ...

Orban: "Aproximativ 20% din școli nu sunt conectate la internet"

Orban: "Aproximativ 20% din șc…

Aproximativ 20% din școli...

Ana Bogdan, prima româncă calificată în sferturi la Praga

Ana Bogdan, prima româncă calificat…

Jucătoarea română de teni...

Un gălățean băut și fără permis de conducere a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor

Un gălățean băut și fără permis de …

Un bărbat de 29 de ani di...

Sorin Mavru, de la CSU Galaţi, triplu vicecampion naţional

Sorin Mavru, de la CSU Galaţi, trip…

Prima competiţie organiza...

Lucrări ample la Casa Cuza Vodă. Clădirea fostului domnitor este reabilitată

Lucrări ample la Casa Cuza Vodă. Cl…

Casa Cuza Voda este resta...

Alegeri Locale: Desemnarea reprezentantilor partidelor în BEC

Alegeri Locale: Desemnarea reprezen…

După ce la finele săptămâ...

Prev Next

Județul Galați, singurul din țară în care cadrele medicale au primit stimulentul de risc de 2.500 de lei. Rectificarea a fost făcută de CJ Recomandat

Județul Galați, singurul din țară în care cadrele medicale au primit stimulentul de risc de 2.500 de lei. Rectificarea a fost făcută de CJ

Județul Galați este singurul loc din țară în care cadrele medicale au primit stimulentul de risc de 2.500 de lei. Este vorba despre stimulentul acordat persoanelor care lucrează în spitalele unde sunt tratați pacienţi infectați cu COVID-19. Rectificarea a fost făcută la solicitarea Consiliului Județean Galați.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat miercuri că nici un spital din țară nu a trimis lista cu persoanele care au dreptul să primească stimulentul de risc.

„Așteptăm să se facă nominalizarea. Încă sunt discuții la aceste spitale, care sunt persoanele. Noi am creat un cadru legislativ prin care să putem plăti, bonifica, acești oameni care au lucrat. Mai rămâne să știm și care sunt acești oameni. N-avem la nivel central de unde să știm”, a spus Nelu Tătaru, la Europa FM.

La Galați, însă, plata stimulentelor prin rectificarea bugetelor spitalelor a fost aprobată de consilierii județeni de la începutul săptămânii trecute. Este vorba despre suma de 5.140.000 lei și, potrivit informațiilor noastre, până în prezent au fost făcute plăți în valoare de 1.680.700 lei pentru 686 de angajați ai spitalelor Județean, TBC și de Boli Infecțioase.

„Astăzi (5 mai, n.r.), în cadrul unei şedinţe extraordinare, s-a aprobat modificarea bugetelor spitalelor, astfel încât personalul medical aflat în prima linie de luptă cu acest nou coronavirus să poată primi stimulente de risc în valoare totală de 5.140.000 de lei”, a declarat la finalul ședinței de pe 5 mai, Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Plata acestui stimulent a fost stabilită de Guvern după ce numeroase cadre medicale din țară s-au plâns de lipsa echipamentelor.

„Se aprobă acordarea unui stimulent de risc în cuantum de 2.500 lei brut pe lună pentru medici, personalul medico-sanitar, personalul paramedical, inclusiv personalul auxiliar, implicat direct in transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacientilor infectați cu COVID-19, pe perioada stării de urgență, din fondul de salarii al unității angajatoare, prin transferuri din bugetul Fondului național unic de sănătate sau, dupa caz, de la bugetul de stat”, se arată în articolul 8 al ordonanței guvernamnetale.

Conform procedurii, stimulentul se plătește din fondul de salarii al unității medicale și apoi sumele cheltuite sunt decontate de la bugetul de stat sau din fonduri europene atrase de Guvern. La nivel național, au fost luate în calcul plăţi pentru 75.000 de oameni şi se contează pe 120 de milioane de euro, bani europeni.

 
 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

înapoi la partea de sus
Info for bonus Review William Hill here.

Taguri